Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
?????????
A külföld mit jelent konkrétan?
Sziasztok!
Nekem külföldön lesz a mûtétem. Rákérdeztem az orvosra, hogy mikor lehet munkába állni, és azt mondta, hogy másnap! Én is végigolvastam a fórumot, hát gondolhatjátok, hogy ezen a ponton leszakadt az arcom! Micsoda?! Mondja a doki, hogy a mûtét napján már lehet hazamenni, és ha otthon tudunk maradni egy hetet az csak azért praktikus, mert jobban oda tudunk figyelni az étkezések idôzítésére, és meg tudjuk szokni a lassú evést, de akár lehet is menni szenet lapátolni....
Kb egy hét után még rád néznek, utána 3 havonta kontrol, vérvizsgálat, ilyesmi másfél évig.
Koszonom szepen:)
Sajnos olyan vezeto beosztasban vagyok, hogy sokaig nem tudnak nelkulozni, raadasul a nagy hajtas pont november- decemberre teheto... De majd meglatom, hogy hogyan alakul, bizom benne, hogy rendben leszek.
Igen, én is mindig próbálom hangúlyozni, hogy csak saját tapasztalat....
Az első évben lezuhant 30 kiló, utána kb 2 év alatt még 15, de azért már kicsit meg kellett dolgozni, most küldök kb. 1-1,5 éve, ezalatt kb 5 kiló ment le, de ez már kalóriaszámolással illetve az első évtúl kezdve sok mozgás van. Még szeretnék kb 5-t, remélem, fog menni. De ez már kőkemény odafigyelés és tudatosság, kontroll, és persze van benne lemondás, kompromisszum...
Muszáj életmódot váltani, mert aki bypass előtt könnyen hízott, az most is könnyen tud(na). Viszonyt bypass nélkül nem tudnék kontrollt tartani...azt hiszem.
Én pl. 4 ágyas szobában voltam Debrecenben. Gondolom, mikor hol van szabad hely. Az értékeket a főnövér kérésre elzárta. É szerencsére nem okozott a kontraszt anyag hasmenést, illetve műtét után sem voltak fájdalmaim. Kivéve a hátam, a sok fekvéstől. Amit viszont Peti nővér próbált kimasszírozni, hála neki most is.
A fásli viszont emlékeim szerint több napig kellett.
Semmi plusz vitamint nem szedek, most 4 év után lett kevesebb a vasam.
A hajhullás szinte mndenkinél vab,csak nagyon kevesen ússzák meg, a szokásos hajra való csodadolgok nem érnek semmit, ki kell várni míg elmúlik, állítólag a szervezetet a műtét miatt ért stressz okozza.
Tényleg ezer féle képpen reagálunk.
Ha szépenmegkéred a dokit, akkor a katétert a műtőben teszik be, amikor már alszol.
Azért műtét után egy héttel dolgozni menni mondanám, nem tudom, hogy bátor vagy vakmerő. Én 3 hétre terveztem, 6 lett belőle.
Jó reggelt!
Màrvegy ideje olvasom a fórumot, tegnap telefonàltam és okt.19 (!!!)re kaptam időpontot konzultációra Veszprémbe. Nagyon izgatott vagyok
Azt meg tudja valaki irni, hogy Magyarorszagon is alapbol kiveszik-e az epeholyagot mutet kozben?
Vagy csak ha muszaly? Es ha ko van benne akkor csak a kovet?
Az angol dokumentumfilm sorozatban amit neztem mindenkinek kivettek mert hogy az emesztes megvaltozasaval nagyobb valoszinuseggel lesz epekove az embernek es megkimelik egy kesobbi mutettol.
"de ott szóltak a műtő ajtajában, hogy kellett volna"
Jesszusom,nekem ez eddig eszembe se jutott, de jó, hogy mondtad, rögtön feljegyzem! :)
Köszönöm, hogy válaszoltál:)
Sajnos nekem sem lesznek látogatóim, mert szigetszentmiklósi vagyok, így én is utazom 240 km-t. Ráadásul nekem még meg is jön előtte:( a doki azt mondta, hogy a bugyi fent maradhat, lehet azóta változott valami?
Amikor felkeltél akkor még a katéter bent volt és vitted magaddal a zacsit? A fáslit is akkor vették le amikor felkelhettél? Az a nyeléspróba milyen volt? Hasmenésed volt? Mennyi idővel mentél újra dolgozni? Műtétkor a táskát be lehet záratni? Több ágyas szobák vannak? Mostanra mennyire alakult ki nálad vitaminhiány? Bocsi a sok kérdésért, de a doki nagyon le volt terhelve és nem tudott sokáig foglalkozni velem.
Szia! Első gondolatom az volt, hogy privátba válaszolok. De most inkább így publikusan válaszolok a kérdéseidre. Hátha valakinek segít vagy plusz infóhoz jut.
Kedden feküdtem be, és másnap reggel 9-kor. toltak be a műtőbe. Kaptam katétert, és befáslizták a lábam. Mindjárt adnék is egy jó tanácsot: tessék kérem alul is leborotválni :) Én nem gondoltam, hogy ez szükséges...de ott szóltak a műtő ajtajában, hogy kellett volna. Így a műtőssegéd oldotta meg :)
A műtét 7 órás volt. Nagyon hosszúra sikeredett. Ez egyénfüggő. Mindenkinek más és más.Nagyon rosszul voltam mikor felhoztak, nehezen lélegeztem. Ez még másnap is így volt. A fájdalom...10-es skálán 20-as volt. Nekem.
Hajnalban lemosdattak és ágyat húztak. 2 nap múlva már kell sétálgatni. Katétert 3. nap vették ki (ha jól emlékszem). Piszok nehéz 7 nap volt. 250 km-re voltam az otthonomtól, szeretteimtől. Nem látogatott senki, egyedül voltam. Ez még nehezebbé tette a dolgot, mert senki nem volt aki legalább felülni segített volna vagy átöltözni. A nővérek nagyon kedvesek, de az idejük limitált , így nem nagyon van idejük hogy segítsenek neked . Ha megoldható, legyenek látogatóid.A legnagyobb sebem elég nehezen gyógyult. kb.2 hét kellett hozzá, hogy ne kelljen már rendszeresen kötni. Szeretném hozzátenni, hogy én csak a saját történetemet tudom elmondani. Ami velem volt. Mindenki máshogy élte meg. Nekem fizikálisan és pszichésen is nagyon megterhelő volt. Hazajövetel után már minden sokkal könnyebb volt. Ez azt hiszem már lelkileg is sokat számított, hogy itthon voltam a családommal. Októberbe megyek hasplasztikára.....hát, nagyon vacilálok,,,mert a tavalyi műtét emléke még nagyon élénk bennem :) Összességében azt tudom mondani, hogy Debrecenbe minden nagyon rendben van. Orvosok, nővérek, kórterem minden. Ha bármi egyéb kérdés lenne, nagyon szívesen válaszolok.
Szia!
Engem is Debrecenben fognak műteni novemberben, megírnád, hogy hogy zajlott amíg a kórházban voltál? Mennyi ideig tartott a műtét, milyen körülmények vannak? Lábad befáslizták? Mikor kelhettél fel? Meddig volt a katéter bent? Hogy gyógyult a seb? Szóval minden érdekel:) és megköszönöm ha válaszolsz.
Esküszöm eddig szivesen "jártam " ide de most ugy érzem magam mint a dedoban....
Szedjétek össze magatokat csajocák
eggyütt és nem eggymás ellen kell elöre haladni!
béke veletek......
lesznek problémák ..igaz mütét elött is voltak
ilyen vagy olyan betegségek-gyogyszerek-megaláztatások amiket mosollyal kell fogadni szoval ITT legalább MINT SORSTÁRSAK
fogjunk össze!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok