Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9621. Amandalear (válaszként erre: 9614. - 2664dcbb41)
2015. nov. 24. 08:40
Én shake-kent iszom meg. Igaz nem olyan rég óta. Az elején műtét után hónapokig sőt egy évig se képtelen voltam ilyesmivel pótolni a fehérjét. egszerűen kihánytam. Most se mindegyik izlik de mostmár szivesen iszom igy 2 év után...hát biztos nem ideális de nekem most kezdett el hiányozni. Németországba és Ausztriában dolgozom én ott veszem ezeket a készitményeket igy sajnos ebben tanácsot nem tudok adni Magyarországon hol mit lehet kapni s mennyiért. Én milupát szoktam Az vaniliás kisssé fees izű sejtem a benne levő vas miatt.(hacsak nem kioldódott a doboz anyaga:-)meg valami nevenics eiwesst amit csak ugy supermarketbe lehet kapni de nagyon finom csokis-nugátos izű. vettem egy shakert hozzá s kb 3 dl tejben oldom fel jól összerázom s kész.
9620. gretike98 (válaszként erre: 9610. - Amandalear)
2015. nov. 23. 20:19

Köszönöm szépen a válaszodat!

A kezdetektől figyelemmel kísérem a Te fogyásod is,ami nem mondható átlagosnak. Nagyon tudatos,fegyelmezett vagy!

A táplálkozással kapcsolatban kérdezném Tőled és a többi fórumozótól is,hogy mi számít ételnek és mi italnak? Pl.: húsleves leve? magas gyüm.tartalmú rostos üdítő?

9619. Tyutyu25 (válaszként erre: 9618. - Evita80)
2015. nov. 23. 13:42
Majd írom a fejleményeket,tapasztalatokat,észrevételeket amikor túléltem..hátha tudsz belőlle majd valamit kamatoztatni,használni...:)
9618. Evita80
2015. nov. 23. 12:11

Szia Martina!

Köszönöm a biztató szavakat!!:)

Persze,megpróbálok türelmes lenni!Lelkiekben már én is úgy érzem,h 100%-osan fel vagyok készülve a műtétre!De ugyebár ez nem csak rajtam fog múlni!

Hamarosan eljön akkor a nagy nap neked.. de jó!! :)

Kívánom,h minden eredményed jó legyen!!

9617. Tyutyu25 (válaszként erre: 9616. - Evita80)
2015. nov. 23. 11:37

Szia...

Engem pont január 7.-én fog Mohos Dr. Műteni,ha minden igaz,dec. 16.-án megyek az utolsó konzultációra,beszélek vele meg az altató orvossal,és viszem a szűrések eredményeit...én az első konzultáción szeptember 2.-án voltam júniusban kértem...már lassan fél éve várok a nagy napra,de ezt ki kell várni...ilyenkor sok a kérdés...sok a türelmetelenség és az izgalom hogy mind a 8 vizsgálat sikeres legyen ne találjanak semmit ami miatt a műtét nem menne...,de megéri...én már fejben mindenre tudom a választ,tudom hogy mikor mi fog történni,tudom már az utánkezelésről a dolgokat,de ez akkor lesz érdekes ,más mikor az ember áttéli és benne van...akkor mindent elfelejt..:)sok türelmet kívánok neked is... Martina

9616. Evita80
2015. nov. 23. 10:41

A kitartásom meghozta az eredményt! :)

Sikerült beszélnem egy Mariann nevezetű hölggyel!

Január 6.-ára van időpontom konzultációra!

Április közepén kerülhet sor a műtétre!

Sajnos én Németországban dolgozom és akkor nincsen szabim,úgyhogy megadta a Mohos főorvos tel.számát,h vele konzultáljak!

Bízom benne,hogy márciusban meg tud műteni,ugyanis akkor lesz szabim! A következő meg július,amikor is a nővérek többsége szabadságra megy,így akkor nem sok műtét van. Érthető is,nekik is jár a nyári szünet! :)

Meg nem is szeretnék olyan sokáig várni!!

Legyen szép napotok!!

9615. Evita80
2015. nov. 23. 10:09

Ma van a nagy nap,hogy jelentkezek a műtétre! Viszont hiába hívom a megadott 70-es számot, ki van kapcsolva!:(

Mikor érdemes hívni ??

Ez a Mohos főorvos bypassos tel.száma? :)

Vagy kivel fogok majd beszélni?

Gondoltam a gyorsabb ha telefonon hívom őket...

2015. nov. 23. 07:41
A fehérjeport hogyan használjátok? Ételbe belekeveritek? És hol szerzitek be?
9613. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9612. - Centruma)
2015. nov. 21. 11:17
Műtét utáni második napon, meg kell inni egy folyadékot ami röntgennel megmutatja, hogy folyik -e valahol. Ha nincs folyás akkor lehet először inni, enni.
9612. centruma
2015. nov. 21. 01:42
Műtét után mi az a nyeletés?
9611. Evita80 (válaszként erre: 9609. - Amandalear)
2015. nov. 20. 21:23

Úgy legyen és köszönöm!!! :)

Majd lesznek kérdéseim, de mindent a maga idejében!

Kíváncsi vagyok és egyben bennem van a félelem is,de elhatároztam magam és véghez is viszem.. rajtam nem fog múlni!

9610. Amandalear (válaszként erre: 9607. - Gretike98)
2015. nov. 20. 20:24

mnekem már 10 éve kivették az epehólyagom s hát nagy megszoritásokat eztán se tettem. amitól eddig is bajom volt (bab,borsó,káposzta) attól eztán is az van ennek ellenére én eszem ilyesmit mert szeretem. Igaz felfújódom mint tehén a lucernásba de nem irodában dolgozom:-)

Szóval készülj rá kell tartani valamiféle diétát de meg fogod tanulni milyen ételektől leszel rosszul amit nem tudsz feldolgozni, Én nem esem túlzásba a nagy diéta betartásba. Eléggé fegyelmeztlen vagyok mindenben. DE a dömping szindróma jó sokszor figyelmeztetett mér s akor van nagy igérgetés,h sose többet nem csinálok ilyet. lehet az epénél is ez lesz. nekem van néha de az nem vészes .

9609. Amandalear (válaszként erre: 9608. - Evita80)
2015. nov. 20. 20:19

Bár én 35 évesen csináltatthattam volna meg...akkor diagnosztizálták a 2. tipusú cukorbetegségem a magas vérnyomásom az epekövem meg a rosseb tudja miféle kövérségi nyvajáim.

Pont időben vagy! azt fogja neked mondani az orvos, h ideális jelölt vagy a műtétre!

S ztán minden megváltozik...minden amire nem gondolsz még az is.Sok sikert!

9608. Evita80
2015. nov. 20. 19:03

Sziasztok !

Visszaolvastam jó 50 oldalt,mert kíváncsi voltam a tapasztalataitokra! Meggyőztetek!!

Hétfőn hívom is a megadott telefonszámot és kérek időpontot megbeszélésre, bypass műtétre, Mohos doktorúrhoz !

165 cm-es magasságomhoz a 130 kiló, úgy gondolom elegendő indok! Egyébként 35 éves vagyok. Még nincsen társbetegségem,de nem is szeretném azt megvárni, elég maga a kövérség is!

Továbbra is figyellek titeket,jó, hogy vagytok!!

9607. gretike98
2015. nov. 20. 18:21

Kell-e epediétát tartani,akinek az epehólyagot is eltávolították a bypass műtéttel együtt?

Kérem írjon a tapasztalatokról,aki hasonló műtéten esett át! Köszönöm!

9606. Amandalear (válaszként erre: 9601. - Tyutyu25)
2015. nov. 19. 10:13
A magas szénhidrát tartalmú étlek fogyasztása okozza. Ugyan dömpingnek hivják de kicsit megtévesztő mert nem arra kell gondolni, hogy bezabál valaki egy fél vajling joghurtot s rosszul lesz. LEgtöbbször a tejes édességek fogyasztása okozza mint joghurtok, tejberizs,tjeskávé, vagy müzlik ,lekvárok,csokolűé esetleg. Nekem ez utóbbitől sosem volt de 250 g gyümülcs joghurttól bizony már bőven! A tünetei nagyon szapora pulzus ,gyengeség,izzadás, hányinger ritkán hányás is de a legrosszabb h kb 20 perc fekvéssel gyógyitható ugymond semmit se lehet ellene tenni elmúlik ki kell várni. Tudni kell milyen szénhidrát tartalmú ételből mennyit lehet egyszerre megenni ami még nem okoz dömpinget. S ez csak tapasztalat utján megy. Nekem volt egyszer krumpli pürétől is. Mikor hogy de sokat javult bár azt gondoltam ez nem múlik el a büdös életbe se s hát nem is még....
9605. kingi7 (válaszként erre: 9604. - 72ZSU)
2015. nov. 18. 19:14
Nem érzem, hogy konkrét kibeszeles lenne.... Inkább a valóság... En láttam a feszes képeit, ezért kerdeztem
9604. 72ZSU (válaszként erre: 9602. - Kingi7)
2015. nov. 18. 19:06
lányok. Ne beszéljünk ki senkit szerintem. Kinga valóban nagyon sovány volt, de több min t 10 kg-t visszaszedet. Szuperül néz ki.
9603. 72ZSU
2015. nov. 18. 19:05

sziasztok

Egy kis helyzetjelentés. 15.-én voltam 2 hónapos műtött, eddig -21kg-nál tartok. Húst még mindig nem tudok enni, így a fehérjebevitelt proteinporral oldom meg. Az ivásra oda kell még figyelni, de az nagyon fontos. Én sajnos kívánom az édességet, de nem esik nehezemre ellenállni neki, igazából nehezen megy az evés. Még nem szoktam meg, hogy nagyon lassan, jól megrágva kell enni. Egyébként kicsattanok az erőtől, alig várom hogy elkezdhessek sportolni.

9602. kingi7 (válaszként erre: 9600. - Amandalear)
2015. nov. 18. 12:45
Hát én láttam a Hamar Kingat.... És csont és bőr... A nőiesség elveszett... :( olyan, mintha a ló túlsó oldala lenne...
9601. Tyutyu25
2015. nov. 18. 12:22
mit takar a dömping szindróma ebben az esetben???
9600. Amandalear (válaszként erre: 9599. - Kingi7)
2015. nov. 16. 14:22
Dehogyis:) Én két éves műtött vagyok (december 2-án leszek) s 63 kg vagyok jelenleg. kicsit jött vissza 59kg volt a legkisebb súlyom de ujabban elég sokszor ettem édességeket. NEm volt rám sosem jellemző most nagyon kivánom. Majd ez is elmúlik mint minden szakasz eddig amit végig csináltam az evésben. Szóval a 63 kg a 162 cm-hez szerintem nem rossz s semmiképp nem csont és bőr:) de jobb lenen 60 alatt.Bár mondta a doki ilyenkor szokott valamennyi kis plusz visszajönni nekem ez 4 kilóban nyilvánult meg. A hasmenésem és a dömping szindrómám is mérséklődött az előbbi gyakorlatilag megszünt az utóbbi csak ritkán okoz komolyabb tüneteket. Bár lehet megtanultam már ennyi odakoppintásból miből mennyit ehetek ami dömpinget okoz.
9599. kingi7
2015. nov. 15. 12:28
Olyan kérdésem lenne, hogy ha valaki lefogy a műtét után, mindenki csont és bőr lesz a végén?
9598. zsuzsi135 (válaszként erre: 9594. - Gunex)
2015. nov. 15. 12:24

szerintem aki "tul" sujos én nem 10 kg mal küzd AZ MÁR pár probálkozáson tul van

azon kivül hogy könyvet irhatnék különbözö fogyái modszerekröl ugy sikerekröl mint kudarcokrol...de ezzel biztos nem vagyok egyedül szerintem minden tulsulyos igy van ezzel

mindent tudunk sokat átéltünk és legtöbb kudarcba fulladt

én tul vagyok az X .diätán és az y probálkozáson + ballon .7 éve 6 honapig

ez mint utolso szalmaszál maradt

az endokrinologusom ilyesztett meg

135 kg 48.2 bmi Hümmmmmmmmmmmmmm

ja nincs MÉG cukor

Ja nincs MÉG izület

Ja nimcs MÉG sziv probléma

Ne aggodjon MAJD lessz..... kérdés!? MA VAGY HOLNAP!!!????

SEMMI szövödmény még...most.... várjam meg????

szoval dec.idöpontot kértem feb.elején mütött

nem haboztam eggy percig Sem.

jol tettem ma sem bánom

eggy pont után nem segít a diäta...TARTOSAN nem.

most igy heti 5x Sport szombat uszás

probáld meg ezt 60 kg plusssszal...

levegöt alig kaptam.

IGAZ....

Igazán diétáztam mellete sem kenyér sem cukor sem stevia sem édesítöszer sem tészta -fagylalt -semmit nem ettem

tudatosan "nyár " Elött mentem mütétre hogy a gyümölcs szezon benne legyen.... 1 honapja járok sportra illetve tanulok uszni .

ja az utolso nadrágom 64-es VOLT /kiszögeltem a falra motivácionak/

most 40-es.

szoval hajrá mindenkinek sok sok sikert!!!!!

2015. nov. 14. 14:50
Persze, szeretném leírni a tapasztaltakat, hiszen minden perc újdonság lesz.
9596. Virino (válaszként erre: 9595. - 2664dcbb41)
2015. nov. 14. 12:37
Szorítok Neked, és remélem majd megírod Te is a tapasztalataidat!!! :)
2015. nov. 14. 11:19
Jesszus, nem gondoltam volna, hogy ez is eljön, hogy a héten megyek megbeszélésre, aztán a műtét. 2 hét és túl leszek mindenen. :)
9594. gunex (válaszként erre: 9593. - Zsuzsi135)
2015. nov. 13. 22:08
Azt elárulod, hogy végül miért választottad ezt a módszert?
9593. zsuzsi135 (válaszként erre: 9592. - Gunex)
2015. nov. 13. 22:02

5kg még... aztán elég akkor elértem amit akartam

most heti 5x 50 perc sport +1x uszás vasárnap szabad

de higgyétek el akkor elég ......

utoljára 19 évesen voltam ilyen "sovány"

üdv mindenkinek

zsuzsi aki már nem 135 kg

9592. gunex (válaszként erre: 9586. - Zsuzsi135)
2015. nov. 13. 20:03
Ehhez gratulálok, kikerültél hivatalosan is az elhízottak kategóriájából. A következő cél gondolom a 25 BMI elérése:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook