Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia Zsuzsi!
Azért +22 kg előnyöm csak van. Mondjuk csalóka, mert bírtam magam (még).
Gratulálok, még emlékszem mekkora élmény, ha "csak" két számjegyű a súlyom.
Lassan kezd újra előbújni a nő belőlem. Ma már dicséretet is kaptam. :))))
SZIA
feb.2 hetében mütött a dokika
azota majd 40 kg ment le
135-keztem
elsö hét+ varratszedésig 13 kg
aztán a többi
most Volt majd 3 hét ig megált
billegtem 100.8 -100.1 közt
de ma 99.1
juppppppppi
örülök hogy valaki itt van aki közel oly sovány Volt mütétkor mint én:-))))
Nem akarok ellened beszélni
EZ CSAK EGY MÁSIK OLDALA AZ EVÉSNEK!
Én igen is koncentrálok az evésre -Rágásra
nem csinálok mást közben csak eszem.....
Nállam ez fontos mert azt gondolom illetve TUDOM magamrol hogy igy annyit eszem amennyit kell mert ODA FIGYELEK
ÉS NEM ESZEM TUL magam .
de eggy dolgot MA kiprobáltam 3 kortyot tudok inni
ezt a második körben lemértem 115 ml kiköptem 3 kortyot mércés pohárba!
ez megy egy kis nyomással a gyomor falán
NORMÁLIS EZ??????
VAN TAPASZTALATOTOK EZ ÜGYBEN?????
szia, mint lejebb is írtam, közben tévézek vagy netezek, és egy falat után félre teszem a tányért, elfoglalom magam, a következő falatig, talán nem hülyeség közben újságot olvasni, mert ugy gyorsabban telik az idő, eleinte tényleg nehéz megszokni hogy egy egy falat között elteljen 2-3 perc, és csak akkor együk meg a következő falatot ha az előző biztonságosan leért jól meg lett rágva és garantáltan nem jön vissza. szerintem jó ha eleinte mindig méred az adagodat és 5 dekánál többet nem is raksz a tányérra! mert annyi bőven elég, sajnos a fejünkben még a régi szokások vannak, és ezt is át kell alakítani.
-----
örömmel jelentem hogy pepe is túl van a műtéten, tegnap az előadás után felmentem hozzá, jól tűri a műtét utáni allapotot:)
jah és pepe kérdezte h mit ettünk az első hetekben, én arról tudok nyilatkozni amiket én ettem és jól voltm tőle, banánt, krumplipürét levest, babaételt, korpovit kekszet, boci krémsajtot, ivójoghurtot,főtt répát,és apránként a család fő ételéből is 1-2 kiskanállal, hogy lássam mit bírok.( a káposztától begörcsöltem) kávét már rég nem iszom, nálam a tea volt a nyerő, csalántea, és itthon főzött gyümölcs teákat ittam, szerintem az első pár hétben bőven elég ennyi.
húsokból a halat és a virslit próbáltam ki legelőször, aztán volt darálthús, aztán késöbb tészta és sajt is. mindenből persze csak max 3 evőkanállal. eddig 2szer hánytam csak, de nem az ételt hanem valószinű epe miatt hányingeren lett. dönpingem még nem volt, de tulajdonképpen palacsintán kivűl más édességet nem is ettem azt is 2 részletben, többet nem is vágytam az édesre.
szóval azért vannak ételek amiket lehet variálni, első 2 hétben voltam erőtlen, de mostmár húst eszek salátával és az nagyon jól kitart és nem vagyok gyenge, és nem is fáradok el hamar. szinte már magam kívánom a sétát és a mozgást!
------
szép napot nektek:))
Sziasztok!
05.07-én műtött meg a doktor úr, azon a héten, amikor Bástya és Bogárkatica is új életet kezdett. 157 kg volt az induló súlyom, hétfőn pedig már "csak" 142 kg voltam. :)
Van egy kérdésem azokhoz, akik már több ideje gyakorolják az új életmódot. A héten már sajnos kétszer is előfordult, hogy evés után hánytam. Sajnos a gyors étkezés még annyira be van rögzülve, hogy pár perc alatt végzek az adagommal. Szeretnék tippet kérni, hogy hogyan tudnám lassítani az ütemet. Köszi a segítséget! Kellemes hétvégét!
8779. tana 2015-05-13 15:45
Sziasztok! Gyomor bypass klubb lesz Veszprémben A helyszín ismét a Veszprém Megyei Kórház E épületének első emelete, a nagy előadó terem, azaz a „Csillag Terem”, az időpont 2015. június 5. (péntek) 18óra. Akit esetleg érdekel .
gondoltam, beteszem emlékeztetőnek :)
üdv annak aki majd ott lesz!
bogárkatica kellemes nyaralást!
ez tényleg nem sok ennivaló
szerintem már most hivd fel a dokit, mert kiváncsi vagyok h mit mond. ruháidon sem érzed h karcsúsodnál?
azért apu támogathatna jobban!
sajnos ez sem fog menni azonnal, és ne varjunk csodat egy hónap alatt.
én a elsö honapban
13 kg tol szabadultam meg
ezzel csak azt akarom mondani hogy VÁLTOZO
havi átlag 5 kiló a normális, tőlem ugy köszönt el a doki h találkozunk 3 hónap múlva és 15 kilóval könyebben.
te még csak egy hónapos sem vagy...szóval az 5 kilót már lefogytad nem? szerintem beindul az majd még jobban!
nem lehet h vmilyen cukrozott innivalót iszol? pl gyümölcslevet, vagy vmit amit elfelejtesz beleszámolni a napi kalóriába?
Nálam még mindig semmi változás. 😭😞
Nem értem. A férjem tegnap azt kérdezte, pedig neki nem is mondtam semmit, hogy biztos minden rendben, mert nem látja, hogy mennek a kilók lefelé. 😩
szerintem az a legegyszerübb ha nem vagy biztos a mennyiségben, hogy méred! 5 dekánál sosem egyél egy étkezés alkalmával többet...de azt akár napi 3-5 alkalommal. de fontosabb az ivás, hogy elegendő legyen( 1.5L /nap). főleg az elején. aztán apránként mindent próbálj ki, csak ne legyen csípős, nagyon füszeres, forró, vagy túl hideg.
szerintem eleinte ugy is csak az agyad fogja kívánni az ételt, miközbe a gyomrod már egy fél kanállal sem bír többet elviselni.
a dömpingről Amanda tud mesélni, mert neki rendszeresen van.
sajnos mostanában a régiek nem tudom hol vannak, de juni 5.-én lesz klub nap, esetleg gyere el oda is, és ha kérdésed van felteheted ott is.
lejebb olvashatod Tana bejegyzésében.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, igen attól tartok, hogy nehogy valami kárt okozzak, főleg az elején.
pepe, amúgy a határt a gyomrod szabja meg, mert ugy is kihányod! de borzalmas ugyh azt ne akard megtapasztalni pláne az első 2 hétben. én nagyon féltem h netán a varrataimnak lesz baja az erőlködéstől, eddig 2 hányással megúsztam! de semmi nem jött mert az étel már lejebb volt, szóval az inkább tünet volt, és nem a sok és hirtelen evéstől.
eleinte én sem akartam elhinni hogy pár falat és elég lesz, de tényleg, szóval majd megtapasztalod.
mütét után sokkal jobban érzem h. a falat mikor ér le a gyomromba mint régen. nagyon furcsa, de nagyon jó h este amikor beírom a kalkuátorba h mit ettem akkor erősen gondolkodnom kell rajta, mert annyira nem jár a fejemben az evés, és mikor kiszámolom megdöbbenek hogy csak 600 kalória. :)
jah meg amit még észrevételem volt, hogy tegnap bekevertem azt a poros Ice teát, lusta voltam teát főzni) szóval nagyon édesnek találtam és túl ízesítettnek. ugyh ma reggel az első dolgom volt lefőzni a napi tea adagomat!:)
jaj nem tudom mennyire volt hasznos a számodra?!
éppen ezért kértem az orvost h vegye ki az epehólyagot is, és viccesen mondta h a lépét ne vegyem ki? :D mert annak is lehet baja a késöbbiekben.
szóval bent maradt.
pepe, folyékonyat, püréset, és eleinte csak 1-2 max 3 evőkanállal szedj a tányérra, és azt mokkás kanállal eszegesd lassan!!...majd rájössz h nem tudod megenni azt sem.
ivójoghurtot minden nap iszok, de csak a L.casai-t apró kortyokban.az ételnél eleinte sokkal fontosabb a folyadékbevitel.
én nem pürésítek hanem nagyon alaposan rágok, ahhoz szoktam kicsi teát inni, ha netán nem lenne elég a nyálam és tényleg csak akkor nyelem le ha már püré jellegővé válik az étel.
mivel ez rohadt időigényes, ezért általában csinálok vmit közben, és akkor eltudom nyújtani az evést akár egy óráig is. de ha csak a kajára figyelek akkor sajnos túl gyorsan akarok enni...ugyh közben netezek vagy tvzek,játszok ,lényeg h teljen az idő 2 falat között.
ahogy Amanda is írta, ha viszont túl kevés kalóriát viszel be olyan erőtlen az ember mint a lepkefing...ezt ma szó szerint meg is tapasztaltam, mert alig vártam h hazaérjek, semmi erőm nem volt. nem tudom h igy elkezdeni edzeni mikor lehet, de az oldalam nekem még nagyon húzódik. ezenkívül jól érzem magam, amúgy hagyományos diétával már rég feladtam volna a gyengeség érzés miatt, nah és a párom incsifincsi főztje miatt :-/
szóval próbálj ki mindent eleinte amit nem nagyon kell rágni, ami alapból pürésebb jellegű és mint a kisbabáknál egy nap csak egy új dolgot vezess be, hogy tudd melyik alapanyagot bírtad. mert ugy jársz mint én h találgathatod h melyik volt a bűnős.
Ezt sajna csak az ido fogja megmondani hogy mi az amit "birsz" es mi az amit nem. Vendegsegben csak olyan eteleket egyel amiket mar kiprobaltal es tudod hogy nem lesz baj! :)
Egyebkent en sem birom a kaposztat mutet ota. Megfekszi a gyomromat, faj tole. Pedig nekem nincsen epeholyagom igy epe gorcs nem lehet.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, az első napokban, esetleg hetekben mit ehetek? Tudom, hogy levest, meg pürésített dolgokat, de mi a határ?
meg van h mi okozott a múltkor görcsöt, pedig 3 kiskanálnál többet nem ettem belőle, szóval nem a hal volt a hibás, hanem a rakott káposzta! mivel darálthúst már ettem, és rizst is, igy kizárásos alapon csakis a káposzta lehetett a bünős. akkor olyan sokat készítettünk belőle, hogy le is fagyasztottunk, és ma szintén ettem belőle, 3 kis falatkát, és ugy begörcsöltem h még hánytam is:-/
szóval kápi kilőve úgy néz ki.
Carpe!
Jesssssssssssssssssssssssssss!
akár hogy nézzük csodálatos érzés, hogy most azért küzdünk h a napi 1000 kalória meglegyen, és egyáltalán nem megy, miközben régen amikor diétáztam, és próbáltam kordában tartani az étvágyamat milyen kinszenvedés volt az 1200 kalóriát tartani!! iszonyat ideges voltam olyankor mindig, és most semmi tünet a régiekből. semmi remegés, semmi idegeség, semmi nyálcsorgás.
én pont ezen tünetek megszünését vártam a műtéttöl, és megkaptam. :)
ma én is ráálltam a mérlegre, 83,5kg:)
91 voltam mütét napján, az itthoni mérlegen.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok