Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
Hát igen elég csajos egy topik... :))) Nem értem ezeket a mazsolafodrászokat hogy miért vág frufrut ha direkt nem kértél.. Most csak Dunaújvárosban vagyok,de elég sok külső munkám van úgyhogy mobil vagyok. Keverek pesten is szükség szerint és korábban ott is dolgoztam. Most külföldön leszek egy darabig, utána Pesten vagy Dunaújvárosban leszek még nem tudom. A fodrász csajszi szarul érezte volna magát, de mégis csak a Te hajad. Ha nálam csinálod csak mosolyogtam volna és átengedtelek volna a kollegához. Van egy pár kollégám akivel rendszeresen csináljuk egymás között, és van pár kuncsaft aki ide oda ugrál közöttünk. Az az igazság, hogy minket ez nem nagyon érdekel, de látom a vendégemen, hogy kényelmetlenül érzi magát ez miatt. A sok féltékeny balga fodrász miatt alakult ki szerintem ez a helyzet... Én csak röhögök rajtuk. Szerintem próbáld ki minden kényelmetlenség nélkül azt a fodrászt, akit kinéztél magadnak. A csaj meg gőzőlögjön magába ha zavarja... :)))
Dejó... meg sem néztem eddig az adatlapod, így meg voltam győződve hogy egy hölgy fodrásszal van dolgom... de nem :) dejó... legutóbb mikor voltam fodrásznál a csaj aki a hajamat csinálta tök mufurc volt, össze vissza rángatta a hajam, és nem azt csinálta amit kértem. jó, mondjuk volt egy fodrászom előtte akinek szinte semmit nem mondtam és tudta mit akarok, csak Ő kiment külföldre :( na és ennek a csajnak mondtam hogy rábízom, egyet kértem NE legyen frufrum.... hát lett, most már úgyahogy megnőtt, de már be kéne újítanom valami jó kis frizut :)
nahh, oda akarok kilyukadni, hogy Te hol is dolgozol?? :)))))
Ja, de amúgy a lényeget nem mondtam: szóval a csaj tök nem tetszett, de mellettünk dolgozott egy fiatal srác, és komolyan azon járt az eszem, hogyha elhúzna a vendége, akkor átpattanék az Ő székébe...:) bunkóság lett volna? ;)
Szia!
Ha világos szőke a hajad, ne kenj rá hajfestéket, csak hajszínezőt. A színező jobban megtapad a szőke hajon, bár mindkettő kopik egy kicsit. Válassz natúr vagy hamvasszőke árnyalatot és szépen befogja majd a hajad. Ha ugyanezt festékkel kened rá akár be is zöldülhet ezért is jobb a színező. A töredezett hajat is először le kell vágni, utána hajvégápolóval kell kenni a végét. A peroxid mentes festékekkel nem tudsz világosítani, csak sötétebb hajszínek festhetőek velük, de valóban kíméletesek. :)))
Szia!
Első az olló... Az olivás pakolás valakinek segít valakinek nem. Általában csak elnehezíti a hajat. Érdemes kipróbálni mert semmit nem veszíthetsz vele. Csinálhatsz ecetes öblítést is. Balzsam után öblítsed le a hajad ecetes vízzel. Ez is összehúzza a haj szerkezetét. Ha gondolod ajánlhatok pakolást, de így hogy nem látom a hajad, nem tudom pontosan mire lenne szüksége a hajadnak.. Használj disznósörte hajkefét, ez kímélő és könnyű vele kibontani a hajat. :)))
értem..hát nem tudom, hogy melyiket válasszam, viszont az biztos, hogy csak színezőt fogok venni.
Ezek közül akarok majd választani: [link]
Melyik hasonlít legjobban ahhoz a hajszínhez amit belinkeltem? Az tényleg nagyon tetszik :)
Amúgy nem tud vki egy jó miskolci fodrászt?
Szija,
nem hiszem, hogy ledobná a hajad, viszont nagyon vigyázz, milyen árnyalatot kensz rá, nehogy zöld, vagy szürke legyen (húgomnak egyszer besikeredett :) ).
A Loreal nagyon jó minőségű szerintem, egy jó ideje én is azt használom, mert nem roncsolja a hajamat, mint a többi festék.
Szerintem ne csak a dobozon levő árnyalatot nézd meg, hanem ami a hajkatalógusban van, azt is, mert sokszor azért a kettő némileg eltérő.
De szerintem mindig csak egy árnyalattal fesd sötétebbre, különben vörös lesz.
Nem vagyok fodrász, csak tapasztalt hajfestegető :)
Szija,
ne haragudj, hogy hozzászólok, de az Excell 10-zel vigyázz azért.
Én a Jeges sötétszőkével (7013) festettem be tavaly a hajamat, világosbarna volt eléggé az alapszínem akkor, és hiába írja szőkének, nekem totál sötétbarnára fogta be, pedig az előírtakat betartottam, tehát csak tíz percig volt a hajamon.
Most az aranyszőkével festem (miután más festékkel sikerült visszavilágosítani a hajamat), 8.3-assal, és így lett világosbarnás, nagyon pici aranyfénnyel. :)
Az 5.3-asnak is lesz aranyfénye, mert az pedig aranybarna.
Sziasztok!Nekem világos szőke hajam van, kb 6 éve festetem és valamivel sötétebbet szeretnék, egy kicsivel természetesebb hatásút. A fodrászom azt mondta, hogy úgy is ledobná. Mit javasoltok?
A másik problémám, hogy nagyon töredezik a hajam, már sok mindent kipróbáltam, de nem tudom megnöveszteni, mert folyton visszatörik a vége. Az ammónia és peroxid mentes hajfestékek mennyire hatékonyak?valóban nem roncsolják a hajat?Hallottam erről az új L'Oreal Casting Creme Gloss hajszínkrémről szőkében,ezt szeretném kipróbálni,ez ugyanis ammónia mentes.Ha a festett szőke hajamra rámennék ezzel,mit kapnék?A fodrászomat már nem merem kérdezni mert ő mindenre azt mondja hogy ledobja.Akkor nem lehet egy árnyalattal természetesebb színű hajam??!!köszi a segítséget
De igen. Az első szám a színmélységet jelöli. Minél nagyobb annál világosabb. A pont utáni számoknak pedig megvannak a saját jelentései. Minden szám egy külön árnyalatot jelöl.
.0 természetes kék bázis
.1 hamvas szürke/zöld bázis
.2 írisz matt lila bázis
.3 arany sárga bázis
.4 réz narancs/vörös bázis
.5 mahagóni vörös/lila bázis
.6 vörös vörös bázis
tehát az 5.3 -as árnyalat aranybarna. Inkább sárgás mint vöröses. A sima ötös természetes áryalat. Ennek a tudásnak a birtokában könnyebb választani.
köszi a segítséget :) Megnéztem a l. excell 10 árnyalait..és az 5.0, 5.3-as tetszik, de nem tudom, hogy melyik lenne jobb...az 5.3asnak nem lenne egy kicsit vöröses beütése?
Már megint megműttette az orrát ez a csaj? Mondjuk ráfért.
Az árnyalat teljesen egyszerű 4-es 5-ös körül van. Mondhatni hogy hamvas. Az alfaparfnak elég széles a skálája barnák terén. Abban biztos találsz olyat ami tetszik. Ajánlott fodrászkellékesben vásárolni. Vagy ha hamvasat szeretnél mint ez itt akkor van még ez a loreal excell 10 ami csak természetes árnyalatokban van és megkapod drogériában, vagy az ösz hajra való festékek is hamvasak.
Nem tűnik meleg színnek, ezért mondom hogy hamvas legyen.
sziasztok!
Beszeretném festeni hajamat, de nem tudom, hogy melyik festéket használjam.
Ilyenre szeretném:
Most is világos barna hajam van, de olyan semmilyen a színe.
Azon is gondolkoztam, hogy csak színezőt veszek...de mivel a frufrumat naponta ki kell mosnom, ezért attól félek, hogy majd csak onnan fog kikopni.
hey,
nemreg jottem vissza malaysiabol es a nap meg a tengerviz ellegge kiszaritotta a hajam.hajmosas utan remalom kifesulni,osszegubancolodik(a fejem tetejen csak) hiaba hasznalok condicionalot es ugyelek arra hogy hajmosas kozben ne kocoljam ossze hajam..nagyon nem akarok vagatni belole,mert noveszteni probalom,de sajna elegge toredezettek a hajvegek..az olivaolajas-tojasos pakolas tenyleg jot tesz szerinted vagy csak hulyeseg?? azt hallottam h szepen helyrehozza a toredezett hajvegeket..tudnal tanacsot adni? nagyon megkoszonnem :) x
Sziasztok!Nekem világos szőke hajam van,kb 6 éve festetem és valamivel sötétebbet szeretnék,egy kicsivel természetesebb hatásút.A fodrászom azt mondta,hogy úgy is ledobná.Mit javasoltok?
A másik problémám,hogy nagyon töredezik a hajam,már sok mindent kipróbáltam,de nem tudom megnöveszteni,mert folyton visszatörik a vége.Az ammónia és peroxid mentes hajfestékek mennyire hatékonyak?valóban nem roncsolják a hajat?köszi a segítséget
Sziasztok!
Kérhetek véleményt a Londáról?
Az én fodrászom azt használ, de itt még nem láttam róla semmit és hááát..., kíváncsi vagyok :)
Köszi!
Szia!
Ha van kellékes a közelben, ugorj be hajszínezőért. Ne kenj rá több festéket mert az sok lesz egyszerre. Natúr szőkét vagy aranyszőkét válassz ha még szűrkés a hajad. :)))
Szia!
Extra világos szőkére szoktam festeni a hajam, de a sok ősz tincsre való tekintettel vettem egy schwarzkopf ősz hajra való szőke festéket. Na mit mondjak? A röpüljszürke és a patkányszürke közti árnylatot csodálhattam a tükörben. Aztán gyorsan átkentem egy világosabb szőkére, de így világosabb lett. Nagyon pocsék.:( Segítséget kérnék! Köszi
Szia!
Köszönöm a segítséget! Egy próbát megér. Ha bevállik, megírom!:)
Szia!
A Brunette sampon, balzsam hihetetlen jó ápoló,de nem hidratálja a hajat. Ha felmész a márka magyar honlapjára, átnézheted a cuccokat. Az tuti hogy bármilyen Tigi samponnal mosom a hajat, hihetetlen szép fénye és állaga lesz a hajnak . A Cutw..k Headshot kifejezetten hidratáló, lehet inkább ez kéne a hajadra. A simítóvas ellen elég jól véd a Fashionista Smooth&Shine hővédőkrém. Hajvégre ajánlom a Dumb Blonde hajfénykrémet, ez is hidratáló. Amúgy akinek csak ajánlottam ezeket a cuccokat, márkahű lett. Ha jól választasz szerintem nem fogsz benne csalódni... :)))
Nem használtam még tigit és elképzelhető hogy nem is fogok. Nem igazán érdekel a sampon fajtája. Mindegyikben ugyan aza szar van. A balzsam némileg javít a haj állagán a köv hajmosásig. A pakolás mégjobb de csodán nem lehet tőlük várni. A haj magától szép ha nem bánják mindenféle festékekkel, szőkítőkkel meg vasalóval. De ki bírja azt megállni. Én gama hővédőt használok a gama hajvasalóhoz,meg szilikonos hajvégápolót. Bár már hónapok óta nem vasaltam ki a hajam.
A tigi biztos jó mert a legtöbb professzionális fodrászszalonban azt használják. Valamit biztos tud de én azt szeretném ha ilyesmik nélkül is szép hajam lenne, és azt belülről kell megoldani. Vitaminok, ásványi anyagok.
Szia!
Nem baj, hogy hozzászóltál.Egyik vasaló sem hidratálja a hajat, ez tény, de azt hiszem, hogy én nem is írtam az ellenkezőjét! Vagyis, én nem várom el a vasalótól, hogy hidratálja a hajamat!:D A vasaló egyenesít, és cserébe szépen kiszárítja a hajat. Ha már bekapcsolódtál, akkor megkérdeznélek téged is, te milyen terméket javasolnál?:)Balzsamot vagy inkább pakolást? Tigiről mi a véleményed?
Szia Nagual!
Segítséget kérnék a hajammal kapcsolatban! Sok jót hallottam már én is a Tigi termékeiről, de még sosem próbáltam őket. A hajam eredeti sötét gesztenyebarna színű, szóval nem festem én sem, eléggé dús és göndörös, loknisos:) Sokszor vasalom, és hiába van turmalinos Gama-m a hajam bizony kissé száraz és nem eléggé selymes, csillogós, pedig használok rá olajat, védősprayt,stb ezért gondoltam hogy kipróbálom a Tigi-t. Ilyen "problémára" te melyik termékét javasolnád? Nekem leírás/kinézet alapján szimpi ami barna hajra van (Tigi BH Bru n ette Goddess). Arról mi a véleményed?? Várom válaszodat, köszi!:))
Szia!
Összetevőkben, állagban különbözik,de a fő alkotórészek ugyanazok, vagy hasonlóak mivel mindegyik oxidációs színező. Ami tuti: A professzionális festékek, hajszínezők tartósabbak, kímélőbbek, több ápoló anyagot tartalmaznak és jóval szélesebb a színválaszték. Mindenképp jobbak. A lakossági termékeket könnyebb felvinni a hajra, de nem a festék minőségét, hanem a termék reklámozását kell megfizetni az árban. :( Ha nem jó a pantene a hajadra akkor cseréld le. A lakossági samponok balzsamok nem táplálják a hajat, csak túl vannak krémesítve. Valamire jók, de problémát nem lehet megoldani velük. Ha teheted csak professzionális terméket használj a hajadra. Ezek drágábbak, de biztos lehet találni a hajadra megfelelőt. Próbáld ki a Tigi vagy a L.oreal Kerastase márka samponjait. Szakmai körökben mindenki ezeket tartja a leghatásosabb termékeknek. A kerastasének van egy hajvégápoló széruma, ami nagyon jól működik,de ezt csak L.real szalonokban tudod beszerezni. Boltban maximum a gliss kur hajvégápolója jó, de ez is zsírosít. :)))