Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
2292. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 2290. - F979700a86)
2009. dec. 27. 07:16
Bocs,nem tudtam!!!!
2291. csibiusz
2009. dec. 26. 08:53
Boldog Karácsonyi ünnepet kívánok gazdiknak, kutyusoknak !
2009. dec. 26. 07:40
Nagyon szép ez a szám,de most nem tudom meghallgatni.Tavaly karácsonykor halt meg az Anyukám,és ez a szám is szólt a temetésen.:-((((
2009. dec. 26. 07:34
Boldog Karácsonyt mindenkinek,és hallgassátok meg a 2288.számot.
2009. dec. 26. 07:30
2287. Maruszja
2009. dec. 25. 20:58
Boldog karácsonyt kívánok gazdiknak és kutyusoknak egyaránt!
2286. daroki (válaszként erre: 2284. - Acd106eb07)
2009. dec. 24. 13:45
Ejha!Ez hosszú lett,nem győztem elolvasni:)Én is ivartalanítás párti vagyok,túl sok tapasztalatom ugyan nincsen vele,csak egy kutyám lett eddig ivartalanítva.Molly is lesz,már úgy volt,hogy idén,de át tettük tavaszra.
2009. dec. 24. 13:35

Borulj a földre téli álom

ölelj át minden gyermeket,

és mindenütt a nagyvilágon örüljenek az emberek.

harangok tiszta, csengő hangja kísérjen minden éneket,

csituljon el szived haragja,várjuk a legszebb ünnepet.

BOLDOG KARÁCSONYT GAZDIKNAK ÉS KUTYUSOKNAK.

2009. dec. 23. 21:53

Sziasztok!

Nem volt célom,hogy ekkora felháborodást váltsak ki,csak leírtam,amit gondolok.

Nos szerintem akikről ti beszéltek a sok arany/ezüst koszorú,cím ellenére sem tenyésztők az igazi tenyésztőnek max. 10 kutyája van és egyáltalán nem ilyen,mint aminek leírjátok..ezek a szaporítók..attól még mert valaki kiállításokra viszi a kutyát nem lesz tenyésztő..

a hobbi almok felelősek,nomeg az ilyen állítólagos tenyésztők almai azért,hogy ez fajat ott tart,ahol tart(ideggyenge,küllemhibás,roncs példányok)..

egy korrekt tenyésztő általában ivartalanítási kötelezettséggel adja el a kölyköket,vagy szigorúan szelektál,illtve olyan árai vannak,hogy csak úgy hirtelen felindulásból nem vesznek tőle kutyát,ellenőrzi a kutya továbbtenyésztését stb..

a hobbi almoknál szinte nem lehet kiszűrni,hogy hova kerül a kutya,bárki mondhat magáról bármit,mivel ott nem sok egy kölyök,a szaporítók is előszerettel visznek kutyát onnan..amúgy érdemes lenne elbeszélgetni néhány fajtamentő egyesület önkénteseivel,hogy ők hogy látják,higyjétek el,pontosan tudják ők is ,hogy a hobbi almoknak helyük nincs..

nagyon ritka,hogy törzskönyves,minőségi tenyészetből való kutya kerül hozzájuk..hobbi alomból,vagy annak utódjaiból származó annál több..

egy hobbi tulajdonos egyszerűen nem ért a tenyésztéshez és nem is tilthatja meg a vevőnek,hogy a kölyköt később fedeztesse,akármilyen minőségű kannal,hsizen ős is ezt tette..

nem elég az,ha egy kutya ránézésre szép..

az ivartalanítás pedig nagyon hasznos dolog,ez az egyetlen lehetőség arra,hogy megelőzzük a nem kívánt almokat..

nem értem miért félsz tőle,az én kutyám is ivartalanított,sőt rengeteg ilyen kutyát ismerek,helyes táplálás mellet ugyanolyanok maradnak,a lányoknál csak állandósul a trüzelések közötti időszak...

szerintem a hobbi kutyákat illik ivartalanítani,a kutyának is jobb,ezt egy normális,felvilágosult állatorvos elmondja a gazdának..

az,hogy természtes-e,ahhoz csak annyit tennék hozzá,hogy egy mandula műtét után te más ember leszel?a kutya nem fogja fel,hogy mi történt vele!

manapság,amikor a kutyák nem természtesen szaporodnak,ahol van szelekció is,és szinezékekkel,ízfokozókkal teli tápokat esznek nehéz természtessségről beszélni..

sosem késő belátni,hogy az ivartalantás jó dolog,egy okos ember halad a korral..

nekem az a tapasztalatom,hogy(kb.100menhelyi kutya és sok sok ismerős után,akiknek ivartalantott kutyája van),hogy a kutya viselkedése csak pozitív irányba változik,ha egyáltalán,viszont a tizenX évesen komoly műtét,ami gennyes méhgyulladás,daganat miatt kell,megelőzhető egy ma már rutinműtétnek számító eljárással..

aki nem hiszi,hogy a hobbi almok bármit is ártanak az kérem kerssen rá a google-ben,hogy olcsókutya ki fog dobni egy honlapot,nézzétek meg tenyésztők(nem szaporítók),állatvédpők,fajtamentők csinálták és ott olvassátok el az Egyszeri almok című cikket..tanulságos..vagy menjetek el önkéntesnek egy menhelyre..

egyébként ivartalanított kutyákkal is tele vannak a menhelyek,szóval ez igazán nem lehet akadály,ha örökbe szeretnél fogadni!

2283. daroki (válaszként erre: 2282. - Arany52)
2009. dec. 23. 20:23
:)
2282. arany52
2009. dec. 23. 20:21

Sziasztok!

Én is kellemes ünepeket kívánok kutyusoknak, gazdiknak.

Nálunk Ronyka mindig kap ajándékot. Most is lesz jutalomfalat és kis gumijáték is. Annyira tud örülni neki , mint egy gyerek.

Üdv: Arany

2281. daroki
2009. dec. 23. 17:20

Sziasztok gazdik!

Kellemes Ünnepeket kívánok nektek és kutyusaitoknak!

A kutyusok kapnak majd valami finom ünnepi ételt a napokban?:)

Rita

2009. dec. 23. 08:42

Fürdetésnél is nagyon vigyázz ne menjen bele egy csepp viz sem,mert az a talaja a gombának.Én úgy szoktam,mikor fürdenek jól kitörlöm a fülüket,és ebböl a fültisztitó folya-

dékból cseppentek bele 4-5 cseppet.Ezt a kutya kirázza,ami benn marad az meg elpárolog.De ezt mindig megcsinálom ha ment bele viz ha nem.

2279. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 2274. - Boglárkagnr)
2009. dec. 23. 08:35
Sziasztok,sajna ezeknél a kis lóggó fülüeknél elég gyakori.Az első lépés ne legyen benn sok szőr(de mint irtad fehér azokba nem szokott olyan sok lenni.)ha mégis van, azt ki kell tisztára szedni.Bűzmirigye mikor volt nyomva,mert attól is lehet fül baja.Bórvizzel én a szemét szoktam csak ,de ezek szerint Kittinek bevált a fülére is.
2278. e6e04e8184 (válaszként erre: 2274. - Boglárkagnr)
2009. dec. 22. 22:16
Mivel etetted a kutyusod?
2277. e6e04e8184 (válaszként erre: 2274. - Boglárkagnr)
2009. dec. 22. 22:14
Minden áldott nap pucold ki a fülét borvízzel,hátha segít, Nekünk segített bár mi az utólsó pillanatban csiptük el. ha krónikus fülgyulladása van akkor lehet nincs esélyed a gyógyítására.
2276. f979700a86 (válaszként erre: 2273. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. dec. 22. 10:38

A 100000 ezres kutya tenyésztésre lett véve.Hát nem lett belőle tenyészkutya.

Tudok olyant,hogy féltestvérek a kutyák és szaporítják őket.Szándékosan nem írtam,hogy tenyésztik.Sokan viszik is a kiskutyákat,mert olcsó kutya.Ja,és még valami.A hibás fogazatú kutyát is rendes áron adták,azt mondták,hogy majd fogváltáskor minden rendben lesz vele.

Nagyon nehéz döntés előtt állsz.Reméljük bárhogy is döntesz az jó lesz,és nem lesz baja Roccónak

2009. dec. 22. 09:19

Ivartalanitásról nagyon megoszlanak a

vélemények.Nekem van tapasztalatom 4,de mind más.Az első kutyánk egy közép uszkár fiú, nem volt ivartalanitva,de pároztatva sem.8évesen jöttek a végbélkörüli daganatok,azt mondták azért mert nincs ivartalanitva,akkor meg lett műtve egyszerre minkettő.9 évesen újra előjöttek a végbélkörüli daganatok,megint műtét.11évesen újra,akkor már nem engedtem műteni,altatás lett a vége.Maszat rejtett heréjű volt,mütve van,most 8éves.Hála az égnek semmi baj nem volt vele .Whitey annyira kanos volt hogy a lányok lábáról nem szállt le egész nap,ezért lett műtve.Sajna 5évesen a kukusával lett gond,műtét lett belőle ami után két hétre annyira beteg lett,hogy nem tudtak rajt segiteni.Kelly 4éves labi lány

ivartalanitva van ,és ő is nagyon jól van.Most két rossz és két jó tapasztalat után az a kérdés Roccoval mi legyen.A legjobbat szeretném neki.

2009. dec. 22. 09:13
Sziasztok! Nekem egy édes fehér máltai selyem kutyám van, aki 5 éves. Évek óta fülproblémája van, már az állatorvos ki is tenyésztette, és az eredmény gombát mutatott ki. Kapott rá gyógyszert, de nem segít neki semmi. Már cseppet is próbáltunk. Szegénykém elég sokat vakarja. Ha valaki találkozott már ilyen problémával vagy tud rá valami gyógymódot az légyszi segítsen!!!
2009. dec. 22. 09:01
Sziasztok,Látom szép kis lavina indult el.Az biztos,hogy két hibátlan kutyának is lehetnek kicsit gyengébb utódai.Nekem két tenyésztő ismerösöm van(labrador)akik szinte minden vizsgálatot elvégeztetnek pároztatás elött(csipő,könyök,térd röntgen,szem vizsgálat,tenyész szemle,munkavizsga)és ennek ellenére is születnek kissé hibás kölykök.Ezt kivédeni szerintem nem lehet.Ezeket csak hobbi célra adják tovább,természetesen féláron.Úgy hogy semmi garancia sincs arra ha tenyésztőtől veszed ha nem.Kittivel értek egyet,mert a tenyésztők némelyik nem tudja mit kérjen már.Én sem tudnék 100000ezret adni egy kutyáért,ezért én is máshol vettem.Mikor érdeklődtem tenyésztőknél olyan meglepetések értek csak lestem.Legolcsóbb yorki 70ezer volt,és rákérdeztem miért, hát mert 3 lába volt.DE még a hab az volt a tortán,közölte ennek ellenére még nyugodtan tenyészthetem .Szerintetek ez tenyésztő??????
2272. f979700a86 (válaszként erre: 2268. - E6e04e8184)
2009. dec. 22. 08:10
Annak idején mi is elkezdtünk járni kiállításra.Aztán hamar rájöttünk,hogy itt bizony mi nem fogunk soha nyerni.Nagyon nagy"bunda"szaga volt a versenyeknek.3 kiállítás,plussz a tenyészszemle,ennyi elég is volt.Az ivartalanítással kapcsolatban viszont nincs tapasztalatom.
2271. f979700a86 (válaszként erre: 2270. - E6e04e8184)
2009. dec. 22. 08:04
Kitti igazad van.Idegesítő ahogy egyes emberek jönnek a tenyésztőkkel.A nagy tenyészetekben sok kutya van.Nem figyelnek rájuk.Ki tudja melyik kan melyik szukát fedezi be.Aztán jönnek a hibás kiskutyák.A lányom is vett nagy tenyésztőtől hibás fogazatú kutyát.Egy másik kutyáját ilyen-olyan koszorús tenyésztőtől vette,a kutya kicsi maradt,2 évesen még nem tüzelt.Mondanom sem kell,hogy az ára 100000ft volt.Az én Jacky kutyám fülatkásan került hozzám.Mindettől függetlenül,az sem jó ha boldog boldogtalan fedeztetni akarja a kutyáját.Legalább a tenyészszemléje legyen meg a kutyának.Persze ez a fedező kanra is vonatkozik.
2009. dec. 22. 06:32

Én tenyésztőtől vettem Kittit mégis hibás pedig jól megnéztem bár nem kizárt Ő a kutyáiból él,

az első magyarországi kennelben is érdeklődtem ott is tőrzskönyv nélkül kináltak kiskutyát-szerinted Ő szapóritó vagy sem ,nem a hobbi kutyás a hibás a sok kobor kutyáért talán a meoe-nak lekellene ellenőriznie véletlenszerűen az ősszes tenyésztőt hogyan tartják a kutyáikat mert lenne szem fenn akadás rendesen és ezt tapasztalatok alapján állitom

2269. e6e04e8184 (válaszként erre: 2267. - Acd106eb07)
2009. dec. 22. 06:27

szerintem gondold át ezt a fedezteés dolgot,hobbi kutyával nem illik szaporítani_

Szerintem ez a hozzászólásod elég durva,mert ismeretlenül itélkezel felettem,talán elsőnek ismerj meg és utána alkoss véleményt hogy én szaporító vagyok-e.

2009. dec. 22. 06:22

Szia mucika,

Én elég kritikus szemmel nézem a kutyám ,hidd el nem elfogultan.

Ha a tenyésztők többségét kifaggatnád a legtöbbjüknek fogalma sincs a szaporodásbiológiáról maradjunk ennyiben asszem, a kiállitások 50%-a néha egy ismerős birótól is függ mit kap a kutya ugyanis ők nem mindig elfogulatlanok.

Én nem fogom a kutyám ivartalanitattni mert ez csak biznisz,nem hiszem hogy segít a kutyán, az előző kutyámnak emlődaganata volt és a végén tejet is termelt amit az állatorvos nem tudott megmagyarázni hogy lehet, és még tudnék mesélni az inkotenciáról ami igen nagy százalékban előfordul egy ivartalanitott kutyán.Az előző kutyámnak sose volt kiskutyája miután hozzám költözött mert mi oda figyeltünk ,hogy ne legyen baleset,sajnos azért is van ennyi ilyen tipusú szobakutya mert a Tenyésztők elfelejtik elmondani milyen napi ellátásban kell részesülniük ezeknek a kutyáknak és amikor elmondjuk akkor csak hüledeznek az emberek és látszik,hogy macerának érzik a napi fésülgetést stb. Sajnos nálunk nem lesz alom mert Kitti előre harap és ez már hiba ennél a fakjtánál,én neki szerettem volna egy társat a kölyke személyében de igy sajna majd vennünk kell a későbbiekben, amúgy csak annyi kiskutyát tartottunk volna meg amire biztos gazdik vannak.Én szerettem volna magamhoz venni egy gyepis kutyust csak mind ivartalanitási kötelezettséggel jár ami az elveimhez távol áll igy nem fogunk örökbefogadni,amugy a szapóritókkal kéne valamit kezdeni és a tenyésztők is lejjebb adhatnának a kutyáik árából igy az utca embere nem a szaporitókhoz menne.Amúgy szerintem nincs gong a hobbi almokkkal ott legalább törödnek a kutyusokkal és nem adják oda menhelyekre mert megtartja inkább a család.Én úgy érzem nem vagyok felelőtlen ember és tudom mérlegelni mi a jó nekem és kutyámnak, ha mindenki legalább egy kicsit gondolkodna igy nem lenne ennyi szaporító hidd el és nem lenne ennyi kutya a menhelyen.

2009. dec. 21. 22:40

szia Kitti!

szerintem gondold át ezt a fedezteés dolgot,hobbi kutyával nem illik szaporítani,a tenyésztést hagyjuk a tenyésztőkre,szaporodásbiológia stb ismeretekkel..minőségi satndartnak megfelelő,nemzetközi mezőnyben bizonyított kutyákkal..amíg ez a fajat ott tart,hogy hajlékatalanoknál van belőle,plsuz gyepiken,menhelyenekn,utcán tömegszám,addig az ilyen hobbi almoknak sajnos helye nincs..

ez egy korábbi (előző)oldal hsz-emben kifejtettem..

az én kutyámat hobbi célra vettük iovaratalanítva lett,mert a tenyésztéshez kell minőségi kutya és bár mindenkinek a sajátja a legszebb a fajta érdekeit kell szem előtt tartani..a kutyának nem kell egyszer szülnie..

A Magyar Állatorvosi Kamara

Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának

állásfoglalása

az ivartalanítás kérdésében

(A Cerberos Állatvédő Egyesület

MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján)

Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk?

Válasz: Nem.

Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer elleniük?

Válasz: Nem.

Kérdés: Okoz-e bármilyen formában jellembeli, magatartásbeli változást a szukák és kanok ivarérés előtti és ivarérés utáni ivartalanítása?

Válasz: Igen, kedvező változásokra számíthatunk.

A korai (6 hetes - 3 hónapos korban elvégzett) és az ivarérés előtti (3-6 hónap között elvégzett) ivartalanítás esetén a viselkedési problémák pl. agresszió, elkóborlás stb. kialakulásának valószínűsége minimális, míg az ivarérés után elvégzett ivartalanítások esetében jelentős lehet. A korai és ivarérés előtti ivartalanítás hatására az ivartalanított egyedek kölyök kora „megnyúlik”, a kölyökre jellemző viselkedés (pl. játékosság) a nem ivartalanítottakhoz viszonyítva hosszabb ideig tart.

Kérdés: Okoz-e elhízást az ivarérés előtt vagy után végzett ivartalanítás?

Válasz: Nem feltétlenül. A gazdán múlik. Az ivartalanított eb hajlamosabb az elhízásra, a takarmány energiatartalmának 20-30 %-os csökkentésével az elhízás egelőzhető.

Kérdés: Van-e hatással az ivarérés előtt, illetve után végzett ivartalanítás az ivar és járulékos szervek daganatos megbetegedéseinek kialakulásában?

Válasz: Igen, határozottan jótékony hatása van az említett megbetegedésekre ill. azok megelőzésére. Mind a korai, mind az ivarérés előtti ivartalanítással kapcsolatban elmondható, hogy a méhbetegségek, a tejmirigy daganat, a herebetegségek kialakulásának valószínúsége gyakorlatilag nulla, a prosztata megbetegedések kialakulása minimális. Az ivarérés utáni ivartalanítás is jelentős pozitív hatással van az említett megbetegedések kialakulására, sőt egyes betegségek (prosztata, cukorbetegség, stb.) kezelésében az ivartalanításnak is nagy szerep jut. A nemi hormon függő végbélnyílás környéki daganatok előfordulása mindhárom módszerrel megelőzhető vagy csökkenthető.

Kérdés: Milyen hatással van az ivarérés előtti vagy utáni ivartalanítás az álvemhesség kialakulására?

Válasz: Az ivartalanított szukáknál álvemhesség nem fordul elő.

Ajánljuk továbbá az ivartalanítás helyes időpontjának megválasztásával kapcsolatban az alábbi linket:

[link]

2266. Maruszja (válaszként erre: 2263. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. dec. 21. 19:40
Nagyon édes!
2265. f979700a86 (válaszként erre: 2263. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. dec. 21. 14:12
Aranyos kis szőrgombóc.Szóval a tiédet is nehéz fotózni.Az enyémek ha meglátják a kezemben a telefont,már bújnának el.DDDDA Fibit vakuval nem is lehet fényképezni,mert becsukja a szemét.
2009. dec. 21. 09:53
Mindenkinek kellemes ünnepeket kivánok!
2009. dec. 21. 09:52
Nem igazán szeret pózolni,de talán egy kicsitt több látszik belőle.
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook