Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Ne parazz! En 5 babapiskotat kaptam, es felszivtam mindet, annyira ehes voltam mar hogy majd meghulyultem. En is furcsallottam, azt gondoltam h mutet utan nem lesz etvagyam, de semmi sem valtozott, hahaha hat nem az agyamat mutottek :)
Eleinte nem erzed hogy mikor vagy tele. En kb 2 honap utan ereztem eloszor hogy mikor van tele a gyomrom. Sztem az atvagott idegeknek kell egy kis ido hogy regeneralodjanak. Addig is merd ki hogy mennyit egyel es ne lepd tul. Plussz majd amikor elkezdesz szilard eteleket enni, akkor fogod igazan erezni hogy milyen pici lett a gyomrod. En eleinte onnan tudtam hogy tele a gyomrom hogy elkezdett folyni az orrom. Ez a mai napig is igy van ha sokat eszek.
szupik vagytok !!!!!
CSAK LASSAN MINDENNEL !!!!!!!!!
NEM TULZÁSBA VINNI!!
ezek a minuszok változoak
velem egyszerre illetve 2 nappal késöbb mütöttnek
idáig 17 kg fogyott
nállam gyorsabb DE A KILO IS TÖBB
ö 110 röl ÉN 135 röl indultam
de mondjátok már ki fogyott már 90 nap alatt közel 20 illetve 30 kg-ot
egyszerüen szupiiiiiiiiiiiiiiiii
Bastya megy ma haza. Én csak holnap. Jól vagyunk. Már nagyon várom. A kórházi ellátásban kellemesen csalódtam. Ki lehet bírni ezt az 5 napot. A nővérek kedvesek, figyelmesek.
Sok sikert akik a jövő héten vagy utána vannak soron.
Mandarin és Zsuzsi köszönöm mindkettőtőknek és a többieknek is, ahogy látom tényleg nagyon egyéni a lefolyása az egész műtét utáni állapotnak. de nagyon várom már.
főleg azt h mihamarabb dolgozni tudjak majd. utóbbi években nagyon szenvedtem a lábfájdalmaktól, és remélem a súlyveszteség enyhit majd rajta.
szeretnék olyan rugalmas lenni mint 4 évvel ezelőtt, igaz akkor sem voltam túl könnyű 75 kg, de lényegesen többet tudtam mozogni. most már a térdszalagon is eléggé jól meggyógyult ahhoz hogy 10kiló minusz után bátrabban neki álljak újra mozogni. vagy legalábbis bírjam a napi 8 órai állást! drukkoljatok jövőhéten...
párom is jól fogadta a tervemet, és most olyan lelkes volt, hogy azt mondta h meglátjuk mik lesznek a tapasztalatok és lehet 1-2 év múlva ő is megcsináltatja, sajnos hasra hízik ő is, és imád enni, és jól is főz:)
no reménykedek a legjobbakban.
ki az akit idén műtöttek? hány kiló minusznál tart?
Szia Carpe,
ne izgulj, nem kell a kedvenceidet elfelejteni! En is csinaltam jo nehany etel temetest, vegig ettem a kedvenceimet 'utoljara', hat elarulom hogy nem az utolso volt, azota is vigan eszem a kedvenceimet, persze negyed annyi sem fer belem mint a mutet elott, de pont olyan joizuen fogyasztom :)
Az en izlesem nem valtozott meg, pont ugyanazokat az eteleket szeretem mint a mutetem elott. Ami valtozott az a teltseg erzet. Mar nincs az a jo, kellemes teltseg erzet. Ha veletlenul sokat ettem akkor feszit es rettenetesen kellemetlen, csak vergodom amig tovabb indul a kaja a belek fele. Vagy kihanyom de azt nem preferalom - na nem mintha fajna, csak en utalok hanyni.
Bizony nekem szamolnom kell a kaloriakat mert hamar osszejon annyi hogy megalljon a fogyas. De mindenki mas. En cukrosat nem nagyon eszek vagy csak nagyon ritkan, nem a dumping miatt, az nekem nincs, hanem mert iszonyuan megnyomja a kaloria bevitelt.
Ragas nagyon fog hianyozni, nekem is hianyzott, de csak 10 napot kell kibirni ragas nelkul, ha minden jol megy akkor a 10. naptol mar ehetsz jol megragott szilard etelt.
Eniszok szodat is, de ki kell kevernem belole a szensavat, mert a mutet ota nagyon nehez bufizni. Bent szorul :)
Lenyegeben semmit nem kell mellozni, de majd idovel minden ki fog alakulni. Lehet hogy dolgokat majd at kell alakitanod es a forro leves helyett csak jo meleg leves lesz, de mindent meg lehet szokni.
Nincsenek szabalyok csak a napi 3x etkezes es az en jotanacsom hogy cuppanjatok le a cukorrol, es porogni fognak lefele a kilok!
Ja...még valami
SZINTE MINDENKINEK megváltozik az izlése
amit addig szeretett rá Sem tud nézni nállam igy Volt a ROPI sosem szerettem most imádom.
ugyhogy ne legyél annyira biztos abban a Halászlében hogy még UTÁNNA is szeretni fogod
bocs
eleinte 5x re SEM
ILLETVE 30-40 perc alatt 50 ml
5 ropi Volt a vacsorám
Ha elfogatsz egy tanácsot........
kerüld az édesített -édes dolgokat megemeli a cukrod fél ora mulva kaparod a falat még többért
igyál eleget
kerüld a STEVIÁS -ÉDESÍTÖSZERES DOLGOKAT
CSAK HA CUKROD VAN!!!!!!!!!!!
HA NINCS -INKÁBB IGAZI CUKOR ABBOL IS KEVESET
kimértem, ma ittam jogobella joghurtitalt ami 250milis...és belegondoltam hogy ez a jövőben 5szörre tudom majd csak meginni...szinte hihetetlen! :)
kinek mi volt az utolsó vacsorája? amit tudtok h soha többet nem fogtok enni.. vagy legalábbis nem egy tányérral, és nagyon kivántátok?
én a halászlére gondoltam, az lesz hétvégén az "utolsó" :)
Total igazad van !!!!
SZÉNSAVAST nem ajánják föleg eleinte nem
NAGY KORTYOKAT felejtsd el HOVA????????
50 ml MÉRD már ki légyszives mennyi is az
és eleinte mikor FRISS a gyomrod AZ SEM MEGY
MEGLEPÖDSZ de MAGÁTOL FOG menni minden!!!!!!
Ma megdicsértek a Piacon hogy sokat fogytam
pedig MÉG MINDIG 105 kg vagyok
JA és tegnap MINDEN GOND nélkül BELEFÉRTEM A VENDÉGLÖI SZÉKBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mindenesetre vettem 2 üveg bébiételt, szerintem az lesz majd az elős "szilárd" táplálékom, nem tudom hogy másoka hogyan kezdték? hány nap után, mi izlett nekik és mi nem?
most jól belegondoltam, hogy a rágás nem fog hiányozni?
vagy mi az ami nektek hiányzott a régi életetekből?
pl most gondolok arra hogy pl a jó hideg szóda amikor csípi a szánkat és a torkunkat..és olyan jól esik meginni egy meleg napon...
jah, és gondolom a fórró levest is mellőzni kell legalább egy hónapra? vagyis jobb ha mindent langyosan iszunk?
szia!
köszi a reménykeltő tájékoztatást örülök h jól vagy! :)
Remélem az enyémet kisebbre varrja, mert nem szeretném ha pár év múlva kitágulna, vagy ha netán mégis akkor se legyen nagyobb 1 dl-esnél.
aranyos volt a doki, mert ezt az aggodalmamat is megosztottam vele, és ő csak nevetett, hogy ilyen csak akkor fordulhatna elő ha chipszeznék egész nap...szerencsére nem vagyok nassolós. a folyadék bevitel aggaszt, mert szeretek egy jó nagy pohárral meginni, de ez nem lesz lehetséges, ugyh már most gyakorlom a kortyolgatást.
Amit elfelejtettem megkérdezni, hogy a füszerekkel mi a helyzet? van olyan ami kifejezettten nem ajánlott?
Jelentkezem, hogy erőt adjak annak, aki még előtte áll!
Első körben, az utolsó pillantaban elmaradt a műtétem (harisnya már fent volt, infúzió bekötve, antibiotikumot, Controlocot megkaptam), az altatóorvos halasztotta, mert be voltam rekedve. Állatira csalódtam, de mit lehetett tenni. Itthon fül-orr-gégész, inhalálás, gargalizálás, "ráolvasás", amit csak lehetett.
Végülis pont egy hete operáltak. A műtét után az intenzív egyáltalán nem volt kellemetlen, a legkisebb pisszenésemre ott volt a nővér, mindenben segített, és én reggelig "lebegtem". Semmi fájdalmam nem volt, nem volt hányingerem, semmi kellemetlenség.
Reggel mát 1/2 8 körül levittek a sebészetre, 2 óra múlva felálltam és újabb két ora múlva kimentem WC-re. 3 napja vagyok itthon, tegnap máér dolgoztam a PC-n. Egyetlen helyen érzek néha pici fájdalmat, a bal alsó drén helyén, ott az izmot is át kellett kicsit vágni. Csak ájszakára szoktam bevennei egy fájdalomcsillapítót, egyébként nap közben nem.
Ma vették ki a varrataimat, és ma már autót is vezettem.
A kaja: reggel kb csecsemőtenyérnyi májkrémes kenyér elmajszolva(és a kutyámmal megosztva), kb fél óra múlva és kb. fél óra alatt 3 dl tejeskávé. Délben krumplipüré, vagy pürésített krumplileves (kb 1,5 dl), este megint pici kenyér és lassan kb 1,5 dl kaukázusi kefír. Ez így pont eltelít, nem feszül, nem fáj. Holnaptól kedhetek még darabosabbat is enni. Még adnom kell a véralvadásgátlót és természetesen szedem a Noacid-ot.
Nekem volt korábban2x gyűrűm, emiatt a műtét valamivel hosszabb volt az összenövések miatt, illetve utána kicsit több váladék ürült a dréneken, de egyébként semmi. Érdekes a gyűrűvel összehasonlítva, hogy most a gyomrom mindig jelzi, hogy melyik legyen az utolsó falat. Azzal még kicsit küzdök, hogy a szükéges mennyiségű folyadékot meg tudjam inni, de folyamatosan előttem van a tes.
Szóval mindenkinek, aki még előtte van, hogy ne féljetek, és örüljetek az új életeteknek!
igen van vki, de azt én sem tudom h ki az, valószinű h nem fórumozik,
engem majd jövöhéten:)
Azt hittem ma műtenek téged. A nővér mondta, hogy ma is van egy bypass műtét.
Te mar otthon vagy? Jól érzed magad?
holnap még ne gyere, hanem majd jövőhéten
amikor varratszedésre jöttök vissza a kórházba :)
Sziasztok. Jól vagyok. Kevés fájdalom. Az ápolók nagyon kedvesek. Nagyon pozitívan csalódtam. Találkoztam én is tegnap bástyával. Jól van. Remelem ma is at tudok hozza menni. Holnap meg akkor hozzád kedves Carpe. 😀
Szurkolok neked.
köszi, mondtam a dokinak hogy tényleg kicsi legyen a gyomrom:)
---------------
üdvözlök mindenkit, jó híreket hoztam, találkoztam Bástyával, egy napot halasztották neki a műtétet,így csak tegnap lett túl rajta de teljesen jól van, és semmilyen fájdalma nincs. :) mindenkit nagyon biztat aki még a műtét előtt áll és nekem is jól esett ez a kis bátorítás! Szeretettel üdvözöl mindenkit !
Bogárkaticát már megműtötték ő is jól van:)
szóval mindenkinek bátorság! :)
GYEREK ADAG IS SOK
sokáig nem voltam sehol mert 6-8 szalmakrumpli
vagy 2 kanállal olasz tészta
aztán mehet vissza
ELÉG bután néz a pincér hogy 100kilos azt mondja-- remek-FINOM Volt aztán az egész visszamegy
DE nem érdekel már.......
levesek mennek .....
mondjuk ha egyedül élnél mint én nem kellene sokat
HAZA CIPELNED
1 zacsko krumpli mire elfogyna- KIRÜGYEZIK mert napi 1 nél több nem megy
Bástya !!!!
NEM BÁTYA!!!!!!!
Bátya !!!!!!!!!
Gondolok rád !!!!!
lassan visznek téged is !!!!!!!
sok sikert!!!!!!
Hidd el igy van föleg eleinte
ÉN...... igy gondolom.....
van egy ujj gyomrunk eleinte BORZASZTOAN érzékeny
hétfön mütöttek csütörtökön kaptam elöször enni
4 db babapiskota
hiszed nem egész nap kitartott
pedig reggelinek szánták
mai napig Ütösebb kaja mint pl 3 honap után elöször ......
lencse fözelék 4kanállal ment semmi hozzá lencse fözelék kis tejföl SEM kenyér SEM semmi
isteni Volt
ma zöldborso leves griz gomboccal
husi nem lé meg zödsék kis csésze
1 dolgot ne felejts el a gyomrod 50ml nem több 1eszpresszo kávézoban 60 ml tej nélkül igy gondolkodj
nem vicc EZ A GYÜSZÜNYI GYOMOR
nagyon jo és kivánom hgy megérd!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok