Hogyan tovább missed ab után (beszélgetés)
Én két éve Dunakeszin lakom de elötte meg Pesten a Nyugatinál.
Hát igen ez engem is kikészit! amikor az elsö baba elment és bent voltam a kórházba akkor a mávba voltam voltak olyan nök akik folyamatosan kimentek cigizni egymás után szivták meg itták a kávát legszivesebben felpofoztam volna öket!Én is cigizek de amikor kiderült hogy babát várok egyböl le tettem és vigyáztam magamra és mégis elment!Náluk meg semmi! de ha ugy döntesz hogy pestre fel jössz én szivesen segitek neked hogy mi merre van.:)
Hát elhiszem,hogy nem kellemes érzés,tapasztalatból mondom.Én Dégen lakom,ez egy kis falu Fejér megyében.És te merre laksz?
Ez nagyon rossz lehetett. Én legalább valamennyire fel tudtam készülni lélekben, mivel én görcsöltem és véreztem is.
Csajok nem is meséltem, hogy a kollegámnak augusztusban született a gyereke, és a felesége ha kell, ha nem hozza a picurt az irodánkba. Ma a kollegám hozta, nem volt valami kellemes érzés, de vegyük úgy, hogy nemsokára mi visszük a piciket magunkal. Merre laktok?
Szia!Én is úgy gondolom,csak ahhoz kellene egy jó doki itt a közelünkben,csak nagyon nehéz találni.Igen tényleg nehéz,főleg így,hogy a közelemben mindenki kisbabát vár.Vannak itt 13-14 éves kislányok akik simán kihordják a babát,én meg itt vagyok 20 felett és nem tudok kihordani egy kisbabócát.
Szia Reni! Én azt mondom hogy elsönek tényleg egy alapos kivizsgálás kéne neked is mint nálam és utána probálkozni.Tudom hogy nehéz de szerintem ez lenne a legjob én addig nem probálkozom mig nem tudom hogy mi a bajom mert én is ugy vagyok vele hogy harmadszorra én se birnám ki!
igen szóktam érezni.A mostaninál semmi jele nem volt az ultrahangon vették észre az egyik teljesen felszivodot a másik elhalt.Ezért volt most nehezebb minta az elsönél, ott 6 hetes volta de ott véreztem meg görcsöltem.
Az elhiszem,hogy nehéz kivárni.Én is próbálom,úgy fel fogni,de nagyon nehéz.Az a legrosszabb,hogy a 12 hetes ultrahangon láttuk,hogy olyan szépen fejlődött.Szeretnénk is elkezdeni meg nem is.Félünk,hogy mi lesz ha sikerül,én harmadszorra tuti,hogy nem élném túl.Szóval nem tudom,hogy mi legyen.Kellene egy alapos kivizsgálás na meg egy jó doki.
Ez a legnagyobb baj, hogy nem akarnak veled foglalkozni, inkább rávágják, hogy 3 hónap múlva mehet újra a dolog, csak nehogy dolgozzanak is egy kicsit! (Persze tisztelet a kivételnek, de nem sok ilyennel találkoztam). Nekem a peteérés jelei pontosan 2 héttel a műtét után (az ugye tegnap volt) jelentkeztek, lehet, hogy csütörtökön nálad is jelentkezik. Te egyébként észre szoktad venni, hogy mikor van? Én igazából csak azóta vagyok vele tisztában mióta gyerkőcöt akarunk:-)))) Egyébként volt valami jele a vetéléseknek?
köszi én jól vagyok, csak iszonyatosan nehéz kivárni a 3 hónapot, hogy újra próbálkozhassunk:-(((( Én azzal szoktam nyugtatni magam, hogy valószínűleg beteg lett volna, és ezért nem jött hozzánk. Akkor ti már elkezdtek/tetek próbálkozni?
Szia! nem mondtak semmit mert nem tudják! Nekem csütörtökön lessz két hete hogy volt a mütétem, nekem is 28 naposak a ciklusaim de nem érzek semmit! Most ugy néz ki találtam egy dokit ő a Kútvölgyibe dolgozik de 3 hónapot kell várnom és utána mehet oda. de nekem még azt mondta a doki aki megmütöt hogy már az elsö vetélésnél ki kellett volna vizsgáltatnom magam. én se tudom pontosan hogy miböl állnak a vizsgálatok, de a hormont azt biztos hogy megnézik.
Szerintem is igazságtalan.Igen próbálom úgy fel fogni,hogy ez így volt megírva,de nagyon nehéz pedig már 3 hónapja volt.És veled mi újság?Hogy vagy?
Szia,
Nekem a dokim azt mondta, hogy 4-6 hét mire újra megjön. Nálam egyébként 2 hét telt el a műtét óta, és én tegnap éreztem a peteérés jeleit, úgyhogy elméletileg nekem 2 hét múlva meg kell jönnie! Nem tudom, hogy neked milyen ciklusaid voltak, de nekem 28 naposak. Szerintem sürgősen válts dokit, mert két vetélés után én biztos kivizsgáltatnám magam, ugyanis lehet, hogy valami nagyon kis probléma van, és ha ez kiderül, akkor nem lesz újabb vetélés! Nekem csak egy volt, de én is gondolkodom rajta, hogy kellene valami kivizsgálás, csak nem tudom, hogy mit szoktak ilyenkor csinálni! Egyébként mondtak valamit, hogy miért történt?
szia Anett! Nekem február 11 -én volt a mütétem (missed ab)ikreket vártam 12 hetes voltam.Nekem ez volt sajnos a második vetélésem Azt szeretném kérdezni hogy neked mit mondtak hogy mikor kell hogy megjöjön? Mert nekem a doki nem mondot semmit! Én is amugy orvost keresek aki ki tudna vizsgálni hogy mi lehet a bajom.De az orvos csak annyit mondot hogy várjak három hónapot.
Egészségedre! Mi 7 hónapja próbálkoztunk, mikor összejött a bébi, akkor nekem épp vizsgaidőszakom volt, úgyhogy gondolhatod, hogy nem ez járt az eszembe:-)) Viszont, ami a baj, hogy az a sok stressz tuti, hogy nem használt a terhességemnek:-( De a lényeg, hogy amikor rágörcsöltünk egyáltalán nem jött össze! Mindenesetre én gondolni fogok rátok hétvégén, és küldöm a pozitív energiákat:-))))))
A férjem tegnap este csinált nekem egy whisky kólát.Kicsit spicces lettem.Kellett.
Mi már élesben próbálkozunk, mert az én nődokim azt mondta, hogy 6 hét után lehet.
Most hétvégén elmegyünk wellnessezni (peteérésem lesz), de úgy döntöttem, hogy nem foglalkozok vele.Most egyszerűen megpróbálom jól érezni magam.
Ez nagyon igazságtalan!!!!! Sajnos én is sok ilyet láttam a kórházba, nagy pocakos kismamákat, akik folyamatosan jártak cigizni, és még sincs semmi bajuk! Remélhetőleg a picúrok is megússzák az ő felelőtlenségüket! Próbáld úgy felfogni, hogy a ti babátok még nem látta elérkezettnek az időt, hogy megszülessen hozzátok, és tudja ő, hogy mikor kell jönnie:-)))
Én teljesen megértelek,mert amikor én terhes lettem nem sokra rá a sógornőm is bejelentette,hogy terhes.De sajnos velem megtörtént amitől féltem,ő pedig egészséges kisbabát vár.Nem mint ha baj lenne,de nekem nagyon rosszul esik látni a napról napra növekvő hasát.Az a legbosszantóbb az egészben,hogy dohányzik,kávézik(és nem keveset)a terheség alatt és ő mégis kitudja,hordani a babát.Én meg aki vigyázzot magára nem.
Mi is 3 hónapra gondoltunk,hogy utána már lehet próbálkozni.Szerencsére nekem sem volt sok vérzésem egyik műtétem után sem.Én nagyom szorítok neked,hogy sikerüljön össze hozni egy kis utódot.
Hát nem irigyellek, nem lehetett könnyű:-(( Olyan érdekes ez, én is bár merre megyek, valahogy most minden a kisbabáról szól. A hétvégén elmentünk vásárolni a Spar-ba, ott is ahogy bementünk egyből kipakolva a rengeteg bébi holmi, így gyorsan mentem is tovább, nem volt kellemes érzés látni! Végül is, hogy sikerült átvészelni? Remélem tényleg bedobtál valami erőse:-)) Valószínű én is ezt tettem volna! Ti egyébként, hogy álltok a próbálkozással?
Én 6 hetes terhes voltam. A korházba nekem 6 hónapot mondtak, de ahogy utánaolvastam a legtöbb helyen 3 hónap, úgyhogy én úgy gondoltam, hogy májusban mindenképpen elkezdjük a próbálkozást. Ti mennyit vártatok? Engem február 8-án műtöttek, szerencsére nagyon kicsit véreztem, már a múlt hét végén semmi nem volt, és most olyan tüneteim vannak, mint mikor peteérésem van:-)) Remélem hamar beáll a ciklusom, és utána jöhet az utód:-))))
Lányok!
A hétvégén elmentünk a barátainkhoz, van nekik egy 17 hónapos kislányuk.Aztán kiderült, hogy most pedig 13 hetes terhes.Azt hittem, összeomlok.Rettenetes volt.Ki kellett mennem pár percre, hogy összeszedjem magam...Így valahogy kibírtam bőgés nélkül.
Ja és ami szép az egészben, hogy Ausztriában voltunk náluk, tehát nem is jöhettünk azonnal haza.És végig a várandósságról+ a kislányról beszélt.
Azt hiszem bedobok ma este valami erőset.
Jók legyetek!!
Szia Anett!
Nagyon sajnálom,hogy veled is megtörtént ez a szörnyű dolog.Előtte egy héttel,volt egy kis vérzésem,de akkor azt mondták,hogy minden rendben van.Én is teljesen tanácstalan vagyok a dokival kapcsolatban.Igen próbálkozunk,de még nem jött össze.Te mennyi idős terhes voltál amikor történt?És mikor fogtok újra próbálkozni?
Nagyon sajnálom, amin keresztül kellett menned. :(
Én a helyedben nőgyógyászt váltanék.
Nekem a 2. vetélés után a dokim a létező összes vizsgálatot kiírta, és amikor a genetikán nem akartak velem foglalkozni, mert "jöjjek vissza, ha a 3. vetélésen is túl leszek", akkor odatelefonált és nem tudom mit mondott, de pikk-pakk minden vizsgálatot megcsináltak.
Hú,nagyon sajnállak.Ez talán még rosszabb, hogy a 13.héten történt. De fel a fejjel!!
Sajnos ilyen ez a magyar egészségügy.Itt senkit nem küldenek sehová...
szia Reni,
Én február 8-án estem át a műtéten, és sajnos túl sok mindent nekem sem mondtak:-(( Igaz nekem csak egy vetélésem volt, de szeretném megelőzni, ha lehetséges, hogy a következő is az legyen. Egyébként volt valami előjele a vetéléseknek? Én is úgy gondolom, hogy egy kis kivizsgálás ránk férne az újabb terhesség előtt, de én is tanácstalan vagyok, ugyanis az én dokim elhagyta a korházat és jelenleg nem is tudom kihez forduljak. Azóta próbálkoztok már a babócával?
Sziasztok!
Új vagyok itt és remélem nem gond,hogy leírom a történetem.Szóval:2009 januárjában 5 hetesen elvesztetem a kispocaklakomat(nem ürült ki teljesen a méhem ezért műszeres befejezésem volt),majd 2009 szeptemberében kiderült,hogy ismét babát várok,az örömöm nem volt felhőtlen,mert október 30.-án 13 hetesen vérezni kezdtem,a nőgyógyászom megnézte a picit ultrahanggal és azt mondta minden rendeben,de beküldött a kórházba mert nagyon véreztem,a mentőben is hallgatták a baba szívhangját,erre az ambulancián azt mondtak,hogy el kell vetetni mert félig már ki van lökődve,így missed ab. lett a vége.Nem értem a mai napig az egészet,hiszen nagyon jó volt a kisbabám szívhangja.Nagyon szeretnénk kisbabát,de a nőgyógyász nem küldött semmi féle vizsgálatokra hiába mondtam neki,azt mondta egyek sok zöldséget meg gyümölcsöt és ezzel el is intézet.Nagyon félek mi lesz ha újra terhes leszek.Ti milyen módon készültök az újabb terheségre?
Lehet nem jó írtam le,
Csak 1 missed ab-om volt hála az égnek.
A fiam 2005-ben született. 21 hónapos volt amikor már 7 hónapja probálkoztunk a kistesóval. Aki megszületett 2007 év vége fele. Kislány lett.
Már 11 hónapja probálkozunk a harmadik babával, de nem akar összejönni.
Nincs orvosom és nem is volt meg nem is lesz.
Szia,
Nagyon sajnálom ami történt! Ha jól értettem 2 missed ab-od volt? Nálad csináltak valami kivizsgálást a vetélések után? Egyébként nekünk is mikor eldöntöttünk, hogy jöhet a következő bébi, 7 hónap próbálkozás után jött össze, most meg olyan nehéz kivárni ezt a sok hónapot és ugye semmi garancia nincsen rá, hogy egyből sikerülni is fog:-((( Ráadásul nem tudom, hogy viselném, ha a következő bébivel is ez történne. Azt mondják, hogy nem szabad ilyeneken gondolkodni, mert akkor bevonzod a rossz dolgokat! Te egyébként megbízol az orvosodba? Az enyém sajnos elment a korházunkból és jelenleg azt sem tudom, hogy kihez forduljak, mert nálunk a felhozatal nem a legrózsásabb.
További ajánlott fórumok: