Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hol jobb élni Budapesten vagy vidéken? Tapasztalatok? fórum

Hol jobb élni Budapesten vagy vidéken? Tapasztalatok? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
2015. nov. 16. 21:15
ja amúgy egy kis fos városban lakom
2015. nov. 16. 21:14
Budapesten, de nem azért mert annyira fasza város lenne...
2013. márc. 21. 19:24

Sziasztok


Én vidéken is és Pesten is laknék :DD

2010. aug. 31. 13:55

sziasztok!

Én nemrég jöttem el Pestről, igaz ide a közelbe, panelből kertes házba. De már most visszamennék ha lehetne, megbántam. Remélem minél előbb visszamegyünk Pestre, még akkor is ha panel lakásba kell visszaköltözni.Hiányzik a nyüzsi,hogy minden könnyen elérhető, minden van a közelben.Mennék a gyerkőcömmel mindenfelé. Itt semmi sincs a környéken ahova mehetnénk.

Minden tiszteletem azoknak akik szeretik ezt a nagyon nyugis, nagyon csendes életet, de én nem érzem itt jól magam, nagyon nem.

2010. aug. 17. 18:31

sziasztok!

Én 7 éve élek Pesten, előtte megyeszékhelyen éltem, számomra egy pozitív dolog van Pesten (azért több is van, de ez az egy ami miatt még mindig itt lakom):

több a munkalehetőség, több fizetés!

Egész egyszerűen gyűlölök Pesten élni, élhetetlen, családi életet semmi módon nem tudnák elképzelni,állandóan stresszes vagyok, depressziós ettől az életviteltől, ami itt van, ez a rohanás, mindenki idegbeteg, fapofával az utcán az emberek, amire a meggyőződésem, hogy emiatt a törtető, rohanó életvitel miatt van.

Persze szeretem, hogy van szórakozási lehetőség,...szeretetek az Andrássyn végig sétálni, főleg nyáron este az életet, ami a városban van.de itt nem tudnék nyugodt családi éleltet élni.

Viszont félek, ha el is költöznénk vidékre, lehet , hog y találna az ember munkát, de mihez kezdxene, ha megszűnne? ettől félnék..

az, hogy kevesebbet keresnék nem zavarna, mivel vidéken ennyi pénzért, amennyiért itt vettük a panelt, családi házunk lehetne. szóval nem tudok örülni annak, hogy itt jobban keresek, minek örüljek, hogy miylen fasza jóobb a fizetés, de mégis egy panleban kell megrohadnom, mert itt esétylenek családi házat venni.szoval, ha azt nézzük anyagilag ugyanott lennék.

Talán Pest mellett lenne az ideális, de onnan is mindei Pestre jár dolgozni, szóval ez sem egy stressz mentes életmód, hogy napi órákat utaznék a dugók miatt a munkahelyemre, mellesleg Pest vonzáskörzete is baromi drága..

szoval nem egyszerű, nagy dilemma.

Én már nagyon költöznék,már nagyon feszülök, de sajnos most a gazdasági helyzet is közbe szól, a lakáéunkból sem tudnénk jól kiszállni, ugyh nem tudom meddig kell még itt küszködni. jövőre jön a baba, és hát nem szerettem volna egy panelban gubbasztani vele:(

ha esetleg tud egy élhető helyet, ami nem Pest, várom az ötleteket:)

2010. jún. 1. 17:14
Felhozom ezt is, jó kis topic!
236. klaro
2009. jún. 18. 00:24
Én Zalaegerszegen élek, de minden vágyam elmenni innen, nagyobb, izgalmasabb városba. Itt nincs semmi lehetőség, sem munka, sem szórakozás szempontjából. Egyetemre Pécsre jártam, a szívem azóta is oda húz vissza. Budapestre is szívesen mennék, (vagy New York-ba :-)) pezsgést, nyüzsgést, életet szeretnék magam körül, elegem van ebből a punnyadt helyből.
235. Yulcsy
2009. máj. 8. 21:39

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.Én a fősuli miatt Bp.-en éltem 4 évig, de nem szerettem.Mindig rohantak az emberek, nem lehetett senkivel beszélgetni,közömbösek voltak egymás iránt az emberek.Ugyanakkor rengeteg lehetőség is van a fővárosban (munka, szórakozás, kiállítások, vásárlás).Aztán elköltöztem egy megyeszékhelyre és imádom.Jó fejek az emberek,élhetőbb a város.Azért fel szoktunk menni barátokhoz,vásárolni, de nem költöznék oda vissza.

Amitől én is kiakadtam, hogy a pestiek állandóan vidékeznek.Na ez szörnyű.Ettől a falnak tudnék még most is menni!!

2009. máj. 4. 13:04

Sziasztok! Én Pesten élek, de nagyon sokat járok vidékre. Szomorú, hogy mindkét fél részéről mennek ezek az általánosítgatások, hogy ha pesti akkor biztos lusta és bunkó, ha meg vidéki, akkor meg paraszt. Saját tapasztalat, hogy ez egyáltalán nincs így. Nem a lakóhely, hanem embere válogatja, hogy valaki hogyan viselkedik a másik emberrel szemben. Csak egy példa: Pesten és vidéken is van olyan szomszédunk, akit érdekel hogy mi van velem, de van olyan is aki le se sz..ja. Vidéken ebből a szempontból csak az a rosszabb, hogy a legbensőbb magánéletedet is kibeszélik, meg kioktató stilusban szólnak az emberhez, igaz, tapasztalom ennek az ellenkezőjét is. Ja, meg hogy ha csinálsz valamit (általában csak a rosszat veszik észre), vagy a családodban történik valami, fél órán belül a falu 80%-a tud róla. Pl. édesapám akkor halt meg, amikor vidéken voltunk, még le sem hunyta szinte a szemét, a szomszéd már jött át "részvétet nyilvánítani", nem volt túl kellemes, sőt egyenesen bunkó dolognak tartottam az egészet, pláne hogy idegen az illető. A poén az egészben, hogy amikor Pesten elmondtam egy szomszédomnak, néhány nap múlva a közeli boltban az eladónak az volt az első szava, hogy "részvétem". Ilyen szempontból a pesti ember sem különb. Ami viszont a vidékiektől elvitathatatlan, az a segítőkészség, tényleg ha szólsz, rögtön igyekeznek a segítségedre lenni.


Máskülönben meg a vidéki emberek között is sokan lenézik a pestieket, ha már a lenézésnél tartunk, lustának és bunkónak titulálva őket, ráadásul pont az olyanok, akik soha nem dolgoztak életükben. Sajnos pont a szomszédunkban is van egy ilyen ember: soha semmit nem csinál, a másik embert figyeli, hogy az éppen mivel foglalatoskodik, pletykál, és szörnyen rosszindulatú, senkiről egyetlen jó szava nincs. Őszintén szólva a pesti környezetemben is ritka az ilyen ember, van, de csak egy-egy.


Sajnos még egy olyan negatívum is van a vidékiekkel kapcsolatban, hogy ők a pestiekről azt gondolják, hogy nem dolgoznak, és ezt is általában pont olyan vidékiek, akik szintén nem nagyon dolgoznak. A már említett szomszédom is pont ilyen, 1 év hivatalos munkaviszonnyal a háta mögött szólja le pestieket, többek között minket is, pedig a szüleim 40 évet dolgoztak (nem irodában), én is dolgozom, emellett műveltük/műveljük az ő szomszédságában levő telket. Ilyenek is vannak, de hál'istennek ez a kevesebb.


Mindent egybevetve én a vidék mellett szavazok. Jó levegő, mindig van mit csinálni (már akinek), közel a rokonok, akikre tényleg bármikor lehet számítani, kevésbé vagy időhöz kötve, nincs rohanás. Ami a hátrány, az a kevesebb munkalehetőség, és a kissé körülményes utazás.

2009. jan. 29. 14:59

Egyetlen dolog szól Budapest mellett : sokkal több a munka lehetőség. Én személy szerint már attól is rosszul vagyok, ha valami miatt Bp-re kell mennem, nem bírom a tömeget, a zajt, a tolongást, a dugókat, a szmogot. Szeretem a csendet, békét, sok zöldet magam körül, a kertet, az állatokat és azt, ha nem zavarnak.Debrecenben éltem, de már az is túl sok volt nekem.

Bp-re akkor sem költöznék, ha nekem fizetnének érte.

De ez persze csak az én véleményem.

2008. szept. 16. 19:32
Bp
2008. szept. 16. 19:29
Szeretek Pestre járni, de sosem laknék ott. Esetleg egy közeli kisvárosban el tudnám képzelni az életem, bár most sem lakok messze a fővárostól.
230. fahéj
2008. szept. 16. 19:18

Én megyeszékhelyen lakom, de a zöld övezetében, nem tudom. A busz félóránként ez a jobb eset, télen néha eljut a hókotró is..

De nyugodtabb, mint egy nagyváros, és ha kilépek a kertem vár....

2008. szept. 16. 19:16
Vidék v nagyváros mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Laktam Pesten 3 évig, ott is vannak rendes emberek. Volt hogy a villamos megvárta aki futva ment oda. Volt hogy a boltban ha néhány forint hiányzott nem tetették vissza az árut,hanem azt mondták vigyem be holnap,pedig nem is ismertek.
2008. szept. 16. 18:48
Én 9 éve költöztem vidékre,nem bántam meg sokkal nyugodtabb az életem.De mióta lerobbantam sok dolog zavar.Egy laborvizsgálat miatt sokszor,oda vissza több mint 30 km kell utazni.Ez ha busszal,vonattal megyek fél nap.Ha normálisan be akarok vásárolni,nem luxuscikkek miatt,hanem alapvető élelmiszerek miatt pl:fűstölthúskocka stb be kell menni a városba,ami szintén közel 40 km oda vissza.Sokkal olcsóbban tudok bevásárolni mint itt helyben.Pl a rizs itt 300.-ft a városba van hogy 60.-forinttal olcsóbban tudom megvenni.És ez csak egy példa.
227. e12ac2bb5c (válaszként erre: 226. - 0260f21e84)
2008. márc. 6. 21:55
Köszönöm a magvas tájékoztatot ,most már egész bíztos nem maradok hülyén :-)))))))))))))) de egyébként ugyan olyan munkából élnek mint Bp talán csak akkor nem ha mondjuk falun él . Én nagy városba élek kb 60 km -re Bp-töl ,és nem nevezhető kis városnak ,bár ez is relativ .
226. 0260f21e84 (válaszként erre: 225. - E12ac2bb5c)
2008. márc. 6. 19:07

A fovaros (Bp) altalaban az allamnak az a varosa, amelyben a legfobb allami szervek (parlament,kormany, miniszteriumok, stb) mukodnek, sok esetben a legnepesebb varos. Ezek megkulonboztetik a tobbitol, amiket meg videki varosoknak hivnak, mert nem fo-csak mellekvarosok, de ez meg meg hulyebben hangzana.

Mivel kisebbek is, csendesebbek, nyugisabb az elet, mas tipusu munkabol elnek az emberek, kisebb videki varosokban tudnak is mindent egymasrol, jobban ismerik egymast, gondolom, erre gondoltal te is. De a videk, fovaros kozigazgatasi fogalom, nem sertes, nem kell rajta haborogni

2008. márc. 6. 14:28
Miért ? Bp nem vidék ?? szerintem az is vidék .Én ezen mindig felháborodok . Nem jóbb lenne inkább úgy kérdezni Nagy város, kis város ,vagy falu . Mitöl más Bp kérdem én ,csak mert föváros attól még vidék
224. sipor
2008. márc. 6. 13:31
Mi vidéken lakunk, de sűrűn feljárunk pestre (üzleti ügyek miatt). Semmi pénzért nem költöznék Pestre, legalábbis arra a részre nem, amit mi bejárunk: koszos, sok az autó, sok a szemét az utcákon, a repülők sűrűn fel- illetve leszállnak jó nagy zajt csapnak... Itt vidéken csend van és nyugalom. NEKEM itt jobb.
223. andix
2008. márc. 6. 13:19
Vidéken lakom és nem költöznék Pestre semmi áron.Zajos,büdös zsúfolt.
2008. márc. 6. 13:19
nekem Budapest a "vidék",és oda semmi pénzért nem költöznék!nekem az túl sok!
221. direne
2008. márc. 2. 23:21
Vidéken, Pest mellett.
220. cirmi23
2008. febr. 8. 12:42
És hol jobb élni: Magyarországon, Torontoban, Spanyolban vagy Angliában?
2008. jan. 24. 22:51
Egy vidéki kis városban.
2008. jan. 24. 22:49
Én budapesten élek,egy klasssz kertvros részben.Csöndes,nyugis,de 20perc alatt simán a nyüzsgő belvárosban vagyok.nekemez tökéletes,úgyhogy szerintem jobb budapest:)
217. Dóji
2008. jan. 24. 22:38
Vidéken!
2007. dec. 29. 17:46
vidéken
215. petka
2007. dec. 28. 16:33
Budapesten csak dolgozni jó. Élni viszont vidéken jobb. Nekem büntetés lenne Budapesten élni.
214. tafonta
2007. dec. 28. 15:41
Tessék! Elmentünk meglátogatni a nagymamámat. BKV-val közlekedtünk! Most influenzás vagyok! Vajon miért itt van a legtöbb beteg?! Éljen a vidék!
2007. dec. 28. 01:19
Budapesten születtem, 5 évet éltem Gödön... Asszem nem próbálkozom meg mégegyszer vidékkel hosszútávon...:S
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook