Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9591. gunex (válaszként erre: 9589. - Edebaba)
2015. nov. 13. 20:01

Szia

Nyilván 3 falat nem elég, ha csak 3szor eszel ezért remélem, hogy legalább napi 5 étkezésed meg van különben raktározni kezd a szervezted. Drukkolok neked, hogy sikerüljön lefogynod:)

Üdv Teremy Alex

9590. gretike98
2015. nov. 12. 21:29

Kedves műtét előtt állók!

Egy jó tanács: műtét előtti napon alaposan töltsétek fel magatokat folyadékkal! Én a szokásomhoz híven keveset ittam, csak egy kakaós csigát ettem egész nap.

Műtét napján reggel fejfájással ébredtem,ami egyre nőtt a vérnyomásommal együtt.

Soha sem volt magas a vérnyomásom,most bezzeg 14 órakor még 180 volt. Ekkor kezdtem aggódni,nem tudom mi a szokás,nehogy elnapolják a beavatkozást.

Gyorsan megoldották a problémát egy kis vérnyomáscsökkentővel az infúziómba és hipp-hopp 130 lett.Mire a műtőbe kerültem minden happy volt,a fejem sem fájt. Műtét utáni 1-2 napon nagyon gyenge voltam.

Kissé kínosnak éreztem,hogy én nem tudtam gyalog lesétálni a nyelésvizsgálatra,mint itt sokan a műtöttek közül.

Így hát ággyal együtt vittek...:)

Az igazsághoz hozzátartozik,hogy nem csak bypass műtét volt,hanem gyomorgyűrű-kivétel,epehólyag,rekeszsérv.

Gondoltam:ha már egyszer arra felé jár a Doki! :)

Ami a műkörmöt illeti: két ujjnak kell szabadon maradni.

9589. edebaba
2015. nov. 11. 13:58

Sziasztok! Kis helyzetjelentés:

28-án műtöttek. Hazaéréskor mértem magam: -5 kg. Varratszedésig kicsit kényelmetlen volt még a helyzet, de most már csak a dréncső helye húzódik egy kicsit, ha lehajolok. Viszont egy mérettel kisebb nadrág már jó :-) Nagyszerű érzés!!! A súlyomat még nem mértem azóta, mert a mérlegem elromlott, de már nagyon kíváncsi vagyok.

Sajnos elég hamar elfogy az erőm, eléggé komolyan át kell gondolnom, mit vállalok.

Azt élvezem, hogy három falat elég mindenből, viszont a folyadék fogyasztásra nagyon oda kell figyelnem. Nagyon nehezen megy egy liter fölé emelnem naponta.

Tanács: Nekem senki nem mondta, de a műtétre elvileg nem szabad lakkozott körömmel menni. Látni szeretnék a körmünk színét. Nekem gél lakkom volt, így rajtam maradt, de felhívták a figyelmemet arra, hogy legközelebb :-) ne legyen rajta.

Nagyon szurkolok Nektek! Hamar túl lesztek rajta, aztán jöhet a visszaszámlálás (mármint súlyból)!

2015. nov. 10. 21:32
Most már csak azon izgulok, hogy ebben a két hétben ne betegedjek meg. A légzésfunkció még mindig nem jött össze, csak csütörtökön van rendelés, bejelentkezés nélkül kénytelen leszek tolakodni.
9587. Virino
2015. nov. 10. 19:39
Én is csak leskelődök folyamatosan, és várom a NAGY hívást! :D
9586. zsuzsi135
2015. nov. 10. 15:58

feb.elején mütöttek 48.2 Volt a BMI-M

Ma elöször igy 60 Kilo minussal a hátam mögött

29.-es BMI-M van

sok sok sikert kitartást mindenkinek megéri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9585. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9584. - Centruma)
2015. nov. 10. 14:13
Pont elkerüljük egymást. Izgulunk érted!
9584. centruma (válaszként erre: 9583. - 2664dcbb41)
2015. nov. 10. 13:54
Még én is vagyok, már csak 7 nap és igazából én is csak várom az infókat, bárkitől, bármilyet. Már pakolom a táskát.
2015. nov. 8. 08:34
Jaj, Sehol senki?
2015. nov. 5. 11:35

Még 20 napom van vissza :)

Egyedül a légzésfunkció van vissza, egyszerűen nem tudok bejelentkezni, nem veszik fel a telefon. De megoldom, ez legyen a legkevesebb...

2015. nov. 3. 18:13
Ami a körülményeket illeti: Igen, nagy baj van az egészségüggyel Magyarországon, és a kórház is nagy gondokkal küzd, nem egy luxusszálló. Potyogó vakolat, régi, leharcolt berendezés, lehangoló környezet, Mégis, az az 5 nap egyre inkább úgy marad meg az emlékezetemben, mint életem egyik legizgalmasabb időszaka, az új élet kezdete. A látogatóim fel voltak háborodva, hogy nahát, ennyi pénzt kifizetsz és bedugnak egy lepusztult lyukba, ahol még állva se fér be 3 embernél több??? Persze, ők nem érthetik, mert nem élték át, hogy ebből a lyukból Mohos doki és csapata tényleg a lehető legklasszabb helyet varázsolja azzal, amit csinál! A nővérek és az orvosok is odaadóak, segítőkészek, türelmesek, hozzáértőek! Csak hálásak lehetünk nekik!
9580. edebaba (válaszként erre: 9578. - 2664dcbb41)
2015. nov. 3. 14:46

Nekem gyomortükrözésnél polipokat találtak a gyomromban (15-öt számolt végül Mohos doktor), ezért ő javasolta, hogy sleevet csináljunk, mert nem szeretné elzárni ellenőrizetlenül a gyomor felesleges részét. Így most azt a területet kivágta. Persze tartok a visszahízástól, de erre azt válaszolta, hogy ezután már lehet ebből bypasst is csinálni.

Aki Veszprémbe megy, az kétágyas zuhanyzós, wc-s szobában lesz elszállásolva. Az ágyak mellett éjjeli szekrény van, más viszont nincs. Szekrénnyel ne számoljatok, a táskában marad minden. A fontos dolgokat ki tudjátok rakni magatok mellé, de zárható szekrény nincs. Az értékes dolgokat műtét elött oda lehet adni a főnővérnek, ő elzárja (telefon, pénztárca), a többi a szobában marad. Ha már van szobatárs, az nagy segítség lehet.

2015. nov. 3. 12:01
Van valaki köztetek akit november végén műtenek? Jaj, nagyon jön az én napom!
9578. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9577. - Edebaba)
2015. nov. 3. 11:58
Nagyon jó amit írtál, köszi az információkat! miért a sleeve mellett döntöttél? Nem aggódsz amiatt, hogy idővel visszahízol?
9577. edebaba
2015. nov. 2. 21:31

Sziasztok! Tegnap kiengedtek, túl vagyok rajta! Őszinte leszek: jelenleg az érzéseim elég vegyesek.

Én még soha nem voltam ilyen helyzetben, ezért azt gondolom, ez nagyon kemény dolog, amit itt átélünk. Sajnos szembesülnünk kell az egészségügy jelenlegi kétségbeejtő helyzetével, csodás orvosokkal, ápolókkal, nővérekkel, de olyanokkal is, akik lehet hogy nem így kezdték, de már elfelejtették az emberséget. Nap, mint nap megéltem a nővérhiányt, azt, hogy olyan kicsi a szobánk, ahol két ágy van, hogy ha az ablak felölit ki kell vinni, akkor a másikat először kitolják a folyosóra.

Mi elvileg megkülönböztetett helyzetben voltunk, de amikor 3 nővér lát el 35 beteget, akkor előfordul, hogy az esti gyógyszerekkel csak éjfélkor ér oda. Hát ezt is megláthatjátok, meg azt, hogy ha bejött egy-egy doki vagy nővér, mosolyogva, kedvesen, viccelődve teszik.

Mi akik az elmúlt héten voltunk, egymást segítve, kínjainkban összekapaszkodva éltük túl ezeket a napokat. Sokszor annyit nevettünk az átélt élményeken, hogy azt el sem tudjátok képzelni! Persze a nevetés kicsit fáj, de mi szó szerint visítoztunk! Még a nővérek is beszaladtak.

Szóval túl kell esni rajta, mert a cél fontos!

Az az öt nap kemény, de napról napra jobb lesz!

Nekem sleevem volt, ezért csak öt lyuk van rajtam. Nekem a fájdalmaim is kissebbek, mint a bypass-osoknak, de azért jócskán legyengültem, viszont lötyögnek a nadrágjaim!

Ha van kérdésetek, nagyon szívesen megosztok veletek több részletet is! De már így is elég sok minden 'ömlött' ki belőlem.

9576. edebaba (válaszként erre: 9573. - ViaVia)
2015. nov. 2. 21:01
Szia! Én is nagyon örülök, hogy megismertelek Téged is és anyukádat! Mindent köszönök! Na és csütörtökön találkozik a kis csapat!
9575. ViaVia (válaszként erre: 9574. - Feketeanita)
2015. okt. 31. 16:39
Az mar biztos! Koszonom a biztato szavakat :)
9574. feketeanita (válaszként erre: 9573. - ViaVia)
2015. okt. 31. 09:34

Szuper! Ugye, mondtam! Észre se vetted és már otthon is vagy :-)

Mielőbbi gyors felépülést!

9573. ViaVia
2015. okt. 31. 04:51

Sziasztok! Akkor egy kis helyzetjelentes:

Az elso ejszakam itthon...

Szoval hetfo 15:15 korul toltak be a mutobe,addig csak annyi kellemetlenseg ert ,hogy venaugyileg kicsit megkinoztak....

18.15 korul az intenzivre. Ott semmit nem ereztem.de eleg sok fennt voltam,nezelodtem....meg az apolonot az uruletbe kergettem ,m folyton az idot kerdeztem :) kedden 10 korul letoltak a helyemre ,s ott kezdodtek a nem epp kellemes dolgok. Ja nem is,meg az atkuszasnal,hat feladat a javabol. Szoval a masodik feladat amikor fel kell allni,na az nem egy kellemes dolog,de minel tobbet allsz fel annal konnyebb. Kedd ejjel mar egyedul mentem ki a mosdora. En kedd es szerda du eleg gyenge voltam ...szedultem nagyon meg hanyingerem volt....pedig a nyeletesre lesetaltam a beteghordo fiuval... nem remisztesnek irom,minden szervezez mas! A szobatarsammal Livivel jocskan voltak fajdalmaink...de mindent meger! Naprol napra jobb es konnyebb.szerda fel l folyadek....csutortok 1,5l folyadek,na ezzel is meg kellett kuzdeni....pentek kora reggel labor,egyszer csak jottek a csoveket kivenni,aztan ugy felgyorsultak az esemenyek h azon vettem eszre magamat,hogy uton Nyiregyhaza fele. Hosszu volt az ut es megviselt...de hipp hopp felepulunk es mar csak a mult lesz ez a par nap :) mindenkinek sok sikert es sok erot kivanok aki elotte all!

Edebaba orulok hogy megismertelek,szupereros Nő vagy!!! Mielobbi felepulest Neked is!

9572. Virino (válaszként erre: 9571. - 72ZSU)
2015. okt. 29. 18:07
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!! Nem vagy fáradékony? Hogy mennek a mindennapos tevékenységek?
9571. 72ZSU
2015. okt. 28. 23:04
sziasztok. Egy kis helyzetjelentés. 5 hetesen -16 kg -nál tartok. Jól vagyok, de az evés még nehezen megy. A hús egyáltalán, így fehérjeport is szedek. A vérnyomásgyógyszeremet a háziorvos már a felére csökkentette.
2015. okt. 27. 17:55
Sűrűsödnek az események.... Nekem is már csak 28 nap. Tegnap voltam kardiológusnál, nagyon jó fej volt a doki, bíztatott, hogy nagyon jól teszem amit teszek. Ismét megnyugodtam.
9569. gretike98 (válaszként erre: 9568. - Edebaba)
2015. okt. 27. 13:05
Sok sikert!
9568. edebaba
2015. okt. 27. 12:55
Holnap én következem! Megettem az utolsó ebédemet ebben az állapotomban. Éjféltől már nem is ihatok. Nagyon izgulok!!
9567. feketeanita (válaszként erre: 9563. - ViaVia)
2015. okt. 26. 23:17

:-)

Észre se veszed és már otthon is vagy!

:-)

9566. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9563. - ViaVia)
2015. okt. 25. 18:13
Szorítunk Neked! Amint tudsz, írj!
9565. Tyutyu25 (válaszként erre: 9563. - ViaVia)
2015. okt. 25. 17:07
Hajráááá!!!!
9564. edebaba (válaszként erre: 9563. - ViaVia)
2015. okt. 25. 15:53
Nagyon szorítok neked, szerdán pedig találkozunk!
9563. ViaVia
2015. okt. 25. 15:17
Bepakolas pipa! Holnaptol kezdodhet az uj elet!!!! Azt hiszem kezdek picit izgulni...
9562. gretike98 (válaszként erre: 9561. - Tana)
2015. okt. 24. 17:41
Köszi a megnyugtató választ!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook