Hogyan tovább? Élet a 90 napos után (beszélgetés)
Hat az ahitott cel nalam meg minusz 10 kg. Amit nem fogok elerni a megmaradt 2 honapban(en 180 napot csinalok). Ugy szamolom, meg 5-7 kilotol szeretnek ennyi ido alatt megszabadulni, de jo is volna.
Es akkor kezdodik ami meg nem volt, amitol en is jobban felek: sulytartas, illetve mondjuk karacsonyig meg leadni a maradek 3-5 kilot.
Ugy dontottem, hogy vegigcsinalom a 180 napot, majd lassan kezdek engedni: pl kiveszek heti 1 gyumolcsnapot, helyette feherjet. Szombatonkent tovabbra is merlegeles, ezutan nem lesz struccpolitika, hogy nem allok ra, ne lassam mit mutat. Ha minden ok, akkor a masik gyuminapot is kiveszem, helyette feherje. Sutiket, szenhidratot ezutan is egy heten csakis egy nap engedek meg magamnak. Tehat egyfajta visszaallas rendes etkezesre, de lassan, fokozatokban. Koritest ezutan is kihagyom, rajottem nem is szeretem. max egy tojasnagysagnyi krumplipuret, de megvagyok nelkule is. Es inkabb feherjeket eszem sok-sok levessel. Amennyiben a merleggel kezdunk osszeveszni, berakok heti egy gyuminapot, szerintem az hosszutavon is tarthato(pl a szerda). Szoval 2 lenyeges dolog: hetente csak 1 nap ehetek szenhidratot(nekem azzal volt bajom, tonnaszamra ettem, fogyokura elott 3es fel evig vagy terhes voltam vagy szoptattam, 2 gyerek... es ahogy kiurult a szervezetem, mar nem is kivanom, nem akarom ujra fuggove tenni magam tole), minden heten merlegeles es annak fuggvenyeben tovabbi dontes.
erosen felek, de karacsonyra szeretnek meg minusz 10 kiloval kevesebb lenni, juliusig pedig(a fiam keresztelojeig meg 7-tel, de legalabb 5el).
tudom, illene irni a sportrol is, szeretnek futni, de a gyerekekkel nehez megoldani, itthon szoktam tornazni, nem mindennap, de mikor gyakran csinalom erosen latvanyos!
tobb buktatoval is szamolok: augusztusban nyaralunk es csak a reggelit adja a szalloda, igy tuti nem almat fogok ragni. illetve jovo februartol visszamegyek dolgozni, a fiam 2 evet tolt es egesz nap ulo munka, most azert megyek eleget utannuk(a nagy, leany 3, a kicsi fiam 1 eves 3 honapos)
kösszép:)
Gondolkodtál már a hogyan továbbon? Mi lesz, ha eléred az áhított célt, hogyan fogsz tovább étkezni?
Koszi!
Neked is! Fog ez menni!
Jó hogy írod a vizet, én most vagyok az 52. napon, eddig már 3 víznap volt, de most már 3 hete egy sem. Kérdezni akartam, hogy hogyan illeszted be a 7 naposba, de akkor én is így csinálom, holnap lenne gyüminap, akkor helyette vizezek.
Muszáj is, mert egy hete nem fogytam semmit, igaz a torna miatt a centik még így is szépen mennek le:)
Még egyszer köszi az infot!
na de ügyes vagy, szorítottam, hogy meglegyen a mínusz 20!:)
Kitartás a továbbiakhoz is.
Sziasztok,
igen, en 7 napozok mar tobb, mint 120 napja.
nekem a szombat altalaban csaladi kinti sutes, ezert az feherje. hetvegen altalaban van suti, torta, miegymas azokbol osszegyujtogetek, es hetfon megeszem, szenhidratnapon.
Amugy aki a feherje napot nem szereti, abbol hagyjon ki egyet es megvan a 7 napos ciklus. Nekem a feherjenap a kedvencem, a szenhidrat napot nem szeretem, eszem a sutit, finom is, de jol nem lakok tole. erdekes, en a nagy edesszaju inkabb tojast, hust zoldseget ennek.
Inkabb az a lenyeg, hogy ugy csinaljuk, hogy hosszutavon(90 nap) osszeferheto legyen az eletunkkel es ne erezzuk azt, hogy lemondunk valamirol. En pl minden csaladi esemenyen feherje napot tartok, ilyenkor eszem uresen a levesbol es a masodikbol hust zoldseggel, csak a koritest hagyom ki. Tortat kerek csomagba hetfore. Volt, hogy elutaztunk 3 napra, akkor 3 nap feherjet tartottam:leves, masodik koret nelkul, felvagottak, sajt. eszre sem vettek, hogy fogyozom. Es megvan, minusz 20 kilo tehat tul rossz nem lehet.
Kitartast, megeri!
Hát igen, így beáldoz az ember egy szénhidrátnapot, de nekem úgyis mindig csak a bajom van vele, a tésztákat nem nagyon szeretem, a süteményeket, pogácsákat, péksütiket viszont igen, és mindig vigyáznom kell, hogy nehogy túlegyem magam ezen a napon.
Én legjobban a gyümölcsnapokat szeretem.
He-gyümi
K-fehérje
Sze - zöldség
Csü- gyümi
Pé - fehérje
Szo-zöldség
V- szénhidrát
Így néz ki, egyébként nem csoppcsaj, hanem csiszas írta, de nála hétfő a ch nap.
Nekem ez azért jó, mert így ha úgy alakul elmehetek pénteken enni valahová, mert vmilyen húst v. halat salátával könnyű étteremben rendelni.Vasárnap pedig általában van süti, vagy bringázás utáni fagyizás, és így az is belefér.
Kezdj bele bátran, én nagyon élvezem, még soha nem csináltam és úgy elröppent ez az 50 nap, no meg a 10kg mínusz, mint a sicc.
Sok sikert Neked!
nem próbáltál még fehérjenapon is több zöldséget enni, mint fehérjét? Vagy hús helyett sajtot, halat, activiát(olvastam, hogy szeretitek), joghurtokat?
Én pl. nem vagyok nagy húsos, kb. minden 3.fehérjenapon eszek csak húst, de a többit nagyon szeretem, zöldfűszeres túró,friss zöldségekkel, vagy caprese (tudod olasz mozzarella-paradicsomsaláta) a kedvencem. Ja és fehérjenapon nem eszem soha kenyeret.
hát persze, majd alakulnak a dolgok, a terv az terv, aztán majd zajlik az élet... :)
hjajj imádom én is a kisfiam!!! Megyek is, mert felébredt, majd este még próbálok benézni...
igen, olvastam én is erről a 7 napos ciklusos változatról, de nekem ez több a fehérjenap miatt nem fekszik sajnos.
Utálom a fehérjenapot, a végére mindig megfájdul a gyomrom, fáj a fejem és puffadok. :(
én is hasonlóan terveztem, de aztán az élet mást hozott:( De boldog vagyok nagyon, hogy van egy csodálatos fiam.
Ti nagyon szép család vagytok együtt és sikerülni fog, amit elterveztél, hidd el! :)
Neked is menni fog, hiszen ügyes vagy és ésszel csinálod.
Én ma váltottam, tegnap fehérjenapom volt, de ma ismét gyümi, mert egy hozzászóló(Csoppcsaj) mesélte, hogy ő is így csinálja, heti egy ch-nap kimarad és így 7 napos ciklusok lesznek, hétfő mindig gyümi, péntek mindig fehérje,szombat zöldség és vasárnap ch. Nekem ez nagyon passzol, így belevágok én is.
Eddig 3 víznapot tartottam, majd vmikor szeretnék még egyet, de nem tudom mikor.
nekem biztos lesz még egy menetem majd, mert kistesót szeretnénk majd jövőre.
de azt gondoltam, ki, hogy nem cseszek ki magammal, és megyek bele eleve túlsúllyal egy második terhességbe...szóval most lefogyás, nyáron örülés ennek, ősztől babaprojekt, jövőre babázás... :))) de jó is lenne, ha minden így szépen össze is jönne...
Én ma vagyok az 50.napon, 86-ról indultam, most 76, a cél 70kg:)
Centikben:
mell: -14 centi
derék: -12cm
csípő: -14 cm
Én pár hete kezdtem el mozogni, kb. heti 3-4-szer 1 óra ellipszistréner, naponta kb. 15 perc nyújtás és hasizom.
Eredetileg csak 73-74 volt a cél, annyi voltam, mielőtt 11 évvel ezelőtt kismama lettem(azóta se), de hogy eddig ilyen jól ment, kitoltam a végcélt :)
hát én kb. ugyanannyit mozgok...de pl. most elkezdtem rendszeresen infraszaunázni. nagyon tudom ajánlani, méregtelenít, segíti a fogyást, szép lesz a bőr..stb.
haladok szépen lassan, ahogy abbamaradt a szoptatás csináltem egy 7 napos neera kúrát, most meg 9o napozok, kb. még 8-9 kg felesleg van rajtam. És te? Mi a végső cél?
Szerintem se könnyebb hízni, mint fogyni, de reméljük menni fog neked. Nagymamám minden tél előtt B..res Cseppel "hízlalja" fel magát és a módszere jó, 86.évében jár és egészséges :)
Maradj nyugodtan, nem zártkörű a fórum :)
a délelőtti gyümölcsevéssel nincs gondom, nekem se, vmikor 20 évvel ezelőtt testkontrolloztam, az is jól ment, kb. 3/4 évig csak gyümölcsöt reggeliztem. Ez a tervem nekem is, a gond csak az, hogy nálunk a vasárnapi reggeli az egy ünnep, frissen sült zsemlével, mindenféle finomsággal, és nem tudom, hogy ez még belefér -e.
Kérdésem, hogy amikor nem diétázol, akkor több
et, vagy kevesebbet mozogsz, mint diéta idején?
Kitartást neked a fogyáshoz, hol tartasz?
Pont ezért genetikailag kódolt, mert ha nem teszel érte semmit, akkor visszatér az eredeti. :))) De nem bolygatom tovább a kedélyeket, mert nekem teljesen más a problémám: nevezetesen az, hogyan lehetne hízni 4-5 kilót. De azt hiszem, ez egy másik fórum témája. :)
Sok szerencsét kívánok mindannyiótoknak, hogy az erőfeszítésitek meghozzák a kívánt eredményt!!!
szia, nem hiszek a genetikeilag kódolt súlyban, minden elhatározás és kitartás kérdése. Ez a kúra nemcsak 3 hónapra szól, mert ha utána elkezd az ember ugyanúgy étkezni, mint előtte, akkor sokkal rosszabbat tesz magának, mintha nem is diétázott volna egyáltalán.
De ez csak az én véleményem, nem vagyok szakértő... Amúgy a 90 napos diéta alapja a testkontroll, ami valóban egy életre szóló életmódváltás. Én ebben hiszek!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vehetném rá 3 hónapos babámat, hogy a nappali alvásoknál 30-45 percnél tovább aludjon?
- Van valaki aki megszakitas nelkul tovabb csinalta a 90 napost?
- Úgy néz ki megszűnik a munkahelyem, 5 hónapos a babám. Hogyan tovább? (gyed)
- P3 lelet után hogyan tovább?
- Hogyan tovább a 90 napos után?
- A családi pótlékot újra igényelni kell betöltött 16 életév után, vagy automatikusan utalják tovább?