Futás - Első 5 kilométerem! (beszélgetés)
Szia!
Szerintem nem rossz idő, úgy meg pláne, hogy eddig csak próbálkoztál :-)
Mi a cél távban, időben?
Köszönöm a válaszokat! :)
Próbálok majd még kutakodni a témában, ha találok valami tuti infót, akkor megosztom Veletek is.
Csak magnéziumot szedek, mert anélkül egy idő után izomgörcsök vannak.
Cipő: Huszonezres több éves nike cipővel kezdtem, fájt a sípcsontom. Most egy nike lunarglide 5 van, ebben nem fáj. Betonon futok.
Egyszer futottam erdőben földúton, 2 napig annyira fájt a térdem, hogy alig tudtam lábra állni. Nem is értem, hogy lehet, betonon nincs gond.
Szia!
Én sem szedek erre külön semmit. Nálam nem a futástól kezdett fájni (tánc, bicajozás stb.. hatása), de már jó ideje nincs ilyen gondom.. Egyszer csak elmúlt érdekes módon, de érdemes utána olvasnod, hátha találsz valami tutit :-)
Ááá, annyira nem vagyok megelégedve..
A gyors kezdés akkor jó, ha keveset futsz :-) Én általában hosszúra készülök, így a végére marad így egy kicsit gyorsabb rtempó :-)
Legtöbbször én is Lidl-s futócipőmben megyek ki,szerintem klassz,jó a kialakítása és az ütéscsillapítással is meg vagyok elégedve.
Nem szedek semmilyen porcerősítőt,de nekem is néha fáj a térdem.Az orvos szerint a folyamatos,egyenletes terhelés és minél kevesebb betonon való futással ez el fog múlni.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy az izületeitek védelme érdekében szedtek-e valamilyen porcerősítőt? És ha igen, akkor mennyire érzitek hatásosnak?
Kicsit több, mint 2 hónapja futok, hetente kb. 3-szor, egyelőre egy Lidl-ben vett futócipőben. (azt gondoltam, hogy amíg csak a szárnyaimat bontogatom a témában, jó lesz ez is - és ha végleg megfertőződöm, akkor beruházok egy drágább cipőbe is)
Nem betonon, hanem gáton futok, hol a földes kitaposott úton, hol pedig mellette a füves részen, szóval a kezdetektől próbálom kímélni a térdem/bokám.
Ennek ellenére azonban úgy 2-3 napja fájdogálnak a térdeim, ezért gondoltam, hogy lehet, meg kellene valamivel támogatni őket.
Azta :-)
Az szép lesz, sok sikert hozzá :-)
Bár én is nagyon szeretném egyszer :-)
100 lépcsőfok!! Először felsprint 30-ig(ennyi ment elsőre),aztán 20-20 jobb-bal láb váltással.
A vádlim lájkolta :)
ez már a második fórum, amihez hozzászóltam, direkt több hónapnyi kihagyás után, de a helyzet most sem változott: le se szarják itt az embert...
köszi
Jövőre talán.Mert ha indulok,egyedül akarom végig futni a 42 km-t :)
Ma volt a sprintelős,belesétálós futásom,el sem fáradtam.Délután megyek lépcsőzni egy kicsit.
Sziasztok :-)
Én is futkorászok :-)
Most a Spar maratonra, bár csak 8 km-t, csapatban..
Az élet szerintem csak itt állt meg. :)
Én általában télen is futok.
Anno az első shoftsell dzsekimet az aldiban vettem, szuper, alá mindig csak egy vékony hosszú ujjú felső elég volt. -8 volt a leghidegebb, amikor futottam és nagyon jól esett. Ilyenkor egy kis pamut sál a nyakamba, cérna kesztyű (munkavédelmis üzletben pár száz forint). A nadrág alá nekem kellett a térdemre valami, mert érzékenyek az ízületeim.
Kicsit megállt itt az élet. Vagy október már hideg a futáshoz? Próbálok minél tovább futni, csak az arcüregem bírja. Aztán jöhetnek az uszodás hónapok (itt vidéken nincsnenek jó konditermek).
Egyelőre még kellemes a hőmérséklet, de már egyre "több" ruha kell a futáshoz. Téli nadrág még hiányzik a gyűjteményből, de egyelőre a 3/4-esnél tartok:) Téli felsőt vettem lidlben, nadrág nem tetszett.
2 okból nem futok reggel.
1. Nem bírok 6-kor felkelni
2. Nem megy a reggeli futás
Nyáron sokat futottam délelőtt (8-9 óra körül), mert este szinte mindig esett az eső, de nem esett olyan jól, mint az esti futás. Este 7 körül szeretek futni, de lassan én is módosíthatok az útvonalon, mert jelenleg nem túl biztonságos környéken futok. A közeli biztonságos 1000 m-es köröket pedig unom:(
Akkor a legjobb a levegő :) Vagy este olyan 8-9 fele lenne,de akkor itt már nem biztonságos.
Ma is csak kocogtam,nem tudom mi van velem :(
Jó a heti 4 :)
Én most úgy tervezem, hogy hétköznap futom a 4,2km-em, 28-29 perc körül, és hétvégén a 40 percet, ami olyan 5,5km.
Ma futottam 3,5 km-t,és kocogtam 4 km-t.A kocogás nem sokat ér,de ma így ment csak.
Holnap ezt lefutni tervezem.Az idő jó lesz,reggel 6 fele megyek,a legjobb idő!
További ajánlott fórumok:
- 20 kilométeres (terep) bicajozással (50 perc) kb. mennyi kalóriát lehet elégetni?
- Egy helikopter Leningrádból Északra, utána Keletre, utána Délre, s végül Nyugatra repült 500 kilómétert. Hol szállt le Leningrádhoz képest?
- Hány kilométer távolságra van Tapolca Bécstől?
- Napi 3 kilométer kocogással lehet valamennyit fogyni?
- Meg tudja mondani valaki hány kilométerre van Oroszlánytól Ukrajna?
- Pulzus, kalória és kilométer számláló - Hol tudok venni a futáshoz ilyen számlálót, és mennyibe kerül kb??