Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
vlamit elfelejtettem
Hasi ultrahag is kell!!!!!!!!!
Igaz háziovos nélkül is megy
debrecen nélkül is megy...
sziv ultrahang
vérkép
vizelet
tüdöszürö +fujnod is kell
gyomor tükrözés
de ha nincs beutalod fizetös minden viszont nem kell heteket várnod az idöpontra privát alpon
Az én házidokim akkorát csapott az asztalra mikor mondtam neki hogy mire készülök ugrottak a dolgai az asztalon.
pedig évek ota látta mit szenvedek a kiloimmal
135-nel operált a Mohos dr.
sok sikert
hali !
csak ugy-ra nem lessz idöpontod elözets konzultácio kell.
8-10 hét bizti várnod kell hacsak nem leszel beugros aki "startra készen"áll ha lemondaná valki
de ez is csak konzultácio után
Eddig csak figyeltem a portált, de most már késztetést éreztem a megszólalásra.
2 gyomorgyűrű után vágok bele a műtétbe. Mindkét gyűrűvel ragyogóan lefogytam, fantasztikus érzés volt, de komplikációk miatt mindkettőt el kellett távolítani. Az eltávolítások után kb 1 év múlva visszament a súlyom a kiindulási értékre. Amíg a gyűrűk jó helyen voltak, addig ment a dolog, de mindkettő elcsúszott, a gyomrom deformálódott, így már nagyon rossz volt az életminőségem. Nagyon sokat hánytam, éjszakánként köhögési rohamokra ébredtem a visszafolyt gyomortartalom miatt, kitágult a nyelőcsövem, a fogyások mellett epekövem lett, stb. A második gyűrűmet 1 évvel ezelőtt Veszprémben távolították el ez epekövemmel együtt. Mohos doktor már akkor felajánlotta a bypasst, de én még hittem a csodában. Nagyon diétázta, heti 3x 2 órát edzettem, és ennek ellenére 1 év alatt 13 kg-t ismét felszedtem. Április 22-re tervezzük a bypass műtétet, remélem, hogy nem jön közbe semmi. Nagyon várom az új életemet!!
Dr.Mohos Elemér veszprém
Momentan Ö az eggyetlen e témában
Debrecenben nem operálnak már.
Sziasztok!
Eldöntöttem, hogy ha rajtam múlik és az orvos ok-t ad, akkor szeretnék egy bypass műtétet.
Kit tudtok ajánlani? Tudnátok egy telefonszámot is adni?
Előre is köszönöm.
Nagyon sajnálom,hogy így jártál.Átélem a lelki bánatodat.Én is 30 kg-ot fogytam a gyűrűvel,amit a gyűrű kitágítása után (szükségszerű volt a nyelőcsőtágulat miatt) vissza is szedtem .
Igaz,én nem sportoltam egyáltalán.
Ügy tudom, hogy 35-ős BMI alatt nem, vagy csak nagyon indokolt esetben csinálják meg.
De tuti választ mindig csak a dokiktól kapsz !
Gyanitom, hogy ha elvallal majd egyaltalan, akor is nyitott mutet lessz. Igy viszont szerintem mas lessz az ara is meg mas lessz a labadozasi ido is.
Nem tudja veletlenul valaki, hogy ilyenkor ezek a dolgok hogyan valtoznak?
Hat meg en hogy sajnalom...
Minden tiszteletem Bende dr. ure meg most is, de kimondhatatlanul csalodott vagyok...
Ha lattatok volna mennyire megvaltozott a kulsom amig bennt volt a gyuru...
Szerencsetlen hajpacnibol olyan joalaku, sportos emberre valtam, hogy csodajara jart a vilag...
10 km futas a futopadon 1 ora altt rohogve, konnyeden... 1 ora uszas az usziban rohogve, konyeden...Orakat bringaztam minden nap es elveztem a jo kondim es a szabadsagot, felszabadultsagot...
Es most tonkrement az egesz... 1,5 ev alatt 30 kilo visszajott es hol van meg a vege...
Nagyon komoly kudarckent elem meg a dolgot.
Szia!
En gyuruskent sajnalom ami veled tortent, ugy hallottam hogy a bypassz hatekonyabb gyuru utan mint a sleeve amit en szeretnek majd.....
Sok sikert!
a elözetes vizsgálatokat magadnak kell elintézned magán uton 2 nap alatt tul vagy rajta
de hozott anyaggal is dolgozik pl.külföldröl hozottal
egy szerdai nap van találkozo a mütét elött
aztán következö héten pl.hétfön- mütét után péntek haza.következö csütörtök varrat szedés.
Hivatalosan mütét után 14 nappal dolgozhatsz
de ezt ö mondjameg
Normális lefolyásnál igy müködik.
nállad hogy megy a "multad"miatt nem tudom.
de az bizti SOK-SOK gyürüst operált már
szoval legalább
3 hetet szánj rá elö-uto vizsgálatokra
Talán nem ...
Probáld meg be szkenelni az eredményeidet hátha igy elfogadja
de beszélj vele elötte mindenre van megoldás és ha van Ö megoldja
nem te vagy az eggyetlen aki külföldröl jön -megy hozzá.
csak a te döntésed akarod vagy nem a vizsgálatot??? várakozási idö mütétre 8-10 hétkb.
1.5 millio
Amugy mennyibe kerul ez a mutet es mennyi ideig kell a korhazban fekudni?
Segitenek lebonyolitani rovid ido alatt az elozetes alkalmassagi vizsgalatokat?
Szia,
Eddig ertem a dolgot, csak ez nem ilyen egyszeru nekem. Mert nagyon messze vagyok Magyarorszagtol, telefonalni is nehez innen es ha haza mennek, akkor csak ezert mennek ideiglenesen haza, de ez nagyon draga lenne. Ezert probalok elozetesen tajekozodni, hogy egyaltalan van -e ertelme eroltetni a dolgot es nem csak penzkidobas utazgatni nagyon dragan.
Azt irtad, hogy ha nagy kart okozott a gyuru, akkor csak kiveszi. Ezt ugy kell erteni, hogy kiveszi a gyurut es egy kesobbi, masodik mutettel csinalja meg a gastric bypass-t, vagy egyszeruen csak kiveszi a gyurut es nem lessz gastric bypass mutet utana? Es ezt a te esetedre mondta a Dr. ur, vagy ezt most te mondod altalanossagban?
Szia!
CsAK A Mohos dr.tud e kérdésben válaszolni BIZTOS le kel menned hozzá látnia kell a leleteidet
de ha valaki tud segíteni akkor Ö biztos segít.
sok sikert
zsuzsi
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni itt a forumban. Szeretnek csinaltatni egy gyomor bypass mutetet. A problema az volna, hogy korabban volt egy gyomor gyurum, de azt kivettek belolem a gyomrom egy reszevel egyutt, ugyanis valoszinuleg megserult a gyomor gyuru es elszoritotta a gyomrom, ami ettol reszben elhalt. Szoval volt egy nyitott hasmutetem, amikor kiszedtek belolem a gyomorgyurut es a gyomrom kb. egyharmadat. Mondjuk ha mar igy felnyitottak igazan kiszedhettek volna nagyobb reszet is a gyomromnak, akkor az mar talan egy gastric sleeve lett volna, de hat akkor az a mutet nem erol szolt, hanem az egy surgossegi beavatkozas volt. Aztan persze megint meghiztam es most kene egy ilyen gyomor bypass mutet. a kerdes vszont az, hogy ilyen ``multtal`` egyaltalan elvegezheto -e meg ez a mutet. Irtam emailt a Veszprembe hogy erdeklodjek errol, de valaszt meg nem igazan kaptam, ugyhogy gondoltam felteszem itt a kerdest, hogy elvegezheto -e ilyen esetben a mutet vagy sem. Arra gondoltam, hogy talan olvassa valamilyen ``sorstars`` a forumot aki hasonlo helyzetben van vagy valakinek van ezzel kapcsolatban informacioja es akkor tudnank errol eszmet cserelni. Tudna valaki segieni?
egy teás kanál lenolaj ia segít a száraz bör ellen
nyugodtan teheted piritos kenyér darabkára is.
sok sikert
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok