Hol jobb élni Budapesten vagy vidéken? Tapasztalatok? (beszélgetés)
Hát persze, hogy nem vicces - de én kínomban már csak röhögni tudok rajta.
Egyébként egy ruhagyártással foglalkozó ismerős mondta, hogy azért nem gyártanak nagyobb mérete, mert az anyagszélességből L-es méretig 2 darab jön ki, afölött pedig csak egy, nagy eselékkel, és ez gazdaságtalan... na ja... csak érdekes módon a nagy méret az, ami szinte azonnal elfogy mindenhonnan. Az meg a másik, hogy attól nem lesz nagy méret, ha egy S-es ruhára ráírják, hogy xl-es, amit már rengetegszer tapasztaltam.
Igen, sajnos én is ezt tapasztaltam... :(
de ez jellemző nagyon sok gyártónál: a lányokkal szoktunk azon viháncolni, hogy a 48 kilós, középtávfutó barátnőnk is vesz indőnkén 42es ruhát, mert csak az jó rá, holott fél kézzel átérem a derekát. :)
Igazad van, bár picit vitatkoznék. Cipőt szerettem volna, oylan kis gömbölyű orrút, laposat, kis pánttal, feketét, bőrből..tudom, nagyon az igényeim. :)) Pláne, hogy széles és magas a lábfejem, pici a lábam. Pesten, Miskolcon kb 60 boltot megnéztem, a nagyokat is....semmi. Aztán anya berángatott Hatvanban egy boltba - és ott volt. És utána még kettőbe benéztem papucs ügyben. És az is volt, (és még olcsóbban kis cipő). Úgyhogy majd megütött a guta. Hogy helyben volt, én meg szaladoztam heteken keresztül. Ugyanígy voltam a gyurmaradírral: a pesti hobbiboltokban körberöhögtek, a sarki papírboltban még 2 féle is volt. Azóta először mindig körülnézek itthon. :)))))
Bár ruhát csak Pesten, az itt sajna nincs ( Bár a Buy Way elég közel van, úgyhogy még ott szoktunk vadászni. :D)
Budapesten semmi esetre sem!
viszont a környékén nagyon jó!!
Gyorsan bejutsz a városba és ott mindent megtalálsz!
Itt vidéken nincs semmi, vagy ha van, abból nincs semmi választék. Ez van és kész, mondják.
Szóval pest környéke a jó és kész!! :)
Én vidéken élek, mindig is ott éltem. És nagyon nem tetszik, amikor pesti ismerőök akkora arccal beszélnek a fővárosról, mintha csak az létezne. Komolyan döbbenet, amiket hallok, megkérdezik, hogy és vidéken is van nyitva bolt szombaton, vasárnap? Nem a világ végén lakunk, 55 km-re Pesttől. És mégis. Én szeretem, mert nincs akkora zaj, szmog, mocsok. Nincs balhé, max a szomszédék macskái és a mienk között. :))
A családom minden tagja máshol dolgozik (nálunk is lehetne, de nem akarnak), a kedvesem Pesten. 1 óra vonattal. Ha ott laknánk, ugyanannyi lenne. Tudom a kollégáitól.
MI szeretünk itt élni, mindehová el lehet jutni innen is, és nem kell egy olyan szörnyű helyen élni. :)))
Én is valahogy így vagyok Pesttel. Szeretek ott lenni ideig-óráig, mert szépnek látom, de egy idő után jöhetnékem van vissza, a nyugiba.
Mindjuk egy echte pesti szerintem szereti a fővárost, vgayis ott élni, mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy igen-e vagy nem.
Vidéken sokkal jobb.Ha Budapestre megyek vendégségbe,alig várom,hogy "haza"jöjjek.
Lehet,hogy több a munkalehetőség,de aki dolgozni akar,itt is megteheti.
További ajánlott fórumok:
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Megélni Budapesten egyedülállónak, mennyiből?
- Csak Budapesten kapható gyógyszert lehet rendelni vidéki gyógyszertárba?
- Legjobb turi, használt ruha bolt Budapesten
- Legjobb turik Budapesten? Hol? Mennyiért?
- Mennyiért lehet lakást vagy házat bérelni Budapesten legolcsóbban?