Diétahiba gluténmentes étkezésben (beszélgetés)
ja persze, én sem variálok. szerintem ma már jó minőségűen el lehet készíteni mindent. itt megint az árkategória, ami problémás lehet sokaknak, ill ki kell tapasztalni...nekem nagyon fura volt felnőtt fejjel hozzászokni/kísérletezni egy új étrenddel.
akkor van rossz érzésem, mikor először ülök le új társasággal/randira és még nem ismernek annyira. nyilván tudják mi ez, de mindig megvan az a pillanat amit Te is írtál "miért nem eszeeeel?" :P :D
olyasmit nem is rendelek, ami pl elkészíthető mentes és sima verzióban is. sokszor van nálam pl mentes péksüti, de nyilván egy étteremben nem venném elő, meg hát nem is azért ülnénk be.
abba kár is belemenni, h anno az olasz kajákat imádtam, mert már rég letettem róla, hogy bárhol tudok belőle enni. itthon vagy családban persze más.
az a lényeg, h Te érezd, mit hogyan tolerálsz :) én nem tudok 1-2 alkalomnál többször pl fehér kenyeret, vagy sima tésztát enni, (illetve én laktózosat sem) mert hasgörcs, szúró fájdalmak, puffadás, majd vizesedés jön. másnak nem mondanám h persze egyél nyugodtan amit szeretnél, nem venném a lelkemre ha rosszul lenne. de ha valaki kitapasztalja ezeket nincs azzal baj.
szerencsére meg tudom oldani a mentes kaját, bár nem olcsó. főleg, ha sütéshez kellenek alapanyagok.
engem az zavar, hha elmegyek vhova és szeretnék vhogy mentes kajához jutni, úgy néznek rám...bizonyára sokaknak ez luxusprobléma kategória, nekem kellemetlen. ha 82 csillagos étterembe ülnék be, ott talán más lenne a helyzet, nem tudom.
igen. néha csalok, 1-2 alkalom az én esetemben nem ártalmas, de ennél többet már megérzek.
de azért mert én néha elmismásolom másokat nem bátorítanék erre. ill amennyire én látom ennek is vannak fokozatai, gondolom, van, akinél egyetlen étkezés is rosszullétet stb okoz.