Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9561. tana (válaszként erre: 9560. - Gretike98)
2015. okt. 24. 15:25
Nekem voltak polipjaim , bypassos vagyok , de aztmondták jóindulatúak .
9560. gretike98
2015. okt. 23. 20:00
Van köztetek olyan,akinek volt polipja,mégis bypasst csináltak?
9559. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9558. - Edebaba)
2015. okt. 23. 12:24
köszi
9558. edebaba (válaszként erre: 9557. - 2664dcbb41)
2015. okt. 23. 11:41
Az E épület 2. emeletén, a sebészeten leszünk. Itt osztályvezető főorvos Mohos doktor.
2015. okt. 23. 11:19
Lenne még kérdésem: A kórház melyik részére fektetnek be minket, illetve hol fognak műteni? A kórház honlapját néztem, és a D épületre saccolok 4-5 emeletre.
2015. okt. 22. 07:58
Nagyon közeleg az idő, már lassan csak egy hónap van vissza... Nagyon izgulok. A sleevesekre én is kiváncsi lennék.
9555. edebaba
2015. okt. 21. 21:07
Sziasztok! Én ma voltam a műtét elötti megbeszélésen. 28-án műtenek. Sajnos a gyomromban lévő polipok miatt nem vállalta a bypasst, csak a sleevet. A döntésével teljesen egyetértek, csak a sleeve eredményessége miatt aggódom. A fogyás intenzitása kisebb, és a visszahízás esélye is nagyobb. Persze ez rajtam fog múlni. Van közöttetek olyan, aki sleeve műtéten esett át? Nagyon szeretném megismerni a tapasztalatokat. A doki mondta, hogy kb. 40 sleevet csinált az 500 bypass mellett. Köszi!
9554. Erika 67 (válaszként erre: 9552. - Nusika)
2015. okt. 20. 13:34

Szia Nusika!

Nekem is Ő rakta be a Pétefybe Pesten. Ő mivel nincs és kettő műtétet nem szerettem volna így olyat kerestem aki kiveszi és meg csinálja Bypasstot is!És Veszprém hozzám csak kb 100km van ,de nekem 230e vették volna ki csak maga a gyűrűt+ másfál mill a bypass.Így Dr Tanyit is meg kérdeztem Ő nem kért érte semmit amilyért kivette,sőt a koziliumért sem kér semmit csak Debrecenbe kell járnom!

9553. Nusika
2015. okt. 20. 11:58
Nem értettem a gyomorgyűrű műtét a 230000 ft ?
9552. Nusika
2015. okt. 20. 11:57
Nekem gyomorgyűrűm volt, de ingyem távolították el Dr. Bende volt az orvosom.
9551. Erika 67 (válaszként erre: 9547. - JJnew)
2015. okt. 20. 07:15

JJnew!

Akkor ez is pofára megy? Nekem 230e mondtak... és épp ezért választottam Debrecent ,igaz 300km van tőlem azért 230e leutaztam! Mert lehet vkiknek nem sok de nekem igen... ha beleszámolom a gyűrűt is több milliókba beszélek

9550. Dagidög (válaszként erre: 9548. - JJnew)
2015. okt. 19. 19:24
Hali. Neked is sleeved lesz? vagy már megvan? A bypass valahogy nekem is már túl drasztikus. Kicsit átgondoltam és rájöttem h ha megemberelem magam akkor a sleeve is hatásos, de ha nem akkor a bypass is kevés.
9549. Virino (válaszként erre: 9542. - 2664dcbb41)
2015. okt. 19. 16:45
Ez nagyon szuper, köszi szépen, hogy megosztottad!!!
9548. JJnew
2015. okt. 18. 22:23

Sleevesekkel hol lehet "talalkozni"?

Bypassz meg mindig nem gyozott meg.

Mit csinaltok ha visszahiztok?

Sleevebol vannak lehetosegek, de bypassbol semmi...

9547. JJnew (válaszként erre: 9516. - Erika 67)
2015. okt. 18. 22:21
Nekem azt irta most az asszisztens hogy az plusz 200e hogy kivegyek a gyurut. Valoszinu hogy vmit felreertettem... :(
9546. JJnew (válaszként erre: 9543. - 2664dcbb41)
2015. okt. 18. 22:18

Sztem ez mind van otthon.

Nekem titkos volt a mutet es nem volt gond.

9545. edebaba (válaszként erre: 9543. - 2664dcbb41)
2015. okt. 18. 09:03
Köszönöm, nagyon hálás vagyok a munkádért, sokat segít nekem! :-)
9544. kabarbi
2015. okt. 17. 01:28

kedves "sorstársaim"!

van köztetek Vas megyei?

üdv!

K.

2015. okt. 16. 20:12

Mi kell Otthonra az első napokban:

*Almalé (HohesC nek van savcsökkentett almaléje, ebből előre vehetsz otthonra 2-3 dobozzal)

*Botmixer (amikor a folyadékról kezdesz áttérni a pépesre és persze a pépesnél nagzon kell majd)

*Amikor hazamész egyből küldj ek valakit vásárolni , hogy tudjatok főzni egy jó adag húslevest (eleinte csak az üres levet ihatod majd)

*Szénsavmentes ásvánzvíy (1 karton)

*Kötszer (előbb utóbb elkezd lejönni a kórházi kötés ,gyógyszertárban lehet kapni olyat mint egy nagy tapasz és es pont a mi sebeink mérete, csak lehúzod róla a hátulját és felragasztod)

*Betadin (amikor átkötöztem a sebeket kicsit áttörölgettem, betdinos vattával)

*Bőrfertőtlenítő spray + steril vatta (gyógyszertárban veheted, az otthoni véralvadás gátló beadása előtt töröld át a karodon ahova be fogod adni)

*Vehetsz féldecis pohatat meg baby kanalat (én feles pálinkás poharat, meg kávés kanalat használok :)

* Fájdalomcsillapító (én nem veszek be 1et se, mert érezni akarom hogy mi történik velem és hogy javul)

* kis mozsár (olyan fűszer törő mozsár, hogy ha pl antibiotikumot stb kell szedni akkor eleinte szét tudod törni és belekeverni valamibe, pl nekem Sumetrolint kellett szednem)

*mérőpohár (amin van fél decinkénti beosztás, fontos lesz, hogy tudd mert eleinte csak fél deci mehet és így tudod, hogy mennzi az amit megettél és tudod, hogy nem tágítod feleslegesen a gyomrod)

* vitaminnak napi 2 db Centrum vitamin tabletta + én még 600mg os rágótablettás C-vitamint is syedek meg kalcium-magneziumot egyben, még a vas se ártana ( de nekem így is nehezen megy a nagydolgozás a vas meg még jobban megfogná)

9542. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9534. - Centruma)
2015. okt. 16. 20:11

A megígért bemásolás:

Mi kell a Kórházba

Vitamin és vas feltöltés már mehet hetekkel a műtét előtt folyamatosan.

Lesz saját zárható szekrényed és ezeket majd mind bele tudod pakolni:

*7 váltás hálóruha -ebből jó ha 3 hálóing (katéter miatt)

*5 alsonemű

*zoknit is vihetsz, nekem volt hogy fázott a lábam éjjel 2-3 pár elég ha nzáron mész

*Legalább 1 papucs (de tehetsz még 1et ha zuhanyozáshoz is viselni akarsz)

*köntös (leginkább akkor kell majd amikor kimész sétálni a parkba)

*1-2 törölköző

*Fogkefe, fogkrém

*Izzadásgátló stift

*2 pohár vagy bögre (teának és víznek külön, mert lesz, hogy félóránként mást kvánsz, de egyszerre úgysem tudod kiüríteni)

*1 evőkanál (nem evéshez :), hanem pl ha köptetőt adnak a műtét után , hogy könnyebb legyen a légzés)

*legalább 4 tekercs wc papír (komolyan, hashajtás meg sok infúzió miatt rengeteget mész wcre)

*2 csomag baby törlőkendő (szuper arcot meg popót törölni)

*1 csomag fertőtlenítő kendő (én domestosost vittem a wc ülőkét letőrölni)

*Tusfürdő

*Mosdószivacs és vagy pici törölköző féle a műtét utáni napokra, mosdáshoz

*Kéz ferőtlenítő (pici üveges zselé, HiGeen márkájúból nagyon jó illatúak vannak)

*Papít zsepi (5-6 kis csomagos)

*Betét (nem számít mikor jönne meg, nekemis 1 héttel hamarabb megjött mert a szervezet sokszor így reagál a műtét miatt) Allways nak van hosszú betétje, azt javaslom

*Gyógyszerek (Ha rendszeresen kell gyógyszert szedned vidd magaddal és már az első nap tisztázd a dokival mit mikor kell szedned ÉS ay altató orvossnak is mond majd amikor jön beszélgetni veled)

*Ajakír (mert a műtét után 2-4 napig nem ihatsz semmit és ki lesz száradva a szád)

*Fésű (+hajgumi, hajcsatot nem ajánlom mert a sok háton fekvésnél nem kényelmes)

*Saját otthoni kispárnád (jó lesz meglátod)

*3-4 üveg 1,5 literes szénsavmentes, ízesítetlen ásványvíz (hashajtóhoz is meg kell innod első nap 1-2 üveggel aztán mátét utáni 3. 4. Naptól meg apránként kell majd innod a vizet)

*Kényelmes derekú ruha a hazaútra

*Olvasnivaló szerintem feleslege, mert a mútét utáni napokban baromira nem lesz hozzá se kedved, se erőd meg úgyis jön az újságárús bácsi, de azért vihetsz pár újságot magaddal

9541. edebaba (válaszként erre: 9539. - Gretike98)
2015. okt. 16. 17:10
Szuper! Lehet, hogy akkor 21-én is találkozunk a műtét elötti konzultáción! Te honnan jössz?
9540. Tyutyu25
2015. okt. 16. 11:26
Kiderult gyomrsav marodasok vannak a Gyomorban és a heliko baktérium miatt vettek mintát, ami ugye a Gyomorfekelyt okozza... Szerintem sem a polip sem a fekély nem gátolja a műtétet sőt segíthet is ezek gyogyulasaban...koszonom a valaszaitokat...:-D meg 3 szűrés es en is megvagyok mindennel, sajna messze van meg január, de azért varom bentről a hivast hogy mehetek előbb is...;)
9539. gretike98 (válaszként erre: 9538. - Edebaba)
2015. okt. 16. 11:06
28-án találkozunk! :) Nekem is vettek ki polipokat,ez gyakran előfordul!
9538. edebaba
2015. okt. 16. 10:35
12 nap a műtétig!! :-) Végre túl vagyok a vizsgálatokon! Meg is ijedtem kissé. A gyomortükrözésen polipokat találtak a gyomromban. Vettek belőle szövettant is. Most izgulok, hogy ez lehet-e akadálya a műtétnek.
2015. okt. 16. 08:35
Még 40 nap a műtétig. :)
9536. Zsuzsa. (válaszként erre: 9529. - Tyutyu25)
2015. okt. 16. 08:15
Sziasztok! A tükrözés nekem is rémálom volt, magánklinikán csinálták. Pár éve már csináltak nekem egy állami kórházban, ott is. Az előttem jövők mosolyogva jöttek ki, hogy semmi az egész. Embere válogatja. Nekem minden izmom nagyon feszes, a fogorvos is alig tud a számban dolgozni, a műtét után azt mondta az orvos, hogy alig bírta átszúrni a hasfalamat, olyan kemény. Szerintem ezért szenvedtem a tükrözésnél. No de 2-3 percet ki lehet bírni akkor is , ha rossz. Most 3 hónap múltán már végképp nem érdekes,mert fogytam 32-33 kilót:)! Megváltozott az életem, 56-os ruha helyett 48-ast hordok és ismerkedem az új formámmal. És ez még csak a kezdet! Voltak kellemetlenségek, de megéri!!!! Ja és nekem is vettek mintát. Megkérdezték, én kértem, ha már ott járnak, nézzük meg azt is.
9535. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9534. - Centruma)
2015. okt. 16. 06:53
Mikor lesz a műtéted? És Veszprémben? Kigyűjtöttem visszaolvasgatva néhány jó tanácsot, ha gép elé kerülök, akkor bemásolom neked.
9534. centruma
2015. okt. 15. 22:58

Én nyugtatni szeretném azokat akik a tükrözés előtt állnak. Az államiban voltam, de ismerős volt a doki. Ez annyit jelentett, hogy mondta nem ad teljes bódítást, mert akkor délig kába leszek. Lidokain sprayt fújnak be, betolják a csövet, közben kellemetlen az igaz, de csak 1 perc. Aki teheti teljes bódítást kérjen, tök kellemes :-)

Még annyi a vizsgálatok alatt találkoztam vagy 10 dokival. Néhány azt mondta luxusműtét, nagyműtét, és mindennek van szövődménye, de volt aki csak annyit mondott hogy sok sikert.

Egy cseppet sem tudtak eltéríteni.

Pontosan 1 hónap múlva lesz a műtétem.

Ha jól szedtem össze, akkor ami szükséges a kórházba: neves törlőkendő, kispárna. Ha még van valami, kérem írjátok meg.

N.

9533. Tyutyu25 (válaszként erre: 9532. - Gretike98)
2015. okt. 15. 18:24
köszönöm,most megnyugtattál..:) igen úgy néz ki ez volt az első és az utolsó:)
9532. gretike98 (válaszként erre: 9529. - Tyutyu25)
2015. okt. 15. 18:15

Nekem is szörnyű volt a tükrözés,pedig egy jó nevű orvos magánrendelésén voltam,bódításban végezték.

Szerintem nincs az az orvos,aki ezt nekem meg tudná csinálni úgy,hogy ne váljon rémálommá.

Szóval bennem van a hiba! :(

Engem is az vigasztal,hogy ez volt életem utolsó gyomortükrözése! :)

Nekem is vettek szövetmintát több helyről is,ez természetes állítólag. Szerencsére minden eredmény jó lett. Biztosan Neked is így lesz!

Ez volt a legdurvább vizsgálat,túl vagy rajta,ez a lényeg!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook