Hajfestés (beszélgetés)

324. figarina (válaszként erre: 320. - 4716605536)
2007. márc. 26. 21:55

Helló Posh!

Nem leszel kopasz!:)vagyis nem ettől:)

milyen egyenesítőt használsz mellé?

323. figarina (válaszként erre: 319. - 5ded2de446)
2007. márc. 26. 21:54
Szia Lillu!Megtennéd,hogy megnézel egy schwarzkopfos festéket(bolti dobozos) és megírod nekem annak a számát ami legjobban hasonlít az eredeti színedre?Ha színskálát tudnál megnézni az még jobb lenne,fodrászcikkesnél megteheted.Azért kell ez,mert a sötétszőke valószínűleg-sőt biztos- mást jelent fodrászszemmel nézve.Így pontosan meg tudom majd írni neked az árnyalatot!
2007. márc. 26. 12:09
Este válaszolok mindenkinek!:)
321. Icus
2007. márc. 26. 11:32
Melyik hajfestéket ajáljátok? legutoljára, (4 éve) WELLATON egzotikus vörös 55/46-os festéket használtam, de ekcémás lett a fejbőröm. Már jó egy éve, nincs gondom vele, de nem tudom melyik festéket használjam. Van javaslatotok?
2007. márc. 26. 10:33

szia figarina!

az lenne a kérdésem, hogy nekem van melírozva a hajam (nem szőkével, hanem barnával, schwarzkopf igora royal, 8-0 kód, az eredeti hajszínem 7-es, így épphogy csak picivel világosabb tincsek is vannak benne, nem is nagyon lehet észrevenni, csak ha a fény úgy esik rá, ez volt a célom :D), viszont így is majdnem minden nap vasalom (kerámialapos). Egyenesítő balzsamot használok természetesen. Ugye nem fogja így tönkre vágni nagyon a hajam? Nem akarok pár év múlva kopasz lenni :)

2007. márc. 26. 10:25

Szia Figarina!

Szeretnék segítséget kérni Tőled! Szőkével van melírozva a hajam és nagyon szeretném visszanyerni az eredeti hajszínem. Eredetileg sötét szőke hajam van. Mivel kellene befestetnem? Vagy inkább meg se próbáljam? Megköszönöm, ha tudsz nekem segíteni!

318. figarina (válaszként erre: 317. - Jula84)
2007. márc. 26. 08:49
Az alfaparfnál szinte csak jobb minőségű festékek léteznek(a kallos még ennél is gyengébb)....
317. Jula84
2007. márc. 26. 01:24

Sziasztok!

élénk vörös a hajam.az alphaparftol tudtok jobbat ajánlani? (rosso violettot használok) Aki tud vmi jot,kérem irja meg nekem!!! jula84@freemail.hu

316. figarina (válaszként erre: 315. - Ada12)
2007. márc. 23. 22:09

Szia!

Nagyon örülök,h sikerült a színed,szívesen segítettem!

Szerintem a lenövésre már nem feltétlen kell a mixton,csak akkor,ha még azt a pici arany árnyalatot akarod semlegesíteni.ha megkopna a hossz akkor nyugodtan kend át újra a 3%-os receptúrával!

Kedves vagy,köszi a dícséretet:)

További jó hétvégét,szia,figarina

315. Ada12
2007. márc. 23. 21:25

Kedves Figarina!

Szeretném megköszönni a segítségedet, most már hasonló színben, mint régen, igaz van benne egy kis aranyló árnyalat (ám ez az eredeti hajamban is benne van), de már nem padlizsán színű :))))

Nagyon sokat segítettél, és aki a közeledben él, annak javaslom csak hozzád menjen, sajnos én még nem találkoztam ilyen jó fodrásszal, talán csak egyszer, de Ő szülni ment.

Még annyi lenne a kérdésem, ha esetleg a lenövésem mégis nagyon látszik, és folytatom a festést az Igora-val, akkor oda is kell még a mixton vagy az már elhagyható?

Nagyon köszi

Üdv

314. sizsu (válaszként erre: 313. - Collie04)
2007. márc. 23. 17:55
Tudom. :) Jogos volt, hogy megbotránkoztatott, hogy csak úgy festegetem a hajamat. Muterom majdnem 40évig tanított fodrászoknak anyagismeretet. Sokat bejártam a tanműhelybe, ezekre van egy picúr rálátásom. Hát körülbelül sem annyi persze mint egy fodrásznak. Nem véletlenül tanulják sok évig.
2007. márc. 23. 17:47

Értem,csak nem mindegy,hogy a hajad melyik részére kened először,mennyi ideig hagyod rajta,milyen színü a töve ,milyen a vége,milyen erős az oxidáló szer.Ilyenek.

De az biztos,hogy időt lehet spórolni az otthoni festéssel/ha sikerül/.

Nem védem a fodrászokat,de nem olyan egyszerű szakma,mint amilyennek látszik.Sziasztok!

312. sizsu (válaszként erre: 309. - Collie04)
2007. márc. 23. 17:26
Köszi a tanácsot, de sajnos nincsen időm egy órát csücsülni a fodrásznál a festék alatt. Épp elég időt találni hajvágásra, akkor is a 4éves hercegnőmmel együtt megyünk a "fodrásznénihez". Ráadásul ez kemény 500Ft-ba került, tehát nem érzem akkora érvágásnak. Pedig milyen jó lenne, ha bűntetlenül lehetne pingálni.... Eddig egyszer sikerült elfuserálni a hajamat: Egy fodrásznak, aki 21%-os hidrogénperoxiddal szívta le, aztán kente be vörösre. Mondanom sem kell, hogy a vörös "szép" narancssárga lett... Meg három centisre le kellett vágni, mert leégett. Ma már ciki, nem ciki leellenőrzöm mindegyik fodrászt, hogy hogyan hígít, már ha kell hígítani. :)Jók ezek a készrekevert vegyszerek, az is eltalálja vele a dolgot, aki nagyon hülye volt anyagismeretből... :)
311. collie04 (válaszként erre: 310. - 12667dcac6)
2007. márc. 23. 17:17
Ok!
310. 12667dcac6 (válaszként erre: 309. - Collie04)
2007. márc. 23. 17:12

collie04!

Mérlegelem a válaszod és ha találok egy számomra megbízható fodrászt aki nem .assza el a hajam sokadik nekifutásra sem, akkor majd festheti ő .Addig marad az én házi hajfestésem.Egyébként én sem festem hetente a hajam ,sőt 2 havonta szoktam,akkor is színezővel.

2007. márc. 23. 17:03

Kedves sizsu és katalin8080!

Csak egy jó tanács.Menjetek el fodrászhoz,mert a rossmann-ba hagytok ott már lassan annyi pénzt mint egy rendes fodrásznál.A haj nem kerítés ,hogy egyik nap ilyenre festjük, a másik nap meg olyanra.Üdv nektek!

308. sizsu (válaszként erre: 307. - 12667dcac6)
2007. márc. 23. 14:04
Hát az enyém sem lett tökéletes, olyan lilásfekete lett ott, ahol előtte koromfekete volt.... Az enyém nagyon rövid, fél tubus elég volt rá. Sok sikert! :)
307. 12667dcac6 (válaszként erre: 306. - Sizsu)
2007. márc. 23. 12:25
Na,örülök,hogy sikerült .Nekem elég hosszú hajam van,úgyhogy nekem biztos kell két dobozzal.Holnap valószínű,hogy megyek a rossmannba és veszek.Nekem nagyon tetszik a vörös árnyalat, de félek,hogy a fekete hajam be sem fogná.
306. sizsu (válaszként erre: 305. - 12667dcac6)
2007. márc. 23. 08:15
Brillance Luminance. Ultra viola. A sötétbarna (majdnem fekete)hajamnak olyan színe lett, amilyen a dobozon van. Tök szép szikrázó. Ahol fekete volt, ott kapott a fekete egy elég intenzív lila beütést, de a két szín vagy két árnyalattal eltér. Nekem nagyon tetszik, mert rövid most a hajam, ha bezselézem, akkor olyan, mintha akarattal lenne ilyen színváltós. :)))
305. 12667dcac6 (válaszként erre: 302. - Sizsu)
2007. márc. 23. 06:59
Szia sizsu! Na hogy sikerült a hajfestés????Befogta a feketét????Nekem is fekete a hajam,már egy jó ideje csak hajszínezőt használok,de már unom.Te a Brillance hajfestéket vetted??Lehet nem jól írtam.Ha neked befogta a hajad én is veszek.
304. figarina (válaszként erre: 301. - 5c14d2a828)
2007. márc. 22. 21:47
Valószínűleg nem válna be,mert nem festett sötét színre értik ezt!Ha jó élénk színt akarsz,akkor bizony le kell szívatni,mert foltos lesz különben!Bár nem tudom,mennyire állna jól neked az élénk piros,ha vörös az eredti hajad akkor nyilván a böröd sem kreol.világos bőrhöz pedig nem passzol a piros...
2007. márc. 22. 19:28
18 eves korom ota festem a hajam. Mindenfele szinu volt mar. De a legjobban a voroset prferalom, az fejezi ki a legjobban az egyenisegemet. pont most megyek festetni.:)
302. sizsu (válaszként erre: 301. - 5c14d2a828)
2007. márc. 22. 19:07
Ma vettem meg ezt a hajfestéket, feketére lett festve a hajam már vagy két hónapja, amúgy is nagyon sötétbarna, nem látszik a lenövés... Ma este fogom kipróbálni, ha elaludt a leányzóm, mert amilyen zsizsik, még az ő haja is lila lenne... :))) Majd megírom, hogy nekem hogy vált be. Elég kellemetlen lenne, ha a töve padlizsán, a vége meg fekete lenne, de hát benne van a pakliban.
301. 5c14d2a828 (válaszként erre: 297. - Figarina)
2007. márc. 22. 15:27

Hát eredetileg világos vörös vagyok csak színezővel belett régebben festve a hajam feketére ezért még mindig sötét valamennyire!

hallottam olyan festékről a tv-ben ami direkt sötéthajúaknak van!szerinted beválna nekem?vagy mit tehetnék vele?köszi

300. collie04 (válaszként erre: 299. - Zsiráf)
2007. márc. 21. 22:05
Szivesen.Talán megcsináltad?Érdekelne hogy sikerült.
299. Zsiráf (válaszként erre: 289. - Collie04)
2007. márc. 21. 19:42
KÖSZI!!!!
2007. márc. 21. 00:27
nekem már festeni kéne.Az enhye túlzás hogy kicsit le van nőve.Már lassan kezd a világosbarna az időközben barnásvörössé fakult hajszínemmel .Szép volt a színe, de a hajam tapintása érdesebb lett.Nem szeretem ezta hajfestéket.Először próbáltam, de utoljára
297. figarina (válaszként erre: 296. - 5c14d2a828)
2007. márc. 20. 21:05
Sötét az alapszíned,ugye??
2007. márc. 20. 20:00

Ha valaki tud akkor légyszíves sűrgősen segítsen!

Szeretném a haja nem túl sötét pirosra festeni, de sajnos a festék az én hajam mindig úgy fogta be hogy nagyon sötét lett az árnyalat, sőt sokkal sötétebb a vártnál. Rubintvörös festékkel lett befestve, a festék márkája Palette!Megszeretném kérdezni, hogy milyen festéket használjak amitől szép piros árnyalatú lesz a hajam!!ha nem muszáj nem szeretném szökítetni!MIndenki írjon aki csak tud!köszi előre is!!puszi

295. Encs (válaszként erre: 292. - Figarina)
2007. márc. 15. 10:44

Kedves Figarina, köszönöm a fodrászok nevét, majd beszámolok az eredményről. Amúgy fodrász szemmel valószínű nem sötétbarna, hanem középbarna a hajam :-)

Encs

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook