Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Mohost és csapatát én is ÁLDOM!!!
HASMENÉS
NEM VOLT
Illetve a korházban 4-5 napig aztán az elsö 2 honapban 2-3 naponta NORMÁLIS száklet
ma igy 3 honappal a mütét után minden nap NORMÁLIS .
hasmenés elötte is Volt a tejeskávétol
tej meghajt
elötte is utánnais
NE CIDRIZZ vágj bele !!!!!!!!!!!!!!!!!
a Gyűrűvel kapcsolatban örülök h abba nem vágtam bele, mert mostmár tudják hogy az tényleg nem ad valós megoldást a túlsúlyosok számára, anno Dr Tizedes György csinálta a szegedi egyetemi klinikán. akkor 300 ezer Ft volt, kb olyan mint most a bypass ára.
remélem nem száll az inamba a bátorságom, és a doki sem fog lehurrogni :-/ akkor hétfőn erőt veszek magamon.
Micu, köszönöm a biztatásodat!
még a páromnak sem mondtam h mit tervezek :-//
nem tudom mennyire értene vele egyet, előzetes vizsgálatok még hátra vannak, legkésöbb jövöhéten el kell kezdenem intézni mert közeleg az időpont és nem akarok kicsúszni ebből. ma ugy volt h lemegyek a házidokihoz, de aztán elment a bátorságom :-//
egy belgyógyásszal már beszéltem, ő azt mondta hogy próbáljak meg magamtól lefogyni....de hát ezen már túl vagyok... természetesen ő inkább a negatívumokat hangsúlyozta, pl az állandó hasmenést, vagy WCre rohangálást. hát tényleg szeretnék megújulni, ...a pénz 2/3-a már meg van...a többi sztem kölcsön lesz.
ha titeket olvaslak...akkor megerősödöm...:)
rengeteget kirándultam én is de az utóbbi 4 évben, már csak olyan helyekre megyek el ahol le tudok ülni, ez van :-/
jaj, annyira jó a francia oldalon is nézni az eredményeket!
érdekes hogy nekem még igy is a legnagyobb félelme, nem csak az h szöövödmény lehet, hanem h kifizetek egy halom pénzt és még igy sem fogok lefogyni, vagy vissza hízok. nálam lélektani határ a 70kiló...egyszer voltam 65, de csak pár hétig...szóval, hogy nem megy le annyira a súlyom. na, nem nyavajgok :-/
csak...de gondolom ezeket a kinlódásokat ti már el is felejtettétek? :)
amit irtatok az mind IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lelkemböl szotatok!!!!!
Pontosan így van!
A döntést már meghoztam,végigolvastam a fórumot, az orvosom által írt tanulmányt és ami éppen az utamba esett a témával kapcsolatban.Úgy érzem felkészültem,már "csak" az előzetes vizsgálatok hiányoznak. A gyűrűt pedig előbb vagy utóbb úgyis el kellett volna távolítani.
Bocsi hogy közbe szolok
Bypass nem 40 éve van????
ÉS jo 20 éve "kismütétes"
Elötte hasfelvégos Volt ami a cukrosoknál nagy hátrányt jelentett a sebgyogyulásnál
de szoljatok ha nincs igazam.....
Maximálisan egyetértek veled...
Én azt mondtam magamnak, amikor belevágtam, hogy sokan élnek daganat miatt csonkolt gyomorral, rövidebb bél szakasszal...ha beteg lennék, nem gondolodnék....és így is az életem volt a tét, mert nekem kövéren nem volt elfogadható....
Sajnos ez egy hatalmas problema, foleg mert a gyuru folyamatos ellenorzest kivan es mert nagyon sokszor van szukseg orvosi beavatkozasra pl elcsuszik a gyuru, megcsavarodik a gyomor, rano a gyomor a gyurure, olvastam mar jo nehany remtortenetet. Az volt a problema anno hogy nem voltak az orvosok oszintek es nem mondtak el a fogyni kivanoknak hogy a gyuru nem orokre szol hanem csak nehany evre, es elobb utobb el kell tavolitani. Szerintem sokan vissza hatraltak volna a gyurutol ha ezt a kezdetek kezdeten tudjak.
Nagyon okos vagy es meggondolt hogy tudni szeretned a hosszu tavu esetleges komplikaciokat. En is igy voltam, mindent elolvastam amit csak talaltam a neten. Angolul folyekonyan beszelek igy az angol es amerikai forumokat is rengeteget bujtam (es most is bujom!!!). Kerestem, kutattam hogy mi lesz majd 20 ev mulva...hat sok szerencsevel nem jartam. Miert? Elgondolkodtam azon hogy azert nem talalom mert nincs. Valoszinuleg annyira kevesen vannak azok akiknek a bypass 20-30 ev mulva valami gondot okozott hogy elenyeszo. Viszont nem szabad elfelejtenunk hogy nincsenek sokan azok akiket 20-30 eve mutottek, igy nem sok adat all rendelkezesre.
Igazabol ez egy kicsit olyan hogy bevallalod vagy sem? En ugy gondoltam hogy minden jobb annal hogy kover legyek, hogy fajjanak az izuleteim, hogy allandoan faradt legyek, hogy nezzem ahogy a vernyomasom evrol evre egyre magasabb. En megprobaltam, nem csalodtam, az eves vervizsgalatokra oda kell figyelni, egyebkent meg szep az elet es kinyilnak a kapuk amik eddig zarva voltak. Most ertettem meg hogy mekkora borton volt a kover testem.
Egyet értek veled! A kövérség nehézségeit már most
kezdem érezni,ezért ijedtem meg és szántam rá magam a műtétre. A betegségekkel itt szembesültem igazából,mivel a közvetlen közelemben nincsen ilyen elhízott ember.
A bizonytalanságom abból fakad,hogy 8 éve gyomorgyűrűm van,olvastam a fórumot,gyorsan belevágtam. Mindenki szépet és jót mondott róla,kevés volt az információ.
Néhány év múlva kiderült,hogy elhamarkodott,rossz döntés volt! A Bendét (ő műtött) évekkel ezelőtt nyugdíjba küldték, a régi,jó orvosok közül senki sincs ott,az utánpótlásról inkább nem beszélnék...
Elkezdtem kutatni más városokban gyűrűs szakorvos után,így jutottam el a Mohos dokihoz.
Tudtom szerint 1500 gyűrűs beteg van kontroll nélkül.
Egyben biztos lehetsz. A hosszútávú kövérségnek rengeteg, egyre súlyosbodó, és egyre szaporodó szövődménye van.
Ezektől jobban kellene félni...
Nem beszélve az esztétikai kérdésekről (persze, tudom, ízlések és pofonok, de mégis...), a mozgás szabadságáról, és itt most nem a sportra gondolok, hanem arra, amikor már lehajolni is nehéz a hájtól, valamint arról, ahogy a mai világ megítéli a kövér embereket. Hátrány az életben mindenhol...
én akkor fakadtam majdnem sírva, amikor éppen csak befértem a színházi székbe...
De annyira szeretném végre hallani egy kövér embertől, hogy fél a kövérsége miatti betegségetől és nehézségektől!
Bocsi gretike98 ez nem is igazán neked szól, csak amolyan "költői kérdés".
Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!
Ahogyan ajánlottátok megpróbálok utánanézni a külföldi oldalakon a hosszútávú (esetleges) szövődményeknek,mert ettől félek a legjobban.
hosszútávú hatásai ha nem szedik a vitaminokat, a csontritkulás, ami komoly gerinc problémához vezethet 20év múlva, tehát erre leginkább a fiataloknak kell gondolni, az idősebbeknek, inkább arra ha vmilyen másféle betegség, pl rák képbe kerül, akkor valószinű, hogy mivel már nincs miből lefogyni, a súly tartása gond lehet. de apaból a betegség akozza a gondot nem a bypass. én egy francia oldalt nézek, a képeken mindig elhülök, és azt mondom h az új állapot mindent megér. már 45 vagyok, és egyszerüen nincs annyi erőm mint a 30as éveimben amikor többször lefogytam, 8-10 kiló ingadozással, tartottam a súlyom, de most h mozgászervi bajaim is vannak, egyszerűen nem tudnám újra végigi csinálni azt ami akkor is nehezen ment :-/...
ha talán nem lenne ennyire drága, egyáltalán nem vaccilálnék...mert attól tartok h ha netán az asztalon maradnék ahogy ti is írtátok akkor nem akarnék a családra adósságot hagyni....pedig ez is benne van a pakliban :-/...
naponta sőőőt percenként vivodok mi legyen :-/...borzalmas...háziorvosnak sem mertem mondani, pedig neki kéne kiirnia a vizsgálatokat :-//...de még sehol semmi...utálom magam .
Igen tudom, hiszen én még azt sem szeretnén, ha a gyerekeimet a szúnyog megcsípné. De szerintem támogatni kellene nem pedig megbántani.
Több mint 30 vagyok.
Én is hasonlóan futottam neki, pedig nem volt semmi társbetegségem: ha ott maradok az asztalon, akkor sem akarok kövéren élni...
Most is a legjobb döntésemnek tartom.
Nem néztem meg, hány éves vagy, azt hittem, huszonkevés:) lehet, nincs is a korod az adatlapodon...nem szoktam nézegetni...
de egyébként a szülői féltés mibenlétével egyetértek:))
Sajnos csak angolul. Magyarul még nem találsz ilyet mert valóban itt nem olyan régóta létezik. A műtéti eljárás amúgy már több mint 45 éves a laparoszkópos is vagy 20 de Amerikába s Angliába.
Ha tudsz angolul itt nézelődhetsz.
ha engem kérdezel én 42-es BMI -vel jutottam oda el, a sok lefogyás visszahizás után majd 47 évesen,hogy ennyi elég nem érdekel mi lesz 20 év múlva vagy éppen ha ottmaradok se az asztalon így nem tudok nem akarok tovább élni. DE nekem sok volt a társbetegségem! Amit nem fogsz megúszni te sem hidd el....lépni kell.
magyarországon ha jol tudom 2012-ota van
elötte ez nem Volt "Honos"
ha 10-20 évre visszamenöleg akarsz
Angol vagy Amerikai oldalakat kell keresned!!!
nem értem miért vagy ennyi aggájal tele!?
nekem több problémám Volt a kiloimal hogy is tudnék megszabadulni tölle
több mint 20 év után!!!!!!!!
most megy lefelé annélkül hogy azon törném EGÉSZ NAP AZ AGYAM mit NEM ehetek.
Tud-e valaki ajánlani olyan oldalt,ahol 10 évnél régebben műtöttek írnak a szövődményekről. Konkrétan az érdekelne,mire számíthatunk 10-20 év múlva?
45 éves vagyok,nincs társbetegségem (egyelőre), "csupán" 44 a BMI-m.
Elsősorban lelkileg visel meg a túlsúly ,mivel mindig visszajött a leadott súlyom. Érzem,egyre fáradékonyabb vagyok(igaz van egy gerincsérvem is).
Attól félek,ha most nem lépek,később nálam is jelentkeznek a társbetegségek,melyekről sokat olvastam itt tőletek.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
szoval
a BYPASS lehet hogy 1.5 millio
de.....
eggy életre szol
és JOVAL EFEKTÍVEBB
tartos fogyást eredményez
ha nem......akkor. valamit rosszul csinálunk
50ml a gyomrunk mi is az ami ebbe belefér.....
sok nem.... néha 3.... néha 5 kanál leves
a Mohos dr annak idelyén nekem azt mondta
3x jollakásig enni
1.5 l folyadék naponta
ezt tartom
nagy gond nem lehet
itt egy link rola
MONDOM NEM Ö A HIBÁS A SIKERTELENSÉGÉRT
ORIÁSI kitartás kell utánna is
ha ez elötte Sem Volt meg utánna Sem lessz
Saját TAPASZTALAT elötte gyenge utánna Sem erösebb
ami borzasztoan bosszant MA hogy 600.000 ért fél év
A bypass
Ballont én is néztem korábban, 1 millát mondtak, hogy annyiba kerülne és csak egy évig lehet bent.
Akkor hálistennek nem tudtam összeszedni rá a pénzt.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok