Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Ne izgulj, ujra el fog indulni a fogyas, teljesen normalis hogy idokozonkent megall.
A felszivodasi zavar nalad sztem meg nem erzekelheto ilyen szinten, nyilvan a megvaltoztatott emesztesed az adott, de bort, hajat csak par honap utan fogja "elerni". A borod azert viszket mert szaraz, gondolom hogy nem iszol eleget, probalj a folyadek mennyisegen emelni es tovabbra is kend magadat kremmel.
Sziasztok!
2015 Január 14-én műtöttek, két hete megállt a fogyásom 120 Kg-on. Egyre többet tudok enni, persze a régi mennyiség max 20-30%-át kb, de nem merek kevesebbet enni mert mindenhól viszketek, és nagyon száraz lett a kezem, utálom a krémeket, de most naponta többször is kenem a kezemre. Gondolom a felszívódási zavar csinálhatja ezeket. Ha van valakinek tapasztalata mi lehet a baj, örűlnék a tanácsoknak. Lehet, hogy kivétel leszek két hónap alatt le ment 17 kg, és most vége ennyi volt. Üdvözlettel : Józsi
Szia zsuzsi 135!
Köszönöm, sokat segítettél.Ez jó megoldás, be is foglalom a szállát .
Üdv: bástya
szia bástya !
Hasonlo cipöben jártam én is ...VADSZÖLLÖ kis panzio
4000 egy éjszaka közel a központ illetve az öreg városháza onnan a korház 10 perc gyalog a tulaj TÖK rendes [link] itt egy link
de öszintén megmondom Én taxit hivtam a korházi Utra oda .1000-oda vitt csomag stb miatt
9.30 ra kell ott lenned befizeted a gazdasági irodában a korházi részedet
aztán mehetsz a 2-dik ra ott jelentkezel a növéreknél a pultnál kapsz ágyat harisnyát huzol elhelyezkedsz infuziora kötnek stb.Hivatalosan 3-kor OP.De látva az ott történteket a nap lefolyását /nállam alig beértem azonnal op.de ez ritka du.foglalt Volt a mütö/ 4körül vagy bent.3és fél ora Aztán intenziv másnapig.
remélem segíthettem ne félj kitartás ha valahol segítenek rajtad hát biztos OTT
üdv zsuzsi
Sziasztok!
Barátkozom a műtét gondolatával,információt gyűjtök a szövődményekről.Tapasztalataitok alapján szerintetek lehetséges-e nyelőcső-tágulat kialakulása,mint a gyomorgyűrűnél?
Szia bástya,
Köszönöm szépen kedves tőled de nem saját erőfeszítés a műtét meg a dömping szindróma ami ezt elérte. Én csak aszisztáltam:-)
Dr Lóderer engem nagyon meglepett mert,hogy egy sokkal idősebb fazonra gondoltam de kellmes csalódás volt. Iagaz két órát vártam rá de megmondta,hogy ügyeletes ha menni kell mennie kell....felvilágosított nem a komplett hasplasztikát fizeti a TB hanem a felesleges bőr eltávolítását. ez azért nem pont ugyanaz. Amúgy a feltéttel a Tb támogatásnak az, hogy legalább 35-ős BMI-ről indulj legalább 10 BMI.t fogyj s legalább egy évig tartsd az uj súlyodat. S mindezt orvosi pairokkal tudd igazolni. A TB semmi mást nem térit tehát mell comb kar minden csak privátban s ku--va sok pénzért:(
Gratulálok Amandalear, csak mot láttam a képeidet, fantasztikus amit elértél.
OEP milyen esetben támogatja a hasplasztikát?
Mi van a mellekkel, az csak privátban megy? Nekem már most nem ártana, pedig még a műtét előtt vagyok.
hali
engem feb.elején azaz 3 hete mütött a Mohos dr.
már dolgozom ápolok -emelek kuyát fuatok mosogépet pakolok ki be és az ápoltam 92 kg akit naponta emelnem kell
SEMMI SEMMI bajom A DRur 2 hetet javasolt pihenésre én 3 pihenem .
Total igaza Volt semmi fálydalmam nincs
nincs szövödmény gyulladás stb.Minden a legjobban
haladt és halad ma is
Csak hálával tartozom neki.
Báran álljaok a dolgokhoz minden rendben lessz
üdv minden baypass-osnak zsuzsi
1.510.000 Ft.
Nincs részletfizetés egyben kell kifizetni legkésőbb a műtét napján. Tavaly ennyibe került szerintem azóta sincs ebben változás
Sziasztok,
Március 2-án voltam 15 hónapos műtött. A súlyom jelenleg 63.5 kg az ideális súlyom 60-62kg lenne megítélésem szerint a 162 cm-es magasságomhoz. Tehát a súlyfeleslegem majdnem 100%-át elvesztettem 15 hónap alatt.A súlyvesztés a műtét eredménye külön nem sportoltam soha. De nem ülő munkát végzek. A mellékhatásokból úgymond a dömping szindróma maradt meg ami néha ugyan olyan erősen jelentkezik mint a kezdetekkor pl mostanság is. Ez nagymértékben közrejátszik a súly elvesztésében s annak megtartásában. Képtelenség több szénhidrátot enni mint amennyit nem tudok elégetni mert akkor olyan vacakul vagyok, hogy nem éri meg. De néha még igy sem tudom belőni h mi az a mennyiség amit büntetlenül megehetek. Nagyvonalakban tudom de érnek még meglepetések. Nagyon sokáig kinzott a hasmenés ennek gyakorlatilag vége hónapok óta ez nem probléma viszont a nagyon élénk bélmozgások zavaróak. A hasamon kivül is látszik néha ,hogy ficánkol benne valami. Döbbenetesen morog a hasam ha éppen olyanja van. Ki nem tudom találni, hogy miért. Persze összefügg éleémiszerekkel de gyakran semmilyen ilyesmi nincs mégis morog s rengetg felesleges gáz képződik. Minél kevesebbet eszem egy nap összmennyiséget annál kevésbé van ez a "felhajtás" a hasamba.Magyarul a túlevés az lehetetlen mindenféleképpen nálam.
44.5 kgot fogytam az eltelt idő alatt ami 7 ruhaméretet jelent s centikben is csipőben 38 cm derékban 30 cm combon 16 cm karon 12 cm mellben meg majdnem 40 cm a minusz. Körülbelül 16 éves koromban voltam 63-64 kg között.
Hasplasztikára készülök ami ujabb egy két kiló minusz fog majd eredményezni. A héten pénteken van időpontom oda Veszprémbe Dr. Loderer Zoltánhoz. Majd beszámolok mire jutottunk a konzultáción.
Kedves Mindenki! Junius elejére van időpontom Mohos doktornál. 39-es a BM indexem ,109kilósan ,enyhén magas vérnyomással és állandó fulladással.Hiányolom a 2-3 éve műtöttek tapasztalatait a mostani életvitelükről.Írjatok!!
Megosztaná velem valaki a listát, hogy mit kell bevinni a kórházba a pénzen kívül
szia, én már voltam, konzin, május 13-ra kaptam időpontot de ha hamarabb készen lesznek a papirjaim akkor előbb is beugrosan.
a kortyonként ivást egész jól begyakoroltam ebben nagyon sokat segített most az influenza, mert étvágyam semmi nem volt viszont nagyon szomjas voltam, hozzá kell tennem h egy dekát. annyit nem fogytam :-//
leginkább attól tartok a műtét után is h semmit nem fogok fogyni :-//
nagyon kevés a kalória igényem :-//
kösönöm a válaszokat
azért nem voltam mostanáig mert iszonyat beteg voltam, láz köhögési roham 24órában, életemben nem kinlódtam ennyit, még akkor sem amikor tüdőgyuszim volt, éppen ebből adódik a következő kérdésem, hogy :
-vannak olyan gyogyszerek amelyek gyomorból felszívódóak, ha nekünk rögtön tovább távozik a bélbe akkor ugy is hatékony? egyáltalán vannak olyan gyógyszerek amiket innentől kezdve nem lehet szedni? vagy mi fog változni ezzel kapcsolatban?
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok