Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Pont erre gondoltam én is:)) csak utána ciki ha egyszer tényleg műteni kell epekővel:)) azt nem tudom, hogy mivel magyaráznám..
Matilda, remelem olvasod meg a forumot, regen nem irtal. A Blogodra tevedtem ma ismet ahol olvastam, amint a kefirdietan gondolkodsz, hogy az miert jo.
Itt Angliaban a mutet elott 2hetig tejdietazni kell, mast nem is lehet enni. Ez egy majkisebbito, majosszehuzo dieta. A tusulyosaknak amugy is nagyobb a majuk illetve zsiros is es ez a dieta lecsokkenti a maj meretet, ezzel megkonnyitve az operalo orvos dolgat a hasuregben. En mar annyi muteti videot neztem vegig, lassan ugy erzem mar en is tudnak muteni (akit erdekel 1millaert bevallalom :DD ). Szoval mutet kozben valahol a maj alatt, mogott folyik a munka nagy resze es ezert egy kampo-felevel a majat megemelik es felreteszik az utbol.
Epemutet szerintem jo megoldas, en is azon gondolkodom. Vegul is az is laparoszkopos mutet manapsag, felepulesi ido is kb ugyanannyi valamint dietazni is kell utana szoval esetleg meg a fogyas is megmagyarazhato vele
Már végigolvastam a Te bejegyzéseidet is:)) írtad, hogy csak a legszűkebb család tudta a műtéted. A munkahelyeden mit mondtál, milyen műtétre mentél? Elmondani én sem akarom, mert annyi rosszindulatú ember van....gondolkoztam az epeműtéten:)
A férjem maximálisan támogatott, szerencsére volt egy kevéske pénzünk, plusz vettem fel még hitelt, hogy a műtét ára meglegyen. Igaz még 3 évig fizetem a kölcsönt, de ezerszer is megéri amit már eddig is tapasztaltam műtét óta.
Nekem szerencsem volt a ferjem egybol tamogatott es megertette, hogy ez mennyire fontos nekem:) es ezert nagyon halas vagyok neki. A gyerekem mar annyira nem ertette hogy ha egyszer lefogytam 50 kg akkor most miert nem teszem ugyanezt. De sajnos most nem megy:( anyukamnak meg meg sem mondom csak mutet utan mert halalra aggodna magat.
jesszus, ez meg milyen beszólás, szerinted az emberek jókedvükben költenek ennyi pénzt? Itt komoly egészségügyi gondokról, rossz életminőségről, depresszióról beszélünk sok esetben. Nemhiszem,h könnyelműségből "költekeznek" erre az emberek, ez egy hatalmas döntés, itt mindenki azért van,aki még nincs műtve,h megfontolja, mérlegelje, felkészüljön. Sokan hitellel oldják meg,h megmentsék az egészségüket és hogy megelőzzék a túlsúlyból adódó betegségek okozta korai halált. Te miért vagy itt a fórumban? Van valami kérdésed ezen felül vagy építő hozzászólásod. Szivesen segítünk, de erre a mostani kérdésedre ennél szebb válaszom most sajnos nincs.
Szerintem az nagy dolog, ha az ember fel-és beismeri, hogy valamivel egyedül nem boldogul, és segítséget kér.
Sokkal jobb, mint tehetetlenül (és sikertelenül) benne maradni valamiben, amit nem odottunk meg.
Én is nemrég töltöttem a 40-et és sokat kellett harcolnom a férjemmel, hogy megértessem vele ez fontosabb, mint, az, hogy milyen autóval járunk... Majdnem válás lett belőle, de végül belement, mert, ha még a válást is bevállalom a műtét miatt, akkor biztos komolyan gondolom. Még mindig úgy gondolja, hogy pénz nélkül is le lehet fogyni, ha elég kitartó az ember.. Mivel neki sosem voltak súlyproblémái nehéz megértenie, hogy ha 40 éves koromig nem sikerült, azután sem fog. Szégyellem, de nem vagyok egy akaraterős ember ezen a téren. Nekem is jobb lenne, ha nem kéne ennyit költeném rá, de ez van.
Nem feltetlen mindenki a 20 eveiben jar en nemreg toltottem a 40- et. Mindenkinek maganak kell eldonteni hogy mire kolti a penzet vagy epp mire vesz fel hitelt! Azt gondolom ha egeszseg van mindent megteremthetsz de ha az nincs akkor lehet egy vagon penzed egeszseged mar nem lesz tole!
Egyebkent van mobil szama az oldalan, nekem 16-17 ora korul sikerult elernem. Delelott nem nagyon veszi fel.
Nincs konzultacios dij semmit nem kell fizetni. Ott beszeltuk meg hogy melyik fajta mutetet szeretnem, alkalmas vagyok-e ra, van-e mas betegsegem? Es adott egy papirt amivel jonnom kell majd az elozetes vizsgalatokra. Keszulj 3 napi hidegelelemmel a konzultaciora es hogy annyian vannak hogy orakon keresztul leulni sem tudsz mert az idosek a betegek fognak ulni:)))
Sokan kolcsonkernek, csalad, szulok osszedobjak a penzt ha aggodnak a szerettuk egeszsegeert. En pl.a mar par eve gyujtott lakastakarekot fogom felmondani es abbol fedezem. Lakasunk meg nincs, de az meg lehet kesobb is, egeszseg csak egy van es ugy erzem most kell megragadnom a lehetoseget es kezembe venni a jovom alakulasat.
Akar hitelt is kepes lennek felvenni, hiszen ha az emberek autora, lakasra, butorra vesznek fel es fizetnek eveken keresztul akkor az egeszsegunkert, eletminosegunkert miert ne tennenk?
Én speciel 2/3-át hitelből finanszírozom, a többit összekuporgattam. :)
Akkor biztos hetfon rendel a tobbi napokon meg mut. Neki nincs egy asszisztense aki adhat idopontot, ot kell elerni telefonon? Az motoszkal az agyamban, hogy arra az 5percre minek elmenni egyaltalan..hmm
Debrecenben is van elso konzultacios dij?
Én meg azt nem értem, hogy 2-3 gyerekes, fiatal párok hogyan tudnak minden évben temgerparton nyaralni, télen heteket síelni, plusz lakás, plusz kocsi, divatos rucik, 2 iphon, full hd tv... Ők is megoldják, akinek pedig erre van szüksége, az ezt oldja meg.
Mi ezzel a gond?
Én azt olvastam, hogy ez a műtét másfél millió forintba kerül, és itt meg úgy özönlenek az emberek ezekre a műtétekre, mintha csak egy hajvágásra mennének! Ennyire jól élünk? Fiatalok honnan tudnak ennyi pénzt előteremteni, nem is értem?
Igen de rola meg nem lehet hallani bovebben.
Debrecenben minden hetfon rendel a doki 9-15 oraig. Probaltam emailt irni neki ami fent van az oldalan de nagyon sokara valaszolt, igy telefonon is hivtam az sem volt egyszeru:)) nagyon sokan vannak nala rendelesi idoben mas betegek is nem csak gyomor bypassosok. Reggel odaertem 7.45 korul es 9.30 korul jutottam be egy kis pofatlankodassal es meg ket masik gyomor bypassra varo holggyel. Kb. 10 perc volt es mar jottem is ki muteti idoponttal egyutt.
Aki London környékén lakik érdekelheti: Ma beszéltem a Duna Medicallal, s megtudtam hogy orvosuk rendszeresen rendel és konzultál Londonban is, így lehet a budapesti mütétre készülni Angliából is.
En kulfoldon elek igy nem tudok csak hipp-hopp hazanenni. Oktober elejen lenne idom hazarepulni konzultaciora, a mutetet pedig januarra terveznem.
Mivel ha jol sejtem Veszprembe mar okt vegere adjak az idopontokat illetve mar most januar-februarra van hely mutetre szerintem en is Debrecen mellett fogok donteni.
Megirnatok, hogy ott hogy tortenik a konzultacios idopontkeres? Barmikor amikor a doki amugyis rendel oda lehet menni vagy kulon rendelesi ido van bypassra? Milyen vizsgalatok kellenek mutet elott?
Én is 175 cm vagyok, csak nekem úszógumi jelenségek van :( ebben gondolom szerepet játszik az IR is. Ma láttam valahol, hogy Bankó Margit unokàja is megcsináltatta a műtétet
Nekem is azok vastagok a hasamon alig van vmi...en is 175 cm vagyok:) a doki mondta hogy tipikus korte alkat vagyok.
Neztem a Toth Vera kepeket nagyon csinos lett es O mar tul van azon amire mi meg csak keszulunk.
Hat ez annyira ismerős !
Én 176 magas vagyok es a combom a csipom ,karom vastag .
Olyan jo volt mikor le voltam fogyva , alig várom hogy újból elinduljak azon az úton mikor mar 10 lemegy az majd meg több erőt ad es lendületet .
Vera ahogy monta tiszta eufória .
Nekem 44 a BMI de mivel magas vagyok nem latszom nagyon daginak, engem nagyon zavar. 5 eve lefogytam 50 kg siman csak megtartani nem tudtam csak ket evig:( igy en is raszantam magam, mert vekony akarok lenni!
Az alsó határ 36 BMI ahogy beléptem a doki egyből megmondta ez 36 BMI .
A terdeim nagyon fajnak nem bírják .
Meg szeretnek egy gyereket az minimum 10 kg meg. hat így se tudok lépcsőn fel le közlekedni .de önerőből ha le is kínlódnam tudom hogy visszajönnek lassan alattomosan .
Mar nincs ra erőm segítségre van szükségem egyedül nem megy!
Szoritok neked nagyon:)
Nagy sulyfelesleggel indulsz neki a mutetnek?
Írok rögtön ahogy túl leszek rajta.
Mar nagyon várom .
Meg 27 nap.
Nekem Debrecenre esett a valasztasom ket ok miatt az egyik, hogy rovidebb a varakozasi ido, es nincs gyomortukrozes:)) de volt Veszprembe is konzultacios idopontom azt lemondtam miutan fixaltuk a debreceni muteti idopontot. Egyebkent arban Debrecen 30 ezer Ft-al olcsobb ez annyira keves penz a tobbihez kepest, hogy nem lehet valasztasi alap.
További ajánlott fórumok: