Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Kedves Zsu!
Nagyon szépen köszönöm. Már egészen megnyugodtam:-))) Figyelem az eseményeket. Holnap megyek Mohos dokihoz:-) már nagyon várom!:-)
Neked is minden jót a továbbiakhoz!!:-)
Sziasztok! Mostanában sokat olvasgatlak benneteket. Én Ajuska vagyok, 30éves és műtét előtt állok. Inzulin rezisztenciában szenvedek. Sajnos nagyon sok dolgot megpróbáltam, de sikertelen volt. Nem tudok lefogyni. Az obezitológusom ajánlotta a műtétet, de igazából úton-útfélen belebotlottam már a Gestryc Bypass fogalmába. Egy ismerősöm is megcsináltatta, de ilyenkor az ember sokat kérdez:-) Nagyon jópofa, hogy "gizdulásnak" hívjátok a fogyást:-)
Megnyugtató köztetek lenni és remélem nálam is minden rendben lesz. Szeretek enni, de nem vagyok zabagép, egész életemben duci voltam, 43-as a zsírtömeg indexem, tehát indokolt a fogyás amúgy is. Lenne pár kérdésem, mert néhány helyen ködös a dolog. Nyilván tudom, hogy ezzel a műtéttel a hátralévő életemben soha nem lehet egy igazán hedonistát enni, de pl egy terhesség hogy néz ki bypass után? A baba megkaphatja az elegendő tápanyagot majd így is? (Persze a terherbeesés nálunk 2év még kb) Ha elmész edzeni, akkor hogy tudod pótolni a kiizzadt vizet? Innentől kezdve csak pici kortyokkal? És ha többre lenne szüksége hirtelen a szervezetednek? Vagy ez is beáll. Mennyi vizet lehet pl meginni egyszerrev? Tudom hogy a szokásaimat meg kell változtatni... Reggelente máfél liter vízzel kezdem. Stb.. Hjaj nagyon megköszönöm a válaszotokat. Kicsit meg vagyok ijedve, de ez biztos normális dolog. Puszi nektek:-)
Sziasztok! Engem 3 hete műtöttek, eddig 11kg-ot fogytam. Nagyon élvezem a fogyást, de azért még nehezen mennek a dolgok, mert tapasztalom ugye, hogy miket tudok enni, és miket nem. Na és persze, hogy mennyit.
Viszont egy nagy kérdésem lenne. Pár napja állandóan szomjas vagyok, eddig nem nagyon tudtam inni, egy liter sem igazán ment le, pedig egész nap ittam. Most viszont azt tapasztalom, hogy egy krémlevest akár egy tányérral is meg tudok enni, vagy egy bögre teát is meg tudok inni lassan. Nem tudom, hogy aggódnom kellene-e, hogy már kitágult a gyomrom, vagy egyszerűen a folyadék nem marad addig a gyomorban, azért tudok belőle többet enni/inni?
szivi.....
De nagy a csend.....
Sziasztok!
Rég jelentkeztem, de minden szuperül alakul. 5 hónapos műtött vagyok, 138 kg-ról indultam. Jelenleg 104 kg vagyok. Életem legjobb döntése volt a műtét. 1 hónapja kezdtem sportolni, heti 3 alkalommal járok terembe. Sajnos a húsevés még mindig nagyon nehezen megy, így fehérjeporral pótolom. A 3 hónapos kontrollon minden tökéletes volt, semmilyen vitamin nem hiányzott. Remélem így lesz a jövő hónapban is.
Szóval aki hezitál, annak azt üzenem: vágjon bele, megváltozik az élete!
szupin nézel ki !!
GRATULA
nagyon ispirálók a képeid......
na ma egy hónap múlva vagy már operálni fognak vagy már túleszek rajta..március 21 :-)
Sziasztok,
Raktam fel új képeket tegnap előttiek. Bizony szoktam tiltott dolgokat csinálni. Sosem marad el a büntetés. A fél gofri után másfél óra kóválygás következett. Viszont a a napsütést nagyon élveztem a Szigeten!:-)
Kedves FÖ Gizda!
Tényleg nagyon örülök hogy minden ok-nállad is mind mindenkinél igy mütét után....jelentkezz rendszeresen szívesen hallunk rolad itt a ROLAD ELNEVEZETT CSOPORTODBAN....
kitartás
veled vagyunk lelkiekben IS!
üdv zsuzsi
Ne busúlj, mindenki kitörő örömmel üdvözölt, csak max. nem írtuk le.... eddig.
Jó egészséget, és sok-sok elfeledett kilókat kívánok!
És ez a "gizda" szó nagyon szívet melengető!
Helló Gizdák!
Örülök neki, hogy ekkora kitörő örömmel üdvözölt mindenki a műtét után, még csak annyi se, hogy jó egészséget, milyen a közérzeted, na de sebaj, elkeztem fogyni nekem ez a lényeg, majd jelentkezem.
Ja és ne feledjük el a "gizda" szó tőlem származik!
Gratulálok a kitartásodhoz, és ahhoz is, hogy vállalod magad a mindennapokban és itt ezen az oldalon képekkel ország világ előtt is.
Lenne egy kérdésem, mert látom, hogy a konditeremben nagyon otthon vagy, hogy az integető szárnyakat hogyan tüntetted el, milyen gyakorlatokkal, mert most ez jön nálam.
merészkedtem feltolteni pár képet magamról....mert úgy érzem így jobb ha név mellé arcot is tudunk társítani. szeretném minden hónapban frissíteni az operáció után is...hogy az újak vagy olyanok akik nemhatározták el magukat lássák mi vár rájuk tabuk nélkul...lógó hassal,borrel....gizdábban :-)
szeptember 15 én 145 kg voltam....most 135 kg vagyok
100 kg szeretnék lenni .....heti 6 alkalommal gyúrok
bicepszem áttméroje akkor 44 cm volt most 49 cm, tricepsz : 43 cm most 47 cm, comb 62 cm most 66 cm, hasam 138 cm most 131 cm, mell : 135 cm most is annyi remélem izmosabb......60 kg tudtam emelni mellbe most 150 kg...amitol félek az a lógo has vagy bor ami marad a hasamon..jon a nyár és nembiztos,hogy széplátvány leszek....sosem takargattam kovérségemet mert amim van azt nem kell takargatni és ez sok emberben hiányzik de ez csúnya lesz. kezemrol már sikerult eltuntetni az integeto szárnyakat a lábamon sincs felesleg csak a hasam amitol félek.....de attól nagyon, mondtan az asszonynak,hogy márciusban megoperálnak májusba megyek hasplasztikára mert nemfogom kibírni.....mi a célom? kovéren is teljes volt az életem éltem így 43 évet most legyek gizdább és éljek így újabb 43 évet :-)
azért a duciságnak elönye is van
ráncaim sosem voltak ....
de most behoztam minden lemaradást
elötte utánna foto az oldalamon
GIZDÁK.:-))))Csak igy tovább
szia mindjárt gizda!
Nagyon örülök hogy itt irottak segítségedre voltak-lesznek bármi kérdésed van szerintem az itteni "gizda" Kör nevében nyugodtan mondhatom kérdezz bátran !
CSAK elöre bátran
üdv zsuzsi
Helló Gizdák:)!
Jelentem kész vagyok.
Műtét tökéletesre sikerült, iszom a vizet, eszem a bébiételt,babapiskótát, ma regger tonhalkonzerv(Riomare)ééééés micsoda íze van:):):)
Ma elkeztem dolgozni és minimális fájdalom(irodai ülő munka).
Mostmár értem miért mondtátok, hogy ÚJ élet kezdődik.
Üdvözlettel.
Sziasztok!
Ne aggodjon senki ar jo uton haladunk, senki celtablaja nem leszunk tobbe. Egyszeruen ne is fogyeljetek rajuk NO STRESS!!!! En jelentem 12 hete vagyok megmutve es -33 kg. ozzateszem -34 kg volt 1 kilo visszajott, 1 hete beteg vagyk nem voltam tornazni sem es a sok mezes tea nem igazan tesz jot. Kicsit rosszul esett, de vegul is nagyon szepen fogytam eddig is. Jovoheten megyek tornazni ujra es megint koncentralok kicsit jobban , mit eszek es mit iszok.Hajra :))
Hali!
Van egy nagyon kedves barátnöm Ö nem bántott sose- másokat sem DE mindenkit ugy fogad el ahogy van ebben nagyon irigylem .....
szoval 157 cm magas 42 kg a legducibb akkor volt 60kg mikor terhes volt
5!!!!!cukorral issza a kávét illetve cukrot iszik kávéval sütiért odavan ....nem tud ellenálni krémesnek keltnek csokikának.....
Ö megmondta kerek perec ha neki suly problémái lennének NEM VOLNA akaratereje fogyozni sport!?Felejtös...
viszont a joisten megáldotta egy anyagcserével aminek 10% elfogadnám......
igy van ez ez eldöl már az elsö perctöl ki hogy alakul .....
Igen, én is így gondolom, hogy nagyon nagy az előítélet a kövérekkel szemben. Világ életemben az dühített ezzel kapcsolatban a legjobban, hogy olyan emberek érezték azt, hogy gúnyolódhatnak rajtam, akiknek azon kívül, hogy vékonyak, semmi más értékük nincs. Igénytelenek, buták és sokszor még rondák is. Én kövéren is szép voltam, ez talán még jobban szúrta a szemüket.
Szóval hajrá, mindenki megérdemel egy esélyt a teljes életre!
Drága vagy, köszönöm! :)
A helyedben nem aggódnék amiatt, hogy nem vállalnak el. Ha 35 feletti a BMI-d, szerintem nem fognak azon lovagolni, hogy van-e társbetegséged. Aztán az is lehet, hogy van. Nekem pl. gyomortükrözésnél derült ki, hogy refluxom van. A doki nagyon kedves egyébként, ne izgulj, konzultáción úgyis mindent el fog mondani.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok