Futás - Első 5 kilométerem! (beszélgetés)
Kedves Ubi szerintem, simán lefutod ismét, néha jót is tesz egy kis pihenő..múltkor én is kihagytam egy hetet és utána tudtam majdnem 6km re növelni a távot és nagyon könnyen ment.Én new balance NB futócipő párti vagyok, nekem az van és nagyon jó benne futni.
Én nemrég 2 hetet hagytam ki és szerintem ugyanennyi fog is kelleni, hogy visszarázódjak.
Én is Nike cipőben futok, 2 cipőm van, egy puhább, nagyon kényelmes és egy keményebb, amiben gyorsabban lehet futni. A keményebbet használom rekortán pályán és futópadon, a puhábbikat betonon ill. mikor érzem, hogy fáradtak a ízületeim.
Vettem nadrágot, topot, pulzusmérő órát, hátizsákot és kulcsos övet :)
S-L-ig láttam méreteket amúgy.
Salakos, homokos, földes, dimbes-dombos, úgyhogy igazi terepfutó voltam eddig, de elkészült a rendes út, amin igaz, hogy könnyebb futni, de majd meglátom, hogy mennyire lesz jó a lábnak.
Állítólag a természetes földutak a legjobbak. Nemrégiben adtak át pályát pl. a sóstó körül, és azt hallottam, hogy nagyon puha, ami eléggé igánybeveszi a lábat.
Viszont lehet jó futócipőt venni nem csak a láb típusához, de a terep fajtájához is.
Bízom benne.Sokat küzdöttem,hogy menjen a 6-7 is,nem szeretném újra kezdeni.
Még egy kérdés: milyen terepen szoktatok futni?Melyik terheli a legkevésbé a bokaszalagokat?(anno nekem el volt szakadva,nem annyira terhelhető már)
Szerintem 1-2 hét kihagyás nem vészes, szinte ugyanonnan tudod majd folytatni. Pár nap.
Sajnos a cipőkre nem tudok mit mondani. Nekem Nike cipőm van, meg vagyok vele elégedve.
Hú,én most különböző okok miatt ki kellett hagyjak több,mint egy hetet és még pár napot :( Szerintetek mennyi idő lesz,mire újra lefutom az 5km-t?
Ja,és ki milyen márkájú,típusú cipőben fut?Tegnap kaptam egy FILA cipőt,az egész cipő súlya kb 5dkg.Kifejezett futócipő,sajnos még nem tudtam tesztelni.Még egy tartalék cipőt szeretnék,kinéztem egy Inov8-at.Megéri az árát?Mert ha igen,az egész család összefogna és megkapnám névnapomra.
Szia! Köszi, megnéztem most a weben, az a kis cukker futószokonya érdekelne is, holnap kiugrok, bár az én méretemben sosincs szinte semmi :( Te mit vettél?
Sziasztok! Lidlben nagyon jó áron vannak most futóruhák és kiegészítők! Én már bevásároltam :)
Sziasztok futók :)!
Futócipő témához: nekem a Kalenji is bejött.
Azt hiszem, ekkora fórumot nem fogok tudni visszaolvasni, de van már ismerős név köztetek.
Szia Raffika, én a maratonman depo ban vettem a futócipőmet, megnézték a lábam, ráálltam ilyen táblára ami mutatja mennyire vagy ludtalpas és futógép is van amin kipróbálhatod a cipőt. én NB t vettem (new balance) leértékelve volt 15 és szinte magától fut.nagyon kedvesek a boltban és szívesen ajánlom őket másoknak is. Jó futást!
Sziasztok!
Nincs is szebb annál, mint 10 km lefutásával kezdeni a szombat reggelt :D
Köszönöm:-) Ellátogatok a Spuriba. Meg egy kérdés. Nagyon szimpatikusak az u.n minimalista futócipők. Ezekrôl vélemény?
Meg annyit, h a spuri futobolt sajnos a nyitvatartasi ideje miatt esett nalam , ezert az intersport aruhaznal kotottem ki....tapasztalatok esetleg vkinek ?
Sziasztok! Nekem is elsosorba futocipo problemam lenne ;) Elkovettem egy hibat amit szerintem sok kezdo beleesik , h elovettem a szekrenybe talalhato sportcipomet es futottam...... amig a labam be nem adta az unalmast :( Most tartok a 2. het pihenonel , de mar nagyon futhatnekom van :) Holnap lesz a napja, h veszek egy megfelelo futo cipot magamnak! Mindezt csak azert irom le nektek, h ezen nem szabad sporolni , mert nagyon rosszat tesztek magatoknak , ha nem jo cipoben muvelitek ezt a sportot! Igaz , meg most sem tudom mi a legjobb futocipo nekem, de ezt szakemberre szeretnem bizni ! Nics nagy tapasztalatom ezen a teren , ha tudtok vmi hasznos tanacsod adni nekem szivesen veszem es elore is nagyon koszonom nektek !
Szia!
Ha lehetőség van, menj el Bp-en a Spuriba, nagyon hozzá értő emberek dolgoznak ott, rengeteg márka, típus között válogathatsz. Érdemes, mert nem mindegy, hogy milyen cipőben futsz.
Csak jó tanács! A lábnál mindig 0,5 számmal, 1 azámmal nagyobb méretet kell választani, hogy tudjon ugyan benne csúszkálni a láb. Az sem jó ha a sarok kijár. Nagyon fontos hogy mindenki legyen tisztában a lábdeformitási próblémáival. (szinte mindenkinek van valami) Pronáló(befelé dőlő) lábra , nem szabad neutrális cipőt venni, mert még több bajt okoz. A cipő kiválasztása nem 2 perc, járkálni, futkározni kell benne kicsit, mert még az üzletben derüljön ki ha nem jó. Ebben dolgozom, elég sokat tudok a futócipőkről. Szerintem a jó cipő 20 e- ,től a csillagos ég, 14.ezerért nem szabad cipőt venni. Amit tudok ajánlani: Asics, Nike, Saucony, terepre a Salomon. Ha kérdés van bátran írjatok!
Szerintem meg ha kezdő vagy újrakezdő vagy- saját érdekedben menj inkább sport boltba! Nem muszáj ott venned,ha túl drágának találod, de ott mindenképp szakeladók vannak, akik a Te lábadhoz a legjobban illeszkedő cipőt fogják ajánlani. Mert nem mindegy milyen cipőben futsz!!! (ez csak egy jó tanács) . Ja, és még egy: ott is tudnak olcsóbbat ajánlani, nem muszáj neked a drágát venni, csak mert azt idén gyártották :) Nem igaz?? :)
Szerintem érdemes többféle márkát, és típust kipróbálni. Én is órákig válogattam, aztán az első mégsem lett jó.
Sziasztok. Futócipőt tudnátok ajánlani? Lehetőleg ne fél havi fizumba kerüljön :-( Ami eddig volt, mindig feltörte a sarkam, gyakorlatilag azért is hagytam abba, aztán terhesség, szoptatás, plusz kilók /mázsák@ miatt nem furottam. Ja, meg lusta is voltam...:-) Szóval pár év kihagyás után kezdeném újra, csak egy jó csuka kéne.
Sziasztok!
Egy futóversenyt szeretnék ajánlani:
[link]
Nagyon jó a kalóriaszámolás, és egy idő után már tudod is, hogy miből mennyit szabad enni, hogy ne edd túl magad. Én már "érzésre" eszek, és általában be is jön másnapra a +/- deka. Mondjuk számolni azért jobb, mert van külön táblázat, ami összefoglalja a kalóriát, és a súly-változást. Így látod, hogy mi az ideális számodra.
Ez azért jó, mert a kevés evés nem mindig jó, ugyanis ilyenkor az izom épül le elsősorban, ami egyfajta ördögi körhöz vezethet.
Bárcsak már én is ennyi kiló lennék mint te! :) Neked bejött a kalóriaszámolás amúgy? Úgy értem,hogy hatásos módszer ha valaki tényleg szigorúan betartja?
Ügyesek vagytok! Nekem ma pihi napom van, de jobb is, mert esős az idő. Sajnos nem indult túl jól a napom, mert 56,4kg voltam, holott pár napja éppen 1 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg.
Nem értem... Ezek szerint túl sokat eszek.
Én is regisztrálva vagyok a kalóriabázison, egy időben rendszeresen írtam, mostanában, ha éppen eszembe jut, csak akkor, de lehet, hogy ismét elkezdem számolgatni.
Nagyon ügyi vagy! Tök jó ilyen sikertörténeteket olvasni! Kajálásra én most annyiban figyelek,hogy számon tartom a kalóriákat egy bizonyos internetes oldalon. Nem akarom kiírni a nevét,mert gondolom az reklámnak minősül.Szeretek sütni-főzni meg jókat enni. Úgyhogy én hosszútávon nem tudnék lemondani a finom falatokról,ezért inkább számolom a kalóriákat és igyekszem nem túllépni a napi keretet. :) Ma egyébként nagyon jól indult a napom,mert a mérleg 70 dkg-mal kevesebbet mutat,mint mikor elkezdtem futni. :) Plusz most jöttem vissza a futásból és le bírtam egyben futni 3,5 km-t. Igaz, 27 perc kellett hozzá,de nekem egyenlőre nem a sebesség a lényeg. Nagyon örülök,hogy sikerült lefutni a távot megállás nélkül! Nagyon meglepődtem magamon,hogy ilyen jól bírtam tüdővel. Egy-kétszer azt hittem meg kell állnom,de nem a fáradtság miatt,hanem a térdem fájt kicsit megint. De amint feljöttem a lakásba elmúlt. Úgyhogy ma semmivel nem lehet elrontani a kedvem! :)
Már a tavalyi program közben is látszott változás, főleg az ismerőseim vették észre. Idén a hasam és a felsőtestem vékonyodott, szálkásodott tőle. Sajnos a lábam nem, viszont alig van rajta narancsbőr :) de a futás mellett is kell figyelni a táplálkozásra, a fogyás főleg azon múlik. Nekem is 55 kg lebeg a szemem előtt :)
Én most vagyok 62 kg és csak 154 cm vagyok. Szóval rajtam hamar meglátszanak a plusz kilók. Én már 55kg-val kiegyeznék. :) De annak is örülnék,ha csak a testem átalakulna zsírosból izmossá! :) Úgyhogy örülök,hogy ezt írod,hogy nálad így működött a dolog. Akkor van remény! :) És mennyi idő kellett ahhoz,hogy valami változást észre vegyél az alakodon?
Enyémek 7, 4 és 1 évesek. Legnagyobb lány, a két kicsi pedig fiú. :)
Köszi! Akkor elég hasonló cipőben járunk! Jó 10 éve fogytam 20kg-t, azóta 62 körül vagyok (158cm) és bármit csinálok, stagnál. A futástól sem fogytam mérleg szerint, de az alakomnak jót tett, a zsír jó része izommá alakult. A közérzetem sokat javult, mióta futok (frontérzékenység, fejfájás, fáradtság mind pozitív irányba változott). Szóval hajrááá :)
További ajánlott fórumok: