Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

8601. Amandalear (válaszként erre: 8595. - Carpe)
2015. ápr. 17. 20:44
Hidd el mi is ugyanezeken rágódtunk ki-ki vérmérséklete szerint. Kinek ez kinek az a nagyobb félelme. Kell érte tenni, hogy az álomsúlyt elérd nem biztos,hogy teljesen megy s a végén már rá kell esetleg dolgoznod de az,hogy ne fogyj le drasztikusan a mostani állapotodhoz képest(nem tudom a BMI-d) azt kizártnak tartom. A visszahízás már más tészta vigyázni kell biztosan. Nekem van saját "őrzőm" ugy hivják a kis édest, hogy dömping szindróma. akinek van az szerintem képtelen visszahizni. Akinek nincs annak észen kell lenni biztosan jobban de akkor is megéri az árát ez nem kidobott pénz.
8600. zsuzsi135
2015. ápr. 17. 20:03

Mohost és csapatát én is ÁLDOM!!!

HASMENÉS

NEM VOLT

Illetve a korházban 4-5 napig aztán az elsö 2 honapban 2-3 naponta NORMÁLIS száklet

ma igy 3 honappal a mütét után minden nap NORMÁLIS .

hasmenés elötte is Volt a tejeskávétol

tej meghajt

elötte is utánnais

NE CIDRIZZ vágj bele !!!!!!!!!!!!!!!!!

8599. feketeanita (válaszként erre: 8595. - Carpe)
2015. ápr. 17. 19:31
A háziorvosod azt se tudja, miről beszél. Milyen hasmenés? Milyen állandóan WC-re rohangálás? Nekem semmi ilyesmi nem volt. Az első hetekben előfordult, hogy visszadobta a gyomrom, ha valami nem tetszett neki, de ez összesen 4-5x volt, hasmenés meg egyszer se. Az én háziorvosom, amikor megtudta, hogy mire készülök, úgy belelkesedett, hogy amikor másfél héttel a műtét előtt inamba szállt a bátorság, ő rugdosta a hátsómat, hogy most már a cél előtt fel ne adjam. Ez a műtét egy csoda! Áldja meg a Jó Isten Mohos doktort és az egész stábját!
8598. Amandalear (válaszként erre: 8591. - Gretike98)
2015. ápr. 17. 18:51
Örülök,hogy így döntöttél. Vágj bele ezt szerintem nem fogod megbánni...sőt! ide már leírtam szerintem 100X mióta fórumozok, hogy életem legjobb döntése volt másfél év távlatából. De még le fogom írni párszor. 25 év kövérség nután egy új ember lettem. S ah az elkövetkezendő 20 évben amiatt dobom fel a pacskert mert megműtettem magam ám legyen! De akkor is sokkal jobban éltem mint ha azokat az éveket kövéren ,cukorbetegen keleltt volna leélnem feltéve ha megéltem volna.....
8597. Amandalear (válaszként erre: 8595. - Carpe)
2015. ápr. 17. 18:42
okoz kellemetlen pillanatokat az biztos a hasmenés de nekem igy másfél év után gyakorlatilag rendeződött. Nincs többször hasmenésem mint egy átlag embernek. Pedig nagyon kegyetlen volt az elején! Ennek elenére akkor sem gondoltam soha,hogy megbántam volna csak meg keleltt néznem a labor eredményeim meg a mérleget meg a ruháim meg magam a tükörbe s mindjárt ugy gondoltam ennyit megér,hogy néha rámjön a f...s akárhol. De elmúlt!!! Tehát valszin nem tart örökké másnak se.
8596. carpe
2015. ápr. 17. 18:02

a Gyűrűvel kapcsolatban örülök h abba nem vágtam bele, mert mostmár tudják hogy az tényleg nem ad valós megoldást a túlsúlyosok számára, anno Dr Tizedes György csinálta a szegedi egyetemi klinikán. akkor 300 ezer Ft volt, kb olyan mint most a bypass ára.

remélem nem száll az inamba a bátorságom, és a doki sem fog lehurrogni :-/ akkor hétfőn erőt veszek magamon.

8595. carpe (válaszként erre: 8582. - Micu)
2015. ápr. 17. 17:58

Micu, köszönöm a biztatásodat!

még a páromnak sem mondtam h mit tervezek :-//

nem tudom mennyire értene vele egyet, előzetes vizsgálatok még hátra vannak, legkésöbb jövöhéten el kell kezdenem intézni mert közeleg az időpont és nem akarok kicsúszni ebből. ma ugy volt h lemegyek a házidokihoz, de aztán elment a bátorságom :-//

egy belgyógyásszal már beszéltem, ő azt mondta hogy próbáljak meg magamtól lefogyni....de hát ezen már túl vagyok... természetesen ő inkább a negatívumokat hangsúlyozta, pl az állandó hasmenést, vagy WCre rohangálást. hát tényleg szeretnék megújulni, ...a pénz 2/3-a már meg van...a többi sztem kölcsön lesz.

ha titeket olvaslak...akkor megerősödöm...:)

rengeteget kirándultam én is de az utóbbi 4 évben, már csak olyan helyekre megyek el ahol le tudok ülni, ez van :-/

jaj, annyira jó a francia oldalon is nézni az eredményeket!

érdekes hogy nekem még igy is a legnagyobb félelme, nem csak az h szöövödmény lehet, hanem h kifizetek egy halom pénzt és még igy sem fogok lefogyni, vagy vissza hízok. nálam lélektani határ a 70kiló...egyszer voltam 65, de csak pár hétig...szóval, hogy nem megy le annyira a súlyom. na, nem nyavajgok :-/

csak...de gondolom ezeket a kinlódásokat ti már el is felejtettétek? :)

8594. zsuzsi135
2015. ápr. 17. 16:28

amit irtatok az mind IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lelkemböl szotatok!!!!!

8593. mandarin1 (válaszként erre: 8591. - Gretike98)
2015. ápr. 17. 11:56
Anno en is gondolkodtam a gyurun hiszen nagyon tetszett hogy nem vagjak/szabjak a gyomrot. Aztan gyorsan rajottem hogy nem lenne nekem valo a folyamatos toltesek es miegymas miatt, sokan panaszkodtak hogy delutanig a sajat nyalukat sem tudjak lenyelni en meg reggeli nelkul el sem tudom kepzelni az eletemet! :) Aztan olvastam sok remtortenetet es akkor mar halas voltam hogy nem ugrottam bele. Aztan akartam csogyomrot, azt nem lehetett refluxom miatt, igy maradt a bypass, ahhhh de halas vagyok a sorsnak hogy igy elrendezte ezt nekem! Hatalmas megkonnyebbules hogy nem erzem az allando evesi kenyszert, de meg most is nagyon elvezem azt a kis adag etelt amit sikerul megennem. Ez egy álom :)
8592. mandarin1 (válaszként erre: 8588. - Zsú1965)
2015. ápr. 17. 11:51
Igy van, en is elgondolkodtam a betegseg miatt gyomor nelkul vagy csonkolt gyomorral elokon, es ugy dontottem hogy ez nem is olyan razos. Ol vastam egy cikket egy fiurol akinek az egesz gyomrat el kellett tavolitani, a vekonybel egy szakaszat is, es a vekonybelet huztak fel a nyelocsohoz, remelem hogy jol irtam es jol emlekszem. Nos tehat lenyegeben nem volt gyomra. Barmennyire is ugyelt az etkezesre, rengeteget fogyott (nem akart fogyni), viszont egy par ev mulva a vizsgalatok kimutattak hogy a vekonybelbol amit a nyelocsovehez varrtak kialakult egy kis gyomor!!! Nyilvan nem olyan mint egy teljesen funkcionalo normalis gyomor, inkabb olyan mint egy kis "tartaly" ami egy ideig megtartotta az etelt mielott az tovabb folytatta az utjat a vekonybelben. A srac azota is remekul van es mar hizott is valamennyit. A test egy csoda es csodalatos dolgokra kepes ahogy probalja magat kompenzalni. Es talan pont ez miatt a kompenzalas miatt is egyre nehezebb fogyni meg a bypass-el is az ido elorehaladtaval. Persze ez csak az en velemenyem :)
8591. gretike98 (válaszként erre: 8590. - Amandalear)
2015. ápr. 17. 08:55

Pontosan így van!

A döntést már meghoztam,végigolvastam a fórumot, az orvosom által írt tanulmányt és ami éppen az utamba esett a témával kapcsolatban.Úgy érzem felkészültem,már "csak" az előzetes vizsgálatok hiányoznak. A gyűrűt pedig előbb vagy utóbb úgyis el kellett volna távolítani.

8590. Amandalear (válaszként erre: 8585. - Gretike98)
2015. ápr. 16. 20:51
Ezért hezitálsz ennyit mert egyszer már "megégetted magad" az elhamarkodott döntésbe s nem akarsz ujra rosszul dönteni. Na így már pontosan értem miért nem szaladsz azonnal időpontot kérni. A bypassanál a korai szövődmények sokkal gyakoribbak amik közvetlen a műtét után jönnek elő s ahogy telik az idő elvileg sokkal kevesebb a fellépő szövődmény már. mig a gyűrűnél pont fordítva van. De olvass el mindent amit elérsz s dönts belátásod szerint.
8589. zsuzsi135
2015. ápr. 15. 20:11

Bocsi hogy közbe szolok

Bypass nem 40 éve van????

ÉS jo 20 éve "kismütétes"

Elötte hasfelvégos Volt ami a cukrosoknál nagy hátrányt jelentett a sebgyogyulásnál

de szoljatok ha nincs igazam.....

8588. Zsú1965 (válaszként erre: 8586. - Mandarin1)
2015. ápr. 15. 20:09

Maximálisan egyetértek veled...

Én azt mondtam magamnak, amikor belevágtam, hogy sokan élnek daganat miatt csonkolt gyomorral, rövidebb bél szakasszal...ha beteg lennék, nem gondolodnék....és így is az életem volt a tét, mert nekem kövéren nem volt elfogadható....

8587. gretike98 (válaszként erre: 8586. - Mandarin1)
2015. ápr. 15. 19:44
Köszönöm ! A szívemből szóltál! :)
8586. mandarin1 (válaszként erre: 8585. - Gretike98)
2015. ápr. 15. 19:40

Sajnos ez egy hatalmas problema, foleg mert a gyuru folyamatos ellenorzest kivan es mert nagyon sokszor van szukseg orvosi beavatkozasra pl elcsuszik a gyuru, megcsavarodik a gyomor, rano a gyomor a gyurure, olvastam mar jo nehany remtortenetet. Az volt a problema anno hogy nem voltak az orvosok oszintek es nem mondtak el a fogyni kivanoknak hogy a gyuru nem orokre szol hanem csak nehany evre, es elobb utobb el kell tavolitani. Szerintem sokan vissza hatraltak volna a gyurutol ha ezt a kezdetek kezdeten tudjak.

Nagyon okos vagy es meggondolt hogy tudni szeretned a hosszu tavu esetleges komplikaciokat. En is igy voltam, mindent elolvastam amit csak talaltam a neten. Angolul folyekonyan beszelek igy az angol es amerikai forumokat is rengeteget bujtam (es most is bujom!!!). Kerestem, kutattam hogy mi lesz majd 20 ev mulva...hat sok szerencsevel nem jartam. Miert? Elgondolkodtam azon hogy azert nem talalom mert nincs. Valoszinuleg annyira kevesen vannak azok akiknek a bypass 20-30 ev mulva valami gondot okozott hogy elenyeszo. Viszont nem szabad elfelejtenunk hogy nincsenek sokan azok akiket 20-30 eve mutottek, igy nem sok adat all rendelkezesre.

Igazabol ez egy kicsit olyan hogy bevallalod vagy sem? En ugy gondoltam hogy minden jobb annal hogy kover legyek, hogy fajjanak az izuleteim, hogy allandoan faradt legyek, hogy nezzem ahogy a vernyomasom evrol evre egyre magasabb. En megprobaltam, nem csalodtam, az eves vervizsgalatokra oda kell figyelni, egyebkent meg szep az elet es kinyilnak a kapuk amik eddig zarva voltak. Most ertettem meg hogy mekkora borton volt a kover testem.

8585. gretike98 (válaszként erre: 8584. - Zsú1965)
2015. ápr. 15. 19:19

Egyet értek veled! A kövérség nehézségeit már most

kezdem érezni,ezért ijedtem meg és szántam rá magam a műtétre. A betegségekkel itt szembesültem igazából,mivel a közvetlen közelemben nincsen ilyen elhízott ember.

A bizonytalanságom abból fakad,hogy 8 éve gyomorgyűrűm van,olvastam a fórumot,gyorsan belevágtam. Mindenki szépet és jót mondott róla,kevés volt az információ.

Néhány év múlva kiderült,hogy elhamarkodott,rossz döntés volt! A Bendét (ő műtött) évekkel ezelőtt nyugdíjba küldték, a régi,jó orvosok közül senki sincs ott,az utánpótlásról inkább nem beszélnék...

Elkezdtem kutatni más városokban gyűrűs szakorvos után,így jutottam el a Mohos dokihoz.

Tudtom szerint 1500 gyűrűs beteg van kontroll nélkül.

8584. Zsú1965 (válaszként erre: 8583. - Gretike98)
2015. ápr. 15. 15:36

Egyben biztos lehetsz. A hosszútávú kövérségnek rengeteg, egyre súlyosbodó, és egyre szaporodó szövődménye van.

Ezektől jobban kellene félni...

Nem beszélve az esztétikai kérdésekről (persze, tudom, ízlések és pofonok, de mégis...), a mozgás szabadságáról, és itt most nem a sportra gondolok, hanem arra, amikor már lehajolni is nehéz a hájtól, valamint arról, ahogy a mai világ megítéli a kövér embereket. Hátrány az életben mindenhol...

én akkor fakadtam majdnem sírva, amikor éppen csak befértem a színházi székbe...

De annyira szeretném végre hallani egy kövér embertől, hogy fél a kövérsége miatti betegségetől és nehézségektől!

Bocsi gretike98 ez nem is igazán neked szól, csak amolyan "költői kérdés".

8583. gretike98
2015. ápr. 15. 12:25

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!

Ahogyan ajánlottátok megpróbálok utánanézni a külföldi oldalakon a hosszútávú (esetleges) szövődményeknek,mert ettől félek a legjobban.

8582. Micu (válaszként erre: 8581. - Carpe)
2015. ápr. 15. 09:10
Kedves Carpe es mindenki aki hezital! En csak annyit mondhatok hogy vagj bele mert 40-en felul mar szerintem nincs mas megoldas. Ha beton akarat erod lenne akkor nem lennel itt ahol vagy! En a sajat boromon tapasztaltam hogy ebben a korban mar nagyon nehezen mennek lefele a kilok es utana meg csostol vissza is jonnek.Ha vegig olvasod a forumot rajossz hogy a mutet a megoldas. 46kg minusz ota naponta erzem ugy hogy mas lett az eletem.A mai napig semmi vitamint nem eszek. Nem szedem a savcsokkentot sem csak a napi reggeli fel dl aloe gelt iszom. 13 es fel honapja mutott Mohos doki es a laborom kituno.Nem sportolok mert erre lusta vagyok de ha kirandulunk az meg sem kottyan ha orakat kell gyalogolni. Regen nem birtam mert ugyereztem be lukad a hatam ha egy kicsit tobbet kellett gyalogolni.Ha emeletre kellett felmenni mar az elson fujtattam mint egy gozmozdony, most meg a negyedikre is konnyeden felmegyek.En 49 vagyok de 30-nak erzem magam. Es ezt mind a mutetnek koszonhetem. Ugyhogy ne hezitalj mert szamodra sincs mas tartos alternativa hidd el! Csak el kell szanni magad es ha nagyon rajta vagy a dolgok ugy fognak alakulni hogy sikerul. Sok sikert kivanok!
8581. carpe
2015. ápr. 15. 08:29

hosszútávú hatásai ha nem szedik a vitaminokat, a csontritkulás, ami komoly gerinc problémához vezethet 20év múlva, tehát erre leginkább a fiataloknak kell gondolni, az idősebbeknek, inkább arra ha vmilyen másféle betegség, pl rák képbe kerül, akkor valószinű, hogy mivel már nincs miből lefogyni, a súly tartása gond lehet. de apaból a betegség akozza a gondot nem a bypass. én egy francia oldalt nézek, a képeken mindig elhülök, és azt mondom h az új állapot mindent megér. már 45 vagyok, és egyszerüen nincs annyi erőm mint a 30as éveimben amikor többször lefogytam, 8-10 kiló ingadozással, tartottam a súlyom, de most h mozgászervi bajaim is vannak, egyszerűen nem tudnám újra végigi csinálni azt ami akkor is nehezen ment :-/...

ha talán nem lenne ennyire drága, egyáltalán nem vaccilálnék...mert attól tartok h ha netán az asztalon maradnék ahogy ti is írtátok akkor nem akarnék a családra adósságot hagyni....pedig ez is benne van a pakliban :-/...

naponta sőőőt percenként vivodok mi legyen :-/...borzalmas...háziorvosnak sem mertem mondani, pedig neki kéne kiirnia a vizsgálatokat :-//...de még sehol semmi...utálom magam .

8580. bogarkatica (válaszként erre: 8578. - Zsú1965)
2015. ápr. 13. 22:05

Igen tudom, hiszen én még azt sem szeretnén, ha a gyerekeimet a szúnyog megcsípné. De szerintem támogatni kellene nem pedig megbántani.

Több mint 30 vagyok.

8579. Zsú1965 (válaszként erre: 8577. - Amandalear)
2015. ápr. 13. 16:10

Én is hasonlóan futottam neki, pedig nem volt semmi társbetegségem: ha ott maradok az asztalon, akkor sem akarok kövéren élni...

Most is a legjobb döntésemnek tartom.

8578. Zsú1965 (válaszként erre: 8561. - Bogarkatica)
2015. ápr. 13. 16:08

Nem néztem meg, hány éves vagy, azt hittem, huszonkevés:) lehet, nincs is a korod az adatlapodon...nem szoktam nézegetni...

de egyébként a szülői féltés mibenlétével egyetértek:))

8577. Amandalear (válaszként erre: 8575. - Gretike98)
2015. ápr. 13. 13:01

[link]

Sajnos csak angolul. Magyarul még nem találsz ilyet mert valóban itt nem olyan régóta létezik. A műtéti eljárás amúgy már több mint 45 éves a laparoszkópos is vagy 20 de Amerikába s Angliába.

Ha tudsz angolul itt nézelődhetsz.

ha engem kérdezel én 42-es BMI -vel jutottam oda el, a sok lefogyás visszahizás után majd 47 évesen,hogy ennyi elég nem érdekel mi lesz 20 év múlva vagy éppen ha ottmaradok se az asztalon így nem tudok nem akarok tovább élni. DE nekem sok volt a társbetegségem! Amit nem fogsz megúszni te sem hidd el....lépni kell.

8576. zsuzsi135
2015. ápr. 13. 12:05

magyarországon ha jol tudom 2012-ota van

elötte ez nem Volt "Honos"

ha 10-20 évre visszamenöleg akarsz

Angol vagy Amerikai oldalakat kell keresned!!!

nem értem miért vagy ennyi aggájal tele!?

nekem több problémám Volt a kiloimal hogy is tudnék megszabadulni tölle

több mint 20 év után!!!!!!!!

most megy lefelé annélkül hogy azon törném EGÉSZ NAP AZ AGYAM mit NEM ehetek.

8575. gretike98
2015. ápr. 13. 10:42

Tud-e valaki ajánlani olyan oldalt,ahol 10 évnél régebben műtöttek írnak a szövődményekről. Konkrétan az érdekelne,mire számíthatunk 10-20 év múlva?

45 éves vagyok,nincs társbetegségem (egyelőre), "csupán" 44 a BMI-m.

Elsősorban lelkileg visel meg a túlsúly ,mivel mindig visszajött a leadott súlyom. Érzem,egyre fáradékonyabb vagyok(igaz van egy gerincsérvem is).

Attól félek,ha most nem lépek,később nálam is jelentkeznek a társbetegségek,melyekről sokat olvastam itt tőletek.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

8574. zsuzsi135 (válaszként erre: 8573. - Zsuzsi135)
2015. ápr. 11. 10:12

szoval

a BYPASS lehet hogy 1.5 millio

de.....

eggy életre szol

és JOVAL EFEKTÍVEBB

tartos fogyást eredményez

ha nem......akkor. valamit rosszul csinálunk

50ml a gyomrunk mi is az ami ebbe belefér.....

sok nem.... néha 3.... néha 5 kanál leves

a Mohos dr annak idelyén nekem azt mondta

3x jollakásig enni

1.5 l folyadék naponta

ezt tartom

nagy gond nem lehet

8573. zsuzsi135
2015. ápr. 11. 10:06

itt egy link rola

[link]

MONDOM NEM Ö A HIBÁS A SIKERTELENSÉGÉRT

ORIÁSI kitartás kell utánna is

ha ez elötte Sem Volt meg utánna Sem lessz

Saját TAPASZTALAT elötte gyenge utánna Sem erösebb

ami borzasztoan bosszant MA hogy 600.000 ért fél év

A bypass

2015. ápr. 11. 10:02

Ballont én is néztem korábban, 1 millát mondtak, hogy annyiba kerülne és csak egy évig lehet bent.

Akkor hálistennek nem tudtam összeszedni rá a pénzt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook