Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Már jó ideje meg akarom osztani veletek:
Tudjátok, nálunk megy a smoothie. Van egy kis smoothie turmixgépünk is pár éve.
Nos, mostanában pörköltfélébe nem csak úgy, darabokra vágva teszem a paprikát és paradicsomot. Beleteszem a turmixba és összepépesítem krémesre és ezt öntöm a hús alá. Nagggyon finom, jó ízű és sűrű szósz lesz belőle!!!
Tényleg meglepően nagyon finom!!! :))
Szomorúúúúú....
Már nem a belbecs a lényeg.A baracknál sem...
:)
Gondolom szegény mamád elaludt volna gépelés nélkül is... :)
A franc egye meg adolgukat, mar megint vettem egy par zacsko, olyan kilos barack, korte csomagot. Kivulrol nagyon guszta es kivanatos, sertetlen! Belulrol meg a szep sarga husnak kellene levo oszibarack meg tele van nagy feketes barnas foltokkal, mert mar a magjatol kezdodo rohadasa van mindegyiknek. de ha a megvetele utan a kovetkezo napba akarom enni, akkor meg olyan kemeny, hogy majd a fogam torik bele. ha meg varok hogy erjen, akkor meg a belseje mar kezdodo rohado allapotban van...
Semmi sem az aminek latszik!
Akar merre fordulunk, mindenutt becsapjak a vasarlokat... :(
Régen Anyu otthon végzett sok különmunkát, a húgaim remeköl elaludtak, a szomszéd szobában kopogott (igazából csattogott) az írógép.
Ha végképp nem aludtak el, Anyu odaült a géphez és elkezdett "falból" gépelni.
A gyerekeknek valo boltokbanvan egy a gyerekagy korlatjara akasthato doboz, amely a tenger parti hullamok zajat hallatja szepen lassan, es amellett is nagyon jol lehet aludni.
De be kell vallanom, nekem nem kellett, mert mara bekapcsolasa kozben eltudok aludni...
van egy masik kutyu, amely egy kis elemes, rovid tavu radio ado, ha a gyerek felebred a szobajaban az agyaban, akkor azt lehet hallani, hogy mozog, zajog, vagy gogicsel, netan sir.
Van egy kis lepedo, amely sipolni kezd, ha a gyerek bepisil...
Minden fele gizmokat kitalalnak, hogy vasaroljunk...
:DDD
Az alvassal neha en is ugy vagyok, mint te!
Egyszer mar nagyon regen a szuleim itt voltak egy evig, es tavasszal a rotacios kapaval dolgoztam a kertembe, a garazs mogott, es apam meg sose latott akkor ehhez hasonlot, es elkerte, hogy o hasznalhassa a kertemben o dolgozzon vele. En meg oda hoztam a kert melle egy olyan gurtnis ulokeju camping kinyithato szeket es a motor kipufogoja mukodes mellett elaludtam, mig Apam a geppel folgozott...
Megboldogult fiatalsag...
Manapsag ejszakanket neha haromszor is fel kell kelnem, kimenni ahova kell...
:))))
Szoktam mondani, hogy a régi gépeken egy gomb volt: azzal lehetett bekapcsolni - és ki is!!! :)))
Azt ne, de valami időzítőt nem volna rossz használni a rádiódhoz, ( már ha 220 V-os) mert ha alszol is, akkor is az agyad "figyel"! Nem tud igazán kikapcsolni, Te meg pihenni!
Pl:
Tényleg!!!! Nemrég hallottam, hogy rosszul alvó kisbabák remekül durmolnak a mosógép hangját hallgatva!!!
Állítólag a Youtobe-n is van ilyen "fehér zaj"!
Bizony finom!!!
Beültettem egy adag citromfüvet cserépbe és behoztam a konyhaablakba. Majd meglátjuk mire megy...
Én tavaly karácsony előtt kényszerültem rá, hogy új tűzhelyt vegyek. Azóta sem sikerült összeszoknom a sütőjével... :((
Nincs is kedvem sütit sütni azóta.
Az az igazság, hogy ahogy öregszünk úgy lassulunk... :(
Tehát hiába van több ideje az embernek, nem jut többre vele!
Még sosem volt lapos tévém, szóval nem tudom.
Előbb-utóbb kell venni laposat, de majd széjjelnézek, mert nekem smart meg tudomisénmilyen nem kell.
Igaz, kikapcsolni, ha nem vagyok itthon, lehet a beltérin is.
Sárgarépa:
Gyümölcscentrifugán letolva másfél-két kilót, nálunk pillanatok alatt fogy el az ivólé belőle!
Nagy lyukú lereszelve és majonézzel összekeverve (amolyan pépes állagúra hagyva) isteni garnírung és a maradék estére, pirítósra kenve isteni vacsora.
Szeletelve/reszelve rizshez, bármilyen salátához finom.
Almával összekeverve remek saláta + némi dió...
A répatorta is családi kedvenc!!
A bolognai spagettiban is tetemes mennyiség van!!! (+ zeller )
És a savanyúságban is simán megállja a helyét. A dobálósba mindég teszek karfiolt és répát is.
......
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)