Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Köszönöm szépen a válaszodat!
A kezdetektől figyelemmel kísérem a Te fogyásod is,ami nem mondható átlagosnak. Nagyon tudatos,fegyelmezett vagy!
A táplálkozással kapcsolatban kérdezném Tőled és a többi fórumozótól is,hogy mi számít ételnek és mi italnak? Pl.: húsleves leve? magas gyüm.tartalmú rostos üdítő?
Szia Martina!
Köszönöm a biztató szavakat!!:)
Persze,megpróbálok türelmes lenni!Lelkiekben már én is úgy érzem,h 100%-osan fel vagyok készülve a műtétre!De ugyebár ez nem csak rajtam fog múlni!
Hamarosan eljön akkor a nagy nap neked.. de jó!! :)
Kívánom,h minden eredményed jó legyen!!
Szia...
Engem pont január 7.-én fog Mohos Dr. Műteni,ha minden igaz,dec. 16.-án megyek az utolsó konzultációra,beszélek vele meg az altató orvossal,és viszem a szűrések eredményeit...én az első konzultáción szeptember 2.-án voltam júniusban kértem...már lassan fél éve várok a nagy napra,de ezt ki kell várni...ilyenkor sok a kérdés...sok a türelmetelenség és az izgalom hogy mind a 8 vizsgálat sikeres legyen ne találjanak semmit ami miatt a műtét nem menne...,de megéri...én már fejben mindenre tudom a választ,tudom hogy mikor mi fog történni,tudom már az utánkezelésről a dolgokat,de ez akkor lesz érdekes ,más mikor az ember áttéli és benne van...akkor mindent elfelejt..:)sok türelmet kívánok neked is... Martina
A kitartásom meghozta az eredményt! :)
Sikerült beszélnem egy Mariann nevezetű hölggyel!
Január 6.-ára van időpontom konzultációra!
Április közepén kerülhet sor a műtétre!
Sajnos én Németországban dolgozom és akkor nincsen szabim,úgyhogy megadta a Mohos főorvos tel.számát,h vele konzultáljak!
Bízom benne,hogy márciusban meg tud műteni,ugyanis akkor lesz szabim! A következő meg július,amikor is a nővérek többsége szabadságra megy,így akkor nem sok műtét van. Érthető is,nekik is jár a nyári szünet! :)
Meg nem is szeretnék olyan sokáig várni!!
Legyen szép napotok!!
Ma van a nagy nap,hogy jelentkezek a műtétre! Viszont hiába hívom a megadott 70-es számot, ki van kapcsolva!:(
Mikor érdemes hívni ??
Ez a Mohos főorvos bypassos tel.száma? :)
Vagy kivel fogok majd beszélni?
Gondoltam a gyorsabb ha telefonon hívom őket...
Úgy legyen és köszönöm!!! :)
Majd lesznek kérdéseim, de mindent a maga idejében!
Kíváncsi vagyok és egyben bennem van a félelem is,de elhatároztam magam és véghez is viszem.. rajtam nem fog múlni!
mnekem már 10 éve kivették az epehólyagom s hát nagy megszoritásokat eztán se tettem. amitól eddig is bajom volt (bab,borsó,káposzta) attól eztán is az van ennek ellenére én eszem ilyesmit mert szeretem. Igaz felfújódom mint tehén a lucernásba de nem irodában dolgozom:-)
Szóval készülj rá kell tartani valamiféle diétát de meg fogod tanulni milyen ételektől leszel rosszul amit nem tudsz feldolgozni, Én nem esem túlzásba a nagy diéta betartásba. Eléggé fegyelmeztlen vagyok mindenben. DE a dömping szindróma jó sokszor figyelmeztetett mér s akor van nagy igérgetés,h sose többet nem csinálok ilyet. lehet az epénél is ez lesz. nekem van néha de az nem vészes .
Bár én 35 évesen csináltatthattam volna meg...akkor diagnosztizálták a 2. tipusú cukorbetegségem a magas vérnyomásom az epekövem meg a rosseb tudja miféle kövérségi nyvajáim.
Pont időben vagy! azt fogja neked mondani az orvos, h ideális jelölt vagy a műtétre!
S ztán minden megváltozik...minden amire nem gondolsz még az is.Sok sikert!
Sziasztok !
Visszaolvastam jó 50 oldalt,mert kíváncsi voltam a tapasztalataitokra! Meggyőztetek!!
Hétfőn hívom is a megadott telefonszámot és kérek időpontot megbeszélésre, bypass műtétre, Mohos doktorúrhoz !
165 cm-es magasságomhoz a 130 kiló, úgy gondolom elegendő indok! Egyébként 35 éves vagyok. Még nincsen társbetegségem,de nem is szeretném azt megvárni, elég maga a kövérség is!
Továbbra is figyellek titeket,jó, hogy vagytok!!
Kell-e epediétát tartani,akinek az epehólyagot is eltávolították a bypass műtéttel együtt?
Kérem írjon a tapasztalatokról,aki hasonló műtéten esett át! Köszönöm!
sziasztok
Egy kis helyzetjelentés. 15.-én voltam 2 hónapos műtött, eddig -21kg-nál tartok. Húst még mindig nem tudok enni, így a fehérjebevitelt proteinporral oldom meg. Az ivásra oda kell még figyelni, de az nagyon fontos. Én sajnos kívánom az édességet, de nem esik nehezemre ellenállni neki, igazából nehezen megy az evés. Még nem szoktam meg, hogy nagyon lassan, jól megrágva kell enni. Egyébként kicsattanok az erőtől, alig várom hogy elkezdhessek sportolni.
szerintem aki "tul" sujos én nem 10 kg mal küzd AZ MÁR pár probálkozáson tul van
azon kivül hogy könyvet irhatnék különbözö fogyái modszerekröl ugy sikerekröl mint kudarcokrol...de ezzel biztos nem vagyok egyedül szerintem minden tulsulyos igy van ezzel
mindent tudunk sokat átéltünk és legtöbb kudarcba fulladt
én tul vagyok az X .diätán és az y probálkozáson + ballon .7 éve 6 honapig
ez mint utolso szalmaszál maradt
az endokrinologusom ilyesztett meg
135 kg 48.2 bmi Hümmmmmmmmmmmmmm
ja nincs MÉG cukor
Ja nincs MÉG izület
Ja nimcs MÉG sziv probléma
Ne aggodjon MAJD lessz..... kérdés!? MA VAGY HOLNAP!!!????
SEMMI szövödmény még...most.... várjam meg????
szoval dec.idöpontot kértem feb.elején mütött
nem haboztam eggy percig Sem.
jol tettem ma sem bánom
eggy pont után nem segít a diäta...TARTOSAN nem.
most igy heti 5x Sport szombat uszás
probáld meg ezt 60 kg plusssszal...
levegöt alig kaptam.
IGAZ....
Igazán diétáztam mellete sem kenyér sem cukor sem stevia sem édesítöszer sem tészta -fagylalt -semmit nem ettem
tudatosan "nyár " Elött mentem mütétre hogy a gyümölcs szezon benne legyen.... 1 honapja járok sportra illetve tanulok uszni .
ja az utolso nadrágom 64-es VOLT /kiszögeltem a falra motivácionak/
most 40-es.
szoval hajrá mindenkinek sok sok sikert!!!!!
5kg még... aztán elég akkor elértem amit akartam
most heti 5x 50 perc sport +1x uszás vasárnap szabad
de higgyétek el akkor elég ......
utoljára 19 évesen voltam ilyen "sovány"
üdv mindenkinek
zsuzsi aki már nem 135 kg
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok