Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9861. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9860. - Barackca)
2016. febr. 13. 15:46
Nekem 36 BMI-m volt, minden gond nélkül elvállalt a doktor.
9860. Barackca
2016. febr. 13. 10:52

..Oké, megtaláltam a választ, bocsi! :)..

.."40 alatti testömegindex (BMI) mellett, nincs még más társbetegség, 20-30 éves korban megelőzésképpen elvégezhető-e a műtét?

A legújabb szakmai állásfoglalás szerint társbetegség nélkül 35 –ös BMI az alsó küszöb."..

9859. Barackca
2016. febr. 13. 10:44

..Jó reggelt! :)..

..Knildus, gratulálok!! :)..

..Virino, Te nem jó anya vagy, hanem CSODÁS anya!!..Az utolsó mondatoddal pedig hatványozottan egyet értek!..

..Egy kérdésem lenne: a honlapon azt olvastam, hogy az lehet alkalmas bypass-ra, akinek a BMI-je 40 fölötti, vagy 35 fölötti társbetegséggel..Nekem most 38,75, társbetegség nélkül..Így nincs esélyem a műtétre, vagy a dokitól függ, hogy mit mondd a konzultáción??..

9858. zsuzsi135 (válaszként erre: 9857. - Virino)
2016. febr. 13. 09:22

ezt rosszul latod NEM VAGY ROSSZ ANYA!!!!!!

Söt .....

De igen a buta emberek miatt vannak problémák ....

igen mindenki azt gondolja ez csak zabál valoszinü tábla számra falja a csokikat ettöl ilyen dagadtt...

HÁT NEM!!

DE legelöször is nem ezeknek a BIRKÁKNAK magamnak akartam megmutatni hogy igen is MEGCSINÁLOM!

25 év kövérség után/Elötte nem voltam 65kg több/ x fogyokura Y probálkozás mind sikertelenül ez most menni fog mert

kitartás anyukák apukák vagy csak emberek!

9857. Virino
2016. febr. 13. 07:41
Kicsit visszaolvastam, és higgyétek el, hogy egy olyan embernek, mint pl. én, aki már 10 évesen 70-80kg között mozgott, minden pénzt megér az, hogy egyszer életében ha nem is vékony, de normál testalkatú legyen. Bárhová megyek, megbámulnak, mindenhol attól félek, hogy ha leülök leszakad alattam. Vidámparkban vagy búcsúban azért nem ülök fel semmire, mert félek, hogy leszakad, vagy egyszerűen nem férek bele. A depresszióm emiatt már odáig fajult, hogy még sétálni sem megyek a gyerekekkel, mert azt figyelem, hogy ki bámul és kuncog a hátam mögött. Nyáron nem megyek velük strandra, mert nem akarom, hogy rajtam röhögjön mindenki. Én leginkább ezért csináltattam meg a műtétet. Jó anya akarok lenni. A gyerekeim pedig minden pénzt megérnek.
9856. Virino (válaszként erre: 9855. - 2664dcbb41)
2016. febr. 13. 07:36
Szívből gratulálok! Érezd jól magad a bőrödben! :D
2016. febr. 12. 15:45
Egy kis helyzetjelentés: Ma volt a soron következő mérésem, - 20 kg-nál tartok 10 hetes műtöttként. Nagyon boldog vagyok.
9854. zsuzsi135
2016. febr. 12. 13:11

Köszönöm hogy más is igy látja

DE egy dolgot még mondanom kell....

MAGUNKNAK nem másnak fogyunk ......

azt gondolom mi ducik annyi mindent tettünk és teszünk FELÁLDOZOAN a családért és környezetünkért

talán azért is hogy a környezet elfogadjon bennünket...!?

Ducik java része vicces-humoros...és legtöbbször önnmagán nevet-csinál abbol humort amin BELÜL sir!

Szoval evvel nem azt akarom mondani hogy a "giznyák" nem humorosak vagy nem tesznek meg mindent a családért....NEM.Persze hogy igen DE mi 5x annyi energiát fektetünk bele.

Namost ennek az energiának a felét magunkra MAGATOKRA kell fordítani ..!!!!!

NAGYON NAGYON SOK SIKERT MINDENKINEK......

ha mindent jol csinálok lehet lessz fotom elötte utánna .csak idö kérdése..

9853. Barackca
2016. febr. 11. 22:01
..Én még ugyan a közelében sem járok a műtétnek, de Zsuzsival értek egyet: durván hangzik az a másfél millió forint, de ha az ember leül és kiszámolgatja, hogy mondjuk 40-50 éves korától mennyit költene 30 éven keresztül vérnyomás-gyógyszerre, esetleg inzulinra, a hozzá tartozó tűkre, egyéb szervi gyógyszerekre, műtétekre, miegyébre a későbbiekben.....Akkor potom összegnek tűnik!..A nem megvehető dolgokról, mint lelki-béke, önbizalom, általános jó közérzet, bókok, plusz 10-20-30 év a Családdal.. - már nem is beszélve..De tény, most én is számolgatom, hogy a kölcsönt hogyan építsem bele a büdzsémbe..:)..
9852. zsuzsi135 (válaszként erre: 9851. - Icuska538)
2016. febr. 11. 18:50

Hali!

Csakhogy ez befektetés a jövöre-JÖVÖDRE-jövönkre nézve söt a családunkt és magunkat elötérbe helyezve nem elvettem tölük hanem VISSZAKAPTAK valamit.

nézd .....igy sokkal egészségesebben könnyebben keresem meg ujra az árát ...

nekem minden fillért megért!!!!

Te is igy leszel vele ....

9851. Icuska538 (válaszként erre: 9848. - Zsuzsi135)
2016. febr. 11. 17:57
Már hogyne számolnánk , hiszen elég kevés van belőle ....
9850. Barackca (válaszként erre: 9846. - Ojuna)
2016. febr. 11. 14:38
..Köszönöm a tanácsaitokat, kedden kiderül! :)..Tény, hogy elég érdekes itt a rendszer és a praktizáló háziorvosok..Semmi sem baj, minden "normális" és a paracetamol a megoldás MINDENRE! :D..Mondjuk a súlyproblémára és kezdődő társbetegségekre épp nem..Istenem, ha tehetném, már holnap megcsináltatnám a műtétet..
9849. csaba72
2016. febr. 10. 20:29
ma hívtak a március 17. mutét március 21 re áttéve....nem lessz akkor ott valaki? fotodokumentáció nagyon jó otlet. én már 5 hónapja havonta fotózom magamat és méréseket végzek....has,com,mell, bicepsz, kg......13 kg fogytam a konzultáció óta, 7 cm a hasról már lement, bicepsz 1 4 cm már 49 cm amire buszke vagyok, heti 6 torna szeptember 15 tol, gyomorgyuruvel kemény nagysúlyzós edzés,hogy minnél tobb izmot szedjek fel az operációig
9848. zsuzsi135
2016. febr. 10. 20:02

hali

Amandalear

remélem jol irom a nevét kerssetek vissza neki vannak fotoi tök jol néz ki

Nállam sem volt MÉG semmilyen társ betegség ...MÉG...

sm cukor sem izület térd sziv vagy csipö

MÉGIS 135 ig sikerült feltornázni DE meg kell várni hogy legyen!??????

EGGYÉRTELMÜEN NEM!!!!!!!!

Nállam pajzsmirigy probléma volt Igen VOLT mert a kilokkal az is automatikusan eltünik!!!!!!

L-Thiroxint szedtem

1,k.Mod hizlal

2.olyan fáradt voltam töle hogy Aludtam el napközben ..szo szerint ülve söt kádba vagy orvosnál várva..

3,állando szédelgés miközben sziv minden ok

szoval csak BIZTATNI tudok mindenkit aki belevág

NE FÉLJETEK

NE SZÁMOLGASSÁTOK A PÉNZT

magatokra KÖLTITEK A jövötök a cél-TÉT.

sok sikert mindenkinek

9847. ojuna
2016. febr. 10. 19:45
Jo lenne latni fotot azokrol akik lefogytak...A mult es a jelen egyutteset...kicsit jobban inspiralna a ketelkedoket vagy a bizonytalanokat..en itthon dokumentalom magam fotokkal :))
9846. ojuna (válaszként erre: 9844. - Barackca)
2016. febr. 10. 19:33
Szia ..mindenkeppen jarj utana, mert lehet , hogy tamogatjak..itt is voltak kitetelek, es tolem joval sovanyabbakat is mutottek es mutenek es nem fizetnek teljes arat. Abban gazad van en extrem elhizott voltam meg vagyok :(, de nem sokaig :) viszont en nem voltam cukorbeteg , teljesen normalis volt mindig is...a terdizuletem a csipom es a derakam volt a problemam.Bocsi, hogy ezt irom, de az orvos, ha igazan akar segiteni akkor talal problemat amire lehet hivatkozni a tamogatott mutetre.Remeljuk szerencsed lesz vele. Sok sikert !!!
9845. zsuzsi135 (válaszként erre: 9844. - Barackca)
2016. febr. 10. 16:48

hali

ha szorgalmasan visszaolvasol valaki van volt itt aki Londonban él ....ha jol tudom akkoriban azt irta hogy kerületenként IS más a támogatottsága a mütétnek

én akkoriban ezt ugy ételmeztem ha szerencséd van és "jo" kerületben laksz akkor támogatva van ha nem fizetös......

olvass utánna ha jol emlékszem nyáron volt.......

9844. Barackca (válaszként erre: 9842. - Ojuna)
2016. febr. 9. 23:41
..Le a kalappal!!..És igen, Londonban élek, ma kértem időpontot a háziorvoshoz, említettem neki a telefonban, hogy a műtéttel kapcsolatban kérnék némi információt, mert mindenhol máshogy működnek a dolgok..Fizetek tb-t és két hét múlva ismét dolgozom, de az orvos fura volt, ahogy kiejtettem a "gastric bypass"-, egyből a magán-megoldást ajánlotta, de gondolom elmondja majd, ha érdemileg beszélünk róla..Úgy olvastam, hogy itt 40-es BMI fölött, mint életmentő műtétet támogatják, illetve 35-40 közötti érték esetében, ha 2-es típusú cukorbetegsége, magas vérnyomása, vagy egyéb ilyen súlyosabb betegsége van az embernek..Amúgy 9500 (!!!) fontnál kezdődnek az árak..Én 170 centi magas vagyok és hozzá most kb. 110 kiló (vagy több, jövő héten kiderül)..Kíváncsi leszek mit mond majd a doki....
9843. Barackca (válaszként erre: 9841. - 2664dcbb41)
2016. febr. 9. 23:07
..Neked is köszönöm a választ! :)..És így ismeretlenül is büszke vagyok rátok, hogy volt bátorságotok és kitartásotok!..Knildus, így igaz, ha tehetném, már holnap mennék a konzultációra! :)..De nem olyan egyszerű ez, csak át kell rágni párszor addig is, de mire várjak??..Kislány korom óta szenvedek a súlyommal, annyiszor próbáltam már lefogyni, de mindig kudarc lett a vége, az a pár kiló mínusz is inkább a stressznek volt "köszönhető"..A szülés óta a helyzet csak még rosszabb..A lelki dolgokról nem is beszélve, folyamatosan őrlődöm..Lassan 30 éves leszek és SOHA nem éreztem jól magam a bőrömben..Mire összeszedem a pénzt, addigra 110%-ig biztos leszek a dolgomban..
9842. ojuna (válaszként erre: 9837. - Barackca)
2016. febr. 9. 21:45

Szia Barackca!

En kb. 22 eve szenvedek a sulyommal. Nem voltam kover tini sot kifejezetten csinos lany voltam, neptancoztam 12 evig. Kesobb , mikor abbahagytam akkor hiztam el eleg gyorsan jottek a kilok, majd a jojo efektussal kicsi lement es tobb jott vissza.A maximalis fogyasom -45 kg volt, de azonkontrolommal megint gond volt es szepen visszaszedtem. Gyomorgyuru mutetre gyujtottek nekem egy szeretet szolgalat, miutan a fokusz musorban szerepeltem. sajnos a gyujtes sikertelen volt 2 ev alatt az ossegyult penz, mar nem volt eleg a mutetre a duplajara emelkedtek a koltsegek...lassan lemondtam mindenrol, probaltam olyan parkapcsolatokat keresni akik szeretik a duci noket es elfogadnak minket, de ahanyszor videot lattam a fiederekrol es az aldozataikrol sirogorcsot kaptam, NEM AKAROM EZT cimszoval.A haziorvosom lebeszelt a mutetrol es annak minden formajarol, mert szerinte egeszseges emberbol beteget csinalnak, az emesztest illetoen. Akkor meg nagy hasi metszessel csinaltak ezt a mutetet.Kesobb Hollandiaba kerultem, mert itt el a parom, ducin ismert meg, pedig soha nem volt molett no az eleteben, egyszeruen engem szeretett meg nem a testem formaja vonzotta. A mult evben egy fesztivalon setalgattunk es egy ismerose rakoszont es arrol beszelgettek, mennyit fogyott a NO...Hozzateszem ez volt az a pillanat amikor kinyilt a szemem es sajat szememmel lattam, hogy nezett ki a no csinos volt , egeszsegesnek tunt es boldog volt, O ajanlotta, hogy keressem fel a haziorvot itt Hollandiaban. Megtettem es a dokim , nagyon boldogan tamogatott, szerinte a legjobb donest hoztam. Levelet irtam az egeszsegbiztositomnak , mit tamogatnak a mutetbol..es a valaszuk tette fel a pontot az i-re. Csak az eves onreszemet kell fizetnem. Par honap mulva levelet kaptam a klinikarol menjek konzultaciora..es elindultam azon az uton ami a mutetig vezetett.Azt mondtad kulfoldon elsz..Fizetsz beteg biztositast? Van regisztralt lakcimed? Kerdezz ra, mert lehet tamogatjak..en kb 175 eurot fizettem az osszes proceduraert, nagyon boldog vagyok, mert soha nem tudtam volna kifizetni otthon sem, mert 4 hitel volt mar eleve a nyakamon.Most nagyon gyorsan fogyok, persze en is 70 %-ban dietazok , odafigyelek, de eszek nem tul egeszseges eteleket is valamint edzoterembe jarok. En 4 kilot fogytam a mutet elott azt ajanlottak kell fogyni, hogy a maj megkemenyedjen igy konnyebben mutenek...156 kiloval vagtam neki a mutetnek november 23-an mutottek es ma 126 kg vagyok.Csak ajanlani tudom annak ellenere, hogy meg sok-sok problema eloterben van,folyadek fogyasztas, hanyinger , domping erzes valamint gyomorsav...bar nekem a sav mar megszunt. Most igy 2 honap utan nincs ehsegerzetem en rakoncentralok az evesre es allandoan valtozik az izlesem, ma ezt szeretem, holnap ugyanezt utalom.Ennek ellenere boldog vagyok, mert fajdalmaim nincsennek. Imadom en is itt olvasgatni a valaszokat, mert erot ad es buszkeseggel tolt el, hogy jo dontest hoztam.

9841. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9839. - Barackca)
2016. febr. 9. 12:01

Én is azt gondolom, hogy csak azok tudják meg a műtét tényét, akik a legközelebb állnak hozzád, a többieknek, csak diétázást kell mondani. Sok-sok kellemetlenségtől óvod meg magad.

Én még nagyon fiatal műtött vagyok, de az már most látszik, hogy tényleg az a lehető legjobb megoldás a betegségek és a depresszió ellen. Egészségileg és lelkileg is rendbe tesz ez a műtét.

Jelentkezz be a doktor úrhoz, az is 1-2 hónap mire elmész hozzá, addig lesz időd bőven körülnézni, hogy mi is ez az egész, hogyan kell utána élned, aztán az orvosnál már csak azokat a kérdéseket kell feltenned, amiben bizonytalankodsz.

És még mindig meggondolhatod magadat, semmi nem kötelező. De.... Minél több videót, és véleményt olvasol el, annál inkább szeretnéd megcsináltatni a műtétet. :)

9840. zsuzsi135 (válaszként erre: 9839. - Barackca)
2016. febr. 9. 01:50

hali

eggy év 135 röl 73-75 kg ra fogytam

vagy 64 es ruha helyett 38-40 hordok

vagy 48.2 bmi 26

mit akarsz még elég !???

Életem legjobb döntése Volt DE elsö perctöl fogva diétázom nem várom a csodát hogy csak ez segit ez IS igen de eltelik 6-8 honap tágul a gyomor akkor nem lessz az a "nagy " iramu fogyás varratszedésig 15 kg ment le aztán mindig több 10 honap 55 kg aztán a többi én probáltam probálok mai napig is vigyázni nem azért fizettem 1.5 mill.hogy 1napos eredményem legyen 25 évig kinlodtam a sulyommal most megfogom tartani igy tudok sportolni

siklo ernyö az álmom a nyáron megyek tanfolyamra

nállam nem Volt negativum....lelkileg szárnyakat kapsz!!VOLTAM FODRÁSZNÁL EZ EGY ÜZLET AHOL A TULAJ NYUGDIJBA MENT dolgozoi vannak most látott 1 év után szo szerint kiesett az ollo a kezéböl..

DE....senki nem tudja a SZÜK családon kivül mi is az ok ..diéta kész ....ha meg akarod kimélni magad beszoloktol akkor senkinek semmi köze

50% akarat gyengének tart aki kidobja a pénzt az ablakon járnál inkább fitneszre

50% Na ja IGY könnyü fogyni Duma szoval halgass az ügyröl különben csak stressed lessz

vigyázz az elejétöl akkor semmi gond ....

üdv zsuzsi

9839. Barackca (válaszként erre: 9838. - Zsuzsi135)
2016. febr. 8. 21:46
..Köszönöm a gyors és kimerítő választ Zsuzsi! :)..Na igen, van az a pénz, amit az ember "föláldozhat" azért, hogy láthassa az unokáit..Vagy akár csak a gyerekét fölnőni..A gondolat is bánt, hogy még csak nem is gondolkodtam ezen eddig, pedig -főleg magamat ismerve- a látványos változásokhoz mindig drasztikus lépésekre volt szükség az életemben......Mi a negatív oldala a műtétnek?..Például Te már több, mint egy éve újjászülettél..Megbántál bármit is a műtéttel kapcsolatban?..Mennyit sikerült azóta fogynod?..Mennyire nehéz lelkileg az új életmódhoz, étkezési szokásokhoz hozzászokni?..
9838. zsuzsi135 (válaszként erre: 9837. - Barackca)
2016. febr. 8. 19:37

szia!

1.

hogyan keztem hozzá !?

Elöször is el kellet dönteni hogy az x-dik sikertelen fogyokura meg az y-dik orvosi Felhivás után hogyan tovább mi jöhet.. illetve mi a rosszabb

cukor betegség izületek vizesedés sziv stb

VAGY...1.5 millio 3 hét kényelmetlenség aztán ujra HARCBA állhatsz a családodért MAGADÉRT.

Házi dokinak emlitettem akkorát csapott az asztalra hogy ugrottak a tollak.itt az ügy megoldodott nélküle csináltam végig magán uton mindent DE szeretném felhivnu a figyelmed hogy nem mindegyik doki ilyen.....

én elöször a Mohos dr -al Beszéltem aztán 3 honap mulva volt idöpont ennek 1 éve azonnal elküldte EMIL ben milyen vizsgálatokat vár töllem

szoval mivel külföldön élek telefon Mohos dr idöpont vizsgálatok .....Mütét elött szerda elsö Találka hétfö op.ennyi .az elsö megbeszélésre minden papirom kész volt 3-4 honaposak lehetnek pl tüdögondozo/ gyomor tükrözés/sziv ultrahang/

VÉRKÉP jo ha 1 honaposnál nem öregebb ehez kell vércsoport meghatározás is.

de ezt Ö pontosan leirja az emilben.

Mütét után 5 nap korház +3 hét ágy nyugi.ez kell hidd el bal also sebed érzékeny lessz

2,

igen vannak mütöttek akik szültek utánna SÖT ha jol tudom a hölgy a Veszprémi korház dolgozoja.

3,

1 év mulva nem ajánlatos Még korrekcio min.2 évet kellene várni SÖT ha babát akarsz ..utána jobb volna.DE mohos dr erröl is tájékoztat

mütét 1.5 milla nekem privát minden kivizsgálás még 250000.+2milliora számíthatsz kar comb has korrekcio. 2.8-3 millio plasztikai doki válogatja összesen minden

sok sikert

9837. Barackca
2016. febr. 8. 15:09
..Sziasztok! :)..Olvasgatom egy ideje a fórumotokat és örülök a sok sikertörténetnek!..Én egyelőre az elhatározás fázisban tartok, érdekelne, hogy Ti hogyan "kezdtetek hozzá" ehhez az egészhez??..Úgy értem, elmentetek orvoshoz, kikérni a véleményét, vagy egyből jelentkeztetek is időpontért?..Anyukák, akik átestetek a műtéten: voltatok azóta várandósak?..Ha igen, hogy viseltétek, Ti és a baba?..Van egy kisfiam, de szeretnénk még kistesót..Viszont ilyen túlsúllyal nem vállalnám be megint, így is metformint kellett szedjek a harmadik trimeszterben a gesztációs diabétesz miatt..Soha nem volt gond a cukrommal, komolyan megijesztett.....Ha a műtét árát vesszük (1.500.000 Ft) plusz egy év múlva mondjuk a korrekciós műtéteket, kb. mennyire jön ki a végösszeg?..Mik lehetnek kizáró okok?..Műtét előtt-után mennyi időt kell bent tölteni, illetve ágynyugalomban? (Külföldön élek, de mindenképp otthon szeretném megcsináltatni, ha lesz rá esélyem)..Bármilyen információ érdekel! :)..Előre is köszönöm a válaszokat, legyen szép hetetek!..Márti..
9836. ojuna (válaszként erre: 9835. - Gaacsy)
2016. febr. 7. 13:01
Szia Gaacsy, nekem is ez a problemam , mint neked...reggel, felkeles utan ra sem birok gondolni a kajara, de eroltetem kicsit eszek, de undorral. A gyogyszer bevetele utan csap par oraval szunik meg a hanyinger erzet. Csak a viz ivas megy masat nem eroltetek, csak, ha megkivanom. En is fazos vagyok es most ez nekem problema, mert az en munkahelyem huto...2 fokban dolgozom telen nyaron, eddig melegem volt, ha mozogtam, most 2 sapka, 2 kesztyu es 2 sal is kell, este van agymelegitom, csak igy tudok elaludni , mert raz a hideg. Kicsit kenyes temehoz nyulok..en a szexet sem kivanom ugy..szegeny partnerem, de valahogy elmult ez az erzes is :(. Nem tudom ti hogy alltok ezzel? Gondolom, mert allandoan fazok es hanyingerem van igy a komfort erzetem nem megfelelo :(
9835. Gaacsy (válaszként erre: 9834. - 2664dcbb41)
2016. febr. 5. 10:07

Köszönöm Knildus, jó tudni, hogy más is így van ezzel!Érdekes a húst-hússal, az nálam nem nyerő!

A többiek hogy vannak az evési változásokkal? Régebben műtöttek gyomra jobban bírja mostanában, mint eleinte??

Köszi, ha válaszoltok!

9834. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9833. - Gaacsy)
2016. febr. 5. 08:31

Nálam is a reggel a problémás időszak, semmit nem tudok enni, inni, csak kb.10-11 körül megy le először valamicske, néha csak egy kis ropi, vagy egy kis natur joghurt- az is két részletben.

Még a dél is necces, néha semmi- néha egy kevés, aztán 3-4 óra körül tudok először enni, estére már egészen bátran falatozhatok, ami pont a legrosszabb időszak.... Bár, nekem a péksütemény egyébként sem jön már be, ég tőle a gyomrom, illetve úgy eltelít egy falat is, hogy inkább kifelé jönne, így aztán meglett a szénhidrátmentes táplálkozásom. Ha eszek, akkor húst-hússal, kis zöldség.

9833. Gaacsy
2016. febr. 4. 14:36

Sziasztok, kedves "gizduló" csapat!

Azt szeretném megkérdezni a tapasztalt lesoványodott kisgyomrú sorstársaktól, hogy normális-e az nálam, hogy reggel beveszem a gyógyszeremet 3-4 pici korty vízzel és úgy bedömpingelek tőle, mintha egy egész csirkét befaltam volna. Aztán eltelik 1-2 óra és utána már tudok inni, de a reggeli vízhiányt nem tudom pótolni!

A legnagyobb problémám az állandó szomjazás, a nap végére sem érem el a 1,5 litert, pedig nyomom a kortyokat folyamatosan! A bőröm már teljesen kiszáradt! Lesz ez jobb valaha? Mit csináltok nyáron, amikor nagy a hőség?

Nálam is jellemző, mint Centrumánál, hogy inkább a pépesebb kaják mennek, húsra már rá sem nézek, pedig régebben vércse voltam!

Lesz-e olyan, hogy meg tudok egy nap kb 1200 kalóriát enni? Vagy mennyi kell nekünk az energikus élethez - hogy fogyjunk is, de ne kelljen állandóan leülni pihegni?

Én is nagyon fáradékony vagyok, kifulladok pár perc séta után, ami régebben nem volt jellemző - amikor 20 kilóval több voltam.

Ja, a fázósság rám is igaz lett, mindíg meztelenül aludtam 1 paplannal, ma pizsama kötelező - hosszú ujjakkal és a paplanra még egy pléd is kerül. Értem, hogy ha nem eszem, akkor nincs, ami az elégéskor tüzet csináljon bent, ez nem is gond, csak érdekesség!

Lehet, hogy most kicsit elkeseredettnek tűnök (lehet, hogy az is vagyok?!), de remélem, hogy ezek csak a kezdeti nehézségek - jan. 11-én műtöttek.

Köszönöm a válaszaitokat előre is! További szép sikereket!

9832. centruma
2016. febr. 3. 23:04

Sziasztok! Helyzetjelentés

Most múltam 2 hónapos. -18 kg-nál tartok. Elvileg mindent tudok enni. (Korpás kenyeret,pirítóst nem és tésztából csak 1-2 falatot). Húsból csak keveset. Pépesebb ételek és levesek könnyen mennek.

Én szinte minden nap mérem magam, az elmúlt 2 hétben több buli is volt (alkoholos) így nem is ment le semmi azalatt. Szerintem a gyakori mérés figyelmeztet és kordában tart.

Tegnap bementem a boltba és vettem egy sima xl-es dzsekit, az L-es még szűk volt, nem xxxxxl-est! Farit is kellett venni mert már nagyon durván lógott a régi, ott is legalább 2 mérettel kisebbet vettem.

Csináltattam vérképet, minden rendben. Én csodálkozom a legjobban, mert hiába 2 hónapos vagyok és 18 kilóval könnyebben szaladok fel a lépcsőn, de valahogy mégis gyengének érzem magam és sokkal fázósabb is vagyok.

Megyek tovább, még 20 kg-ot tervezek. Most 29,9bmi-m. Nyárra vékony leszek, az már biztos. Beszéltem plasztikai sebésszel, aki ilyen fogyós pácienseket szokott bevarrni (Dr. Pór Ferenc) azt mondta 20 kg felett szinte biztos hogy be kell venni itt-ott, de az elért súlynál fogja megmondani a véglegest, azt mondta ősszel beszéljünk.

Sok sikert és kitartást, csak az első hónap a nehéz, és napról napra könnyebb!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook