Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9681. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9680. - Gaacsy)
2015. dec. 9. 16:21

Kedves Gaacsy! Köszi az érdeklődésed, egyre jobban és egyre rosszabbul.... Varratszedés után 2 nappal már úgy aludtam az oldalamon, ahogy tényleg ki tudom pihenni magam, jól is alszom azóta. Már fogytam is, ezt írtam, pénteken újabb mérés lesz.

Az erőmmel talán nincs is gondom, de nagyon aluszékony vagyok, 19-20 óra körül bealszok, bármit teszek, nagyon elfáradok estére. Aztán reggel simán kelek, de gyerekmennyiséget alszok. Viszont az étkezés....

Nekem rossz érzés az ha eszek. Elfelejtek rágni, és hiába csak 3-4 falat, úgy megszorul az étel, hogy egész nap kinlódok, ma hánytam is. Ez miatt sajnos nagyon rosszul étkezem. A munkahelyemen ez kimondottan kellemetlen volt, nem tudom, ezt hogyan tudom megváltoztatni, de az biztos, hogy ezentúl délben sem eszek mást mint babapiskóta, esetleg egy kis pohár joghurt, mert ezt amit ma is átéltem az borzasztó volt, nem tudtam koncentrálni, 10 percenként szaladtam a WC-re, iszonyat volt. Az mellett, hogy ez nem csak kellemetlen, de fáj is. Szóval ha kajára gondolok, már kapcsolom a fájdalommal, ez biztosan nem helyes, de egyenlőre ez van. Csak tényleg attól félek ez a kevés étel amit magamhoz veszek, az nem kevés-e a szervezetemnek.(a bevitt ásványi anyagok, stb.) Nem akarlak elijeszteni, mert amint többen írták, ez biztosan mindenkinél más, én is hibás vagyok, mert nem rágom meg az ételt, de tényleg elfelejtem. Ez van, ha valami eszembe jut, vagy van fejlemény, még megírom.

9680. Gaacsy (válaszként erre: 9635. - 2664dcbb41)
2015. dec. 9. 11:49

Kedves knildus! Hogy vagy? Remélem, már jól alszol - újra az otthoni ágyadban?! Hogy halad az erőd visszaszerzése? Kíváncsi vagyok a kezdeti "új életed" tapasztalataira.

Előre is köszi, ha írsz!

9679. Gaacsy (válaszként erre: 9677. - Edebaba)
2015. dec. 9. 11:44

Én is nagyon köszönöm, Edebaba a sok hasznos infót!

Milyen hosszú a műtét - ha minden simán megy? Délelőtt vagy délután?

Szép napot Nektek!

9678. Tyutyu25 (válaszként erre: 9677. - Edebaba)
2015. dec. 9. 11:40
köszönöm...:)
9677. edebaba
2015. dec. 9. 11:26

Több kérdésetek is volt, hát összefoglalom:

Légzés problémák nincsenek. Műtétkor, amikor fel van fújva a hasad gázzal, akkor feszülést érzel, de ez kb. egy hét alatt távozik.

Szerintem egy-két hét után a kutyasétáltatás menni fog. Én kb. fél órát bírtam, most már kb. egy óra.

Doktor úr hétfőtől csütörtökig minden nap egy embert szokott műteni. 4 db kétágyas szoba van bypassosoknak. Mivel 5 napig maradtok, biztosan összefuttok. Érdemes felkeresni a többieket, egy kicsit össze is tudtok kapaszkodni a "nehézségek" során, a szobatársak tudnak egymásnak segíteni. Nekem ez adott erőt, hogy nagyon klassz "csapatunk" volt, egymást támogattuk, bíztattuk. A kórházban sajnos sem az étkezésről, sem a vitaminokról nem sokat tudtunk meg. Az étkezést úgyis az fogja befolyásolni mit bírsz. Vitaminokat C, B vitaminok, D, vagy multivitamint érdemes szedni. A 3. hónapos vérvizsgálat megmondja mivel kell még kiegészíteni.

9676. Tyutyu25 (válaszként erre: 9675. - Gaacsy)
2015. dec. 9. 08:01

Szia,jó reggelt...hát én is nagyon remélem,sőőőőtttt biztos:) lehet még egy szobába is kerülünk,biztos megismerjük...

írok mindenféleképp:)

szép napot,puszika :*

9675. Gaacsy (válaszként erre: 9671. - Tyutyu25)
2015. dec. 8. 12:37

Szia Tyutyu25! Jan 7 az csütörtök... én valamiért azt hittem, csak hétfőnként csinálnak gyomor bypass-t! De így biztosan találkozunk! Remélem, mindkettőnknél minden rendben lesz és nem lesz csúszás! Jaj de jó, hogy találtam valakit, akit kb akkor műtenek, mint engem!

Kíváncsi vagyok, megismerjük-e majd egymást...

Puszi és várom, hogy 16-a után jelentkezz a végleges időponttal!

9674. Tyutyu25 (válaszként erre: 9667. - Edebaba)
2015. dec. 8. 12:25
köszönöm...légzés problémák is jonnek vagy az nem szokott lenni???
9673. ViaVia (válaszként erre: 9666. - Edebaba)
2015. dec. 8. 12:25

Az a helyzet, hogy ott a 3-4 héten kétszer előfordult hogy nagyon rosszul lettem , és hányingerem volt és öklendeztem is, de egyszerűen nem tudtam hányni, ami meglepő, mert régen amikor nagyon sok savam volt akkor, bizony én inkább hánytam....

Igen , rajtam elég drasztikusan látszik, főleg az arcomon. S roppant jó érzés :) :) Hajrá mindenkinek! Mi is puszilunk benneteket, és vigyázz nagyon magadra!!!!

9672. Tyutyu25 (válaszként erre: 9670. - Gaacsy)
2015. dec. 8. 12:21
Meg lehet hogy én tovább is maradok,nagyobb esélye van nálam sajnos a gyomor bevérzésének...
9671. Tyutyu25 (válaszként erre: 9669. - Gaacsy)
2015. dec. 8. 12:14
köszönöm a válaszokat... Gaacsy,szia én január 7. az előjegyzett időpontom (Veszprém),de december 16.-án tudok pontos időpontot mondani,akkor megyek veszprémbe a korházba az összes leletemmel,akkor találkozok az altató orvossal,meg a boltba megvenni a kompresszios harisnyát,és akkor fixáljuk az időpontot...remélem marad a 7.-ike..:) akkor ha minden marad,találkozunk is????:)jo lenne..
9670. Gaacsy (válaszként erre: 9668. - Gaacsy)
2015. dec. 8. 12:01
... hopp, még kezdő vagyok a használatban! Szóval csak be akartam fejezni a mondatot: További jobbulást és csodás sikereket kívánok!
9669. Gaacsy (válaszként erre: 9664. - Tyutyu25)
2015. dec. 8. 11:58

Kedves Tyutyu25! Hű, Te is januárra vagy kiírva? Mikorra? Én 11-én megyek!

már vágom a centit! :-)

9668. Gaacsy (válaszként erre: 9665. - Edebaba)
2015. dec. 8. 11:57

Köszönöm, kedves Edebaba! Akkor nem ringatom magam én sem hiú ábrándokban - bár magamat stramm csajnak gondolom, de talán tényleg nem kell vagánykodni az elején!

Jaj, ha nem fogok bírni sétálni, akkor az uramra kell bízni a kutyasétát! Szegény kutya...! De ez is majd arra ösztönöz, hogy mielőbb összekaparjam magam!

Valahol korábban olvastam, hogy milyen vitaminokat kell szedni a műtét után. Megvan ez valakinek, hogy ne kelljen újra végigböngészni az oldalakat? Vagy elmondják majd a kórházban? Elfelejtettem kiírni!

További jobbulást és

9667. edebaba (válaszként erre: 9664. - Tyutyu25)
2015. dec. 8. 11:55
Műtötteknél előfordulhat, hogy előjön a dömping szindróma, de minden szervezet más, van akinek egyáltalán nincs. Szintén alkat függő, hogy mire reagál így a szervezet. Van akinek a tejes ételektől, édes dolgoktól, esetleg túl zsírostól, ezt ki kell tapasztalni mit lehet és mit nem. Én csak a saját tüneteimet tudom leírni: gyengeség fog el, kiver a víz, elsápadok, hányingerem lesz. Kb. 10-15 percig tart.
9666. edebaba (válaszként erre: 9663. - ViaVia)
2015. dec. 8. 11:42

Szia ViaVia!!!:-)

De jó, hogy hallok Rólad! Neked is gratula a sok minuszhoz!! Te kevesebbről is indultál! Már szuper csinos lehetsz!! Szobatárssal is értekeztem, ő is itt tart (súlyban is). Ugyanúgy lettek dömpingjei, mint nekünk. Ami neked és neki lefelé, az nekem felfelé távozik. Igaz, hogy én még a kontraszt anyagot is felfelé adtam vissza a természetnek. No mindegy, jöhetnek a bókok! Anyukádat és Téged is puszillak!

9665. edebaba (válaszként erre: 9658. - Gaacsy)
2015. dec. 8. 11:31
Kedves Gaacsy! Köszönöm az elismerést! A helyzet az, hogy nekem nagy terveim voltak még a műtét elött: vasárnap kiengednek a kórházból és hétfőn már megyek dolgozni. A valóság: hétfőn bementem reggel, de délben haza zavartak és azon a héten szabin voltam. Ekkor még nem voltam roszul, csak alig bírtam még járni, ülni... No meg én nem kaphattam véralvadásgátlót, mert a műtétnél is sokkal jobban véreztem az átlagosnál, meg a mensesem is megjött. Így a doki a lelkemre kötötte, hogy ha viselem a trombózis harisnyát és nem lógatom a lábamat, akkor nem kell szúrni magamat. Hát ezért feküdtem otthon az első héten. A rosszullétek a második hét csütörtök este kezdődtek, akkor egy napot nem tudtam menni dolgozni. Utána viszont mentem, csak olyat ettem, ittam, ami bevált (ropi, tea), semmi kisérletezés. Azt csak otthon. Mivel irodai munkát végzek, így az erőmmel itt nem volt nagy probléma. A háztartás vezetése, meg a kislányom ellátása az már necces. Kirándulásról, sétákról szó sem lehet. A bőrrel kapcsolatos dolgokról még nincs sok tapasztalatom. Az biztos, hogy nekem a terhesség miatt már lógott egy kicsit a hasam, így ez még csak rosszabb lesz. A karom is korrigálásra fog szorulni, meg a cicim is. De hogy a végcélnál hogy fogok kinézni, hát még nem tudom! (No meg a műtéthez sem jött meg a kedvem.)
9664. Tyutyu25
2015. dec. 8. 07:59
ezzel a domping szindrómával a frászt hozzátok rám...mik a tünetei???hogyan képzeljem el?januárba műtenek eddig semmi félsz nem volt bennem...köszi előre is...
9663. ViaVia (válaszként erre: 9657. - Edebaba)
2015. dec. 7. 19:43

Szia Edebaba!!! :)

Gratulalok!!! Szep eredmeny :) remelem hamarosan ezek a rosszul letek mar csak a mult emlekei lesznek,ahogyqn nekem!!!! Puszillak

9662. ViaVia
2015. dec. 7. 19:41

Sziasztok! Akkor egy kis helyzet jelentes!

Ma vagyok 6 hetes mutott,14kg minusz. A 3-4.heten en is osszefutottam a domping szindromaval,de nekem 1,5-3 h keresztul tartott :( hat mit ne mondjak paraztam rendesen! Viszont ami nem tetszik a gyomromnak rogton kijon,hasmenes formajaban es nincs rosszul let ! Hala!!! :) az utobbi 2 hetben mar nem is voltam rosszul es kezd visszaterni az erom! A folyadekkal nekem is meggyulik a bajom :( nem tudok 1,5 l t meginni. En ugy jottem haza a korhazbol h nem tudtam wc-zni es csak vasarnap sikerult eloszor. Azota sincs minden nap ,de minden masnap mar igen! Minden szervezet mas! Amennyire rosszul voltam en is az elejen ,naprol napra jobb es erosebb vagyok! Aki hezital,annak csak azt mondom,nem fogja megbanni! Nem egyszeru,DE Megeri!!!!! :)

2015. dec. 7. 15:21

Sziasztok!

Akikmár túlvannak rajta...szívből gratulálok nekik és sok sikert és kitartást kívánok!Májusban műtöttek. -39 kg-nál tartok. 128 kg-ról indultam. Az elmúlt egy hónapban sajnos egy deka nem sok annyi nem ment le. Kicsit el voltam keseredve, de úgy gondolom, hogy ez normális. A hajam szeptemberben kezdett el hullani. Dömping-szindrómám nekem is volt, elvétve. Nagyon örülök, hogy rászántam magam erre a műtétre. Életem egyik legjobb döntése volt.Tudom, hogy a pénz amit ki kellett fizetni nagyon sok..de tényleg megéri. Mindenkinek sok sikert kívánok.

9660. Amandalear (válaszként erre: 9656. - 2664dcbb41)
2015. dec. 7. 13:30
óóó én már millió dömpinges rohamon túl vagyok s bizony volt ,hogy más is megijedt mellettem olyan fosul néztem ki. DE tized olyan veszélyes sincs mint amilyen látványos:-) :( S óriási haszna van megakadályoz a túl evésben. ert egy két év múlva már nem ennyire kicsi a gyomor, hogy ne tudna megenni az ember egy normál adagot bármiből max két részletebn.oda kell figyelni! Na ebbe a dömping nagy segitség mert tudod mi következik akkor inkább lemondasz a finomságról.
9659. Gaacsy (válaszként erre: 9654. - Centruma)
2015. dec. 7. 12:23

Kedves Centruma! Köszönöm szépen a válaszod, ez a 7 kiló fantasztikus! Nyilván a nem-evéstől fogy az ember, na de ezt műtét nélkül úgysem tudná így véghez vinni! Kitartást Neked!

És hogy teltek a műtét utáni napok/mostmár hetek? Mekkora a küzdés az új gyomroddal?

Már visszamentél dolgozni?

9658. Gaacsy (válaszként erre: 9657. - Edebaba)
2015. dec. 7. 12:14

Kedves Edebaba! Nagyon gratulálok, hogy már szépen alakul a fogyásod és hogy könnyebben viseled a nehézségeket is! Azt szeretném kérdezni, hogy a kórház utáni hetekben - amikor írod, hogy szinte minden falat és korty után rosszul voltál - jártál-e dolgozni?

Mennyire lehet a munkahelyen elviselni ezeket a "zaklató" momentumokat? Meg gondolom, akkor még meglehetősen gyenge is az ember - hogy lehet bírni a napi verklit?

Az is érdekelne, hogy ha kifogy az ember a bőréből - akkor azzal mit csinál addig, amíg el nem éri a közel végleges alakját? Mert oké, akkor egy plasztikai műtét jöhet, de addig csak ott fityeg - mint egy szoknyácska? Jaj...

Persze, biztos nem egyformán húzódik vissza a bőr, fiatalabbaknak és kevésbé súlyos egyéniségeknek talán még rugalmas a hasuk meg a combjuk, a cicijük... na de hova rejtsem majd a plasztikáig?

Előre is köszi a válaszaitokat!

9657. edebaba (válaszként erre: 9642. - Evita80)
2015. dec. 7. 11:57

Szia Evita 80!

Köszönöm az érdelődésedet :-)! Most vagyok a 6. héten és -15 kg-nál tartok. Túl vagyok egy nagyon nehéz két héten, amikor szinte minden evés és ivás után rosszullét fogott el (öklendezés, hányás...). Ennek az emléke miatt még nagyon óvatos vagyok, de mostmár sokkal jobb. Szinte folyamatosan eszegetek falatonként, de még így is elég kevés ami bemegy. Inni sajna max. 1 litert tudok, ennél több nem megy. Erőm már kicsit több van, de hamar elfogy, nagyon át kell gondolni a teendőket. Az viszont nagyon élvezem, ahogy alakul a látvány. Sokan még nem veszik észre, mert csak az a kép él rólam bennük, hogy hatalmas vagyok, de aki kicsit figyel rám, az már szóvá tette, hogy nagy a változás. Eddig a mellékhatások rontották az élményt, de most már csak a sikerekre koncentrálok! Mindenkinek kitartást! Kérdezzetek nyugodtan!

9656. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9655. - Amandalear)
2015. dec. 6. 11:51

Köszönöm a választ, tulajdonképpen valamennyire beállt egy-két dolog, talán még korai, de ha így maradna azt nem bánnám. Hasfogóval majd kísérletezgetek.

Ha az a dömping amit tapasztaltam egy alkalommal, az borzasztó volt, azt hittem meghalok... Besavanyodott a szám, leizzadtam, 10-15 percig tartott a vergődésem, 4. falat okozta, és ráadásul meg sem rágtam. :(

A sebeim elég szépek, egy sebem, bal alsó nagyon bekeményedett, nem fáj csak furcsa, az remélem majd múlik.

9655. Amandalear (válaszként erre: 9639. - 2664dcbb41)
2015. dec. 6. 09:48

Szia,

Mindenkinél más!!! NEm akarlak elkeseriteni nekem a bélmozgás a felfuvódás túlzott bélgázképződés a mai napig probléma s 2 éve műtöttek. A hasmenés is több mint egy évig kinzott. Sokféle dolgot kipróbáltam. Ha a hasmenés nem áll meg s folyamatos akkor a neopapmpur nevű szer hatásos ami emésztő enzimeket tartalmaz. A sima hasfogók olyankor nems egitenek. KEll kisérletezni különféle probiotikummal nekem semmi nem használt ezek közül. A jolly nevű szer volt jó de nagyon drága s kevés van benne. A szimetikon nevű hatóanyag ami a kulcs többféle készitménybe van mint a degasin az espumisan vagy a jolly a jollyba van aktiv szén is az kicsit segit a hasmenéses tüneteken is. Eleinte a széklet nálam kegyetlen bűzös s rengeteg gázzal telitett volt s a legváratlanabb időközökben kellett rohannom. Ez gyakorlatilag elmult de kellett hozzá egy év. NEm vagyunk egyformák! van aki sose küzdött ilyesmivel műtét után! De nekem dömpingem is van mig a legtöbb műtöttnek nincs. Szóval ez csak saját tapasztalat. Nekm ez van.

9654. centruma (válaszként erre: 9649. - Gaacsy)
2015. dec. 4. 17:18
Engem kedden műtöttek és köv.hét csütörtökre. Szinte fél naponta mérem magam, mert mindig kevesebb.
9653. centruma (válaszként erre: 9648. - 2664dcbb41)
2015. dec. 4. 17:17
Holnapra 7 lesz
9652. Gaacsy
2015. dec. 4. 13:00
Jaj, irígyellek ám Benneteket, hogy már túl vagytok rajta - és elkezdődött az új időszámítás Számotokra!És biztos, hogy minden nappal szebbnek látjátok - és látjuk majd a világot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook