Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


85921. globus (válaszként erre: 85920. - Guruljka)
2017. nov. 5. 21:31
Család a csonttal rántottra szavaz. Valahogy szaftosabb marad a hús, mint filézve. Annyit nem ér a csirkecsont...
85920. Guruljka (válaszként erre: 85918. - Anyagi)
2017. nov. 5. 21:29
Az rendben van, de akkor kicsontozod? mert a comb mégis egy tipikus küllemű darab, igen előnyösen eleve beépített fogantyúval... :D
85919. Anyagi
2017. nov. 5. 21:22
Mindenkinek szép álmokat kívánok!!!!
85918. Anyagi (válaszként erre: 85912. - Guruljka)
2017. nov. 5. 21:20

A rántott csirkénél úgy érhetjük el a megfelelő panírarányt, hogy kisebb darabokra vágjuk a húst.:))


És persze a kisebb darab gyorsabban sül át és jobban el lehet helyezni a serpenyőben is...

85917. Anyagi (válaszként erre: 85913. - Globus)
2017. nov. 5. 21:17

Sokaktól hallom, hogy azt szeretik, ha a panír hólyagos a húson.

Szerintem ez azért alakul ki, mert a hús nem igazán sül, hanem inkább párolódik a panír alatt és gőzt ereszt ki, ami megemeli a bundát.


Én a "rátapasztós fajta" vagyok! :)

85916. Guruljka (válaszként erre: 85915. - Anyagi)
2017. nov. 5. 21:13
Én is. :D
85915. Anyagi (válaszként erre: 85906. - Guruljka)
2017. nov. 5. 21:12

Dehogy hiszem!! Miért tennéd!!!!


Én is csak azt mondom amit a környezetemben látok! :)

85914. Guruljka (válaszként erre: 85913. - Globus)
2017. nov. 5. 20:16

Az egyik osztrák oldalon azt írják, az a jó morzsa, amiben a héj-része (a barna) ugyanannyi, mint a fehér, a bélből készült.

A kis videóban meg a főnök azt mondja, rendelik a morzsát, és ők sem tudják a pontos összetételt.


Én azt szeretem, ha "testhezálló" a panír. :D

85913. globus (válaszként erre: 85907. - 0e40d7eb14)
2017. nov. 5. 20:05

Még a prézlinél is vannak ellentmondások. Egyesek szerint nem szabad rányomkodni, csak áthúzni a morzsa felett, amennyit felvesz. Van, aki inkább jól rátapasztja. Videóban utóbbit mutatják.

Nekem tetszik, ha szép hólyagosra sikerül, vendéglőben ritkán látok ilyent, az inkább pirosabb színű és ropogósabb. Megjegyzem, fritőzt nem használok.

85912. Guruljka (válaszként erre: 85911. - Forrest2010)
2017. nov. 5. 19:58

És a rántott csirkénél nem zavar, hogy arányaiban több benne a hús?


(Nem is tudom, mikor ettem utoljára - hogy elmaradnak kaják is az évek során!)

85911. forrest2010 (válaszként erre: 85897. - Ab61752c45)
2017. nov. 5. 19:25
akkor az a rántotthusi nekem sült , mert én a papírvékonyra agyonvert husit szeret/ném :( és akár 5x is lehet panírozni / mert ahány ház.....
85910. ab61752c45 (válaszként erre: 85909. - Guruljka)
2017. nov. 5. 18:58
az árát elnézve nem is igen fogunk.
85909. Guruljka (válaszként erre: 85907. - 0e40d7eb14)
2017. nov. 5. 18:47

Persze, spéci morzsába forgatva, és három különböző hőfokú serpenyőben... :D

Legalább láttam azt a húsklopfolót, hanem rücskös, mert az osztrák mesterszakács (Reinhard Gerer) tippjei szerint is olyannak kell ellapítani.


És igazából még nem ettem rántott húst, mert az igazi bécsi szelet borjúból készül. :D


Látom, fél centi vastag a hús, a mester is így írja. Meg még az is lehet, hogy sertéskarajból ők is más vastagságot hagynának. Én világéletemben ujjnyi vastag karajszeletet ettem, sőt ma is jobban szeretem, mint azt, amiben a panír vastagabb, mint maga a hús. És a már idézett gasztro szerint is vastagabb, mint a Bécsben készült.

85908. ab61752c45 (válaszként erre: 85900. - Anyagi)
2017. nov. 5. 18:37
pedig van.ha 20 dekát kérek,és kevesebb,mondjuk 15,akkor becsomagolják,nekem meg vágnak másikat.
85907. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 85898. - Guruljka)
2017. nov. 5. 18:33

Na így kell sütni a rántott húst:

[link]

85906. Guruljka (válaszként erre: 85900. - Anyagi)
2017. nov. 5. 18:28
A boltosok csomagolják előre, egy kisebb tálcán van a hűtőben. Ha legközelebb arra járok, befotózom, nehogy azt hidd, hogy azzal töltöm az időm, hogy zagyvaságokat találjak ki.
85905. ab61752c45 (válaszként erre: 85903. - Anyagi)
2017. nov. 5. 18:15
lehet,mert a lányom is szerette leenni a panírt.
85904. Anyagi
2017. nov. 5. 18:15

Tényleg, majdnem elfelejtettem, hogy körözöttet akartam csinálni...

Na megyek gyorsan! :)

85903. Anyagi (válaszként erre: 85897. - Ab61752c45)
2017. nov. 5. 18:12
Valószínűleg egy óvodásnak így jobban ízlene!
85902. Anyagi (válaszként erre: 85895. - Globus)
2017. nov. 5. 18:10

Ízlések és pofonok....

Nem lehet ebbe beleszólni.

85901. Anyagi (válaszként erre: 85894. - 12d083b51b)
2017. nov. 5. 18:08

Hát, nem is tudom....

Amikor az elektromos grillben a hús közvetlen a fűtőszál fölött van, akkor az alatta levő tálcába vizet szoktak önteni.

Persze a Te általad összerakott rendszerben ez nem működik, mert onnan melegíted a rácson levő húst...

85900. Anyagi (válaszként erre: 85893. - Guruljka)
2017. nov. 5. 18:04
Én 20 dekásnál kisebb, előre csomagolt sajtdarabot még nem láttam a boltokban.
85899. Anyagi (válaszként erre: 85893. - Guruljka)
2017. nov. 5. 18:03
Anyósomnak voltak Francia rokonai. Amikor meglátogatták őket, apósom teljesen kétségbe volt esve, hogy éhen hal, mert annyi vékony szelet husi került csak az asztalra ahányan körülülték azt. Pedig elég szegények voltak anyósék, de éhezni nem kellett soha. És másnak sem. Erre nagyon ügyeltek akkoriban.
85898. Guruljka (válaszként erre: 85895. - Globus)
2017. nov. 5. 16:50

Véleményem szerint a vékonyra klopfolt rántott szelet több panírt vesz fel a nagy felületén, a panír pedig több zsiradékot szív magába.


Ha a tápanyagokat (és a pszichés hatást) nézzük, igencsak laktató, de sokkal gyatrább a valódi tápértéke, mint a vastag (de az is klopfolt, csak nem annyira) szelet húsé, ami jóval kedvezőbb arányban tartalmazza a húst, a panírt és zsírt.


Az eredeti és romlatlan rántott szelet, az a vastag.


[link]

85897. ab61752c45 (válaszként erre: 85895. - Globus)
2017. nov. 5. 16:24
egyszer a buszon mögöttem ült egy vendéglőben dolgozó.mondta,hogy nagyon vékonyra kiverik,aztán háromszor panírozzák,hogy nagyobbnak tűnjék.de ki az a hülye,aki nem veszi észre,hogy szinte csak panírt eszik.lehet,hogy többet oda se megy.
85896. ab61752c45 (válaszként erre: 85895. - Globus)
2017. nov. 5. 16:17
ki mit szeret,vékonyra,vastagra, csonttal,csont nélkül.én vastagabban szeretem,és csontosat veszek.az anyámék mindig keverik vékonyra a csont nélkülit.
85895. globus (válaszként erre: 85893. - Guruljka)
2017. nov. 5. 16:01
Rántott húsról kétféle nézet van. Egyik szerint nem szabad papírvékonyra klopfolni, másik szerint igen. Hentes ismerősöm állítja, hogy vékonyra szelve csak elkúrni lehet :)
85894. 12d083b51b (válaszként erre: 85888. - Anyagi)
2017. nov. 5. 15:09

Csupán annyi, hogy még reggel megszórtam a zöldségeket grill fűszerrel, és mielőtt rá akartam pakolni őket a forró grill-rácsra, (ahogy a nagykönyvben az írva volt!) befújtam őket egy kis olajjal.

Persze egy idő után az olaj belecsöpögött a tepsibe, és az úgy elkezdett füstölni...

a szeletelt paprikát és a kolbászt meggrilleztem, de a patisszont, répát nyersen kiszedtem. A felszelt sütőtököt azon mód visszaraktam a hűtőbe. Majd lesz vele valami. Ma nem fogok elhízni! :))

85893. Guruljka (válaszként erre: 85890. - Anyagi)
2017. nov. 5. 14:59

Nem falnak annyit.

Svájcban a 450 fajta sajtból elég sokféle van olyan, ami eleve egy kisebb korongban árulnak.

Én is szoktam venni előre csomagolt sajtdarabkát, némelyik boltban odakészítenek ilyet azoknak, akik munkába visznek belőle.


Gyerekkoromban nálunk sem volt számolatlan a rántott hússzelet, de Nagymama a régies módi szerint sütötte, ujjnyi vastag karajszeleteket, szóval nem a panír dominált benne. Egy-egy szelettel, a körettel együtt, jól lehetett lakni.

85892. ab61752c45 (válaszként erre: 85889. - Anyagi)
2017. nov. 5. 14:53
már szép a kapor,ha nem fagy el,nemsokára lesz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook