Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

473. 319cd6978b (válaszként erre: 471. - G.susie)
2009. aug. 19. 14:41
Akkor már megvolt az egyenesítés? Azt írtad hogy még előtte állsz most meg hogy nem lett világosabb. Azt hogy világosabb lett e csak akkor tudod ha már volt. Vagy a vasalással egyenesítéstől nem lett világosabbb?
472. 319cd6978b (válaszként erre: 470. - G.susie)
2009. aug. 19. 14:40
youtube-on vannak afro hajjal foglakozoó how to videók. Afrofonásra nem gondoltál még?
471. g.susie (válaszként erre: 469. - 319cd6978b)
2009. aug. 19. 14:38
Az én hajam nem lett világosabb! Ugyanolyan sötét maradt, mint volt. Amúgy hajvasalóval volt már egyenesítve, és akkor nekem is tört a vége, de nagyon, és nagyon ronda volt az egész....
470. g.susie
2009. aug. 19. 14:37

Kerestem egy képet, hogy kicsit ilusztrálni tudjam a hajam.

[link]

Valami ilyesmi, leszámítva, hogy az enyém kevesebb egy picit, hosszabb, és kicsit lefelébb áll. Segítség! Hogy lehet egy ilyen hajat felnőttkorban hordani? Akkora gumival tudom összefogni, mint egy Cd kerülete, és a rendes kifésülése 45 percig is eltart..... Mit kezdjek vele?

2009. aug. 19. 14:34

Hát akkor sok szerencsét és majd számolj be.

Nekem is volt már egyenesítve. A vége az lett hogy levágattam az egészet amikor már három centis töve volt, a vége tört mint a fene és tiszta vörös volt az egész.

468. g.susie (válaszként erre: 466. - Nagual)
2009. aug. 19. 14:33
Elmentem a fodrászatba, és a fodrász látta, hogy kétkedek. Megbeszéltük, hogy egy tincsen kipróbáljuk a szert, és ha tetszik, megcsinálja az egészet. Az eredmény: tökéletesen egyenes a haj, viszont az állaga olyan maradt, mint volt. Nekem tetszik, csak a hajszárítással van gondom, mert utána nem áll össze a hajam... Szálanként elkülönül. Ez ellen mit lehetne tenni? H kicsit összébb álljon, de mégse legyen amolyan lefelé lógó, zsíros haj(ez pl olajtól elképzelhető.) Még egy kérdés: Van esetleg valami, ami lágyabbá tudja tenni a hajam? Elég kemény sajnos, így a tapintása is durva... Az egyenesítéstől puhább lett, de még mindig nem olyan, mint a normális haj....
467. g.susie (válaszként erre: 465. - 319cd6978b)
2009. aug. 19. 14:21
Tudom, hogy átmeneti lesz, de nekem ez is elég, csak egy ideig lenne jó.....A hajam egyébként nem vékonyszálú, nagyon erős és kitartóan gubancolódik, összefogott állapotában is. A módszer krémmel történik. A kezelés 4000 Ft, és egy afro fodrász fogja csinálni.
466. Nagual (válaszként erre: 464. - G.susie)
2009. aug. 19. 12:08

Szia!

Tartós hajegyenesítést, csak hajszerkezet átalakító anyagokkal lehet csinálni. Ezek az anyagok olyanok, mint bármelyik dauervíz, csak az állaga más. Tehát a lehető legroncsolóbb hatásúak. Ha száraz a hajad, nem ajánlom mert ettől még szárazabb lesz és nem biztos hogy kezelhetőbb lesz tőle a hajad. Volt egy afro vendégem, neki totál afro göndör haja volt. Valami speciális anyaggal volt kiegyenesítve a haja, de azokon a részeken fele olyan vastag volt a haja, mint a tövénél, ahol kezeletlen volt a haj. Ezt az anyagot csak afro hajra szabad rátenni, mert bármilyen más tipusú haj leég tőle. Nem tudom a nevét, de olyan jól kiegyenesítette a csaj haját, hogy elég volt hajszárítóval kihúzni, még vasalni sem kellett. Azért a haja totál ki volt az anyagtól. Szóval nem ajánlom csak ha nincs más megoldás. És nagyon vigyázz hol csináltatod, mert könnyen elszúrhatják a hajad... :)))

465. 319cd6978b (válaszként erre: 464. - G.susie)
2009. aug. 18. 23:28

Igazából nem is tettélé föl kérdést. A mesterséges hajegyenesítéstől csak még szárazabb lesz a haj és kicsit ki is fog világosodni. Először talán szép lesz és tetszeni fog de pár hét elteltével semmi formája nem lesz. Még ha sikerül is akkor is csak átmeneti és kimegy belőle az egyenesítés. Aztán egyre könyebben fog törni és a végén lehet hogy megbánod. Az afro haj vékonyszálú és sérülékeny, semmiféle vegyi beavatkozás nem fogja olyanná tenni mint pl egy japán ember haja.

Ne várj el túl sok jót. Biztos vagy benne hogy a fodrászod ért ehhez? És milyen módszert alkalmaz? Létezik egy végleges egyenesítési módszer amit arannyal csinálnak de annak a minimális ára is 60000 ft és ez hajhossztól és dússágtól függően nő. Biztos hogy ezt akarod? Mennyiért csinálja a fodrász?

464. g.susie
2009. aug. 18. 23:01

Szia!

Hamarosan ki lesz egyenesítve a hajam, és félek, hogy drótos lesz, "szálas" lesz, és hogy nem lesz esése, mint a normális hajnak, hanem a nagyvilágban fog röpködni, gravitációnak ellentmondva. Alapjában véve nagyon-nagyon göndör és száraz hajam van, amit csak hajmosásnál, balzsamozás után tudok kifésülni. Kibontva hordani lehetetlen, egyszóval katasztrófa az egész.( Félig afrikai vagyok, ennek köszönhetem.)

Előre is köszi mindent!

463. Nagual (válaszként erre: 462. - Kék013)
2009. aug. 18. 17:49

Szia!

Ha drogériákban vásárolsz, a legjobb minőségűek a Loreal dobozos festékei, esetleg Garnier. Kellékesben Loreal, wella, alfaparf márkák közül válassz... A kallos a leggázabb festék amit csak gyártottak! Olcsó húsnak nagyon híg a leve... Ez kérdés volt? :)))

462. Kék013
2009. aug. 17. 17:51

Köszi, akkor még várnom kell egy ideig :-) a festéssel.

milyen festéket vegyek majd szerinted?A kallos tényleg olyan gáz? Olcsó húsnak híg a leve?

461. Nagual (válaszként erre: 459. - 319cd6978b)
2009. aug. 17. 16:49
Ezeket lehet magukban is használni, ami tényleg előnyös. 6-ossal ne keverd mert csak csúnya szín jöhet ki belőle. Próbáld meg tisztán először, és ha nem elég sötét a következőnél egy fél centi feketét nyomjál bele. :)))
2009. aug. 17. 16:40
koszi megnezem a sampont amit irtal a formaja amugyis olyan ahogy te mondtad a teteje kicsit rovidebb
459. 319cd6978b (válaszként erre: 455. - Nagual)
2009. aug. 17. 16:38

Köszi, ez azért segít a választásban. A szőke sosem jött még be. A kék viszont már igen. Teljesen kék volt de nem ilyen sötét, indigó szerű hanem világosabb. Olyan windows xp kék.

És ha mondjuk 6-os színmélységet kevernék ezzel a kék keverővel akkor mi lenne belőle? Más festékeknél ez kékes fekete lett majd kopni kezdett és gáz volt, de azokat a mixtonokat nem is lehet magukban használni még szőkített hajon sem.

458. Nagual (válaszként erre: 457. - Buzasi1983)
2009. aug. 17. 15:59

Szia!

Lehet hogy érdemes lenne sampont váltani. Ajánlom a Tigi superstar hajdúsító termékeit. Sampon,balzsam ha szükséges és dúsító spray még nagyon fontos. A google-ban találsz webshopot ahol megrendelhető. Csodaszer nem létezik,de tényleg dúsít a hajon és sokáig elég. A hajad felső részét érdemes egy kicsit rövidebbre levágatni hogy ne húzza le a súlya. A hajad szárítsad fejjel lefelé, így is emelhetsz a tövén. A hajhabokat jobb ha mellőzöd, mert csak elnehezítik és bezsírosítják a hosszú hajad. :)))

2009. aug. 17. 15:22
mar sokszor akartam kerdezni toled de valahogy mindig elmaradt szoval nekem tok egyenes a hajam es barmit is csinalok vele allandoan lapos tupirozni nem akarom szerintem nem egy jo dolog szegeny hajacskamnak volt amikor fodraszhoz megyek olyan jol beall de miutan megmosom ugyanolyan mint volt mar probaltam samponnal is de attol meg olyan mintha osszeragadt volna hajam
456. Nagual (válaszként erre: 454. - Kék013)
2009. aug. 17. 15:15

Szia!

Soha többet ne használj kallost! Ha a fodrászod használja, inkább vegyél a boltba valami minőségi dobozost, még az is százszor jobb mint ez a méreg. :) Amúgy is tele vannak méreganyagokkal a festékek,de ez a tipus hihetetlen szar és mérgező. Én soha nem festem be terhes, vagy szoptató anyának a haját, csak az Ő felelősségére. Ha lehet teljesen lebeszélem a vegyszerekről ez idő alatt, ha nem bír magával akkor esetleg hajszínező. Azért nem fogja be ebben az időszakban a hajat a festék, mert teljesen megváltozik a szervezet hormonháztartása. Szoptatás alatt sem normális ezért ez idő alatt is előfordulhat, hogy nem úgy fogja be a festék ahogy szokta. Én várnék a helyedben amíg vége lesz és utána lehet csinálni bármit. Nem hinném hogy a festék károsítja a baba szervezetét,de nem is tesz jót neki.. :)))

455. Nagual (válaszként erre: 453. - 319cd6978b)
2009. aug. 17. 15:04
Ha kéket akarsz mindenképp le kell szívatni előtte a hajat. Amit feltettél képet, olyan a welláé is csak a fénykép miatt sötétebbkéknek tűnik a képen. Fiúkon csak a hideg szőke mutat jól. A melegebb árnyalatok általában meleg embert jelölnek és iszonyatosan csúnya férfi hajon. Ha a helyedben lennék maradnék a sötétebb árnyalatoknál(3/0), és a kéket sem az egész hajadra kenném rá, hanem csak egyes részekre. Ha Te vagy az első képen tényleg nem lenne az igazi a szőke. Főleg hogy nem is egyszerű befesteni az előzmények miatt... :)))
454. Kék013
2009. aug. 17. 13:37

Szia!

39 hetes gyerekváró vagyok. Kb. a 4. hónap óta nem fogja be a hajam a hajfesték (kallos tűzvöröset használtam).A fodrászom szerint szülés után megint lehet festeni.A szoptatás alatt is? Mert nem szeretnék úgy járni mint legutóbb amikor vörös helyett sárga lett a hajam és azt is egy mosás után teljesen ledobta.(amúgy a hajszínem barna(az a semmilyen barna ami mindenkinek)

Köszi előre is.

453. 319cd6978b (válaszként erre: 452. - Nagual)
2009. aug. 17. 12:55

Kéket akartam mindíg, de még csak úgy sikerült hogyha kiszőkítettem nagyon világosra és fizikai színezőt használtam. Bes movie color meg la riché driectons-t. A la riché sokkal tartósabb és nem fogja össze a párnát. Volt már türkiz is. Az bazijó volt csak a szőkítés és a vasalás valahogy nem csípik egymást nekem meg gödnör a hajam.

Olyasmi színt szeretnék mint az adatlapomon a kék hajú nőnek van, vagy valami világos szőkét.

A bajom a szőkével hogy nem is áll jól ha az egész olyan. A bőrtónusom miatt azthiszem. Világos a bőröm de a hamvas szőke nem passzolt hozzá. Lehet hogy valam meleg árnyalat kéne, de azok meg vmiért nem tetszenek. Még hezitálok, meg nézegetem még a színeket, de azt már eldöntöttem hogy vagy koleston vagy color touch lesz.

452. Nagual (válaszként erre: 446. - 319cd6978b)
2009. aug. 17. 12:39

Szia!

Vegyesen használom az anyagokat.. Wel.. L'o...Tigi. A 12/81 a legvilágosabb szőkéje a kolestonnak. Vigyázni kell vele mert nagyon sok gyöngyház mixtont tartalmaz. Natur hajat nagyon jól szívja ez a cucc, de kell neki a 12% a jó eredmény érdekében. A festett hajon változó hogy dolgozik. Mivel oxyzva volt a hajad, majd befestve, nem tudom pontosan hogy reagál a festék, mivel nem használtam még oxy reloadot. Szerintem próbáld ki először egy tincsen, de tekerd be fóliába. A Special Blonde árnyalatok max 5 tónus felvilágosításra képes, tehát olyan biztos nem lesz tőle amilyet szeretnél. 9%-ossal keverve csak 3 tónust világosít úgyhogy kell a 12%. Mivel erős cucc vigyázz a hajadra. A töve biztos jó lesz, a többi részt passzolom. A koleston mixtonjait használhatod önmagába is 6% welloxonnal keverve előszőkített hajon, nem folyik le,de kophat a szín. A Color Touch mixtonjait még az életben nem használtam, mert nem volt rájuk szükség, de szerintem úgy lehet ahogy a koleston esetében. A CT mixtonjairól senki nem beszélt még a környezetemben és nem is használja senki, de mivel ez csak színező, a haj külső szerkezetén tapad meg úgyhogy tuti gyorsan kopoik... Milyen színt szeretnél? :)))

451. Nagual (válaszként erre: 445. - Adrienn20)
2009. aug. 17. 12:03

Szia!

Befogná de minimum 9%-ossal keverd ki ha festékkel csinálod. A színe tuti más lesz... Miért nem kérsz meg egy barátnődet hogy kenje be szőkítővel és utána csak átszínezitek... :)))

450. 319cd6978b (válaszként erre: 449. - Lady Niku)
2009. aug. 17. 11:50
Nem. Kivéve azok a spray-k amik kék piros és fehér színben kaphatók de szerintem te nem akarsz olyat.
2009. aug. 17. 11:31
Létezik olyan színező ami teljesen kikopik?
448. 319cd6978b (válaszként erre: 447. - Kittuu)
2009. aug. 16. 21:49
Gőzöm sincs. Ez nem úgy kopik hogy egyre kivilágosodik. Szinte észrevehetetlen. Kb 24 hajmosást jósolnak neki, de a casting nem kopik ki azt garantálom. Nekem is volt és a legjobb amit drogériában megkapsz.
447. Kittuu (válaszként erre: 439. - 319cd6978b)
2009. aug. 16. 21:46
köszi, hát igen, majd úgyis a boltban fogok dönteni...de igazából egyik sem olyan szép barna :( Az 500ast is néztem, de lehet h az már túl sötét. Ezek a színezők nagyon hamar kikopnak? Mert azért 1500 Ft..és nem lenne jó ha 2 után már nem is látszódna.
446. 319cd6978b (válaszként erre: 442. - Nagual)
2009. aug. 16. 20:46

Te Wellát használsz, gondolom ismered jól. Szétnéztem a wella honlapján és teljesen beleszerettem. Nem tudok dönteni hogy mit válasszak.

Először extra világos szőkére gondoltam. 12/81-re pontosabba. Rögtön kiszúrtam magamnak, de már egyszer megjártam az ilyen felvilágosaító festékkel ami alfaparf volt, bár akkor szőkítettem is és előtte festve votl a hajam. Most le van oxyzva és kb 6-os színmélységű, a töve ami lenött ötös. Szerinted ezt mennyire világosítaná ki ez az árnyalat és ugye nem lenne nagyon sárga.

Aztán megnéztem a színezőket és azok is nagyon megtetszettek és azok nem is bántják a hajat.

A kérdésem velük kapcsolatba hogy a keverőszíneket lehet e tisztán használni, vagy keverni kell valamelyik alappal? Mert a festékeknél tudom hogy a mix tone-ok csak sima pigmentek és lefolynak, de mivel itt felületi színezésről van szó nem vagyok biztos benne hogy itt is érvényes e? Ez is lefolyik a hajról pár mosással ha tisztán használjuk?

Többet most nem kérdezek mert én se bírom már követni.

2009. aug. 16. 16:06

szia nagual.

szted a középszöke sötétszöke eredeti hajszinemet szivatás nélkül 6os oxival a loreal 10/1 v 11/1 árnyalata befogná? eddig szivatva volt a hajam 6ossal 10 percig majd natur barna festékkel behamvasitva ezzel a samponos gyors pár mpig fenthagyással...eddig fodrász csinálta most már sajnos nincs pénzem fodrásznál festetni.szted jo lenne?mindig csak a tövét festetem...

444. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 439. - 319cd6978b)
2009. aug. 16. 14:18

találta egy cikket, gondolom Te írtad :)

Ne tedd a hajaddal, pláne ne máséval címmel :);)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook