Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Diétahiba gluténmentes étkezésben fórum

Diétahiba gluténmentes étkezésben (beszélgetés)

10. Shya (válaszként erre: 9. - Globus)
márc. 3. 12:48

ja persze, én sem variálok. szerintem ma már jó minőségűen el lehet készíteni mindent. itt megint az árkategória, ami problémás lehet sokaknak, ill ki kell tapasztalni...nekem nagyon fura volt felnőtt fejjel hozzászokni/kísérletezni egy új étrenddel.

akkor van rossz érzésem, mikor először ülök le új társasággal/randira és még nem ismernek annyira. nyilván tudják mi ez, de mindig megvan az a pillanat amit Te is írtál "miért nem eszeeeel?" :P :D

9. globus (válaszként erre: 7. - Shya)
márc. 3. 11:42
Ha én főzók, akkor csak mentes van. Eszi, nem eszi, nem kap mást.
8. globus (válaszként erre: 7. - Shya)
márc. 3. 11:41
Valahol a gépen van egy annyira röhejes képem 😄 hosszú terített asztalnál mindenki egy irányba néz: te nem eszel? 😁😁
7. Shya (válaszként erre: 6. - Globus)
márc. 3. 11:28

olyasmit nem is rendelek, ami pl elkészíthető mentes és sima verzióban is. sokszor van nálam pl mentes péksüti, de nyilván egy étteremben nem venném elő, meg hát nem is azért ülnénk be.

abba kár is belemenni, h anno az olasz kajákat imádtam, mert már rég letettem róla, hogy bárhol tudok belőle enni. itthon vagy családban persze más.

6. globus (válaszként erre: 5. - Shya)
márc. 3. 10:46
Mindig legyen nálad kenyér, vagy ilyesmi...nálunk nincs bűnözés, még nyomokbanos sem. Plusz nincs tej és tojás. Sárgája mehet. 1-2 étteremben itthon elkészítik a natúr csirkét tiszta edényben, tiszta olajjal, de pl. elmagyarázni azt, hogy a befőzött leves tetejéről lemert lé gluténes, reménytelen.
5. Shya (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 3. 10:27

az a lényeg, h Te érezd, mit hogyan tolerálsz :) én nem tudok 1-2 alkalomnál többször pl fehér kenyeret, vagy sima tésztát enni, (illetve én laktózosat sem) mert hasgörcs, szúró fájdalmak, puffadás, majd vizesedés jön. másnak nem mondanám h persze egyél nyugodtan amit szeretnél, nem venném a lelkemre ha rosszul lenne. de ha valaki kitapasztalja ezeket nincs azzal baj.

szerencsére meg tudom oldani a mentes kaját, bár nem olcsó. főleg, ha sütéshez kellenek alapanyagok.

engem az zavar, hha elmegyek vhova és szeretnék vhogy mentes kajához jutni, úgy néznek rám...bizonyára sokaknak ez luxusprobléma kategória, nekem kellemetlen. ha 82 csillagos étterembe ülnék be, ott talán más lenne a helyzet, nem tudom.

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Shya)
márc. 3. 05:47
Én 7 éve élek így, de már nem igazán birom. És igen bűnözök. De nincs hasmenés vagy puffadás ilyenkor. Pedig a diagnózis előtt minden bajom volt.
3. Shya (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 2. 12:18

igen. néha csalok, 1-2 alkalom az én esetemben nem ártalmas, de ennél többet már megérzek.

de azért mert én néha elmismásolom másokat nem bátorítanék erre. ill amennyire én látom ennek is vannak fokozatai, gondolom, van, akinél egyetlen étkezés is rosszullétet stb okoz.

márc. 1. 22:37
egy nagyon jo ismerosom ebben szenved,de nagyon betartja a dietat nehogy baj legyen.
márc. 1. 19:51
Sziasztok. Azokat kérdezem akik gluténérzékenyek, ti szoktatok diétahibát elkövetni?

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook