Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Kedves Yokke! Hát ez isteni, hogy együtt csináljátok a feleségeddel! Együtt kaptok új életet! Ha tudunk, segítünk bármiben, kérdezzetek nyugodtan!
Tényleg jó lenne össze-szervezni egy csoportot - a "gizdák" csapatát, találkozgathatnánk (bár ez sokaknak biztos macerás a távolságok miatt).
De ha jönnek visszajelzések, hogy tényleg jó lenne egy "gizda" csapat-találkozó, én szívesen részt veszek a szervezésében!
Akkor várjuk a jelentkezésedet/jelentkezéseteket, szorítunk, hogy minden jól menjen!
Üdv
Kedves Eszter,
nagyon jó a kérdés - erre még én sem tudom a választ, bár csak 3 hete műtöttek.
Megkérdeztem a kórházban a hazaengedés előtt, hogy nincs-e valami "szamárvezető", vagy tanács-gyűjtemény, de azt mondták, hogy még csak most készül.
De azért vagyunk itt hogy elmondjuk egymásnak - amit Zsuzsi is írt, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más-más a szervezete és másként reagál az új pocijával a régen szeretett ízekre. Tehát mindenki maga tapasztalja meg, mi fog ízleni, mit tud megemészteni.
Én eleinte azt hittem mindenevő leszek - és nem is kisebbítették meg a gyomromat de ahogy telik az idő és egyre több mindent kipróbálok, egyre többször érzem hogy mi nem tetszik az új bendőnek. Például a húsféléktől teljesen le tudok merevedni, azaz iszonyú hamar jön a dömping. De pl a joghurtot - akár itthon ízesítve, simán benyalom. Más meg a tejtermékekkel áll hadilábon.
Szóval én a vércse, aki korábban húst evett hússal, most inkább kerülöm.
Figyelni kell Magad hogy mit kívánsz... akkor azt általában tudod is enni.
A mennyit ... na az megint egyénileg kitapasztalandó. Meg kell ismerni az érzést, hogy mikor jelez a gyomor, hogy már telítődik. És mikor az első telítettségre utaló érzés jön - na azt a falatot már nem szabad lenyelni.
Nálam legalább is így van.
Remélem, azért hasznos volt a válaszom Neked - bár semmivel nem jutottál előrébb. :-)
ELEINTE NEM,,,,,
igy is ugy is pürézel és örülsz HA 3 kanálall le gyürsz no meg a napi 1,5 l folyadék
aztán VIGYÁZZZZZZ
nem a mennyi hanem a MI a kérdés ....
én ugy gondoltam elötöl fogva hogy ez egy szupi lehetöség "mint a cigi vagy alkohol függöség"Lejönni a cukorrol -steviárol ÉDESÍTÖRÖL
Higgyétek el bizti nem vagyunk egyformák de nekem miközben NEM voltam nagy cukorkás vagy csokis inkább sos mogyi stb evö nehéz volt elhagyni mindenhol van rejtett cukor
szoval az elsö 8-10 hét elég macerás volt de MA nem adnám semmiért hogy ez az állando kivánás nincs nem éhség.. csak kivánás ....De minden erösebb izü lett répa alma zöldségek sima joghurt friss gyümivel semmi nem savanyu söt birsalma párolva isteni .....szoval használjátok ki föleg az elsö idöszakot 6-8 honap aztán ugyis tágul a gyomor picit
minden jot.....
Mindenkinek gratulálok az elért eredményért és bátorságot kívánok a műtét előtt állóknak.
Egyetlen kérdésem lenne azokhoz, akik már műtét után vannak. Kell számolgatni a kalóriákat, vagy pontosan megmondják, hogy miből, mennyit lehet enni a műtét után?
Előre is köszönöm a választ.
sok sok sikert!!!!!!!!!!!
kitartást ....
fogadj meg egy tanácsot ...
nekünk a diéta nem ujj NE várj csak erre a mütétre hogy ez csodákra képes....igen is nem is.
nekem ezzel eggyidöben volt egy élelmiszer allergia tesztem ...ezzel kombinálva tartottam a diétát mütét után
most vagyok 1 éves mütött
135-röl indultam 48,2 bmi vel
most 73 vagyok 26 bmi vel és ez itt elég ..gondolom én a testem mit gondol nem tudom ..
sosem bánod meg ---segíts rá a mütétre ..
sok sok sikert
zsuzsi
Sziasztok!
Szerdán lesz Mohos dokival a megbeszélés és jövő héten kedden a műtét. Kiindulásként 185kg vagyok és 190cm magas, műtét után jelentkezem és beszámolok a fogyásomról. Köszönöm a fórumtársaim segítségét, lelkileg igazán sokat segít.
De leginkább Pici barátomnak köszönöm a legtöbbet, mert Ő a mentorunk.
Igen mentorunk, mert a feleségemet pedig március 1.-én műtik és Pici segített eljutni odáig, hogy együtt Évával hozzuk meg ezt fontos lépést.
Remélem minden simán megy majd és mihamarabb találkozunk a gizdák csapatában.
Üdv: Y
Sziasztok! Koszonom a dicseretet es a biztato szavakat, ez az a hely ahol ezt tenyleg szivesen hallom es erot ad, mert mindannyian hasonlo cipoben jarunk. Eloszor is gratulalok mindenkinek aki szepen fogy es a sok kellemetlenseg utan is pozitivan gondolkodik. Akiket most mutenek vagy fognak azoknak pedig nagyon eros kitartast es sok turelmet kivanok.
Az edzesem, hat bevallom oszinten kicsit feltem belevagni, de tenni szeretnek mar vegre en is valamit, hogy jobban nezzek ki, nem csak a mutetre hagyatkozom. Bemelegiteskent 20 percet biciklizek 3-as fokozaton, majd lassan korbejarok par gepet es 3x15 periodusban erositem a derekam, popsim, vallam, mellem , picit haspres, belsocomb izom es felkar izom. Mint mondottam 3x15 gyakorlatot vegzek vegul 15 percet a futopadon sietos tempoban gyalogolok ez nalam 5.5 erossegen. Kellemesen elfaradok, szakad rolam a viz. kedden, szerdan es csutortokon jarok es segit meg legalabb 1,5 kilot leadnom...igy atlagban 2.5 kilot fogyok egy heten. Nem kell felni mozogni, nekem nincsennek fajdalmaim mikozben edzek.. a haspressel vigyazok, de az osszes tobbi megy , mint a karikacsapas :) Itt nekem 2 hetet mondtak , hogy varjak a sporttal mutet utan en 6 het utan kezdtem el es nagyon elvezem, buszken jovok minden nap haza, hogy ma is megcsinaltam :)) Regebben mikor fogyoztam soha nem tornaztam arra varva, hogy majd, ha kevesebb kilo leszek akkor jobban megy, de ez nem igaz, most mar latom..szinte olvadnak a kilok es jottesz a lelkemnek. Azt is megfigyeltem, hogy maskeppen reagal a borom is..most valahogy szebb es nem log annyira...TUDOM a boromet amugy is szabni fogjak, de talan kicsit kevesebbet kell majd kivagniuk. Csak biztatni tudlak benneteket...kezdjetek el sportolni, higgyetek el sokkal tobbre vagyunk kepesek, mint azt gondolnank...ezt tapasztalom en is...puszi mindenkinek :)
Kedves Ojuna és Edebaba!
Nagyon gratulálok nektek, gyönyörű eredményeitek vannak! Jó hallani azt is - és erre figyeljenek a még műtét előtt állók is, - hogy nem feltétlen szenvedés az evés az új életünkben! Sokan szinte mindent tudnak enni és inni - persze az agynak nehéz lehet felfogni, hogy milyen keveset. De a korábban kedvelt ízeket sem kell megvonni magunktól.
Arra kíváncsi lennék, hogy kinek hogy alakult át az étkezési szokása, mennyivel étkezik "okosabban" (azaz olyan kajákat esztek-e, amik egészségesebbek, értékesebb tápanyagok, lassabban vagy gyorsabban felszívódó kajákat esztek)?
Ki milyen tanácsokat kapott, olvasott?
Előre is köszi a válaszaitokat.
Szép napot és további jó fogyást!
Sziasztok! Na, azt hiszem a korábbi nagy arcomból ezennel megszeppenve jelentősen és ünnepélyesen visszaveszek! Jan. 11-i műtött vagyok, eddig minden sima méznyalás volt... Sőt, meggyanusítottam a dokit a varratszedésen, hogy biztos csak megkarcolgatta a pocakomat, de nem is szűkítette be, mert hogy nekem minden lemegy és semmi bajom!
Nos, jelentem, mégiscsak kisebb gyomrot csinált nekem az áldott jó Mohos doktor, mert ma (VÉGRE!!) átéltem az első nagy tusát a lenyelt és feljönni készülő ebéd és a szívdobogás terén!
Nagyon-nagyon kellemetlen volt, de annak örülök, hogy megtapasztaltam ezt az érzést. Remélem, fogom tudni, hogy meddig ehetek és mikor jön a kibukás.
Sok puszi Mindenkinek! (láttatok már ilyet, hogy valaki a rosszullétének is örüljön??)
Ha antibiotikumot szedsz,biztosan megoldja a gondod egy hét alatt. Nagyon kellemetlen lenne ,ha friss műtöttként köhögnél,tüsszögnél. Sürgősen keresd fel a háziorvost!
Megértem,ha nem akarsz gyógyszert szedni,de itt most nagy a tét!
Nekem szakaszos az, hogy mit enneék s milyen mennyiségben. Az édesség utáni vágyam most ug elmúlt, hogy egy kocka csoki se menen le semmiért. MAx némi tejes édesség túrórudi stb de az is csak minimális. Vissza is fogytam 61 kg-ra. A bélgázképződést nagyban befolyásolja, hogy a nap folyamán mit eszem s nekem is estére rosszabb de néha már regel is jelentkezik. Ujabban a hasmenést székrekedés váltotta fel s már többször kellett hashajtóhoz nyúlnom néha még az se segitett csak a szűztea kapszula. A dömpingem alig változik pl tegnap este 8kor sikerült magam annyira lesokkolni egy mazsolás krémtúróval ,h szakadt rólam a viz s a szivem kiugrott. Ujabban mindenből csak nagyon keveset tudok enni s nekem is a főzelék s a leves a mindenem. Husok elmennek ugyan de nem annyira. A gyümölcsöktől mindig akkora gyomormorgásom van ,hogy messziről hallatszik de nem fáj vagy ilyesmi .A cukorbetegségem ugy leredukálódott, h napi 2 szeri meforál szedésével a normál tartományban van! SEMMI_ INZULIN már lassan másfél éve.
Sajnos most kiderült, hogy nagyon vérszegény vagyok (bár mindig is az voltam csak most rosszabb a felszivódása is mindennek) igy a plasztiaki műtétem a hasamra elhalasztva mig helyre nem áll a vérkép. Neked rendben van a vérképed? MEnnyiről is indultál? mármint kiló
Értem. Amit mindebből levettem, hogy Te valamiféle önerősítésért jöttél ide. Hát megadom neked: Nagyon ügyes vagy, és szívből gratulálok, hogy te nem szorulsz erre a műtétre!
(Vagy ki tudja, csupán irigykedsz ránk, mert hamarosan vékonyabbak leszünk nálad.) :))))))))))
Leírtam az első hsz-emben.
Nem, nem kell indokolnom neked sem. Nem, nem kell jogosítvány ide írni.
Jeleztem, hogy mennyire fájdalmas tény, hogy a műtéthez folyamodók legnagyobb része csak lusta nem zabálni, és ez mekkora tragédia. Hogy ez egy komolyabb műtét ennél.
Szerintem itt nem "csak" 20kg felesleggel rendelkező emberkék vannak. Én már 10 évesen 80kg voltam, igen nagyon sajnálatos tény, hogy 5 évesen már nem jutott eszembe a diéta, de az én koromban még a gyerek gyerek volt, és ilyenekre nem figyelt oda. Azt ettem, amit kaptam, és hiába mozogtam rengeteget, gyorsabban híztam, mint mások. Aztán mikor ráeszméltem mindennek a jelentőségére, igyekeztem odafigyelni az evésre, de már késő volt. (Nem hiába beszélnek a gyerekkori elhízás jelentőségéről ugye. Aki gyerekként ugyanis elhízik és tini koráig nem adja le, az egész életében szenvedni fog a kilóival.) Többször fogytam 30-50kg-ot, de valami miatt mindig visszajöttek a kilók. Vagy betegség, vagy szülés utáni depresszió (pedig a terhességeim alatt egy grammot sem híztam), vagy egyszerűen csak éltem az életem és nem figyeltem a súlyomra. Az ember egy idő után belefárad a folyamatos küzdelembe, én ezért választom ezt az utat.
De nem tudom egyébként mire vagy kíváncsi? Vagy mi okból jöttél ebbe a csoportba?
Igaz, én soha nem voltam egy mázsa vagy a felett.
Mert én kétségbe estem már akkor, amikor 80 kilót mutatott a mérleg. Az is 20 kiló túlsúly, ami rengeteg.
Jajj, de belegyalogoltam ...
Igen, aranyom, volt "gentikailag" kövér, mert a család ugye az és hát mit lehet tenni, mindenki ilyen ...
Hát nem. Tizenéve karcsú vagyok, mert nem zabálom azt, ami kövéríti a családot, és főleg: nem akkora mennyiségben. És sportolok, mert az jó és nem fogok hamar meghalni.
És én is voltam anno orvosnál, hogy mit lehet tenni ... És orvosi tény, hogy olyanok is elmennek erre a súlyos műtétre, akiknek nem kellene. Nagyon sokan. Mert VALÓDI ételfüggő kevés van. Tohonya, tunya, lusta, tanácstalan ember viszont sokkal több.
Ez akkor is sajnálatos tény, ha kikéred magadnak. Semmi olyat nem írtam, ami hisztire adna okot. Kivéve, ha betalál, de az meg a te bajod.
szeretném megkérdezni OVATOSAN hogy ki vagy te...
Vagy vagy voltál elhizott..!!??
az ilyen fajta megjegyzéseket meg megtarthatod magadnak és dugd oda ahová gondolom a füled mögé a kispolcra ......
Nyilatkozz CSAK a magad nevében REMELEM ezt is tetted EZEN fergeteges-magasröptü -tudományos -komoly alapokat RENGETÖ Irás MÜVED KIFUNDÁLÁSA altt a lelked öntötted ki.......AZ én lelkem háborog a dühöm meg forrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ennyi baromság egy helyen....legközelebb HALGASSSSSSSSSS
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok