Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

9921. ojuna (válaszként erre: 9920. - Zsuzsi135)
2016. márc. 3. 21:44

Kedves Zsuzsi!

Lehetsege, hogy igazad van az italt illetoen, mindenkeppen megbeszelem a diatetikussal, jovoheten randim van vele a klinikan. En mar a mutet elott is kerdeztem, hogy ihatok-e szensavasat, mert csak azt birom inni es azt mondtak nyugodtan, ha az esik jol. Termeszetesen figyelek arra amit mondasz, mint egeszsegugyis es, mint sorstars....szoval ujra rakerdezek a diatetikusnal itt kicsit mas dolgokat mondanak mint otthon..azert koszi a tanacsot :)

9920. zsuzsi135 (válaszként erre: 9919. - Ojuna)
2016. márc. 3. 21:37

sziasztok!

Szerintem a pozitiv hozzá állás nagyon fontos !!

Ebben benne van a BIZALOM az az orvos iránt akinek a kése alá fekszem...

szoval nállam a dokikám baromi szimpi volt az elsö perctöl fogva

pancser is lehetett volna akkor is "alá" feküttem volna ezek a megérzéseim még sosem csaptak be.

Ojuna....

ne haragudj de fogadj el egy tanácsot...

ne játsz a tüzzel .

hagyd azokat a szénsavas dolgaidat nagy ütemben fogja tágítani a gyomrod ..hidd el az enyém semmilyen szénsavasat nem látott DE igy is azt gondolom sokat nött a térfogata 350ml- re saccolom ma .tudod hogy 50 -el indultunk .

vigyázz a 6-8 honaptol teljes a gyogyulás elveszted ezt a telitettség érzetet és nem lessz kontrolod.

Fogadd meg nem fogsz csalodni.

Most vigyázz amig lehet még.

9919. ojuna (válaszként erre: 9918. - Csaba72)
2016. márc. 3. 21:09

Csabikam!

En is feltem, remegtem, mint a kocsonya csak arra gondoltam, hogy nem fogok felebredni a mutet utan es amikor betoltak a mutobe azt mondogattam magamban "nem akarok elaludni..nem akarok elaludni.." Mikor felkeltem alig kaptam levegot, mintha valaki ult volna a mellkasomon...aztan mikor mar a szobaban voltam arra gondoltam elek es megcsinaltam:D Szoval nem kell felni, en 160 kilorol indultam, sokat huzodott a borom, de mar nem felek a plasztikatol csak jobban nezek majd ki..KITARTAS!!! Okes?

9918. csaba72 (válaszként erre: 9917. - Ojuna)
2016. márc. 3. 19:02
ahogyan kozeledik a nap annál jobban félek de az ilyen írás mindig tudatja vele,hogy ez a helyes út....kár,hogy képeket nemtettél fel mert az sokat segítene......kiváncsi vagyok mikor lesz elviselhetetlen rajtam a borfelelsleg....mennyire fog visszahúzódni meg mindig ilyen marhaság jár a fejembe......kezdek félni is egy kicsit
9917. ojuna
2016. márc. 3. 17:32

Sziasztok :)

Remelem mindenki jol van es tervezgeti a kis eletet. :)

Jelentem, tegnap voltam 3 honapos kontroll vizsgalaton es -35 kg valamint -22 cm ment le a derekamrol..kimondhatatanul boldog vagyok :)

Azoknak irom akik nem olvastak itt minden hozzaszolast, en mindent eszek amit elotte MINDENT!! Csak a mennyiseg valtozott nalam, valamint nem kivanom az edesseget. En visszaszoktam a buborekos vizre es a zero uditokre, mert anekem a sima vizol egesz eletemben hanyingerem volt es ez nem is valtozott, most jobban megy a folyadek es visszajottek az izek is.

A sziros, fuszeres eteltol nekem is hasmenes minimum 3-4 alkalommal es hanyas..en nem varok sokaig gyorsan kihanyom hamarabb vagyok jobban.

2 honapja en is heti 3 alkalommal sporolok, most a kilok nehezebben mennek, mert izmot epitek, de a cm es az osszkepen latvanyosan lehet latni a valtozast.Kulonbozoek vagyuk, de ez igy jo a cel a lenyeg az egeszseges es minosegi elet. Ezzel a mutettel legalabb +20 evet kaptunk ajandekba, ha ezt nem tesszuk meg talan -15 evvel korabban halunk meg.Ne feljetek belevagni aki gondolkodik vagy hezital!!Imadom azt amit kaptam, jo gyalogolni, konnyu a cipot felvenni, furdeni es imadom, hogy irigyeim es nem sajnaloim vannak, valamint inspiralok sok embert korulottem, most mindenki fogy meg az is akinek 2 kilo feleslege van :D:D

2016. márc. 2. 14:58
Nekem nem volt hab, de nagyon sok savam volt, viszont egy ideje szerencsére sokkal jobb, ha kávét iszok, akkor érzek még hasonlót. Amióta nincs annyi savam, azóta nem is hányok, és több mindent meg tudok enni.
9915. zsuzsi135 (válaszként erre: 9914. - Virino)
2016. márc. 2. 11:20

Nállam ez a hab....Pont ugy érzem magam mint egy söröspohár ..

étel be hab fel nem vicc de csak ha olyan helyen eszem ahol nincs kontrol az elkészítés felett..

pl salát tul sok olajjal készül vagy frítözt használtak stb.....

9914. Virino (válaszként erre: 9906. - Zsuzsi135)
2016. márc. 1. 20:25

De jó, hogy ezt leírtad! Én is ugyanezt tapasztalom!!! Engem egy hónapja műtöttek, és már kezdtem úgy érezni 2 hét után, hogy én mindent meg tudok enni, nincs semmitől semmi bajom. Na igen, egy túró ruditól, tejszelettől, cukros dolgoktól semmi bajom nincs, de ha valami zsíros, az egyből visszajön, sokszor csak ilyen habszerű izé, mint amit te is írtál.

A másik, amit még tapasztaltam és tapasztalok, hogy még egy hónap után sem esik jól a szilárd étel. Sajnos a munkám is elég pörgős, és én is az vagyok, így megszoktam a gyorsan evést, és bizony általában már csak akkor érzem, hogy sok volt az étel, mikor már a wc fölött állok (nem olyan egyszerű kitapasztalni, hogy mikor elég az elég)... Ilyenkor ha nem sikerül hányni, akkor órákig is rosszul tudok lenni.

9913. zsuzsi135
2016. febr. 29. 19:36

hali

nekem a hasam a legkisebb gondom de a karom combom cicim föleg az katasztrofa....

9912. Kiel (válaszként erre: 9911. - Zsuzsi135)
2016. febr. 29. 19:20
Pff... Két év a térdig érő hassal... :( Amikor utoljára sikerült fogynom egy kicsit kiörült a köténykém, és elindult lefelé. Most meg sokat-sokat-sokat akarok fogyni. No mindegy, gondolom ez is olyan embere válogatja dolog.
9911. zsuzsi135 (válaszként erre: 9910. - Kiel)
2016. febr. 28. 19:45

azt szokták tanácsolni az elért sulyt 2 évig kell-kellene tartani aztán lehet gondolkodni a szabászaton

addig ami akar visszahuzodik ami akar nem ....

M.o-on ha leadtál minimum 10 bmi-t és tartod 180 napig akkor a hasad ingyen mütik

9910. Kiel
2016. febr. 28. 19:04

Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítenek perspektívába helyezni a dolgokat. Azt hiszem, hogy a felsorolt negatívumokkal együtt lehet élni, persze nem egyszerű, de a járulékos betegségek sokkal durvábbak ha kövérek maradunk.

Embere válogatja, hogy milyen tünetek jönnek elő, ezeket a dolgokat el fogom mondani a férjemnek is, hogy utóbb ne mondhassa, hogy nem figyelmeztettem. Nem szeretném, hogy ha rakétameghajtással hagyja el a megbeszéléseit én legyek a hibás! :)

Az én hűtőm már most is ki akar buggyanni egyébként... :D

Valószínű aki "csak" tizen-pár évet töltött az életéből kövéren, az könnyebben elfogadja magát a régi-új testében, de úgy látom a többieknek is megy!

Még egy dolog. A fölös bőr visszahúzódik, vagy mindenképp műteni kell. negyven körül járunk minddketten, gyanítom nem olyan ruganyos már a bőrünk. Van olyan szer vagy kezelés, vagy megelőzés, ami segít?

2016. febr. 28. 19:00
Nekem kívül is jól hallatszik ahogy morognak a beleim sőt néha latszik is mit kevernek s ami aztan jön azt eladhatnam harci gáznak. No randira nem jarok.mondjuk nem csak ezért. Érdekes, h nekem meg semmi gyomorsavam nincs s ezert megveszek a savanyú kaposzta vagy uborka levéért s ha csípős az a tökély.
9908. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9900. - Kiel)
2016. febr. 28. 17:54
Még valamit. Egy kis negatívum, iszonyatosan nagy a bélmozgásom, és van újabban pukizás, ami persze elég kellemetlen.
9907. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9900. - Kiel)
2016. febr. 28. 17:21
Én nagyon gyorsan gyógyultam. Hétfőn mentem haza, csütörtökön varratszedésre, na addig gyenge voltam mint a harmat, de varratszedés után látványosan jobban lettem. Hétvégén már kis laza kaját tudtam főzni, és hétfőn már mentem is dolgozni. Gyenge voltam még, de irodában ülni azért tudtam. Ha otthon maradhadtam volna, és lett volna segítségem, akkor két hétre kértem volna valakit, hogy főzzön-takarítson. Egyébként mostanában érzem azt, hogy van elég erőm, eddig hyengécske voltam, kevés volt a bevitt kaja mennyiség. Már többet tudok enni, inkább most meg az a gondom, hogy ami délelőtt ízlett, az délután már hányingert okoz. Az is pozitívum, hogy eddig iszonyatosan sok volt a savam, ez miatt hánytam is rengeteget, de mára már egy kicsit jobb, ma ettem először savanyúságot és jól esett. (végre, mert imádom). Nekem nem okoz különösebb lelki gubaszt a fogyás, mert én kb. 10-12 éve voltam elhízott, előtte minden ok volt, most csak élvezem a régi énemet, persze újra meg kell szoknom magam, kicsit sok volt a rosszból.
9906. zsuzsi135 (válaszként erre: 9905. - Amandalear)
2016. febr. 28. 16:57

Nekem ez a dömping nem volt soha ....

okok nem tudom talán mert elejétöl fogva nagyon vigyáztam az evéssel

puffadás nem volt

hasmenés a mütét után a löttytöl amit ittunk

mellékhatás mint fáradság nem

ellenkezöleg energia bomba...

3 hét után dolgoztam mint ápolo emelem a pácienseimet ezt a dokival megbeszéltem ....

mindenki különbözö.

1 valami

ha étterembe megyek és valami zsirosabb ...

ugy jön fel a sav mint a sörhab...

nem vicc nem mar vagy valami de a wc-be köpöm a sürü habot....

ennyi tul lehet élni

2016. febr. 28. 16:37

Én azt vallom beszélni kell a negatívumokról is. Nekem mindenből kijutott. 2 éve és 3 hónapja műtöttek. A mai napig kemény dömping szindrómával küzdök. Itt lassan már mindenki tudja mi az ha nem néztél utána tedd meg. A lényeg nekem már egy étkezés nem olyan mint régen volt. Nem nem okoz örömet az evés vagy ha igen az édességeknél akkor azt azonnali "mgtorlás " követi. Minimum másfél óra rosszullét. Ennek tudatában eszem bármit. Nekem ez alig változik. A mi változott az a hasmenés ami eleinte nagyon megnehezitette a napjaim már mondhatni normalizálódott. Viszont a folyamatos bélgáz képződés s puffadás kezdetek óta jelen van s ha erre ráfejelek valami "k" betüssel netán sárgaborsó vagy bab étellel akkor vége a világnak. Egy felfujodott léggömb vagyok s irodában nem hiszem, hogy tudnék dolgozni. :-) A többiek elmenekülnének. Én nagyon nehezen s lassan is épültem fel. A 6. héten is gyenge voltam mint a lepkefing. A varratszedésre én majdnem négykézláb mentem mig a velem egy szobában fekvő egy napon műtött kis hölgy maga vezetett le Budapest mellől s ment is vissza. Nekem visszatért az étvágyam s néha a küszöböt is megenemm de persze nem tudom s olyankor meg a hányás is befigyel mert képtelen vagyok lassan enni. azt sose tanultam meg rendesen amugy. Mindig gyorsan bekaptam valamit s menni kellett. Pont ugyan azt főzöm mint eddig de nem ugyan azt szeretem mint eddig.Az én adagom továbbra is mini s néha összeeszem minden marhaságot.Semmit nem spóroltam a kaján sajnos mert minőségibb ételeket eszem sokkal drágábban gyakran azt se eszem meg. Ehhez kapcsolodik egy pszichés tünet én hörcsög effektusnak hivom. Minden nap bevásárolok kaját akkor is mikor dolgozom(külföldön akkor egyedül vagyok a családtól távol) s sokkal többet mint amire szükségem lenne. Mindig olyan a hutő a szekrény mitha atomháborúra készülnék. Szivesen eszem vadi uj dolgokat amiről sokszor nem tudom mi. Mivel mindent nem értek én németül....csak sejtem de hajt a kiváncsiság. Legalább napi 6szor eszem mert cukorbeteg vagyok ami ugyan majdnem meggyőgyult de azért mégsem mert kell rendszeresen ennem s ellenőrizni a vércukrom de már nincs inzulin!!!! csak tabletta. A gyerekeim nagyivbe le...ják ,hogy kövérek pedig sokat veszekszem velük, h baj lesz ebbol. azt hiszik(fiuk) h ez nem akkora baj mert elég magasak de mindketten 120 kilónál járnak. Nekik sokat nem jelentett,h masképp nézek ki nem inspirálta őket viszont annak örülnek ,h sokkal egészségesebb vagyok. BÁR! a fizikai teljesitményem (rüvid távú ) sokat romlott. Pl cipekedni nem tudok ugy mint régen. Viszont a kitartó gyaloglás pl nagyon remekül megy meg se kottyan több kilóméter se.

Én nem a legszerencsésebbek közé tartozom akit megműtöttek sok a negativum másnak vagy nincs ennyi vagy nem ir róla nem tudom. DEEEEE akkor is mindent összevetve egyetlen percre nem bántam meg a műtétet. Ha kövér embert látok olthatatlan vágyam lesz odamenni elmondani, hogy én is az voltam s van segitség ...kár ,hogy ennyire drága itthon. A suly vesztés nálam kb egy éve megállt s max. 4 kilós határon belül mozog az 59-63 kiló között. Kb ez az ideális sulyom a 162 centiméteremhez. Szerintem jobb 60 kg alatt de nem erőlködöm mert igy is jó. Ha feljebb menen netán akkor biztosan valamit csinálnék. De szerintem kb azt a kalóriát viszem be amit felhasználok s nem keletkezik felesleg.

Ha bármit segitett a monológom örülök neki."használd" egészséggel! Ez csak egyetlen szubjektiv vélemény. Mindenki másképp éli meg.

9904. zsuzsi135 (válaszként erre: 9903. - Kiel)
2016. febr. 28. 12:27

Elmontam itt többször én hogy csináltam...

Nem vártam csak erre a segítségre

ha valakik hát mi rutinos diétázok vagyunk tehát miért is ne gyorsítsam a procedurát eggyel több az nem számit már ...

mindenek elött csináltattam egy étel alergia tesztet ....gabonák élesztök stb de minden ami tilto listás volt elmaradt de nem azért fizettem a tesztért 68 ezret hogy utánna ne tartsam be...

szoval ez lett a kis bibliám..

+++cukor minden fajtája mint stevia vagy édesítöszer felejtös...

mikor azt irom gabonafélékra alergiás ez jelent kenyér semmi

tészták semmi panirok stb...

jol átgondolva KITARTÁSSAL

NEM könnyü ez igaz föleg az elsö hetek

mintha cigit alkoholt vagy drogot hagynál el

izzadsz remegsz ideges vagy DE tul vagy rajta...

aztán nem adnád semmiért amit elértél

ez az állando egyek valamit.....érzés elmult

hirtelen megváltoznak az izek a szádban intenzivebb lessz minden

édeset csak gyümölcsöt ettem

joghurt stb semmi hacsak nem natur joghurtba kevertem friss gyümit hiszek eben a modszeren és müködött is ....

sokszor áltam a falam elött és a felszögelt utolso nagy 64-es farmerom elött és néztem hogy INNEN akarok lejönni

ma 38-as

1 év /viszont van pár m2 fölös böröm ha valakit érdekel szivesen adom/

Állitolag a szervezetünk nem buta tudja hol az álj ....

ezt irták többen is itt hogy megáll magátol kinél itt kinél ott.

40 vagyok 20 évig voltam TUL sujos

életem fele avval telt hogy eggyik reményböl a másika csusztam eggyik csalodásbol a másikba estem

x diäta y csalodás egy sem maradt meg tartosan

de most....

a fodrászom fönöke nyugdija ment tavaj májusban akkor látott utoljára

most véletlenül taliztunk szo szerint nem ismert meg.

borzaszto sok bok

DE senki senki a családomon kivül nem tudja ezt nem bántam meg mert JAHHHHHHHHHHH igy könnyü

meg....ha ezt a pénzt a sportra költötted volna már rég lefogynál......

1,nem loptam ezt a pénzt KEMÉNYEN megdolgoztam érte

2; EZT az összeget az elmult 20 év alatt bizti külömbözö probálkozásokra elköltöttem.

és SIKERTELENÜL

de magyarázd meg ezt azoknak akik ugy születtek hogy Giznyák

szoval csá..

de mindenknek megvan a maga kis storyja ebben bizti lehetsz

9903. Kiel (válaszként erre: 9902. - Zsuzsi135)
2016. febr. 28. 10:31

Köszi szépen! Elképesztő teljesítmény az a -60 kiló, óriási változás! Konkrétan lefogytál egy másik embert, akit eddig cipelned kellett! Gratulálok hozzá!

Ha már megállás. Az a rész hogy működik, ha már nem szeretnékl tovább fogyni mit csinálsz? Növeled a szénhidrátot az ételadagodban? Meg lehet állítani a fogyást azon a ponton, ami már elég?

9902. zsuzsi135 (válaszként erre: 9901. - Kiel)
2016. febr. 28. 10:14

Nézd ....60 kg al vagyok kevesebb de a szemem még nem lát ugy ahogy "mások"látnak

a fönököm orvos 7 évig hallotam töle foggyon--foggyon--foggyon szoval miota ismerjük egymást..

most 3 honapja ..állj állj állj

nem fogja az agyam ...

de ez nem idegesít majd megjön az is hogy ugy látom magam mint mások..

ezen nem idegeskedem....

sok sikert

9901. Kiel (válaszként erre: 9896. - Amandalear)
2016. febr. 28. 10:06

Én kb 25 éves koromig normál alkatú voltam, aztán kicsit molett. 10 éve a nagylányom születése után a szoptatás első 3 hónapjában felszedtem több mint 25 öt kilót, és azóta azzal birkózom. Én tökéletesen el tudom képzelni, hogy milyen lesz újra emberi formát ölteni. A férjem viszont egész életében kövér volt, gyereknek is, és az énképe kifejezetten eltorzult. 23 évesen kb 110 kiló volt a 180-as madasságához, ami mondjuk max mackós, de nem extrém kövér, a fejében mégis óriási dagadék volt. Azt mondja, hogy most, a 15 kilójával néz úgy ki, mint ahogy a fejében mindig is kinézett.

Itt a műtét előtt a teljes fizikai kivizsgálás mellett vannak találkozók dietetikussal, meg pszihológussal is, szerintem hasznos lesz! :)

9900. Kiel (válaszként erre: 9898. - 2664dcbb41)
2016. febr. 28. 09:58

Knildus, köszönöm a választ! Az jó, hogy lehet hasonló dolgokat főzni mint korábban, és tuti, hogy a nagylányom fejével is lehet beszélni, hogy ha apa meg én ennyi kajával működünk, te se ehetsz ötször ennyit. Szóval biztos csökkennek a főzött mennyiségek is, ha nem hajt a farkaséhség már 11-kor, amoi szintén jó.

Még egy kérdésem volna, benned még friss az élmény. :) Most az a terv, hogy mindketten egyszerre csináltatjuk meg a műtétet a férjemmel, és egy negyi jön segíteni a lábadozás alatt. Mennyire fogunk leesni a lábunkról? Kerítsünk több segítőt az első egy-két hétre?

9899. Kiel (válaszként erre: 9897. - Zsuzsi135)
2016. febr. 28. 09:52

Nem Dr Mohos lesz az orvosom, valószínűleg nem is Magyarországon műtenek majd. Nem kérdés, hogy változtatni kell, nem is azért érdeklődtem, mert még nem jutottunk döntésre. 8.-án lesz az első konzultációnk. Ami miatt itt tettem föl a kérdéseimet az az, hogy szubjektív véleményeket szeretnék hallani arról, hogy milyen az élet a műtét után. Hogyan hat a családra, milyen lelki, érzelmi folyományai vannak egy ilyen változásnak. Szintén nem az orvosi háttere érdekel az esetleges szövődményeknek-annak utána tudok nézni, ésaz orvos is el fogja mondani- hanem hogy aki esetleg átment ilyesmin hogyan élte meg. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ha tíz év alatt nem tudtam megváltoztatni izomból a családunk étkezési szokásait, akkor valószínűleg a következő tízben sem menne, az pedig ebben a ritnusban haladva borzalmas lenne.

Nem a döntés a kérdés, hanem szeretném tiszán látni a hurrá -x kilón túli várható egyéb pozitív és negatív következményeket is, és ebben azok véleménye érdekel akik már átestek a műtéten.

9898. 2664dcbb41 (válaszként erre: 9895. - Kiel)
2016. febr. 28. 08:31
Én még csak 3 hónapos mütött vagyok, de talán már én is tudok egy- két okosságot mondani. Szinte az első pillanattól ugyanazt főzöm, mi t a műtét előtt. Ugyanis abból eszel csak sokkal kevesebbet. Levesek, szaftos dolgok, ezek fognak jobban csúszni. Azt, hogy hús, vagy tészta, vagy zöldség, késöbb derül ki, sokan mondják, hogy megváltozott a kedvenc fogalma. Én például nem bírom megenni az ízesített joghurtot, az édességet, ami eddig egyértelmű volt. A gyerekeknek pedig szerintem példát mutatsz, keveset eszel, lassan, tápértékben gazdag étel, és lám anya egyre egészségesebb. Mozogni id velük együtt kell, és beléjük ivódik az elkövetkező időszak. Hidd el vékonyabban te is bátrabban kimozdulsz velük a lakásból, amire nagy szükségük van. Én csak bátorítani tudlak.
9897. zsuzsi135 (válaszként erre: 9895. - Kiel)
2016. febr. 27. 22:43

Konzultácio Dr Mohos....

OTT tedd fel a kérdéseidet....

Hogy a családot -illetve gyerekeid sorsa érdekel ez eggyértelmü de....

Ugy tedd fel a kérdést.... 10 év mulva mennyi is leszel ugy sulyban mint korban....

mikor is akarsz nekiálni fogyni most mikor elötted az élet MÉG ...Vagy mikor az unokáuddal nem férsz be a csuszdába -hintába....

A te gyerekedet nem cikizik a hátad mögött a sulyod -sulya miatt AKKOR NAGYON SZERENCSÉS VAGY- VAGYTOK!!!!!!!

mire vársz cukorra vagy vérnyomásra vagy izülert betegségre..!???

Hán sikertelen fogyokurán vagy tul!?????

Ha ezeken a kérdéseken megvan a válasz TUDOD mi a dolgod mint anya.... ÉLNI.

És a párodnak is .A jövötök a cél nem lessz egyszerü DE minden nappal könnyebb lessz.

én pont igy döntöttem 60 kg -mal ezelött

9896. Amandalear (válaszként erre: 9895. - Kiel)
2016. febr. 27. 21:57
Nekem csak az 5.számú kérdésedre van most hozzáfúzni valóm. Én akkor esnék depresszióba ha 65 kiló folé mennék ujra. 109 voltam mikor műtöttek. S bizony elveszik a régi én! Lefoszlik róla a háj! Nem bújik többé a zsir mögé! Én vállallom, undokabb,hisztisebb, önzőbb kiálhatatlanabb vagyok mint régen.A fene nagy önbizalmam néha jól pofára ejt de az is hozzá tartozik. Sem a kirakatban sem a tüküörben sem a képeken nem ismerem fel gyakran magam. Még mindig kihasználom, h aki nem látott két éve nem tudja ki vagyok. Akivel nincs kedvem nem kell kontaktálnom ugyse sértődik meg:-) h nem állok szóba vele. Munkahelyem gyakran helyileg is változik igy ott is teljesen másképp ismernek mint régen voltam. el se hinnék az az ember én voltam. Itt túl sűrűn nem olvastam arról kinek milyen pszichés változást okozott a fogyás. Nekem ilyet. Igaz én nem voltam mindig kövér. Csak potom 30 évem ment rá. De még van emlékem a normál sulyról . az akarok maradni az elkövetkezendő 30-ban is mindenáron.
9895. Kiel
2016. febr. 27. 15:01

Sziaszok!

Kiel vagyok, 126 kiló, 177 centi. A férjem 150 kiló, és 180 centi magas. Egy ismerősünk jár pár lépéssel előttünk a gyomorbypass felé vezető úton, így merült föl nálunk is a gondolat. Míg én az elmúlt 10 év alatt 10-15 kilókat húztam fül, és toltam le magamról folyamatos kínlódással a férjem kb minden öt évben fölszed egy tizest, ami már nem is megy le. Tudtommal nincs járulékos betegségünk, de egy alaposabb kivizsgálás okozhat meglepetést. Nekem terhességi diabeteszem volt, ami hajlamosít a 2-es típusú cukorbajra.

Nagyon sok pozitívumot olvastam a korábbi hozzászólások közt, és nagyon izgatott vagyok, hogy belevágunk, de érdekelne a dolgok negatív oldala is.

1.Milyen komplikációk merültek föl-már ha valakinél volt ilyen.

2.A mindennnapi életben okozott-e nagyobb vátozást mint egy intezív diéta? Külön főzni a gyerekeknek, kevesebb energia, fáradság stb.

3. Mikor elértétek az ideális súlyt egyszerű volt-e megállítani a súlyvesztést?

4. Az evés továbbra is jó élmény volt? A jó ízek, egy kellemes ebéd nekem nagy élmény, ezt elveszíti az ember?

5. Azokhoz, akik soha életükben nem voltak soványak: nem veszítettétek le az önazonosságotokat? Nem volt furcsa vagy idegen az új alak? Egy ismerős miután 60 kilót fogyott depresszióba esett, és akkor érezte újra jól magát mikor a felét visszaszedte.

6. Van egy 10 éves túlsúlyos kislányunk. Szerintetek megkönnyíti az ő fogyását is a miénk? (Van egy sovány, rossz evő hét évesünk is, vajon megnehezíti az ő életét a másként vezetett konyha?)

Bocsánat a hosszú írásért, és a butácska kérdésekért, de kit kérdezzek, ha nem titeket? :)

9894. zsuzsi135
2016. febr. 25. 21:52

Azt azért ne felejtsük el hogy a gyomr ZÁROIZMA nincs ott

szoval a folyadék mint leves át csussssssssszan

mig daraos megakad ....

ha nincs igazam várom a "kövezést"

Üdv

9893. 72ZSU (válaszként erre: 9892. - Virino)
2016. febr. 25. 13:51
Én a levest is 2-3szorra eszem meg. Nekem úgy kényelmes. De én is csak a darabos ételnél érzem azt a kellemetlen érzést.
9892. Virino (válaszként erre: 9889. - 72ZSU)
2016. febr. 24. 19:53
Szia, köszi a választ! Épp azt furcsállom, hogy ha levest eszek, nem érzem azt a "megállj" érzést, mint pl. egy salátánál, vagy húsnál. Egy minipogácsát nem tudok megenni, viszont egy tányér levest igen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook