Havanese gazdik (beszélgetés)
Nagyon aranyos vagy. Köszönöm. És mindenkinek köszönöm, aki velem most együtt érez.
Annyira kis elhagyatott, látszik rajta, hogy beteg, hogy nincs minden rendben vele. Nem bír hason feküdni. Biztos nagyon fáj neki a feneke, ahogy az orvos felnyúlt neki. Most felfeküdt az ágyra, de oldalra fordulva.
Szia
Mi minden hónapban bűzmirigy gyulladással voltunk dokinál mikor még kisebb volt a kutyusom. De aztán rászoktattam a tápra, és így keményebb lett a széklete, és azzal ürül. Meg ugye havonta, vagy kéthavonta kozmetikázással ki is nyomják.
Úgy sajnálom szegénykét:(
Kb.1 hét és helyre jön szerintem, csak elég fájdalmas. Drukkolok a mielőbbi gyógyulásáért.
Szia, hát csúnya dolog a bűzmirigy gyulladás.
oda kellene majd figyelnetek a kakijára,hogy kemény legyen mert a kemény kakival ürül a büzmirigy , és el kell vinni időnként kinyomatni,nehogy megismétlődjőn.a régi kutyusomnál volt ez a probléma, mi akkor átváltottunk jobb száraz tápra és többet mozogtunk igy 2 havonta kellett állatorvossal kinyomatni.Szegénykém bizti fájt a popsija:(( Jobbulást Nektek.
Szia! Nagyon édes a kiskutyátok! Kívánom, hogy nagyon sok örömötek legyen benne.
De megkérdezem, nem túl korán került Ő hozzátok?
Hiszen még annyira picike és azt írod, hogy 1 hónapos és 14 napos? Én úgy tudtam, hogy ennél azért később szokták az anyjuktól eladni. De pontosan nem tudom, hogy mikor. A miénk 3 hónapos volt, amikor hozzánk került, azaz megvettük.
Szia
Az én kutyámnak csak a fülében van egy pici fekete, amúgy hófehér. A hógolyókat kézzel, és törölközővel szoktam leolvasztani. Ha nagyon sok van akkor langyos vízzel. Amúgy nálunk szinte minden séta után lábmosás van. Fölég, ha sár van, és nagyon koszos. Tiszta vízzel tusolom le, és mire megszárad teljesen fehér lesz. Mindenki azt hiszi, hogy naponta fürdetem olyan tiszta fehér. Pedig csak 4- 5- havonta van samponos fürdés.
Nálam áprlisban lesznek chippelve a kutyusok.Amúgy meg júli végéig kötelezővé tették minden kutyásnak.Legalábbis itt nálunk biztos.
Nekem annyi infóm van erről,hogy pár másodperc az egész,a kutya bőre alá teszik.Azt mondják,hogy nem fáj a kutyusnak a beavatkozás.
Nálunk 5000ezer körül van a beavatkozás.
Sziasztok a ti kutyusaitok chipezett?
Ha igen fájt -e neki, és kb.mennyibe került?
Nálunk kötelező lesz, ami jó csak kevés az infó erről.
Siasztok,
Én hagyom megszáradni ha egy picit havas ,ha nagyon akkor sima langyi vizes lemosás és hajszáritozás.
Már félévesek vagyunk,sőt 11 nap múlva 7 hónaposak:)
Lecseréltük a fogunkat ,hál isten minden gond nélkül!Rocco remélem már minden rendben.
Szió!
Én csak sima vízzel lezuhanyozom őket,nagyon kis víznyomás alatt,éppen annyira,hogy leolvadjon a szőrükről a hó.
Ha ezt nem tenném meg,akkor még órák múlva is benne feküdnének a rájuk fagyott hóban:(Nálunk ez vált be,én évek óta így csinálom,meg a többi kutyás is.Sampont csak akkor használunk amikor rendes fürdetés van.
Lehet kapni olyan kutyasampont amit kimondottam fehér szőrű kutyusoknak van.Tapasztalatom nincs vele(lévén,mert nincs fehér kutyám:D)de sokan dícsértik.Ha gondolod utána nézek...és elküldöm priviben a sampont nevét.Amit tudok,hogy nem olcsó,de viszont nagyon sokáig elég.
Sziasztok gazdik és kutyusok! Már elég régen nem írtam be a fórumra.
Azt szeretném Tőletek megkérdezni, hogy Ti amikor megmossátok a kutyus lábát tesztek a vízbe valamit
(sampont, folyékony szappant, akármit). Mi kezdetben folyékony szappant használtunk, de hallottam, hogy az nagyon szárítja a kutyus lábát. Most viszont már a Johson babafürdetőből szoktam egy pár cseppet betenni a langyos vízbe és azzal szoktuk megmosni a lábait, illetve az alvázát. A sok mosástól elsárgult a lába végén a szőr. Ti hogy csináljátok ezt?
Én nem kimondottan az egész kutyát zuhanyozom le,csak a szőréről a rátapadt havat.De jó lenne,ha most már ezt sem kéne,kicsit már uncsi:)
Miért voltál kórházban?(ha nem titok)
Jó éjszakát!
Kezdődjön a hetetek vidáman, egészségesen !
Nálunk ez a babaruha is csak a hó miatt került a Lilire, egyébként nem is kellene neki, próbáltam hajszárítóval is a megfagyott havat leolvasztani róla, de nem tűrte.
A lábmosás mondjuk bejön így is.
Nem fázik kint, még abban a nagy hidegben sem fázott.
Az udvarban olyan 70 cm magas hókupacok vannak , és azokra szeretne felmászni, de fél útról visszacsúszik, jókat derülök rajta,mindig a legnagyobb havat keresi, és mint a szöcske úgy ugrál, mert másképpen nem tud haladni sehova.
Az idős házaspár, biztosan nagyon félti a kutyusát, de azt hiszem az a fajta sokkal érzékenyebb mindenre mint a mieink.
Itt a házunkban van egy idősebb nő a férjével.Van egy yorkijuk,de jobban vigyáznak a kutyájukra,mint más a saját gyerekére:D
Van a kutyának vagy 10 féle ruhája és cipői is vannak:D Ilyen időben a cipő minden séta alkalmával rákerül a kutyára.Elég mókásan néz ki:)Én inkább megmosom a lábaikat,de cipőt azért nem adnék rájuk:)
Amúgy meg minden séta után hallom,ahogy a nő várja a lift előtt a kutyáját,kiabál neki örömében és viszi be a kutyát lábmosásra.Vannak ilyen fanatikusok is:)