Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9711. laci2017
2015. dec. 16. 18:36
Kérdezném tőletek, a heti egy kiló fogyás az tekinthető átlagosnak?
9710. ojuna (válaszként erre: 9706. - Havasi daravirág)
2015. dec. 16. 18:20
Ja es megvalami, a gyomrunk vissza fog tagulni. Nem az eredeti meretere, de nagyobb lesz es akkor tobbet fogsz enni. Nagyon keves embernek nem tagul meg, ennek okat nem tudom miert.
9709. ojuna (válaszként erre: 9707. - Laci2017)
2015. dec. 16. 18:13
Meg a vizsgalatokat sem? Azert ez nem normalis! Amikor otthon laktam Budapesten, en is gyomorgyurut szerettem volna, de orulok, hogy nem csinaltattam meg, mondjuk annak is, hogy nem terheltem meg magam jo kis hitellel a mutet ara miatt. Itt sok embernek a gyomorgyuru utan csinaljak a bypass mutetet es szepen fogynak. Nekem rengeteg borfeleslegem lesz, ha egyszer lefogyok ezert vagtam bele nehezen, mert mutetek sorozata var ram, de allitolag ezt is tamogatjak mar nekem, mert nagyon nagy volt a sulyom es magas volt a BMI indexem. De ez meg varat magara :)
9708. ojuna
2015. dec. 16. 18:05
Annyit, hogy meg fog allni..ismerek itt egy pasit 72 kilot fogyott 1 ev alatt es mar kicsit kuzdenie kell, hogy meg 10 kilot leadjon...180 kg volt.
9707. laci2017 (válaszként erre: 9705. - Ojuna)
2015. dec. 16. 17:30

Érdekes volt a videó. Ezen felbuzdulva megnéztem egy gasric bypass műtétet is. nekem végig az volt az érzésem, hogy az új gyomor mérete a szerencsén is múlik. Nem mindegy, hogy egy tojás nagyságú lesz vagy egy narancsnyi. Ahogy a doki hozzáfér. Én azok kőzé tartozok, akiknek semmilyen panasza nincs az új gyomra miatt, bár az egyik sebem vissza repedt és váladékozott, de most már úgy látszik szépen elkezdett gyógyulni. Nekem gyomorgyűrűm volt a műtét előtt nyolc évig tökéletesen működött, de három éve tönkrement. Egy évig tudtam kontrolálni az evést azután jöttek vissza a kilók. Két év alatt kb ötven. Én tudok inni 1-2 kortyot egyszerre, de gyakran ismétlem egyrészt kívánom és a gyűrűnél hozzászoktam, hogy nagyából ennyit lehet egyszerre. Engem 11.11-én műtöttek. Sajnos csak az utolsó két hétben mérem magam, hetente 1 kiló. Azért nyugodtabb lennék heti két kilóval. :-) Sajnos nálunk a tb nem támogatja a műtétet, de még a megelőző vizsgálatokat sem és a kontrollra szükséges vizsgálatot sem. Azon sem csodálkoztam volna, ha táppénzre sem mehetsz műtét után.

Talán gyakrabban beszámolhatnátok a sikerélményekről, hogy élénkebb legyen a fórum. Ezzel is tudnánk támogatni egymást.

9706. Havasi daravirág (válaszként erre: 9705. - Ojuna)
2015. dec. 16. 17:06
Ez a műtét, hogy a vékonybélből is távolítanak el részt, nagyon durvának hangzik. És mikor fog megállni a fogyásod? Ha alig tudsz enni és alig szívódik fel valami, akkor nagyon lemehet a súlyod, erről mit mondtak?
9705. ojuna (válaszként erre: 9704. - Edebaba)
2015. dec. 16. 13:43

Koszi a valaszt :) Nagyon remelem, hogy elmulik ez a feszules, mert felek enni igazabol, miden mas izu mar. Utalom az edes izt, hanyingert okoz nekem, a sos es a savanyu van nalam elonyben. Igen valoban eletem vegeig vitaminokon kell elnem. Itt a mutet utan szerzodest kot veled egy ceg aki ezzel foglalkozik, marmint komplex vitaminokat gyart a megmutottek szamamra, ebben egy komlex multivitamin es A- vitamin valamint Vas van. annyira nem dragaahogy vesszuk, de legalabb azt kapom amire szuksegem van. Nekem nem mindig van hasmenes, sot sokszor nem is egyszeru a WC-zes. Csak most meg eleg gyorsan mennek a kilok, bar jobb lenne, ha csak heti 1-1,5 kg lenne. most 4 kilo megy le hetente.Gondolom kesobb ez le fog lassulni.Otthon vegzik ezt a komplex mutetet ami nekem van? Itt csoportokat alkotnak es 3 honap felkeszites van a mutetre, pszichologus, diatetikus , orvos es gyogytornasszal randizgatnak hetente 1 alkalommal a csoportok. Mindenkinek egyenileg szabjak meg melyik mutetet fogja kapni. En azert kaptam a legbonyolultabbat , mert en 161 kg voltam es a BMI indexem 60 folott volt.

Otthon ugy hallottam fizetni kell a mutetert, Itt tamogatjak, csak az eves onreszedet kell kifizetni.Meg a mutet utan 5 evig nyomon kovetnek, vissza kell jarni a csoporttal eleinte havonta , majd 3 havonta es vegul felevente. Ellenoriznek mindent.Nekem kicsit nehez, mert angolul jobban beszelek, mint hollandul:) De ez majd idovel jobb lesz. Itt akinek gastric bypass mutete van csak 1 ejszakat tolt a korhazban, nincs katetere, nincs semmi tisztulo csove a hasban. En 4 napot voltam , mert nekem tisztulo csovem volt a pocimban. Itt is ki kell menni egyedul a WC-re es furdeni, nagyon gyorsan talpra allitanak. A trombozis elleni injekciot a korhazban is kaptam, meg meg 10 napig otthon is kellett. Mivel en keptelen voltam beadni magamnak es a partnerem sem volt kepes igy hozzam onkentesek jartak minden nap.Az ivas nagyon nehezen megy, napi 2 lietrt irnak elo, de jo ha megiszok 1 vagy taln neha 1,5 litert. 6x kene ennem, de csak 4x sikerul egy nap, mert itt is az van inni, enni tilos egyszerre, ugyhogy televagyok folyadekkel es nem birok enni. Eloirtak otthoni tornat is, de meg nem kezdtem el, valahogy gyengenek erzem magam hozza meg.Tegnap voltam kontrollon es azt mondta a doki mindent meg kell probalnom enni amit megkivanok, csak valasszam a zsir es cukormentes eteleket , italokat. Kenyeret is ehetek valamint friss, zoldseget es gyumolcsot. Meg nem probaltam oket. Mi a tapasztalat ezekkel?

9704. edebaba (válaszként erre: 9703. - Ojuna)
2015. dec. 16. 12:27
Köszi a videót, most már értem. Nekem csak egy egyszerű sleeve műtétem volt, a beleim maradtak az eredeti hosszúságban. A dokim azt mondja, így nem lesz vitamin hiány, hasmenés, igaz, hogy sokkal több szívódik fel, mint akin átszalad. Erre figyelni kell. Én úgy tapasztaltam, hogy kellett egy hónap, amig elmúlt a feszülés. Igaz, hogy a kezdeti nehézségek miatt nagyon tartottam mindig az evéstől, ezért igyekeztem pár falat után leállni. De igazából komfortosan kb. két hete érzem magam. (10.28-án műtöttek) Pár falat, szünet, pár falat...
9703. ojuna
2015. dec. 15. 21:02

Bocsanat, nem tudom, hogy megoszthatok-e itt videot, de csak ezen tipusu mutetet mutatnam be..remelem senki nem harapja le erte a fejem :(

[link]

9702. ojuna (válaszként erre: 9696. - Edebaba)
2015. dec. 15. 20:36
Szia! Ezt a tipusu mutete nem tudom, hogy otthon csinaljak-e.Itt Hollandiaban a klinikan tobb, mint 6000 gyomorszukito mutetet vegeztek, de ezt a fajtat amit en kaptam csak 12 emberen vegeztek el.Ez egy kettos mutet, nemcsak a gyomorcsonkolast a gastric sleveet vegeztek el, hanem a vekonybelet leroviditettek 2.5 m hosszusagura.Tehat nem csak keveset birok enni, de nagyon keveset hasznal fel a szervezetem. Erdekes modon en gyomorsavval kuzdok, ami elotte nekem csak tulevesnel jelentkezett most ez mindennapos. Nem sok energiam van jelenleg es most depresszios is vagyok, de allitolag ez normalis stadium.3 het alatt 12 kilot fogytam, de most valahogy nem tud feldobni. Nem sok a tapasztalat , mit ehetek. a doki szerint mindent meg kell kostolnom mar, es ki kell tapasztalni , hogy mit vesz be a gyomrom.Az erdekelne igazabol kinek mikor mult el ez a feszito erzes a gyomorban, amikor eszek. Lassan megragva eszek mindent es nagyon pici adagokat, de nekem meg a viz is feszit sokszor. Koszi a valaszt.
2015. dec. 15. 17:21
Sajnálom, hogy ilyen halott a fórum, több mindent olvasnék a tapasztalatokról....
9700. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9698. - Amandalear)
2015. dec. 15. 17:20
Kérdezném tőled, hogy a súlyodat tudod-e tartani? Van egy másfél éves műtött ismerősöm, ő most mintha hízna....
9699. Tyutyu25 (válaszként erre: 9698. - Amandalear)
2015. dec. 15. 12:05
köszönöm,biztos én is megfogom ezt tapasztalni,nem 1x,de talán az agy a fájdalomtol tudja majd kontrolálni magát,rajtunk mulik...kemény dolog ez tutti,teljes lemondás,és az agy teljes ujra kódolása...
9698. Amandalear (válaszként erre: 9664. - Tyutyu25)
2015. dec. 15. 11:53

A dömping szindróma általában a gyomorcsonkolt betegek 20%-nál jelentkezik s főként nőknél. Én a klasszikus változatát kaptam meg két évvel a műtét után is igen intenziv s minden alkalommal ha több a bevitt szénhidrát (rossz szénhidrát!) akkor ez elmaradhatatlanul jelentkezik. kb 15 perccel az étkezés után jön a rosszullét. Szédelgés nagyon magas pulzus izzadás gyengeség érzés hányinger vagy hasmenés vagy együtt a kettő s nekem ujabban még egy bizar tünet hozzá a folyamatos ásitozás! nagyon hülyén nézek ki olyankor . kb 30 percig tart a folyamat nálam s mire elmúlik hát ez kb egy óra a teljes tünetmentességig. aztán a fogadkozás ,h nem sose többet nem eszek semmi ilyet meg vagy csak sokkal kevesebbet stb stb. NEkem nincs kegyelem minden alkalommal jelentkezik. Ha bünözök bünti van.

Mint olvasom nem mindenkinek ilyen intenziv vagy ügysebben tartja a diétát.

9697. edebaba (válaszként erre: 9686. - Gaacsy)
2015. dec. 15. 10:58
Lélekben Veled leszek! :-) Addig is, ha bámi bizonytalanság van benned, Írjál!
9696. edebaba (válaszként erre: 9695. - Ojuna)
2015. dec. 15. 10:56
Szia! Üdvözlünk! Szeretném megkérdezni, mi az a Duodenal... műtét, amit Neked csináltak? Egyébként persze kérdezz bátran!
9695. ojuna
2015. dec. 12. 22:19
Sziasztok! Azert csatlakozom a forumhoz, mert Hollandiaban elek, meg a nyelv nem teljesen megy nekem es mivel 3 hete atestem egy Duodenal swich muteten , gondoltam itt minden hasznos infot fellelek es beszelhetek a sajat nyelvemen a problemakrol es sikerekrol. Szoval remelem tudunk itt egymassal kommunikalni, hiszen mindannyian csinosak es egeszsegesek szeretnek lenni :)
2015. dec. 12. 20:28
Tegnap éreztem először olyant, hogy mintha éhes lennék... Ma pedig egy kis halászlét ettem, pici hallal. Még mindig nagyon kevés étel csúszik le. Ja, és az egy hetem -1 kg-ot mutatott.
9693. gretike98 (válaszként erre: 9692. - Laci2017)
2015. dec. 12. 19:51

Az én nyelőcsövem is ki van tágulva,de lassan azért fogyogatok. Nem gondolnám,hogy e miatt a gyűrűsök nehezebben fogynak.

Honnan szedted ezt az információt?

A hölgy ismerősöd tapasztalataiból következtetsz? Meg kellene kérdezni a Mohost! 5 hét alatt 12 kilót fogytam. Szinte mindent eszem,ha nagyon megkívánom becsúszik egy kis édesség is.Pékárut és köretet nem nagyon eszem,mert már nem marad neki hely. A húsokra és a zöldségfélékre koncentrálok .

Távozáskor a Doki azt mondta,az első teltségérzésig szabad enni nagyon lassan ,alaposan megrágva. Csakhogy érzékeltessem:pl. egy húsfalatot 20x kell megrágnunk ( emlékszel?a gyűrűnél 40x kellett ).

9692. laci2017
2015. dec. 10. 23:27

Szia gretike98!

Az miatt aggódom, hogy nekünk gyűrűsöknek fel van tágulva a nyelőcsövünk, ez miatt többet tudunk enni. Ismerek egy hölgyet, akinek szintén volt gyűrűje és bypass után nem fogyott valami sokat kb 7-8kg. már van tíz hónapja, hogy műtötték és hónapok óta teljesen megállt a fogyásban. Kíváncsi lennék nálad működik rendesen a bypass? Én meg tudok enni mindent. Egy menü felét simán megeszem egyszerre. Folyadék nekem már műtét után is kevés volt a másfél liter, bár én mindig sok vizet ittam. Ja, és én még rosszul sem voltam. Ezt azért nem sajnálom. :-)

9691. gretike98 (válaszként erre: 9682. - Laci2017)
2015. dec. 10. 20:31

Szia Laci!

Nekem a bypasszal együtt vették ki a gyűrűmet .

Kérdezz nyugodtan!Ha tudok,válaszolok.

9690. gretike98 (válaszként erre: 9641. - Evita80)
2015. dec. 10. 20:27

Szia Evita80!

Köszönöm az érdeklődést,jól vagyok.

Lassan fogyogatok. 5 hetes vagyok,-12 kilónál tartok. (Ez nem pontos,mert hazaérkezésemkor mértem magam először.)

Eddig 2x voltam rosszul: először a kevésbé megrágott ételtől,másodszor pedig az egészben lenyelt 1000mg-os c-vitamintól. Tanultam belőle.

Még mindig kissé fáradékony vagyok,megpróbálok állandó délelőttös lenni,a délutános műszak nagyon fárasztó.

Minden ételt birok,bár a zsíros és fűszeres ételekkel óvatos vagyok,mert az epehólyagot is kivették. Ilyenkor hasmenés formájában jelez a szervezetem.

A folyadékfogyasztás nekem is nehezen megy,de megközelítem a napi 1,5 litert.

Hidd el,hamar elszalad az a néhány hónap a műtétig. Én 7 hónapot vártam rá (erre az időszakra kértem), nekem is gyorsan eltelt.

Amikor elkezded a vizsgálatokat,onnantól felgyorsulnak az események.

9689. Gaacsy (válaszként erre: 9688. - Tyutyu25)
2015. dec. 10. 16:21

Ó Jézus Mária, ez rengeteg anyag.... nagyon köszönöm! Talán, ha meglenne az eredeti angol - azt egyszerűbb lenne értelmezni. Vagy ha a linket átküldenéd...

Nagyon szépen köszönöm előre is!

9688. Tyutyu25 (válaszként erre: 9685. - Gaacsy)
2015. dec. 10. 13:06
talán erre gondoltál...
9687. Tyutyu25
2015. dec. 10. 13:05

1.

Pre-Sebészet Diéta

Gyakorlat Tippek

1. Válassza az alacsony zsírtartalmú élelmiszerek, és elkerüljék sült ételek.

2. Ne használja cukor. Használja édesítőszereket, mint a Sweet és alacsony, egyenlő, vagy Splenda.

3. Csökkentse bevitele desszertek és cukorkát.

4. Abbahagyni az ivást cukortartalmú italok, mint például a rendszeres szóda és a cukrozott Kool-Aid.

5. Indítsa el a választási le a koffein és a szénsavas italok.

6. Indítsa el a vágás vissza a gyorsétterem és gasztronómiai. Kezdete téve az egészséges étkezés választás, amikor eszik, és otthon.

7. Egyél 3 étkezés naponta. Ne hagyja ki a reggelit.

8. Indítsa el a csökkenő adagok mérete.

9. Egyél több gyümölcsöt és zöldséget.

10. Gyakorlat ivóvíz és egyéb folyadékok étkezések között, nem pedig az étkezés.

11. Igyál 64 dl vizet egy nap.

12. Gyakorold kortyolgatva folyadékok.

13. Kerülje az alkohol.

14. Kezdete valamilyen gyakorlat.

15. Át az alábbi információkat a gyomor bypass diéta.

16. Gyakorold rágás élelmiszerek alaposan, 20 - 40-szer vagy paszta következetesség.

17. Vásároljon a protein ital vagy kiegészíti.

18. Vásárolja meg a vitamin-és ásványianyag-kiegészítők.

19. Kezdete tervez ütemezését étkezések, folyadékok és vitamin-és ásványianyag- kiegészítők.

2.

Tegye gyomor bypass műtét Diéta

Fontos Diéta iránymutatások:

1. Egyél 3 étkezés naponta. Kerülje a nassolás és a legeltetés.

2. Egyél kis mennyiségben. Kezdeti adag mérete nem lehet több, mint 1-2 uncia - körülbelül 2 - 4 evőkanál - az élelmiszer-per étkezés az első hónapban. Eleinte lehet, hogy nem képes tolerálni ezt az összeget. Idővel, akkor lassan tolerálni látna mennyiség minden étkezés. Hosszú távon, az érett tasak végül tartani mintegy 4-8 uncia (1/2 - 1 csésze), az élelmiszer-per étkezés.

3. Egyél fehérjetartalmú élelmiszerek először.

4. Ne próbálja enni étel és ital folyadékkal együtt.  Fogyasszon folyadék 30 és 60 perc előtt, és / vagy 30 és 60 perc után evés étkezés, de nem étkezés közben.

5. Annak elkerülése érdekében, a dömping-szindróma és a túlzott kalória-bevitel, kerülje élelmiszerek magas cukor- és a zsír.

6. Ön köteles, hogy egy multi-vitamin és ásványi anyagok, kalcium-citrát, B- Complex a tiamin, Vitamin B-12 és esetleg vas (ha menstruáló vagy vas hibás), a többi az életét.

7. Egyen lassan!

Minden étkezés kell tartania, 30 perc vagy annál hosszabb.

Kerülje nagy falat ételek és italok.

Minden étel legyen jól megrágni a paszta összhang. Lenyelés darabokat élelmiszer elzárhatja a gyomor nyílást.

A kis villa vagy kanál (pl. bébi edények) segíthet ellenőrzés adagok mérete.

Legyen egy helyen enni (például a táblázat alatt), és ne olvasás vagy tévénézés közben enni. Ez segít, hogy élvezze az ételt, koncentrálni étkezési lassabb és megvalósítani, ha a gyomor tele van.

8. Igyál sok kalória-mentes, szénsavmentes, koffein-mentes folyadékok között ételeket.

Igyon lassan kortyolgatva folyadékok, soha korty.

kalória-tartalmú italokat kell korlátozni, sovány tej és a protein italokat.

Korlátozza lé legfeljebb 4oz. naponta.

Fogyasszon zéró-kalória italok egész nap.

3.

Étrend Progression Műtét után

A diéta után a gyomor bypass műtét lefolyása több szakaszban zajlik. A sebész fogja tudatja Önnel, ha rendben van a haladást, hogy a következő szakaszba.

1. nap a műtét után:

Kódolatlan Liquid Diéta

A tiszta folyadék diéta: olyan folyadékok vagy élelmiszerek, amelyek testhőmérsékleten folyékonyak és átlátszó. Lesz egy tiszta folyadék diéta, miközben Ön a kórházban.

Példák a Tiszta Liquid Diéta (hozzáadott cukor / Sugar Free):

Tiszta (hígított) gyümölcslevek hozzáadott cukor nélkül: alma, szőlő vagy fehér szőlő vagy diéta áfonya

Cukormentes Crystal Light ital mix vagy popsicles, Sugar-free Kool-Aid

Gyógynövény tea, koffeinmentes tea

lapos szóda

Cukormentes popsicles ??? (ez egy amerikai édesség)

Cukormentes zselatin

Szűrt húsleves

Víz

A legjobb, ha hígítjuk gyümölcslevek 50%-ban vízzel.

Kerüljük a citrus gyümölcslevek (narancs / grapefruit) és paradicsomlevet az első három hétben. Kávé és de-koffeintartalmú kávé savakat tartalmaznak, amely irritálja a gyomor bélés és el kell kerülni az első néhány hét a gyógyulás.

2 naptól a 8. hétig: pépesített Diéta

Lehet kezdeni pépesítve diéta. Ez magában foglalja az összes fent felsorolt tételek a tiszta folyadékok, és a felsorolt tételek a következő oldalon a pépesített (pépesített) étrend

Egyél fehérjetartalmú élelmiszerek

Ellenőrizze, hogy az élelmiszereket jól összekeverjük a darabokat az élelmiszer elzárja a gyomor megnyitásáról.

Indítsa el lassan. Ha nem tűri pépesített ételeket menj vissza a folyékony étrend, és próbálja ismét néhány nap múlva.

Ne feledje, hogy igyon folyadékot az étkezések között, nem az étkezés.

Kezdete protein italok és kiegészítők amint hazaér a kórházból.

Példák a pépesített Diéta (Sugar-Free/No hozzáadott cukor, Low Fat):

Tej (laktózmentes)

Fölözött vagy lactaid tej, szójatej (nem zsír), alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes, cukormentes

joghurt (sima vagy puding-style - nincs magvak darab gyümölcs, cukor- puding, Sugar-Free Carnation Instant reggeli, Low

Szénhidrát, zsírszegény fehérje ital.

Tojás

Sajt

Pépesített vagy pépesített rántottát vagy tojás helyettesítő vagy sajt omlett, olvasztott alacsony zsírtartalmú sajtot, alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes krémsajt, ricotta sajt, nagyon sima / tört lágy sajt, mint a mozzarella, húr sajt, zsírszegény vagy zsírmentes sima vagy kis túró

Hús, hal,

Baromfi,

Bébiétel húst vagy pépesített húst vagy baromfit megnedvesített húsleves vagy alacsony zsírtartalmú mártással

Pépesített garnéla, kagyló vagy hal

Pépesített tonhal vagy lazac (konzerv víz) vagy pépesített tojás saláta alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes majonéz

Cserepes húsok folyósítottak a húsleves, sima deviled sonka

Keményítők

Cukrozatlan instant zabpehely (erőltetett), tejszín, a búza vagy rizs gabona, burgonyapüré vagy édes burgonya vagy sütőtök, sima polenta, hummus, refried bab, alacsony zsírtartalmú, vagy sült kekszet vagy chips

Zöldségek

Bébiétel zöldségek vagy pépesített főtt zöldség (nincs kukorica)

Tört sütőtök, paradicsomlé vagy szósz, pépesített salsa, marinara

Leves , alacsony zsírtartalmú krémleves készült sovány tej, zsírmentes táptalaj

Pépesített lencse vagy a zöldborsóleves, vagy chili

Gyümölcs

Bébi étel gyümölcs (banán, körte, almaszósz, őszibarack, mangó, stb.)

Cukrozatlan almaszósz (sima)

Cukrozatlan konzerv gyümölcs - pépesített

Cukrozatlan gyümölcslé (hígított, hozzáadott cukor nélkül)

Ne feledje: ha tudsz rágni IT, ne csináld!

Page 8

8

Tippek az Első lépések

Minden, amit eszik a pépesített diétát kell cukormentes vagy nincs hozzáadott cukor, zsírszegény

és kevert következetességének bébiétel vagy sima almaszósz.

Szüksége lesz egy turmixgépben vagy élelmiszer-feldolgozó vagy megvásárolhatja bébiételt.

Kezdje 1 uncia (2 evőkanál) részletben - nem több, mint 4 evőkanál a leginkább. Hallgassa meg a szervezetben, és hagyja abba az evést, amint úgy érzi, tele van.

Egyél fehérjetartalmú élelmiszerek először. Akkor, ha nem túl teljes, próbálkozzon zöldséget vagy gyümölcsöt.

Folytatás protein kiegészítők (80 g fehérje per nap kiegészítés).

Hasznos tanácsok a pépesítés

Vágja élelmiszerek apróra üzembe helyezés előtt a turmixgépben vagy élelmiszer-feldolgozó.

Vegye magvak, bőr és zsír.

Új folyadék könnyű pép. Add hozzá annyi folyadékot, hogy fedezze a pengék. Opciók közé lefölözött tej, húsleves, feszült alacsony zsírtartalmú krémleves, alacsony zsírtartalmú mártással, alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejföl vagy zsírmentes 1/2 és 1/2.

Győződjön meg róla, hogy nincs részecskék, magok vagy csomók maradt. Ha igen megy keresztül egy szita vagy szűrő.

Ha maradék pépesített élelmiszerek, próbálja befagyasztása egyetlen szolgálatot részletekben a jég kocka tálcák és helyezze a fagyasztott kockákat műanyag fagyasztó zsák.

Húsok - Nagyon sovány és száraz húsokat püré jobban hozzá kis mennyiségű zsír (margarin, olaj, könnyű majonéz, szaft, stb) Fish is hajlamos arra, hogy száraz. Javítani kell a textúra hozzáadásával kis mennyiségű citromlé, könnyű majonéz vagy erőltetett zsírszegény tartármártás.

Keményítő - Próbálja pépesített borsó, konzerv bab, édes burgonya. Keményítő püré jobb, ha forró. Rice és burgonya hajlamosak püré egy gumiszerű massza és nem ajánlott. Helyettesítő tejszín rizs gabona készített egy ízletes leves és ízesített margarin. Tészta, vagy tészta nem ajánlott, mivel ezek nem jól tolerált.

Zöldség - Cook zöldségek puhára. Használata esetén konzerv zöldségek, csatorna az első. Hozzáad olvasztott margarinnal és a püré. Hozzáadása egy kis mennyiségű folyadékot, amíg el nem éri az sima almaszósz következetességet.

Gyümölcs - Ha a konzerv gyümölcs, csatorna az első. Adjunk hozzá néhány csepp citromlé segít megelőzni a őket elszíneződését.

Kezdete, hogy kihasználják a kedvenc maradékokat a műtét előtt. Dolgozzuk ezek az élelmiszerek, valamint fagyassza őket egy jégkocka tálcát. (Minden kocka körülbelül 1/2 az 1 uncia). Mikor fagyasztva, kiugrik a Zip-zár táska, címke és a dátumot, és fagyassza kockák, amíg szükséges.

Page 9

9

Étkezés vonatkozó iránymutatások pépesített Diéta

(Lásd: Sample pépesített ételek szerepelnek a függeléket)

Ha egyszer elkezdi enni pépesített ételek (minősülő szilárd) lesz akar kezdeni megkülönböztetve folyadékok és szilárd anyagok - étkezés tartalmaznia kell pépesített ételeket, és így folyadékok (ideértve a protein italokat) kell külön-külön, saját ételeket.

Meg kell enni 3 étkezés naponta protein italokat az étkezések között.

Fehérje italok, amelyek legalább 20 gramm fehérjét adagonként kell felhasznált kielégítéséhez szükséges, 80 g / nap cél.

Kezdjük egy adag mérete 1 és 2 evőkanál pépesített étel az első hónapban.

Eleinte lehet, hogy nem képes tolerálni ezt az összeget. Edd meg a fehérjeforrás az első, majd a ha van hely egy kis mennyiségű gyümölcs, zöldség és más élelmiszerek fogyasztható.

Tippek a Mérési Foods:

Folyadékok vagy puha / pépesített élelmiszereket legjobban mérni mérőpohárnyi vagy kanalat, azok mérhető uncia, evőkanál vagy MLS.

1 csésze - 8 folyadék uncia - 240 ml - 16 evőkanál

3/4 csésze - 6 folyadék uncia - 180 ml - 12 evőkanál

1/2 csésze - 4 folyadék uncia - 120 ml - 8 evőkanál

1/4 csésze - 2 folyadék uncia - 60 ml - 4 evőkanál

1/8 csésze - 1 folyadék uncia - 30 ml - 2 evőkanál

1 evőkanál = 3 teáskanál

1/2 evőkanál = 1-1/2 teáskanál

Week 9-12 Műtét után:

Soft Szilárd étrend

Ha már tolerálja pépesített ételeket, akkor most kezdődik egy puha diéta. Ez magában foglalja az összes felsorolt tételek világos és teljes körű folyadékok és pépesített táplálkozás plus felsorolt tételeket a lágy diéta.

Próbáld 1-2 új ételeket a nap. Ez segít, hogy megtudja, mi ételek elviselni.

Ne feledje, a gyomor pouch kiüríti lassabban, több szilárd vagy sűrű élelmiszerek, mint a folyadék, így képes lesz elviselni a kisebb mennyiségű élelmiszer mint amit folyadékkal.

Menj lassan. Ha nem tűri a tárgyalás puha ételek, újra pépesített élelmiszerek és próbálkozzon újra egy héten.

Egyél fehérjetartalmú élelmiszerek 1.

Kerülje élelmiszerek magas cukor-és zsír.

Tér étkezés 4-5 órás időközzel

Folytassa a protein italokat az étkezések között

Igyon egyéb folyadékok állandóan étkezések között

Page 10

10

Példák Soft Diéta (hozzáadott cukor / Sugar-Free, Low Fat):

Sült hal (nincs csontok)

Utánzás rák hús, baby garnélarák

Banán

Konzerv őszibarack vagy körte vízzel vagy gyümölcslével

Jól főtt zöldség mag nélkül vagy a bőr (nem kukorica vagy borsó)

Zavart, buggyantott vagy főtt tojást

Tonhal vagy tojás saláta (nincs hagyma, zeller, pimientos, stb)

Finoman borotvált csemege hús

sült, grillezett vagy roston csirke

Nedves élelmiszerek jobb lesz tolerálható. Nedvesítse húsok húsleves, alacsony zsírtartalmú

majonéz, vagy alacsony zsírtartalmú mártást vagy mártással.

Halak és tenger gyümölcsei fehérje puhább és könnyebb lebontani, mint a baromfi

vagy a vörös hús fehérjék.

Újramelegített ételek általában, hogy azok kiszáradnak és nehezen tolerálja.

Gyakori probléma Foods

(Kerüljük a 3 hónappal a műtét után)

A vörös húsok, mint a steak, sült marha-, sertés. Vörös hús magas izom rost, amely a

nehéz elválasztani még egy nagy rágás. Kerülje a hamburger egy hónappal a műtét után.

Un-pirított kenyér, zsemle, keksz (Pirított kenyér is jobban tolerálják.)

Tészta

Rizs

Membrán citrusfélék

Szárított gyümölcsök, diófélék, pattogatott kukorica, kókusz

Saláták, friss gyümölcs (kivéve a banán) és friss nyers zöldségek

4 Hónappal a Műtét után:

Szabályos Diéta

Probléma élelmiszerekhez fent most megpróbálta.

Rizs, tészta és tésztás kenyér nem tolerálható 6 hónapig vagy tovább.

Próbáljon friss gyümölcsök nélkül a bőr először. Ha tolerálja, a bőrt is megpróbálta a következő idő. Saláták általában jól tolerálták, ha jól megrágni.

Menj lassan. Próbáljon ki egy kis mennyiséget, hogy hogyan érzi magát.

Kerülje a magas cukor-és zsírtartalmú élelmiszerek megelőzésére dömping szindróma elkerülése és a magas kalória-bevitel.

Page 11

11

Élelmiszerek elkerülésére

Kemény / ropogós élelmiszerek soha nem lesz elfogadható. Diófélék és magvak

nehéz lebontani. Sült ételek / zsíros ételek nehezen emészthető, és nagyon magas

kalóriát.

Kukorica chips, burgonya chips, tortilla chips, kemény taco kagyló

Diófélék és magvak

Sült élelmiszerek és zsíros ételek

Rámutat Ne feledje:

Szilárd ételek tölti a gyomor pouch több folyadék így lesz enni kisebb mennyiségű élelmiszerek versus folyadékok.

Ha nem tolerálják az élelmiszer az első alkalommal, várjon egy héten, és próbálja újra.

Előfordulhat, hogy Ön elviselni egy bizonyos élelmiszer egy nap, és nem a következő. Ez normális, hogy ez megtörténjen.

Ha nem tolerálják bizonyos ételek vagy értesítés hányinger, hányás vagy hasmenés során vagy evés után, tegye fel magának a következő kérdéseket:

Mondtam rágni a paszta következetesség?

Hasznosnak eszem túl gyorsan?

Hasznosnak eszem túl sokat mennyisége?

Hasznosnak iszom folyadékot igazi étel vagy túl közel az én étel?

Mondtam enni valamit a magas cukor-vagy kövér?

volt az étel nedves, vagy túl száraz volt ez?

Lépései hozzá szilárd ételek:

Próbáljon csak 1 kis falat az új élelmiszer-és rágni is. Várj egy kicsit, és ha van nem jelent problémát, hogy újabb falatot.

Ha bármikor úgy érzi, túlságosan tele, hányingere, vagy hány, hagyja abba a táplálkozás és a pihenés. Vegyük csak a törölje folyadékok a következő étkezés, és adjunk hozzá kevert élelmiszerek és folyadékok a következő étkezés. Próbálkozzon szilárd élelmiszert újra a következő napon.

Page 12

12

PROTEIN

Protein a legfontosabb tápanyag koncentrálni, ha visszatérnének a diéta.

Mivel a mennyisége az étkezések idejére korlátozni fogják, akkor arra kell törekednie, minimum

80 gramm fehérjét naponta - ez kell, hogy jöjjön az Ön fehérje kiegészítő.

Miért protein fontos?

Sebgyógyulás

kímélve az izomműködés

minimalizálása hajhullás

fehérje alultápláltság megelőzése

Ne feledje, hogy enni fehérjetartalmú élelmiszerek először minden étkezés, majd a zöldség és gyümölcs.

Ezek jó fehérjeforrás:

Fehérjeforrások Adag mérete Fehérje (g)

Lefölöz vagy 1%-os tej 1 csésze 8

Lepárolt fölözött tej (konzerv) 1 csésze 19

Szójatej ital 1 csésze (8 uncia) 7

Nem zsíros száraz tejpor 1/3 csésze por 8

Zsírmentes, cukormentes joghurt 1 csésze (8 uncia) 8

Zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú túró ½ csésze (4 uncia) 14

Zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú

sajt szeletekre vagy Karakterlánc sajt 1 uncia / 1 szelet 6

LEAN húsok - bőr nélküli csirke

vagy pulyka mell, hal, marha, sonka, 1 uncia 7

Tojás vagy a tojás helyettesítő 1 tojás 7

Földimogyorós vaj (tejszínes) 1 evőkanál 5

Tofu ¼ csésze 5

Hüvelyesek, szárított bab borsó vagy lencse ½ csésze főtt 7-9

Chili vagy bableves ½ csésze 6-7

Szója / zöldség pogácsa (mint Gardenburger) 1 pogácsa 8-10

6

Mérési tanácsok:

1 uncia hús egyenlő körülbelül 3 - 4 evőkanál apróra vágott vagy darált hús.

1 uncia reszelt vagy túró, tonhal vagy tojás saláta 1/4 csésze (4 evőkanál).

A 3-uncia adag mérete csirke vagy hús körülbelül akkora, mint egy pakli kártya.

1 uncia = 28 gr

Page 13

13

Magas fehérje Ötletek

Csirke vagy pulyka

Pépesítve - A bébiétel vagy a saját. Próbálja keverés be feszült zsírszegény leves.

Mell - sült, vagy grillezett

vékonyra szeletelt csemege szeletek

húsgombóc, fasírt

Konzervek - remekül működik a csirkét salátával Feszült out of konzerv leves - általában nagyon nedves

Hal (ne csontok)

Sült, sült, buggyantott vagy grillezett hal

Garnélarák

Friss vagy konzerv lazac vízben

Konzerv tonhal vízben

Sushi

Marha-vagy borjúhús (Extra Lean)

Húsgombóc, fasírt

Sertéshús

vékony csemege sonka

Tojás vagy helyettesítő

Rántottát vagy omlettet

Házi eggnog készült sovány tej, cukor-helyettesítő

Diéta tejsodó

Tojás saláta

Deviled tojás

Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Tej (fölözött vagy 1%)

Joghurt (sima vagy no-hozzáadott cukor)

Alacsony zsírtartalmú sajtok, beleértve túró, string sajt, ricotta, vagy bármilyen egyéb sajtok amelyek a csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes.

Hüvelyesek

Mogyoróóvaj - sima

Szárított bab vagy lencse - vagy levesek, pörköltek vagy chili ezekből

Hummus

Vegetáriánus vagy zsírmentes refried bab

Tofu

Page 14

14

Protein kiegészítők

Mivel a korlátozott térfogatáramú a gyomor, akkor szinte lehetetlen megfelel az Ön igényeinek protein származó élelmiszer-források legfeljebb egy évvel a műtét után.

Meg kell fogyasztani egy fehérje italt kap, összesen 80 g fehérje naponta - ez lenne 2 fehérjét italok, 40 vagy több gramm szolgáló, vagy 4. adag egy fehérje inni 20 gramm fehérjét tartalmaz adagonként.

Egyszer le a folyadék diéta, a legjobb fogyasztani a protein italokat az étkezések között, nem pedig egy étkezést.

Hogyan válasszuk ki a fehérje-kiegészítés:

Ellenőrizze a címkét, hogy megtalálja a terméket, hogy magas a fehérje-, alacsony szénhidrát-, illetve cukor-és alacsony zsírtartalmú.

Válasszon egy terméket legalább 20 gramm vagy annál több fehérjét tartalmaz adagonként.

Whey protein választandó, különösen tejsavófehérje izolátum.

Válasszon olyan termék, amely alacsony cukortartalmú vagy cukormentes és a cukrozott és cukor- helyettesítő úgymint Nutrasweet (aszpartám) vagy Splenda (szukralóz) vagy aceszulfám

K. A cukortartalmat tüntetni a címkén nem lehet több, mint 6 grammnál szolgálatot.

Kerülje az italokat, mint a tagállamok biztosítsák, hogy Növelje vagy Slim Fast. Hajlamosak, hogy sok a szénhidrát-és zsír mint a tiszta fehérje por kevert soványtej vagy vizet.

Válasszon olyan termék, amely alacsony zsírtartalmú: nem több, mint 3 gramm zsírt tartalmaz 100 kalóriát. (Például Atkins turmixok általában túl magas zsír-és nem ajánlott).

Amennyiben a beszerzés protein italok:

GNC

Super kiegészítők

Trader Joe

Fred Meyer

Wal-Mart

Rite-Aid

Walgreen a

Bolt gyógyszertárak

On-line (www.Bariatriceating.com)

Page 15

15

Kereskedelmi Protein kiegészítők

Unjury (ízesített vagy Unflavored por).

20 gramm fehérjét tartalmaz lapát. Keverjük össze a 6-8oz. lefölözött tej, víz, vagy joghurt

Rendelési at www.UNJURY.com vagy (800) 517-5111 vagy (703) 925-9390

Ellenőrizze, hogy a weboldalak receptek felhasználásával Unflavored Unjury fehérje por.

Beneprotein (Unflavored)

1 kanál port = 6 gramm fehérjét

Rendelési at www.novartisnutrition.com vagy Walgreen-vagy www.resource.walgreens.com

Optimum 100% Whey Protein

1 kanál port = 24 gramm fehérjét

Zero Carb Isopure

2 gombóc por = 50 gramm fehérjét Elérhető GNC

Met-Rx Whey Protein Plus

2 gombóc por = 46 gramm fehérjét

Designer Whey Protein Supplement

1 kanál port = 17,5 gramm fehérjét

Elérhető a Rite-Aid, Super kiegészítők

EAS 100% Whey Protein

2 gombóc por = 23 gramm fehérjét

Zero Carb Isopure kész ital

40 gramm fehérjét, 20 gramm szolgáló

Gyümölcs ízek (tiszta folyadék)

EAS Myoplex Carb Sense kész ital

Folyékony termék 25 gramm fehérjét adagonként

MetRxUltra Pure Protein Shake (kész ital)

Folyékony termék 35 gramm fehérjét, 11 oz.

Worldwide Pure Protein (kész ital)

Folyékony termék 35 g fehérjét tartalmaz 11 gramm

(Elérhető Trader Joe-k)

Page 16

16

Ezek a termékek beszerezhetők a Bariatriceating.com:

(Ez az oldal nagy választékát protein porok és készen fogyasztható termékeket.

Ellenőrizze, hogy a honlap gyakran a rendelkezésre állás *).

Micelláris Milk kész ital

40 g. fehérje egy 17 uncia szolgáló

Új Whey Protein Liquid "Bullets"

3 uncia műanyag tartály - 42 g fehérje, 2 g szénhidrát

Narancs, szőlő vagy Fruit Punch ízek

AchievOne - Készen áll inni (tartalmazza a kávé)

20 g fehérjét tartalmaz 9 uncia szolgáló

Whey Gourmet

23 g fehérjét tartalmaz kanál

Jön a 12 ízek

Nektár

Bármely Whey Protein Íz

17 gramm fehérjét tartalmaz kis kanál

Add hozzá a levesek, chili, tojás, stb

IsoFruit Csemegete Protein koktél

Frissítő Cantaloupe vagy ananász ízesítéssel

21 gramm fehérjét, lapát

Protein Matrix

Elit

22 gramm fehérjét, kanál

IDS

Protein Csemegete a Go (műanyag palack előretöltött por)

(Tartalmazza a szárított gyümölcs vagy csokoládé bit)

25 g fehérje, 8 uncia

*Ezek a termékek az USA-ban vannak forgalomban

Page 17

17

További ötletek hozzáadásával fehérje élelmiszerek:

Nem zsíros száraz tejpor adható tej, forró gabona, krémlevesek, tört burgonya, vagy húsos - 1/3 csésze tejpor = 8 g fehérje.

Tojásfehérje por - is lehetnek élelmiszerekhez hozzáadható a fent felsorolt. Hozzáteszi megközelítőleg 6 gramm fehérjét, 2 evőkanál. (Ellenőrizze címke fehérjetartalom változhat márka szerint.) eladta a bolt (a sütési szakasz).

Tippek hozzá fajta a protein italok

Íz kivonatok vagy fűszerek, amelyek nem tartalmaznak cukrot adhatunk protein italokat ízét. Példák: vanília és mandula kivonat, fahéj és a szerecsendió.

Cukormentes kakaóport adhatunk, hogy egy csokoládé ízét.

Azonnali koffeinmentes kávé adhatunk ital vagy joghurt a íze változás.

Cukormentes Tang adhatunk vanília italok hogy hozzon létre egy narancssárga creamsicle aroma vagy próbálja ki egy natúr protein ital.

Sugar Free Kool-Aid vagy a Crystal Light por lehet használni, hogy íze protein italok

Cukormentes szirupok adható íz fehérje italok Ha egy ital íze túl vastag vagy túl édes próbálja ki több tej vagy víz.

Keverés tejjel további fehérjét és kalciumot.

Próbálja befagyasztása a fehérje ivás előkészítése után. Ez lehet fogyasztani egy kanállal mint a fagyasztott élvezet. Is lehet készíteni "popsicles".

Próbáljon jég hozzáadásával az előkészített protein ital blenderize hogy egy latyakos.

Próbálja keverés a fehérje por, sima vagy cukormentes vanília joghurt.

Próbáljon keverő fehérje por a cukormentes zselatin (mielőtt be van állítva).

Page 18

18

Napi Vitaminok és ásványi anyagok

Ön köteles az alábbi vitamin-és ásványianyag-kiegészítők naponta a többi az életét. Fogott egy vitamin és ásványi anyag kiegészítés elengedhetetlen, hogy fenntartsák az egészséges táplálkozásra és megakadályozza a vitamin-és ásványianyag-hiány. Most már nagyobb a kockázata a csökkent felszívódását, vitaminok és ásványi anyagok, mert: Ön eszik jelentősen kisebb mennyiségű étel egy nap.

Felszívódás vitaminok és ásványi anyagok történik a gyomorban és a vékonybélben.

Következő bypass, kevesebb terület abszorpció fordul elő.

Minden pirulák kell összetörni, szétrágni vagy folyadék az első hónapban a műtét után, vagy utasítása szerint az orvos.

Ha a kiegészítőket, hogy úgy undorító (különösen a vas), ne vegye be a éhgyomorra vagy próbálja szedését éjszaka vagy osztott adagokban.

Multivitamin ásványi anyagokkal

(Kezdje az első nap, hogy hazaér a kórházból).

Az első hónapban a műtét után

2 gyermek teljes multivitamin rágótabletta ásványi anyagokkal vagy 2 felnőtt rágható

multivitamin / ásványi anyag kiegészítők, hogy kétszer is a felnőtt RDA. Vegye étellel,

egyet reggel, egyet este.

Példák: One Day A gyermekek teljes, Flintstones befejezése. Centrum Gyermek Complete vagy Centrum Chewable a felnőttek, Kirkland (Costco márka), rágható multivitamin

2-3 Hónap a műtétet követően

Menjen 2 gyermek teljes vagy 2 felnőtt rágható multivitamin ásványi anyagokkal, vagy lehet váltani 2 felnőtt multivitamin / ásványi anyag tabletta naponta.

A tabletták kell törik darabokra. Lásd az alábbi irányelveket.

Vegye étellel, egyet reggel, egyet este.

4 hónappal a műtét után

Csökkentse az 1 multivitamin ásványi anyagokkal tabletta naponta az egész életed.

Vegye étkezés közben.

Ne feledje, pirula lehet venni az egész körülbelül egy hónappal a műtét után, vagy utasítása szerint a sebész. Ha a tabletta akkora, mint egy miniatűr, meg kell törni előtt fogyaszt. Ha a tabletta mérete a pinky körömmel is megengedhető, hogy egész.

Page 19

19

Kalcium-citrát

(Start figyelembe a nap, hogy hazaér a kórházból)

Nők és férfiak öregszünk 19-50 éves 1000 mg kalcium naponta

Nők és férfiak Kor 51 éves és annál idősebb 1200 mg kalcium naponta

Post-klimaxos nők 1200 - 1500 mg kalcium naponta

Ne haladja meg a 2500 mg elemi kalciumot naponta.

Iránymutatások figyelembe kalciumpótló:

A kalcium ajánlott a kalcium-citrát formában, mert jobban felszívódik után gyomor bypass műtét. Kalcium karbonát termékek, mint a Tums, Caltrate, Oscal, Viactiv vagy Coral Calcium nem szabad használni, mert nem jól felszívódik.

Ha nem teszik meg a napi ajánlott kalcium kiegészítők van egy fokozott a csontritkulás. Kalciumpótlók kell tenni a többi az életed.

Ne vegye az összes kalcium egyszerre. A szervezet képes felvenni mintegy 500 -600 mg. A kalcium egyszerre. Felosztása az adagot a nap folyamán a jobb felszívódását.

Ne szedjen kalcium-és vaspótló készítményeket egyidejűleg. Kalcium zavarhatja A vas felszívódását.

A kalcium-citrát megtalálható rágható, folyékony, tabletta vagy por formájában.

o 1 hónap a műtét után: Vegyen rágható vagy folyékony kalcium-citrát.

o 2. hónap a műtét után, és az élet: A kis kalcium tablettát lehet fogyasztott, vagy továbbra is megteszi rágható, folyadék vagy por alakban.

A következő oldalon a különböző kalcium-citrát termékek állnak rendelkezésre a lakossági üzletek, vitamin üzletekben vagy online.

Page 20

20

Kalcium-citrát termékek

Twin Labs Chewable kalcium-citrát ostya.

Kalcium-citrátot ostya tekintette 250 mg. per ostya.

Lifetime Liquid Cal / Mag

Folyékony kalcium-citrát, magnézium-.

Gyümölcs ízek: Blueberry, citrom, narancs, eper

Elérhető a Vitamin világ vagy vitaminworld.com (425-673-2930)

BARIATRIC Advantage

Chewable kalcium-citrát.

Ízek: menta, csokoládé és fahéj és Wild Cherry

200 mg. kalcium-citrát per rágható cukorka.

www.bariatricadvantage.com vagy 1800-898-6888

NOW Kalcium / magnézium-citrát D-vitaminnal por

Keverjük össze vízzel, gyümölcslével, cukormentes ízesített italok.

2 tk. por rendelkezik 400 mg. A kalcium-citrát-.

www.nowfoods.com vagy Super kiegészítők

Citracal (zúzott vagy vízben oldott) 200 mg. tablettánként

Kapható a gyógyszertárakban, élelmiszer boltok, üzletek.

Citracal Tejszínes Bites

500 mg. kalcium-citrát és 200 NE D-vitamin

Lemon tejszín, csokoládé Caramel, vagy karamell ízek

Elérhető a Rite-Aid

Hacsak orvosa másképp, egy hónap után a kis kalcium-citrát tabletta

lehet használni, vagy nagyobb tablettát lehet kisebb darabokra törni.

Page 21

21

B12-vitamin

(Kezdete amikor hazaér a kórházból)

Opciók:

1000 mcg injekciót havonta egyszer (meg kell által előírt MD)

Nyelvalatti B12: 500 mcg kristályos B12 naponta vagy 1000 mcg három alkalommal hét

Folyadék B12: 500 mcg naponta.

Nyelvalatti és folyékony termékek állnak rendelkezésre a Trader Joe, Rite-Aid, Walgreens, Super Kiegészítők, GNC, illetve on-line a www.bariatriceating.com

Vitamin B50 Complex

(Kezdete amint hazaér a kórházból) Vegyen be egy tablettát minden nap.

1. Győződjön meg arról, hogy a termék megvásárlásakor legalább 50 mg tiamin benne.

2. Elérhető a kiegészítés áruházakban vagy gyógyszertárakban vagy vitamin boltokban online.

3. Por formában áll rendelkezésre néhány Super étrendkiegészítők (lehet külön megrendelt)

4. Tabletták lehet összetörni.

Vas

(Kezdete egy hónappal a műtét után, ha menstruáló nők, vagy akiknek kórtörténetében vas

okozta vérszegénység)

Vasaló formájában vas-fumarát jobban felszívódik a gyomor bypass.

Ajánlott márka: Vitron C (200 mg-ot. Rendelkezik 66 mg. Elemi vas)

Vegye 200 mg. vastartalmú fumarát (66mg. elemi vas) napi felül a multivitamin / ásványi anyag kiegészítés.

BARIATRIC Advantage márka tartalmaz, csak 29 mg. elemi vas, így meg kellene legalább 3 naponta, hogy megfeleljen vas követelmények (vesz osztott adagokban).

Ne szedjen vaspótló egyidejűleg kalcium-kiegészítők, tejtermék termékek, koffeinmentes kávé, tea vagy kóla szódavíz. Ezek a tételek zavarhatja a vas felszívódását.

Page 22

22

Kiegészítés Menetrend 1. hónap 2. hónap 3. hónap Élettartam

Multivitamin

az ásványok

Napi

2 felnőtt vagy Childrens '

Rágható

Vegyen egyet am és egy

A pm.

2 felnőtt vagy

Gyermek

Rágható OR 2

Felnőtt Tabletta -

Szünet nagy tabletta

apróra

Vegyen egyet am és

egyet pm Ugyanaz, mint a 2. hónap

Vegyen egyet am

és egy óra

Egy naponta

Kalcium-citrát

Napi Nők és férfiak 19-50 éves korig. régi 1000 mg. naponta Nők és férfiak

51 év, vagy

1200 mg. naponta

posztmenopauzális

1500 mg. naponta

Chewable vagy folyékony

Vagy por

vagy

Zúzott tabletta

Ne szedje egész napi

adagot egyszerre. Hasít

dózisok a nap folyamán. Chewable vagy folyékony

Vagy por

vagy

Szünet nagy tabletta

apróra.

Ne vegye

egész napi adagot

egyszer. Hasít

dózisok alatt a

nap. Ugyanaz, mint a 2. hónap

Ne szedje a teljes

napi adag egy

idő. Osztott dózisok

folyamán a nap

Ugyanaz, mint a 2. hónap

Ne vegye

teljes napi adag

egyszerre. Hasít

dózisok alatt a

nap.

B12

Napi

Kezdete B12

Nyelvalatti vagy folyékony

500 mcg. Napi

Vagy 1000 mcg. 3 nap után

hét

Vagy havi injekciók Ugyanaz, mint az 1. hónap

Ugyanaz, mint a 2. hónap Ugyanaz, mint a 2. hónap

B50-Complex Egy tabletta zúzott

(Vagy por) Egy tabletta

mindennapi

Ugyanaz, mint a 2. hónap Ugyanaz, mint a 2. hónap

Vas

Naponta

menstruáló

nők vagy a történelem

vas

hiány

vérszegénység.

Nem szükséges Hónap 1

Kezdete Iron

66 mg elemi

vas naponta -

folyékony vagy rágható

(200 mg vas-

fumarát) naponta

Ne vegye

kalcium-és vas Ugyanaz, mint a 2. hónap

Ne vegye

kalcium-és vas

együtt

Ugyanaz, mint a 2. hónap

Ne vegye

kalcium-és vas

együtt

Fehérje

Kiegészítés

együtt

80 g fehérjét tartalmaz

nap fehérje

kiegészítés

Folytatás protein

kiegészítés

(Az étkezések között)

Folytatás protein

kiegészítés

(Az étkezések között)

Count protein

gramm élelmiszer

és állítsa be a

protein

kiegészítésére. Gól

a 80 g / nap

Page 23

23

Folyadékok

Ne igyon folyadékot étkezés.

Alkoholfogyasztás folyadékok étkezés közben, vagy túl közel étkezések okozhat puffadást, émelygést, hányás, vagy dömping-szindróma. A legjobb, hogy igyon sok folyadékot között a étkezést. Képzeld el, ha tesz egy kanál pudingot tölcsér, majd vizet öntött a tetejére. A víz fog ülni a tetején a puding, amíg a puding végül megy keresztül a csatornát. Ha ez volt a gyomor pouch, a vizet töltene, és vissza, amely fájdalmat, rossz közérzet, esetleg hányás.

Ne igyon folyadékot ½ - 1 órával étkezés előtt vagy ½ - 1 órával étkezés után.

Alkoholfogyasztás folyadékok étkezés lehet mosni élelmiszereket ki a gyomor pouch gyorsabban okoz korai éhség - vezethet növekvő élelmiszer-és kalória-bevitel.

Ezért, inni, mielőtt eszik, és étkezés után, de közben eszik.

folyadék bevitel nagyon fontos a megelőzés a kiszáradás és székrekedés; megfelelő

víz alapvető fontosságú, hogy segítsen a szervezetnek megszabadulni a hulladék fenntartani a megfelelő izomtónus és megelőzése megereszkedett bőrt.

SIP a víz egész nap étkezések között. A vizes palackot a sport tetején van egy jó módja

hogy a sérülttel kis kortyokban vizet és elkerülni gulping. Szopás jégen is segíteni fogja a

folyadékbevitel.

A kezdeti folyadék cél kell, hogy legyen legalább 4 csésze (32 oz. Vagy egy liter), a

koffein-mentes, cukormentes folyadékot naponta. Legalább a felét ez legyen a vízből.

Meg kell tudnia fogyasztani ezt az összeget néhány napon belül a műtét után.

Fokozatosan növelni szeretné a folyadékbevitelt, hogy legalább 8 pohár (64 oz.) Egy nap.

Ne használjon a szalma. Ez okozza a gyomor pouch, hogy töltse levegővel.

Próbálja változó hőmérséklete folyadékok fajta és a tolerancia.

A legtöbb folyadékok nem lehetnek kalóriatartalmú, mint a víz, Crystal Light, cukormentes Kool- Támogatás, kávé, cukrozatlan vagy mesterségesen édesített teát vagy levest. Kerülni kell minden cukor- édesített italok.

Gyümölcslé legyen 100%-os gyümölcslé hozzáadott cukor nélkül. Korlátozás legfeljebb 4 oz. naponta, és hígítsuk 4 uncia vizet.

Korlátozza a koffein nem több, mint 4 uncia naponta.

Kerülje a szénsavas italokat és a szódavíz. Flat (diéta) szóda is jobban tolerálják.

Kerülje az alkoholtartalmú italok. Nem rendelkezik tápértéke okozhatja, súlygyarapodás és / vagy májkárosodás.

Page 24

24

Cukor

Cukor és élelmiszerek magas cukor kell kerülni két okból: dömping-szindróma és magas kalóriabevitel.

Dömping szindróma

Dömping szindróma olyan állapot, ami okozhat kellemetlen tüneteket, mint a hasmenés, hányinger, szédülés, verejtékezés, gyengeség, fáradékonyság, szapora szívverés és a gyomor görcsök. Ez akkor fordul elő, ha ételek elhalad túl gyorsan a gyomorból a kis bél, különösen akkor, ha egy nagy koncentrációjú cukor vagy zsír. Idővel, néhány emberek is képesek elviselni édesség gond nélkül. Azonban, cukor-tartalmú ételek a kedvét miatt magas kalóriatartalmú.

Label Reading (címke olvasás, valószínűleg olvasd el az élelmiszerek címkéit)

Felülvizsgálata során címkék cukortartalom, a legegyszerűbb elkerülni élelmiszerek, amelyek a cukor felsorolt az egyik az első három komponenst, vagy több, mint 6 gramm cukrot tartalmaz adagonként. Cukoralkoholok néha édesítőszerként használt - nagy mennyiségben okozhat

görcsök, puffadás és / vagy hasmenést okozhat. Keresse meg a feltételeket, a címkén azt jelenti, hogy a cukor vagy cukoralkohol - például szavak az OSE vagy ol vége. Foods édesített Nutrasweet, szacharin, aceszulfám K, vagy Splenda vannak megengedhető.

Példák a cukrok:

Szacharóz (kristálycukor, barna cukor), dextróz, fruktóz, glükóz, maltóz, levulóz

Melasz, juharszirup, invert cukor, kukorica szirup vagy nagy fruktóz tartalmú kukorica szirup, méz

Példák a cukoralkoholok:

Szorbit, mannit, xilit, maltit, laktit, izomaltit, eritrit,

Hidrogénezett Keményítő hidrolizátumok (HSH)

Maltodextrin, polidextróz

Cukor-tartalmú élelmiszerek elkerülésére:

Candy, torta, sütemények, piték, sütemények, édes zsemle, muffin

Fagylalt, fagyasztott joghurt, sörbet, jégkrémet, fagylalt bár

Puding, puding, tömések

Konzerv gyümölcsök szirupban

Gabona vagy italok, hozzáadott cukor

Édes mártások, mint a barbecue szósz, édes-savanyú mártással

Dzsemek, zselék, megőrzi

Használhatja cukormentes változatai bármely fenti.

Candy Sütemény

Page 25

25

Zsírok

A magas zsírtartalmú ételek kerülni kell, mert ezek a szerek dömping-szindróma és

hozzájárulnak a magas kalória-bevitel.

Kerülje a sült ételek.

Kerülje a gyors ételeket.

Válassza az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes termékeket.

Kerülje a magas zsírtartalmú tejtermékek, mint a teljes tej, teljes zsírtartalmú tejföl, sajt vagy mártással.

Kerülje a magas zsírtartalmú sütemények, fánkok és desszertek.

Kerülje a magas zsírtartalmú húsok, mint például a szalonna és a kolbász vagy a hot dog.

Limit hozzáadott zsírok, mint például vaj, margarin, zsír, normál majonéz vagy kenhető, és rendszeres salátaöntet. Próbálja ki a zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú alternatívákat.

Kerülje a "snack ételek", mint a burgonya chips, tortilla chips, sajt fürtökkel.

Meg kell enni néhány "egészséges zsírok" naponta (például növényi olajok, például olívaolaj,

repce vagy szója, dió vagy dió vaj vagy avokádó). Azonban, mivel ezek olyan magas

kalóriát, akkor is korlátozni kell, hogy nem több, mint 2 - 3 teáskanál teljes naponta.

Lehetséges szövődmények

Hányinger / hányás

Ezt gyakran okozza eszik túl sokat, túl gyorsan eszik, nem rágó elég jól, vagy

ivás folyadékok szilárd ételeket. Ügyeljen arra, hogy enni egy lassú, nyugodt módon.

Hívja fel orvosát, ha Önnél gyakori vagy tartós hányás.

Hajhullás

Hajhullás olyan mellékhatása fogyás műtét. Lehet, hogy nem látni a hajhullás kezdetben miatt Az időt haj növekedését a gyökér. Látni fogja, hajhullás vagy törés, mint a haj növekszik a fejbőrt. Gyakran csak több hónappal a műtét után a hajhullás mutatni; és még néhány hónapig, hogy lásd a haj növekedni kezd vissza.

Hajhullás előfordulhat az alacsony fehérje-és cink-bevitel, és súlyos csökkenése összességében tápanyag bevitel. Meg kell venni egy legalább 80 gramm fehérjét naponta. Megfelelő fehérje bevitel segíthet csökkenteni (de nem akadályozza), hajhullás.

Ha a fehérjebevitel teljesíti a minimális ajánlott iránymutatásokat és a hajhullás folytatódik

legyen zavaró, akkor megpróbálhatja kiegészítéssel cink (legfeljebb 50 mg naponta.) On-

megy a hajhullás is lehet jele a vashiányos vérszegénység.

Page 26

26

Laktóz intolerancia

Néhány ember tapasztalhat intolerancia tejtermékekre után gyomor bypass műtét.

A tünetek gáz, görcsök és hasmenés. Ez akkor fordul elő, ha a szervezet nem tesz eleget a enzim laktáz, amely az enzim szükséges megemészteni tejtermékekre. Ha úgy gondolja, hogy laktóz intolerancia, akkor távolítsa el az összes tejtermék a diéta, 24 - 48 óra, majd lassan újra bevezetni egy új tétel egy időben annak megállapítása érdekében, tolerancia.

Opciók

Lactaid tabletták (rágható is), vagy folyékony Lactaid cseppek amelyeket fel lehet venni az anyatejbe.

Lactaid Tej (100% laktózmentes tej)

Lactaid joghurt, túró vagy sajt szelet.

szójatej (Szeszezett)

szója joghurt vagy szója sajt

Székrekedés

Székrekedés műtét után gyakori, de meg lehet előzni. Ez általában miatt

csökkent bevitel rost-tartalmú ételek, továbbá, vaspótló lehet székrekedést.

Tippek, hogy megakadályozzák a székrekedés

Igyon sok folyadékot - legalább 8 csésze (64 uncia) naponta.

Mozogjon rendszeresen.

Próbáljon bébiétel, aszalt szilvát vagy cukrozatlan hígított szilvalé vagy zabkását.

Ha hagyjuk, hogy folytassa szokásos élelmiszerek, meg lehet kezdeni enni magas rosttartalmú ételek, mint

A magas rosttartalmú gabonafélék (3 vagy több gramm rost adagonként), friss gyümölcsök, friss zöldségek és a hüvelyesek.

Add magas rosttartalmú ételek fokozatosan

Chew összes rost-tartalmú ételek nagyon jól.

Igyon sok folyadékot, amikor egyre rost az étrendben.

Ha a székrekedés is fennáll, próbáljon ki egy napi rost-kiegészítő, mint a cukormentes Metamucil vagy cukor-

free Citrucel, Konsyl, Fibercon vagy Benefiber.

* Amennyiben a székrekedés továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz, és ne vegye hashajtók konzultáció nélkül kezelőorvosával.

Page 27

27

Főbb pontok emlékezni

1. Te soha nem lesz képes enni a részek akkor fogyasztott a műtét előtt.

2. A biztonságos fogyás, meg kell enni egy egészséges, kiegyensúlyozott étrend.

3. Ügyeljen arra, hogy az egészséges élelmiszerek megválasztására, így a legtöbb tápanyag adagonként.

4. Válassza alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban gazdag élelmiszerek.

5. Legyen türelmes. Eleinte, akkor töltse ki után csak egy pár falatot. Ez normális jelenség. Állj étkezési ha úgy érzi, tele van.

6. Kezdeti étkezés mérete legyen kb 1-2 oz. (2 - 4 evőkanál) per étkezés, 3 étkezés után

nap. Kötet tolerancia növekszik az idő múlásával. Menjen a lassan enni, rágni élelmiszerek

alaposan és inni az étkezések között.

7. Amikor megpróbál egy új étel, vegyen be egy falatot, hogy ha ez kényelmes az Ön számára.

8. Meg kell venni az ajánlott vitamin / ásványi anyag kiegészítők, kalcium-, B12 és a vas

(Ha a menstruáló vagy vashiányos) minden nap az életed.

9. Meg kell fogyasztani protein ital vagy kiegészítheti a fehérje por az első évben,

és amíg a fehérjebevitel származó élelmiszerek megfelelő.

10. Követően az ajánlott diéta szabályait segít, hogy lefogy, és tartsa ki.

11. Ön elkötelezettsége diéta, a testmozgás és életmódbeli változtatások diktálni a siker után műtét.

12. Ön képes legyőzni a műtét, ami súlygyarapodás.

13. Legeltetés, ivás folyadékot ételek fogyasztása vagy magas kalóriatartalmú élelmiszerek és folyadékok példák módon, hogy a műtét lehet legyőzni.

14. Tartsa a diéta és mozgás napló. Jegyezzük fel az időt az étkezés, az elfogyasztott étel, adag mérete és előkészítés módszer. (Lehet, hogy az élelmiszer és a testmozgás naplót a sebész és / vagy a Diétaetikus látogatók.)

15. Vegyen részt BARIATRIC Support Group üléseket rendszeresen előtt és a műtét után.

Kövesse az útmutatásokat ez alatt az oktatás csomagot. Ön

volna nyújtani a szükséges eszközök elérése és fenntartása az egészséges fogyás.

Page 28

28

Feladatlista:

A következő feladatokat kell elvégezni a műtét előtt:

___ Vásárlási kiegészítők:

___Protein Kiegészítők - megpróbál egy változatos is tetszik

___Multivitamin

___B12

___B Complex

___Calcium Citrát

___Iron (Ha szükséges)

___Any Szükséges felszerelést (lásd felszerelése Checklist függelék)

___Any Egyéb ételek és italok szükség lesz közben a folyadék és

pépesített szakaszában az étrend (Beszámoló diéta szakaszok)

___ Készítsen néhány pépesített ételeket kell használni a műtét után

___ Complete Étkezés, kiegészítésében, és gyakorlatok ütemezése (lásd például a függeléket)

___ Tartsa dolgozik e viselkedés, hogy azok válnak szokások:

Gyakorold evés étkezés nélkül folyadékok

Gyakorold véve kis harapás és rágás alaposan

Ügyeljen arra, hogy mit csinálsz, miközben Ön eszik

Próbálja meg, hogy az utolsó étkezés legalább 30 perc

Sip folyadékok lassan - nem nyelni!

Kezdje az elválasztott gyerek magát koffein

Alternatívák keresése a kávé és üdítők

Ne rágózni

Ne használja a sorsot

Megtalálják a módját, hogy bele 30 perc tevékenység a napi rutin.

Források:

Az alábbi honlapok Kiemelten ajánlott:

www.bariatriceating.com

www.obesityhelp.com

Ezekkel a weboldalak, hogy megtalálja az élelmiszer-összetétel információ és / vagy nyomon követheti a bevitel:

www.calorieking.com

www.fitday.com

www.sparkpeople.com

Ezek a könyvek hasznos lehet:

Kivonulása Elhízás - A Guide to hosszú távú siker után Fogyás sebészet

Paula F. Peck, RN

Evés után jól Weight Loss Surgery

a Patt Levine és Michele Bontempo-Saray

Page 29

29

Függelék: Equipment Check List

Az alábbi lista a hasznos elemeket, hogy fontolja meg.

Az Ön Étkezés Pleasure:

___ Bébi Spoon, Cocktail Fork

(Segít, hogy a kis falatok)

___ Small Dekoratív lemezek

(Segít a részek, és növeli a szem fellebbezést az étkezés)

___ Szigetelt csészében vagy felmelegedés lemez

(Segít ételek melegen, amíg lassan jó étvágyat)

___ Sippy Cup

(Azok számára, hogy nehézségei vannak gulping folyadékok)

___ Víz palack sport felső

(Re-használható folytatni más cukormentes, szénsavmentes italok veled

Egyéb ötletek - gyertya, új placemats, és friss virágok, hogy hozzon létre egy kellemes étkezési

tapasztalat az asztalnál ...

Az ételkészítés

Ezek létfontosságú darab felszerelés:

____ Mini konyhai robotgép / élelmiszer chopper

____ Hand Blender vagy a "Magic Bullet" (elérhető a Walgreen-k)

____ Mérése kanalak és csészék

____ Kis konyhai mérleg

Ezek nagyon hasznos:

____ Extra Ice Cube Tálcák

____ Small Fagyasztó zsákok

____ Permanent Marker vagy fagyasztó címkék

____ Kis műanyag tartályban vagy

____ The Food Saver (a vákuum pack élelmiszerek)

(A 100 $ befektetések elérhető Wal-Mart)

For Gyógyszerek:

____ Pill Crusher

____ Pill Splitter

____ Nagy pill ügyben (1 hétre)

Page 30

30

Függelék: pépesített Diéta Minta Ellátás:

Az alábbi ötletek pépesített ételeket. Minden étkezés áll mintegy ¼ csésze. Használd a saját kreativitását add fajta diéta. Fűszerek és ételízesítők nem korlátozódik után műtét. Ne feledje, hogy minden a napi 3 étkezés fehérje-alapú, és magában foglalja a esszenciális zsírokat (pl. margarin, majonéz, olaj) az Ön élelmiszer-készítmény.

1. példa: 2 evőkanál egy pépesített sajt omlett készült Eggbeaters

1 evőkanál forró gabona

1 evőkanál cukor-mentes vagy sima joghurt

Példa 2: 2 evőkanál blended alacsony zsírtartalmú túró

2 evőkanál pépesített gyümölcs (pl. almaszósz, őszibarack, körte, vagy bébiétel gyümölcsöt)

3. példa: 1 evőkanál sima mogyoróvaj

2 sós keksz

1 evőkanál pépesített gyümölcs (banán)

Példa 4: 2 evőkanál reszelt sajt

1 evőkanál polenta

1 evőkanál pépesített sült zöldség vagy marinara mártással

Példa 5: 2 evőkanál zsírmentes refried bab, vagy hummus

2 sült tortilla chips

1 evőkanál reszelt sajt, körettel pépesített salsa és alacsony zsírtartalmú tejföllel

6. példa: 2 evőkanál tört tonhal vagy lazac saláta készült 1 tk könnyű majonéz

2 alacsony zsírtartalmú keksz

1 evőkanál pépesített gyümölcs vagy bébiétel gyümölcs

7. példa: 2 evőkanál tört / sima, tojás vagy csirke saláta, 1 tk könnyű majonéz

2 alacsony zsírtartalmú keksz

1 TBS pépesített gyümölcs, vagy diétás puding

8. példa: 3 evőkanál ricotta sajt

1 evőkanál marinara szósszal

1 evőkanál pépesített sült zöldségekkel

9. példa: 2 evőkanál pépesített pulyka vagy csirke, 1 teáskanál szósszal vagy húsleves

1 evőkanál burgonyapüré vagy édesburgonya

1 evőkanál pépesített zöldség vagy gyümölcs

10. példa: 2 evőkanál pépesített rák vagy homár 1 tk könnyű majonéz

Meghintjük Old Bay Fűszerezés

1 evőkanál pépesített makk squash

1 evőkanál pépesített gyümölcs

11. példa: 2 evőkanál pépesített chili

2 Alacsony zsírtartalmú keksz

1 evőkanál diéta puding

Page 31

31

Függelék: Étkezés Schedule példa

Minta:

Ön Menetrend:

Idő

Étkezés / kiegészítés

Vagy Vitamin

Idő

Étkezés / Kiegészítés vagy vitamin

7:00 - 7:30 Étkezés 1 Multivitamin B12, B Complex

8:15 Indítása Folyadék Vas-kiegészítésében

9:00 Gyalog 15 perc

10:00 Protein Supplement

11:15 Állj Folyadék

12:00 - 12:30 2. Étkezés

1:15 Indítása Folyadék Kalcium-kiegészítésében

3:00 Protein Supplement

4:15 Állj Folyadék

5:00 - 5:30 Étkezés 3 Multivitamin

6:15 Indítása Folyadék Kalcium-kiegészítésében

7:00 Gyalog 15 perc

8:00 Protein Supplement

Napi Célok:

Igyál egy minimum 64 uncia folyadék.

Sip folyadékok étkezések között

Séta 30 percen

Egyél 3 étkezés és a fehérje turmixok, hogy megfeleljen protein szükség:

Legalább 80 g fehérje kiegészítőkből napi

Kiegészítők:

Kalcium - 1000 -1200 mg naponta (kalcium-citrát)

B12 - 1.000 mcg 3x/week vagy 500 mcg naponta

B Complex napi

Multivitamin - 2 rágótabletta naponta étkezés

Vas - 200 mg vas-fumarát (1 Vitron C naponta), ha szükséges

Emlékeztető: Ne kombinálja a kalcium, a vas, hogy csak 600 mg kalciumot egyszerre

Ne szedje a vas 2 órán belül az étkezési tejtermékek

Ételek kell 4 és 5 óra közötti Apart

Ne igyon 30-45 perccel azelőtt, közben vagy 30 - 45 perc után egy étkezés

Page 32

32

Viselkedésmódosító TECHNIKÁK

1. Ne egyél előtt a TV-t.

2. Ne olvassa evés közben.

3. Pre-része az élelmiszer, és tegye a doboz vagy csomag van.

4. Tartsa csábító ételek a házból.

5. Ne menj a boltba éhes.

6. Készíts egy bevásárló listát.

7. A kisebb tányérok és tálak.

8. Tartsa egészséges ételek állnak rendelkezésre.

9. Fókuszban a más tevékenységet nem eszik.

10. Mosson fogat étkezések után, vagy ha érzi a vágyat, hogy enni.

11. Ne együnk állva felek vagy büfék.

12. Ne állj meg az élelmiszer asztalnál a feleket.

13. Ajánlat hogy az egészséges élelmiszer-tételt, hogy az egyik fél.

14. Autóját messze az úticélt.

15. Kelj fel megváltoztatni a tv-csatorna használata helyett a távirányító.

16. Vegyük a lépcsőn, hanem a lift.

17. Tartsa a diéta és mozgás napló.

9686. Gaacsy (válaszként erre: 9683. - Edebaba)
2015. dec. 10. 12:17

Edebaba! Te egy mekkora kincs vagy nekünk (is)!! Hihetetlen, mennyi hasznos dolgot megtudok Tőled! Nagyon köszönöm! Jó lenne, ha a műtétemre is elkísérnél, fognád a kezem és mindent elmondanál, hogy mi-miért-vagy miért nem úgy van, ahogy ...

Nagyon köszönöm!

9685. Gaacsy (válaszként erre: 9681. - 2664dcbb41)
2015. dec. 10. 12:13

Kedves knildus! Jaj, hát szomorúan hallom ki a szavaidból, hogy nem szárnyalsz (MÉG)! Én azt már a korábbi levelekből leszűrtem magamnak, hogy az eleje nem lesz egy "méznyalás" - és meg is erősítettél ebben. Próbálom magam felszívni és az agyamat arra kondicionálni, hogy a cél érdekében ezeket el kell viselni és hamarosan, minden nappal (ahogy a többiek is írják) csak jobb lesz!

Furcsa, ez, hogy az evéshez a fájdalmat társítod - de talán ez a normális agyműködés eredménye. Nagy kajás múltunkról valahogy le kell állnunk - és gondold el, ha a szervezet nem jelezne komoly arculcsapásokkal, akkor azért csak el-csipegetnénk 100-200 falatkát! Úgy gondolom, hogy a napi tapasztalatok és az önmagadra figyelés meghozza az enyhülést - nagyon hamarosan!

Azt nyomozom már egy ideje, hogy ki tudja, hogy milyen vitaminokat és egyéb kiegészítőket érdemes magunkhoz venni, hogy pótoljuk azt, amit kajával nem tudunk bevinni, de egyszerűen nem találom, pedig valahol itt olvastam egy listát ezekről.

Kérlek, hogy tarts ki és feltétlen számolj be, ha már vannak pozitív tapasztalásaid is!

Sokat gondolok Rád és szorítok, hogy jobb legyen!

9684. edebaba (válaszként erre: 9681. - 2664dcbb41)
2015. dec. 10. 09:50
Kedves Knildus! Nekem is volt olyan pár hetem, amikor egyszerűen rettegtem az evéstől. A munkahelyemen csak olyat ettem, amiről már többször meggyőződem, hogy nem lesz baj. Babapiskóta, ropi, tea, toastkenyér. Egyél olyat, ami egy korty folyadékkal pépes lesz, mert az megkönnyíti a dolgodat. (személy szerint én már egy idő után undorodtam a babapiskótától is). Az idő majd ezt is megoldja, hat hetesen már több a lehetőség, de ha meg tudod oldani, inkább otthon próbálkozz. Én pont tegnap jártam úgy, hogy este megittam egy kis hideg tejet. Pár nappal elötte két korty oké volt. Hát tegnap nem! egész éjjel minden irányban kész voltam! Tanultam belőle! Hétvégén már mandarint is tudtam enni. Lassan olyan is megy, amiben vannak hasznos dolgok is: vitamin... Tarts ki! pár hét és jobb lesz, no meg Te is tapasztaltabb!
9683. edebaba (válaszként erre: 9679. - Gaacsy)
2015. dec. 10. 09:41
Reggel 9 fél 10-re kell menni. Ekkor megmutatják a szobádat. Egy éjjeli szekrény van, más szekrény nincs, így a cuccaid zöme táskában marad. Érdemes kipakolni olyan dolgokat, amit az első két napban használsz (hálóing, köntös, törcsi, nedves törlő...). Egyszer csak jönnek a nővérek és berakják a branült. Használd ki, hogy éjfélig lehet inni, minél többet igyál, hogy legyen vénád! Aztán jön az altató orvos, Mohos doktor. A műtétek általában kora délután zajlanak, ez attól függ ki hogy ér rá, hogy van szabad műtő. Le kell vetkőzni pucérra, és a harisnyát felvenni. Ebben a szettben visznek el ágyastól a műtőbe. Kb. 2 és fél óra, ha jól tudom. Az intenzíven ébredsz, ott töltöd az éjszakát, másnap reggel visznek vissza a szobába. Ezután talpra állítanak, kiveszik a katétert (ezt műtét alatt rakják be nem is érzed) Aznap sok infúziót kapsz. De a mosdóba saját lábon kell menni. Fehérneműt szeintem nem érdemes ekkor felvenni, mert csak plusz feladat azt húzgálni. A fürdőbe érdemes bekészíteni a nedves törlőt, az jó szolgálatot tehet.
9682. laci2017
2015. dec. 9. 20:05
Sziasztok! Engem egy hónapja műtöttek. Érdeklődnék, van-e köztetek olyan akinek műtét előtt volt gyomorgyűrűje? Én keveset de tudok enni, az ivás sem okoz gondot. Érzem a fogyást, de sajnos a műtét előtt nem mérekeztem. Az utolsó héten 1kg fogyás. Kicsit aggódom, hogy a gyűrű után nem hoz olyan szép eredményt, mint amiről ti be tudtok számolni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook