Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia Nagual!
Az volna a kerdesem, hogy miben kulonbozik a fodraszkellekesben kaphato loreal hajszinezo a bolti Loreal Casting-tol? Ja es nagyon szaraz a hajam, nem festem mar masfgel eve festekkel, utoljara csak a tovet festettem szinezovel fel eve. En Pantene (szaraz, toredezett hajra)sampont, balzsamot es neha pakolast is hasznalok, igaz puhabb es fenyesebb lesz tole a hajam, de a haj kulso retege ugyanugy szaraz es szalkas. Foleg a rovidebb hajak, es a hajveg. Tudsz esetleg valami csodaszert? Azzal mar tisztaban vagyok, hogy vagatnom kell a hajambol eleg sokat mindenkepp, de alatalaban vagas utan is szaraz szokott maradni a hajam. Tanacs?
Szia!
Általános tévhit, hogy a korpát a fejbőr megfázása vagy egyéb külső tényező okozza. Én is így gondolom, de a tudósok nem. Laboratóriumban bebizonyították, hogy a korpát egy minden emberi fejbőrön megtalálható gomba okozza. Akkor lesz korpás a fejbőr amikor ez a gomba elszaporodik. Ezt kiválthatja a szervezet belső működési zavara, stressz, legyengült immunrendszer, étkezési szokások, sapkaviselés stb... Ahogy az immunrendszerünk felveszi a harcot a gomba ellen, felgyorsul a fejbőr hámsejtjeinek a regenerálódása, és így gyorsabban válnak le az elhalt hámsejtek, és ez maga a korpa. A boltokban kapható legtöbb korpásodás elleni szer, csak látszólag szüntetik meg a korpát. Egy speckó filmréteget képeznek a fejbőr felszínén, ezáltal nem engedi leválni az elhalt hámsejteket, ami hosszútávon fülledt fejbőrt, és még több korpát eredményez. Tehát nem megszünteti, hanem eltakarja a korpát. A korpásodás elleni samponok fakóvá teszik a festett hajat. Szerintem legjobb a korpa ellen a hajszesz, vagy ampullás kiszerelésű csodaszer. Márka nem számít. Ezek sok vendégemnek és nekem is segítettek,de a samponok soha... :)))
értem. de elméletileg akkoris szabadabb a pálya nem? már ami a színváltoztatást illeti. annom emlékszem elsőre kb. lilára festettem :)
mert a nagy bajom hogy a fekete nem enged gyakorlatilag semmilyen színváltoztatást. és amúgy a haj állaga milyen utána? igényel valamilyen utánaápolást?
Szia!
Maradhat a szőkítés, mivel festékkel csak sárgára tudnád kiszívatni. A megoldás: Vegyél kellékesben hajszínezőt(alfaparf vagy wella color touch, szőkítés után mosd meg a hajad 1X samponnal balzsam nélkül, majd törölközőszáraz hajra vidd fel a színezőt. Ha lehet minél gyengébb emulziót vegyél a színezőhöz. Wellához pl 1.9%-osat ajánlom. Válassz natúr(8/0), vagy kicsit hamvas világos szőkét és jó lesz a színe... :)))
hello Nagual!
Az lenne a problémám, hogy nekem alapvetően sötétbarna hajam van, egy éve szőkítettem ki, nagyon világos lett, mivel csak ez az extra világos szívta ki az eredeti színt, én viszont sötétebb-természetesebb színt szeretnék, viszont ha ilyan festékkel festem be a hajam(ugyanis én festem magamnak:$) akkor sötétebb marad a lenőtt rész mint a többi.
Hogy oldhatnám meg? fessem világos árnyalattal a tövét és sötétebbel a többi részt? vagy minden festés előtt szívassam ki a tövét és utána rögtön festhetném a sötétebb árnyalattal? tanácstalan vagyok.
Köszi a választ előre is.
Az oxy reload tényleg bazijó. Én már régóta használom. Évente 3-4 szer biztos rámjön hogy fekete hajat akarok aztán persze egy hónap alatt megunom és olyankor itt ez a csodaszer.
Ezen az oldalon már egész hosszú eszmecsere folytatódott le róla, ha gondolod olvasd végig.
Szia!
Merem ajánlani a Tigi Superstar termékeit, ezek vékonyszálú hajra lettek kifejlesztve és tényleg dús hatást ad és nem nehezíti el a hajad. Elég drága ha megveszel mindent belőle, de tényleg hatásos. Google-ban találni webshopot ahol megrendelhető. Az oxy Reload mesterséges pigment eltávolító. Tehát a festett színt távolítja el a hajból, több kevesebb sikerrel. Első festés után biztos a hatása. Elég jókat hallani róla, nemsokára ki is próbálom. Úgy távolítja el a festéket a hajból, hogy ne okozzon károsodást, tehát ha nem hoz eredményt a használata, a haj legalább nem roncsolódik. Jó hogy léteznek ilyen cuccok is és nem kell mindenáron szőkíteni, ha mondjuk egy festett fekete hajtól szeretnénk megszabadulni... :)))
Szia Nagual! Jól látom ugye hogy Te vagy a topik indító, segítőkész fodrász :)
Bocsi ha volt már róla szó, nem olvastam annyira vissza....
Két dolog érdekelne. Egyik, hogy szerinted melyik az a termékcsalád, ami vékonyszálú hajra jó? Próbáltam már rengeteg mindent, de mindtől elnehezült, a legtöbben van szilikon, nem jók Nekem. A másik meg találtam egy oldalt:
Mi erről a véleményed???
Köszi előre is :)
mit kéne tennem ha kivasalom a hajam és 10 perc múlva elkezd hullámosodni! már sokféle balzsamom volt!!!
én töltöm a legtöbb időt a vasalással és mégis mindig nekem hullámos a hajam!!!
segítség!!!
A Tigi és a másik is kapható fodrászkellékesbe? A Sebastian termékeket ismered? Azokról mi a véleményed?:)
Ja igen...inkább hajpakolást használjak minden hajmosás után vagy balzsamot? Ezek alatt professzionális termékeket értek. Kissé száraz a hajam a vaslás miatt és puha, hidratált, csillogósat szeretnék!:)
Szia!
Hőillesztéssel a legtermészetesebb és ha jól rakják fel nem roncsol. Csak olajmentes vagy hozzávaló samponnal és balzsammal ajánlott kezelni mert a többi oldja a keratint. Csak 100% keratin lapokkal szabad felrakatni. A mikrogyűrűs megoldás is jó, de ha érzékeny vagy a fémre akkor nem ajánlott és jobban lehet érezni a tincseket gyűrűk miatt. Ha teheted csak európai hajat vegyél, mert bármilyen mással rosszul fogsz járni. :)))
Szia!
Elég változó a vélemény szerintem jobb a wella. Tigi samponjai a legjobbak, vagy a L'O Kerastase termékei. :)))
Szia
Hosszabítani szeretném a hajam.Vékony szálú festett szőke.Melyik módszert ajánlod?
Szia!
Szerintem a hajhullás elleni szerek nem befolyásolják a hajszínt, de a korpásodás elleni cuccok már igen... :)))
Szia!
A drogériákban kapható 1-2 ezer forint alatti árkategóriájú hővédők nem sokat érnek. Ajánlom a Tigi Fashionista hővédősprayt vagy krémet, ettől szép sima lesz a hajad. Ha tartást is szeretnél akkor a Tony&Guy hővédősprayt ajánlom. Neten mindent be lehet szerezni, google és kész... Kellékesnél kapható Wella high hair hővédője is elég jó és sokan dicsérik a Gamma hővédősprayt...
:)))