Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Hali!
Biztos ujra indul ne parázz !
Probálj mással elütni az idödet és ne folyton ezen rágodj.
Foglald el magad ne idegeskedj nyugi
Ha ugy van ahogy irod minden rendben lessz ....
Mindent nagyon jol csinalsz, nyugodj meg, be fog ujra indulni a fogyas. Teljesen normalis hogy idokozonkent megall a sulyvesztes, de ha betartod amiket leirtal akkor semmi okod az aggodalomra, meg nagyon sokat fogsz fogyni. Ezek az elso honapok egeszen 7-8 honapig a 'mezes-hetek', amikor igazabol nem is kell sokat tenni a fogyasert azon kivul hogy nem fagyival meg nutellaval tomod magad. Figyelj oda a szenhidrat szegeny etkezesre es nehany honap mulva mar csak mosolyogni fogsz az aggalyaidon.
Semmi gond nincs azzal hogy gyakran mered magadat. Igen is oda kell figyelni. En is naponta/ketnaponta mertem magamat, meg most igy egy ev utan is legalabb hetnte egyszer, es ha felmenne egy kilo akkor azonnal el kell tuntetni, nem szabad megvarni amig egy kilobol ketto aztan harom stb lesz.
Sok sikert minden frissen fogyonak, csak ugyesen! :)
Nekem sem járt eddig sem gyümölcslé sem csoki sem bonbon a számban. Írtam mit ettem egy nap. Nem haladja meg a 700 kcal-t. Egyetlen dolog sincs ami nem fér bele egy diétába. Inni csak vizet iszok. Reggeli tejeskávém az egyetlen ahol cukor van. Nagyon sokat sétálok. És pont ez a gond, hogy most semmi sem motivál. De betartom, hogy napi 3x étkezni.
Amit viszont nem értek, hogy én 4-5 korty vizet meg tudok inni szünet nélkül. Mint olvastam ez sokaknak nem megy, csak kortyonkent. Mivel még egy hónapos sem vagyok nem hinnem, hogy ki van már tagulva a gyomrom. Szóval tanácstalan vagyok és frusztrált .
Na persze hogy nem marad senki az eredeti sujján
Sujjvesztés van
kinél mennyi !?
Hogy hol áll meg az kérdés!? meg az is egyedi ki hogy fogy
Persze hogy vannak olyanok akiknél nem müködik ilyen vagy olyan okbol!?
TUDTAD hogy 1 dl ivolében akár frissen csavart akár nem 1 evökanál cukor van!?
TUL VAGYOK a 4 honapomon de CSOKI Bonbon gyümölcslevek még nem "jártak" a számban .
viszont saláta stb.igen
DR. Mohos annak idelyén azt mondta ....
nem jelent ez a mütét SEM egy NEM KELL TENNEM SEMMIT ezután fogyást.
Igen is ezekért a kilokért is meg kelldolgozni oda kell figyelni.
A különbség egy ....Amig más diäta nem segített evvel támogatva fogyni fogsz.De nem jelenti azt hogy CSAK ez segít.
Szoval nem vagyunk egyformák....
LEHET neked MÉG jobban kell figyelned mit mikor mennyit eszel.
Olvastam olyat aki fél év után 500ml Volt a gyomra ujra igaz 150-re csinálták neki Németországban.
De mit kellet ahoz csinálnia-ENNIE hogy igy kitáguljon ujra?
pár dolog "lebeg" elöttem ....1.5 millio
Ha EZ SEM segít AKKOR MI????
Hova jutok Egészségileg?????
A 135 kg nem Volt ELÉG??????
EZEK csak az ÉN gondolataim....
és a Tiétek?????
Mi motivál titeket??????
szia, tényleg ne mérd magad mindennap!
kb én is 600 kalóriát eszek meg naponta, ha gyümölcslét iszom akkor annyival több, vagy mint pl tegnap a pizza miatt majdnem 1000kalória lett.
szerintem ilyen van h kissé stagnál, külföldi oldalakon is írják, aztán egyszer csak újra beindul, a szervezet tartalékra kapcsol ha túl kevés a kalória, ezért inkább ne kevesebbet egyél, hanem próbálj kicsit többet mozogni.
van jó néhány videó a youtubon, amiken olyan gyakorlatok vannak amit már mi is elvégezhetünk, nem megerőltető. szerintem ne aggodj, senki nem maradt még kövér...
vagy igen? :)
Mindenkinek drukkolunk. 😃
Az én idegeim már készen vannak. Semmi nem megy le sőt fél kg jött vissza. Nem sokat eszek, ennek ellenére. A napi kcal nem több mint 600-700 kcal. Vagy ez sok? Vagy mi a baj. Annyira frusztrált vagyok és nem tudom mit csináljak. Tudom ne álljak minden nap mérlegre de az nem megy. Minden reményem a műtét volt. 😰😪
Van valaki aki 10 kg után megállt a fogyásban?
csancsa,hamar eltelik az idő!
pepe, majd drukkolunk neked is:))
tegnap ettem pizzát, de csak 1 szeletkét, simám elég volt, egyáltalán nem fájt a hasam tőle, brokkolis, főt tojásos volt, imádom.
igaz vagy egy óráig nyammogtam rajta, h tuti jól meglegyen rágva:)
hasmenésem továbbra sincs.
nekem az egyik varratom varratszedés után kinyilt, volt egy lyuk, de ma reggel kötéscserekor láttam h teljesen összehúzódott, és szinte csak egy csepp váladék volt a ragtapaszon.ujjjééé:)
ma vagyok 16. napos:)
nekem 3 hónap telt el,a konzi és a műtét között, de jobb is volt mert váratlan események közbe jöttek, igy a vizsgálatokkal is késtem, gyomortükrözésre már most kérj időpontot, mert arra akár 2 hónapot is várni kell(TBs-re), vagy elmész fizetősre akkor 1-2 nap és megcsinálják, nagy átlagban 25 ezer Ft. a többi vizsgálatot kérheted a háziorvostól beutalóval TBre.
jó neked hogy eltudod képzelni magad soványan, én még mindig nem:-/
ma felvettem egy régebbi ruhám, amit azért nem hordtam mert a karomon túl szűk volt, és most laza, és ráncos a ruha :D nem szorít:))
eddig -6 kiló.
őszintén megmondva a magasságomhoz az 53 kiló "illene" de én nem szeretnék 65 kiló alá fogyni, legfeljebb 60 kilóra, de az alá semmiképpen.
Bogáratica, azt javaslom hogy csak egyhónapban egyszer mérlegeld magad, még pedig mensi után 1-2 nappal, ugyanis elötte visszvisszatartást csinál a szervezet, ami akár 3-4 kilónyi is lehet, legalábbis nálam erősen ingadozik olyankor. tehát a valós súlyod csak utána tudhatod meg. egyébként is stagnálhat pár hétig a súlyvesztés, ez minden normális diétában is igy van. szerencsére itt nincs olyan h "feladom" mert a műtét pont ezt a részt hivatott kivédeni, többet enni ugy sem tudsz:)
mozogni viszont igen, esetleg sétálj többet:)
a nyers zöldségekkel hogy álltok? tudtatok már salátát enni?
ne aggodj mindenki igy van majd ujra indul
ha jot akarsz magadnak és nem akarsz állandoan A saját idegeidre menni jelölj ki egy napot a HÉTEN mikor álsz a mérlegre
1x elég mérlegelni hetente hidd el nekem
Különben ezen agyalsz egész nap mit is ettem -tettem rosszul
20 napos vagyok ma és 4 napja nem megy le egy deka sem. Ez így normális?
Reggeli: tejeskávé
Sajt felvágottak: 160 kcal
4 evőkanál Rizs + diónyi krumplival
Görög dinnye : 4 kicsi szelet
1 smootie: 120 kcal
Például ez nekem elmaradt
szerdán 10 percre találkoztunk elöször..
hétfön mütött
Ennyi .....-
nekem nem tartott 10 percnél tovább, viszont előre felkészültem, minden orvosi papirt vittem magammal. A gyógyszerek listáját h miből mennyit szedsz, súlyod magasságod jó ha tudod, mindent el kell mondani ami esetleg az altatással kapcsolatos lehet, előző műtétek,betegségek stb. tényleg előnyösebb ha kérdéseid vannak azt előre felirod, és akkor nem marad ki semmi.
sok sikert:)
köszi, én is inkább arra gondolok, h megszorulhatott a kaja, mert azért eléggé tömény hús volt, és száraz.
szerencsére azóta nem volt semmi bajom, és hasmenésem sem.
azóta ettem már sajtot, virslit, palacsintát, de mindenből csak 2 falatot, jah és ma, csirkemájpástétom konzervet, kb fél krumplit,
a gyerekem kiröhög a mennyiségek láttán, és hogy nagy hévvel elkészítem az ételt, aztán 2 falat és készen vagyok. a párom szerint egyfolytában a kajáról beszélek, miközben szerintem eddig is arról beszéltem, csak akkor mindig éhes voltam, most meg olyan mintha az agyam enne, mert a gyomrom nem kívánja. álmomban ittam colát is :D vicces volt. virtuális evő leszek.
nem tudom, nektek volt ilyen vicces viselkedésetek az elején?
Sziasztok,
Holnap megyek az első konzultációra Mohos doktor Úrhoz, 7-re van időpontom, a kérdésem az lenne, hogy esélyes- e, hogy sorra is kerülök, vagy ahogy valaki régebben írta, éjszakába nyúló ottlétre számítsak? :) Mennyi idő kb az első konzultáció és mire számíthatok? köszi Nektek és szép hetet! :)
epegörcs?????
Biztos nagy butaságnak gondolod de hasonlom nekem is Volt de még mütét elött....
epegörcsnek titulálta a doki
illetve epe tultermelésnek
de hátha valakiokosabbat tud
ENGEM is érdekelne
sziasztok tegnap egy nagyon fura dolog történt. ugye a dumping szindróma tünetei:
"Meleg, szénhidrát dús, folyékony ételek fogyasztása után jelentkeznek a tünetek. A tünetek jelentkezhetnek az étel elfogyasztása után azonnal, hányinger, hányás, böfögés, hasmenés, gyengeség, fáradtság, verejtékezés, vérnyomásesés formájában, vagy az étel elfogyasztása után 2-3 óra múlva, ebben az esetben a vércukorszint csökkenése okozza a tüneteket, melyek a következők lehetnek verejtékezés, gyengeség, heves éhségérzet, remegés, zavartság.Gyomorműtét után kerülje a zsíros, fűszeres ételek fogyasztását, az alkoholt, dohányzást, mert ezek irritálják a gyomor nyálkahártyáját. Ne fogyasszon koffein tartalmú italokat (Cola)."
nah most, tegnap ebédre sütöttem halat, kb 10dkg volt, ettem hozzá 2evőkanál natur joghurtot h ne legyen olyan száraz a hús (lazacfilé volt) mivel már a mütét előtt is ettem ebből a csomagból kizárt h romlott lett volna.
szóval megebédeltem 1 órakor, és este 6kor kezdődtek a tünetek, nagyon erős hasi görcs, leginkább a köldököm körül, ami kb 1-1.5 órán át tartott, végül vettem be egy fájadalom csillapítót
igy kissé lecsillapodott, aztán este 9 után újra kezdte, akkor már hányás is kisérte, persze nem jött semmi nyálon kívül,a beleim nem morogtak semmi hasmenéses tünet nem volt, csak a fájás és hányás. aztán mintha teljesen leállt volna a belem mozgása, a fájdalom is alább hagyott, aztán elaludtam, majd éjfélkor ujra hányingerre ébredtem. hasfájás, NEM hascsikarás!! ami kb megint ugy egy órán át tartott. semmi hasmenés és székletem azóta sem volt. majd aztán tudtam reggelig aludni, de csak félülő helyzetben. nem volt lázam, sem verejtékezés, sem más tünet amit fenntebb felsoroltak, tehát semmi esetre sem dumping.
A régiektől kérdezem hogy akkor mi volt ez? volt már vkinek ilyen? mit lehet tenni h ne legyen újra? elképzelésem sincs ha ez munkaidőben lett volna mit csinálnék :-/
ma folyadék nap lesz tea, leves...hátha szünik, mert néha néha még most is belehasít .
hali carpe!
és ez csak a kezdet a DICSÉRETEK terén
várj mig a ruháid lassan nem lesznek jok !
És NEM amiatt hogy SZORÍT
ellenkezöleg ...NAGYOK lesznek
56-alkezdtem 46-ot vettem 2 hete kicsit szorított
nost övvel hordom
PANASZKODOM!? NEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
ÖRÖM:-)))))))))
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok