Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

503. Henci2 (válaszként erre: 501. - 319cd6978b)
2009. aug. 20. 16:41
köszi
502. 319cd6978b (válaszként erre: 499. - G.susie)
2009. aug. 20. 14:00
Bőrgyógyász írta fel de elég komolyl szer lehet mert elvileg havonta kéne vele terhességi tesztet csinálni ugyanis magzatkárosító hatása miatt nem szedhetik terhes nők, meg egy rakás más negatív mellékhatása is lehet. Az osztálytársamnak semmi bajanincs tőle. Biztos van más A vitamin komplex is ami talán enyhébb de hasznos. Látássérülteknek is a-vitamint szoktak javasolni.
501. 319cd6978b (válaszként erre: 500. - Henci2)
2009. aug. 20. 13:58

Ez csak természetesen hullámos, vagy göndör hajon működik. Ha a hajad alapból hullámos és nem fésülöd ki hajmossá után és hagyod a levegőn megszáradni akkor lehetnek szép hullámok benne, ha pedig még ilyen göndörítő habot is teszel rá akkor szép tincses lesz vagy lehet.

A fructis-nak van ilyen göndörítő hajhabja meg a got2b nekis van narancssárga flakonba ami még jobb (nekem is volt) de elképzelhető hyog már kivonták a forgalomból mert fél évente új termékeket hoznak forgalomba és szelektálják a régieket.

500. Henci2
2009. aug. 20. 13:24
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan göndörítő hajhab, amit este felraksz a vizes hajra, nem fésülöd meg rendesen, és reggelre hullámos lesz? Egyik ismerősöm mesélte, hogy az ő tesója így csinálja. Szerintetek?
499. g.susie
2009. aug. 19. 21:37
Jobban utánanéztem, és egy csomó dologban van, de azért érdekelne az az A vitamin komplex. Gyógyszertárban vajon beszerezhető?
498. 319cd6978b (válaszként erre: 497. - G.susie)
2009. aug. 19. 21:30
Igen de abban sztem nincs akkora koncentrátumban.
497. g.susie
2009. aug. 19. 21:23
Sárgarépa is jó, nem? Mert az ilyen gyógyszerszerű dolgokat sokszor elfelejtem bevenni. ( Pl kellett volna vmilyen halolajat szednem, és rendre elfelejtettem, viszont répát rágcsálni akár tv közben is lehet.)
496. 319cd6978b (válaszként erre: 494. - G.susie)
2009. aug. 19. 21:06
Egy osztálytársam felíratott vmi A vitamin komplexet bőrgyógyásszal amitől teljesen normalizálódott a faggyútermelése. A haja egy hét után is olyan volt mint ha most mosta volna, és eltűnt az összes pattanása is. Egy valóságos csoda volt ez neki mert zsíros votl a haja és sok pattanása is volt. Aztán abbahagyta és újra zsírosodott ahaja de a bőre rndben maradt. Aztán feketén beszrezte a cuccot 1000 ft ért drágábban.
2009. aug. 19. 21:04

A tiendek sajnos nem tudom. A nővérem drót haját úgy szoktam hogy közepesen vastag körkefére feltekerem és úgy szárítom, aztán ha száraz akkor addig fújom hideg levegővel amíg ki nem hül és ha letekerem akkor nagy hullámok lesznek benne. De ha kivasalom akkor ugyan ezt érem el csak egyenesben, de azt bárki meg tudja csinálni akinek van vasalója, így viszont olyan haja van mintha most lépett volna ki a fodrászdából. És a legjobb benne hogy ezután sosem fordult még elő hgoy fél óra múlva elkezdett volna repkedni, a vasalásnál meg igen.

Persze ez nem csak annyi hogy föltekered és fújod mert úgy a töve megszárad a többi része meg nedves marad. Közben letekerem néha, végighúzóm a kefén mintha egyenesre szárítanám aztán újra feltekerem. Nehéz megcsinálni még másét is, a sajátodat meg sztem lehetetlen. Nagyon sokáig tartot mire rájöttem hogy hogyan lehet a hajkefét a hajtőhöz tenni újra úgy hogy közbennem nem kell letenni a szárítót, és nem is szippantja be a szűrő a szálakat.

Ha megszárítják az egyenes hajat (nem olyan göndört mint a tied) és nagy tépőzáras hajcsavarókra feltekerik, átfújják meleg levegővel egy kicsit és hagyják kihülni akkor is szép esése lesz. És ezt már önmagának is meg tudja cisnálni az ember egy kis gyakorlás után.

494. g.susie
2009. aug. 19. 20:54
Az A vitamin jó ötlet, már hallottam róla. Ha csökkenti a faggyútermelést, esetleg kevesebb lesz a pattanás tőle?
493. g.susie
2009. aug. 19. 20:53
Öhm, még vmi. A hajnak hogy lehet "esést" adni?
492. 319cd6978b (válaszként erre: 491. - G.susie)
2009. aug. 19. 20:34

Nőkre nem igazán jellemző a kopaszodás szóval ha már kopaszodik a hullástól akkor érdemes lenne szakemberhez fordulni, de lehet hogy csak egy hajcsere folyamaton esik át. Az emberek haja 6-8 évente kicserélődik, megújul és azok a szálak amik már rég nem hullottak ki azok kihullanak és újra kinőnek. CSak hát ez esztétikailag nem a legszebb. Egy általános bőrgyógyász valószínűleg nem tudja megállapítani hogy miért lehet ugyanis 1001 oka van annak ha hullik. Lehet külső behatástól, vagy valami belső dolog. Betegség, hormonzavar. Lehet próbálkozni külső segítséggel mint pl varga hajcsepp, Schwarzkopf Active F sampon és szesz, Vichy dercos aminexil sp94, revalid, biovanne és még milliom egy cucc van hajhullásra.

A zsírosodást is hatásosabb belülről kezelni. Az A vitamin csökkenti a fagyútermelést ha nagy mennyiségben viszik be a szervezetbe, a B vitaminok mind segíteik a haj növekedését. Lehet hogy ugyan azét hullik amiért zsíros. Lehet hogy egy vitaminkúra mindkettőt megoldaná.

491. g.susie
2009. aug. 19. 20:26
Anyukám is kérné segítségeteket! Neki kevés, vékonyszálú, zsíros, lelapuló haja van. Mit lehetne vele kezdeni? Amúgy erőteljesen hullik is a haja, pedig csak 40 éves.
490. g.susie
2009. aug. 19. 20:21
Feltétlen megkérdezem a fodrásztól, csak feltankolok angol szavakkal, mivel a pasas nem tud magyarul...1000 hála mindenkinek, lehet hogy veszek egy hajvasalót, próba, szerencse! Mintha a barátnőmnek is lenne egy ilyenje (babyliss), akkor előbb azt próbálom ki. Lehet hogy érdemes, csak két sikertelen hajvasalás után leírtam magamban az összes hajvasalót!
489. Nagual (válaszként erre: 488. - Culko)
2009. aug. 19. 20:19
Király! :) Szívesen! :)))
488. culko
2009. aug. 19. 19:35

a w.lla CT hajszínező télleg NAGYON jó! gyönyörű hamvas nagyon természetes szőke hajam lett végre!!!olyan természetes, hogy el sem hinném hogy festett, ha nem én festettem volna...:)

hónapok óta ezt akartam! köszi a tippeket!!! még egyszer!

487. Nagual (válaszként erre: 468. - G.susie)
2009. aug. 19. 16:08
Tudok neked cuccokat ajánlani, amitől puhább és rendezettebb lenne a hajad,de ezek európai hajakra lettek kifejlesztve és elég drágák. Vannak direkt afro hajakra való cuccok, egyenesítők és ápoló anyagok. Budapesten van több olyan bolt ahol meg lehet vásárolni ezeket. Szerintem ezekkel kéne a hajad kezelni és az a fodrász is tud majd ebben segíteni, aki egyenesíti a hajad... :)))
486. 319cd6978b (válaszként erre: 484. - G.susie)
2009. aug. 19. 15:28
A nagyobb márkák gyártanak sötét bőrre alapozót de azokat nem forgalmazzák magyarországon mert nincs rá nagy kereslet.
2009. aug. 19. 15:25

Hát használható videót nem találtam amiben a tényleg göndör afro hajat kivasalják, csak olyat ahol már előkezelt hajat csináltak azt meg neked nem sokat ér.

A hajvasalók nagyon sokat változtak az utóbbi időben. Régen voltak azok az aluminium bevonat nélküli vasalók amiket párezerért kaptál bárhol és kreppelőlapot is adtak hozzá. Na olyannal nem lehet semmire menni. Nekem az első egy babyliyy 2170 volt amit needves hajon is lehetett használni. Hát a vasalástol sosme volt olyan a hajam mint másoknak pedig ők is csak kivasalták és kész. Nekem meg le kellett waxolni hogy normálisan álljon. Nagyon gáz volt. Meg a nővéremnek is ha kivasaltam vele a hoszú haját akkor 15 perc múlva már neki is repkedett minden felé. Aztán vettem egy gama-t és azzal elég egyetlen húzás és három napig egyenes.

Hosszú hajnál széles lapú vasalót kell használni és lassan kell végighúzni. Nincs az a haj ami ellenállna a kellően jó vasalásnak, hidd el. Bármilyen hajat ki lehet vasalni csak megfelelő eszköz kell. Persze nehéz lehet ha csak vizesen tudod kifésülni, de nem megoldhatatlan.

Van a babylissnek meg más gyártónak is olyan hajszárítóaja ami kibontha és egyenesíti a hajat. A babylissre az van írva hogy még az afro, gyapjas hajat is kibontja és kiegyenesíti. Olvass utána.

[link]

[link]

[link]

[link]

484. g.susie
2009. aug. 19. 15:16
Jó lenne, ha az én bőrszínemben is lenne matt alapozó, de eddig még a nagy márkáknál sem találtam meg a sötétebb színeket...
483. g.susie
2009. aug. 19. 15:15
Nálunk volt egy nagyon ötletes tabló. ( Szerintem.) Mindegyik tagozatnak van vmi jellemzője, pl a C-sek a matekosok, a B-sek pedig a természettudomány-tagozatosok. A 2009 B-seknek egy periódusos rendszer lett a tablója, és nagyon jól néz ki.
482. g.susie
2009. aug. 19. 15:10
Köszi, de nem fog szállni a hajam? Mert egyenes a hajvasaló után is lett, csak nem állt lefelé. :D Olyan volt a hajam, amilyennek a gonosz keleti boszorkányt elképzelem... :D Bár a hajvasaló márkáját nem tudom....
2009. aug. 19. 15:04
Nem gondolkoztál még vmi pro hajvasalón? Van emelyik kihúzza az afro hajat is. Sztem a gama is olyan. Láttam egy videót ahol pár húzással kiegyenesítették. Szétnézek hátha találok neked vmit.
480. 319cd6978b (válaszként erre: 479. - G.susie)
2009. aug. 19. 15:03

De igen, meg nagyon vastagon lekenik az arcot matt alapozóval hogy eyszerűbb legyen a retusálás. A nővéremet pár száz forintért ki is simneklte a nő(lehetett kérni pluszba) Nagyon erősen kisminkelte de a képen nem látszott.

Mostanában elég vad tablókat csinálnak. Tavaj előtt volt egy Happy Tree Friend-es. Az nagyon gagyi volt. Idén meg egy Plazmatévé amitnek a képernyőjét kicserélték egy tükörre és arra tették a képeket.

479. g.susie
2009. aug. 19. 15:01
Én is eljárnék, de a legtöbben sikítva menekülnek a hajam elől. Ó, a tablófotózás nagyon izgalmas! Amúgy retusálnak a képeken, ugye? És több képet csinálnak egyszerre, hogy kiválaszthassuk a számunkra legjobban tetszőt, nem?
478. 319cd6978b (válaszként erre: 475. - G.susie)
2009. aug. 19. 14:57

Hű ez fura. A lányok azért általában eljárnak fodrászhozl. Bár nekem is van egy osztársam aki sosem volt még fodrásznál de neki olyan egyenes a haja intha ki lenne vasalva, pedig vizes hajjal fekszik le.

Nekem idén lesz szalagavatóm úgyhogy lemondtam a kék vagy platinaszőke hajról pedig nagon tetszik.

Na meg tablófotózás. Utána majd lesz ahogy akarom.

477. g.susie
2009. aug. 19. 14:56
Ez igaz.... :D Hát, akkor reménykedek a legjobbakban.. Köszi mindent!
476. 319cd6978b (válaszként erre: 474. - G.susie)
2009. aug. 19. 14:54

Hát a műhaj az 6-800 ft csomagonként és kell vagy 6 csomag. Azért kell hogy hosszabb, egységesebb legyen és hogy ne törjön össze a haj, mert ha olyan pici tincsekbe befonnák a hajat és úgymaradna hónapokig teljesen összetörne, de a póthaj puha és így nem törik. Ha berasztásodik az gáz, de az hoszabbításnál is előfordulhat ha sokáig marad fönt.

Nekem sem rögtön világosodott ki hanem pár hét múlva amikor már nem volt olyan egyenes. Egyre világosabb lett.

Akkor csináltasd meg és majd lesz valahogy. Nem lehet gázabb mint ha berasztáztatnád, és azt még utána is megteheted.

475. g.susie
2009. aug. 19. 14:51
Tulajdonképpen lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon vágyom arra hogy egyszer hátradobjam a hajamat,úgy mint a filmeken. :) Vagy csak annyi, hogy naponta tudjam fésülni... Vagy hogy a hajam leomoljon a vállamra, eltakarja a tarkómat, vagy bármi ilyesmi (mert egyébként hosszú a hajam, csak annyira göndör, hogy a vállamig nem ér le..) Vagy hogy tudjak kontyot készíteni! Pl mi lesz a szalagavatón? Két copfban lesz a hajam? Még nem voltam fodrásznál, senki nem vállalta a hajam...
474. g.susie
2009. aug. 19. 14:48
Volt már afrofonva, azt nagyon szerettem, de nehéz kibírni (kb 5 óra a fodrásznál), szárazon fásüli a hajat (enyémet csak vizesen lehet), és nagyon drága.(30 000 ft) Van egy ismerősöm, aki meg tudja csinálni ingyen, de ő Londonban van, és a műhaj akkor is pénzbe kerül.(A műhaj kb 3000 Ft, és kötelezően kell egy igazi afrofonáshoz.) Egyébként azt tényleg szerettem, de amikor szét kellet szedni a fonatokat (kb 1 hónap/2 hónap múlva) majd meghaltam, mert elkezdett rasztásodni a tövénél, én pedig nem voltam hajlandó levágatni, így maradt a fésű... Az egyenesítés egy tincsen volt meg, és nem lett világosabb a hajam többi részéhez képest. Hajvasalás után sem lett világosabb... Legalább a színét megőrzi...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook