Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

623. Nagual (válaszként erre: 621. - Brájgátta)
2009. szept. 2. 11:47

Szia!

Beállok Csigusz mögé a sorba... :) Szerintem se a divatot figyeld hanem olyat válassz ami megy az arcodhoz és a frizurádhoz. A féloldalas frufrut is sokféleképpen le lehet vágatni. Ha teszel fel magadról képet, biztos többen is hozzászólunk ami segíthet a választásban... :)))

622. Csigusz 79 (válaszként erre: 621. - Brájgátta)
2009. szept. 2. 01:01

Szia!

Szerintem ne a divatra adj,hanem ami jól áll és illik az arcodhoz.

2009. szept. 1. 20:33

Szia!

Szombaton megyek fodrászhoz. A frufrum féloldalas. Eddig mindig elhatároztam, hogy másfélét vágatok, de nem mertem. Most frufru közül melyik a divat?

Előre is köszi:)

620. Nagual (válaszként erre: 619. - Ad96793c81)
2009. szept. 1. 19:33
Majd írd le a nevét, meglessük... :)))
2009. szept. 1. 17:23
Azt tudom, hogy valami japán márka, bár angol néven fut. Elég nehéz is beszerezni. Az ecseteimen is ez a márkanév volt, de sajnos lekoptak már.
2009. szept. 1. 16:53
Nem a neten találtam, hanem az egyik itteni fodrász-kellékboltban. Ha akarod holnap megnézem a márkáját. Nagyon jó dolgokat szoktak tartani, az összes kozmetikai ecsetemet náluk szereztem be apránként, de nagyon jók és jól bírják a strapát. És mutatósak is, egy kerámiaedényben tartom őket a fürdőben, olyan kis szépek:)
617. Nagual (válaszként erre: 616. - Ad96793c81)
2009. szept. 1. 16:38
Bemásolod az oldal címét ahol megnézhetem? Kiváncsi vagyok rá... :) Minden fésű, kefe feltöltheti a hajat. Nekem pont a legdrágább direkt antisztatikus fésűk töltik fel legjobban a hajat! :)))
616. ad96793c81 (válaszként erre: 615. - Nagual)
2009. szept. 1. 16:32
Mi nem tölti fel az én hajam...:) Le sem merem írni, de 16-ba kerül. Láttam ennél olcsóbbakat is, de nem tetszett a kivitelük, ennek még a keferésze is más valahogy.
615. Nagual (válaszként erre: 614. - Ad96793c81)
2009. szept. 1. 16:29

Szia!

Igazából csak a disznósörte hajkeféket ajánlom bontásra. Ezek a legkímélőbbek és nem tépik a hajat. A legjobb választás... Több évig használhatóak, ha minőségit veszel szerintem még tovább. Én csak poénból veszek újat, vagy mert leégetem a sörtéit hajszárítóval... A hajat ez is feltöltheti.. :)))

2009. szept. 1. 15:22
Szia! Még egy kérdésem lenne:) Minden este hajkefével gondosan kifésülöm a hajam. Eddig drogériákban kapható műanyag kefét használtam, de mindig feltöltötte elektromosan a hajam, de így is jóttett neki. Most kinéztem a szülinapomra egy vaddisznósörtéből készültet. Elég húzós ára van, megéri befektetni? Kb. mennyi az élettartama az ilyen keféknek? A műanyag fésűimet már régen lecseréltem valódi szaruból készültekre, nagyon szeretem őket, ezért gondoltam, hogy most egy jó minőségű hajkefét is be kellene újítani.
2009. aug. 31. 15:24
Ez kész amiket lenyomtok anyós hajáról...csak szakadok :D:D:D
612. ad96793c81 (válaszként erre: 611. - Nagual)
2009. aug. 31. 07:08
:))
611. Nagual (válaszként erre: 610. - Ad96793c81)
2009. aug. 30. 18:49
Jaa vágom... :))) Olyan tartós hogy simán elbírja a háztartást! De amikor a feje tetejére áll minden, fel is mos vele... :)))
610. ad96793c81 (válaszként erre: 609. - Nagual)
2009. aug. 30. 18:43

Ez jó volt:)))

De az anyósom szereti a fodrászát, mert olyan jó tartós frizurát csinál:) Az biztos, egyszer megérintettem, mint az a súrolókorong amit a konyhában használok. Tudod, az a fura kis kerek fémszálas valami. Még a színe is olyan:)

609. Nagual (válaszként erre: 608. - Ad96793c81)
2009. aug. 30. 18:40
Ne aggódj én is sokat harcoltam pár vendégemmel a dauer ellen és láss csodát normális fiatalos hajuk van azóta. Ha beül a Manyi nénihez persze hogy olyan hajjal is fog kijönni. Ezek a fodrászok futószalagon tolják a Mamikat, na nem úgy mint a "Zohan" akivel nem lehet szórakozni... :)))
608. ad96793c81 (válaszként erre: 607. - Nagual)
2009. aug. 30. 18:28
Ez igaz, látnád anyósom haját! Jó szorosra és göndörre dauerolva:))) A tipikus nyanyás frizura. Anyut már fél éve lebeszéltem róla, kis festés, jó vágás, -10 év:) Néha még meg kell fenyegetnem, ha fodrászhoz készül, de alapjában már kibékült a dauer nélküli élettel:))
607. Nagual (válaszként erre: 606. - Ad96793c81)
2009. aug. 30. 18:25
Szerintem a mamis frizkók és a pocsék anyagok miatt kialakult némi ellenszenv a dauerolás iránt. Büdös, kevésbé festhető a haj utána és sok hajat tönkre tettek vele. Minden fodrász utálja a környezetemben és csak annyit mond hogy csak azt ne. Kivételek a gyöpös vidéki fodrászok akik még előszeretettel alkalmazzák,de gázos minőségben 20 évvel ezelőtti módszerekkel. Pl néha még dauerolok,de két napig érzem a szagát a kezemen. A másik a trend. Abban az időben szinte mindenki daueroltatott mert azt nyomták, most meg "mindenki" festi vagy melírozza a haját és a vasalást, egyenesítést sem hagyhatom ki. :)))
2009. aug. 30. 18:01

Szia! Amikor sima, akkor nagyon jó, fényes, jó tartású. Nekem csak a hullámok jelentenek megoldhatatlan problémát, egyébként nagyon elégedett vagyok vele, és állítólag jól is áll az egyenes. De mindig az kellene, amt nem lehet:)Mindenfélét tudok fésülni belőleg, és most a különböző fonatokba, feltűzésekbe szerettem bele . Amikor lépcsőzetesre vágattam, volt némi tiltakozás, így most ismét egyforma hosszú. Semmi különös, havonta festés, negyedévente 5 cm vágás. Próbálok egy képet keríteni, mert amiket találtam azokon nem látszik a hajam. teljes egészében.

Egyébként elárulnád, hgoy mostanában miért nem szeretik a fodrászok a dauerolást? Anno kamaszkoromban (ami kb. 20 éve volt) mindenki csinálta. Anyukámnak manapság nagyon nehéz olyan fodrászt keríteni, aki elvállalja.

A barátnőm fodrásza pedig csak vágást, festést és szárítást csinál, a hajsütővasnak, dauernak az említésére is kiborul, amit nem igazán értek.

605. Nagual (válaszként erre: 604. - Ad96793c81)
2009. aug. 30. 17:13
Nem az számít hogy hány fodrász próbálta, hanem az hogy mivel és hogyan csinálták. Bemehetsz 100 üzletbe is mindenhol ugyanazt használják, csak különböző márkanevek alatt, de az összetétel ugyanaz. Ha még az anyag működne is a hajadon, tuti hogy nem itatták át vagy nem öblítették ki rendesen a dauervízet a hajadból,ezért sikertelen volt a fixálás és 1-2 nap alatt kirúgta a hajad, esetleg meg sem fogta. Én kibékülnék vele, csak meg kéne találni a hajadnak megfelelő anyagot és technikát amivel feldobhatod a hajad. Ha teszel fel képeket talán segíthetek és leírok mindent. Azért azt jó lenne tudnom, hogy mit használsz a hajadra, mit próbáltál ki és hogyan kezeled... :)))
604. ad96793c81 (válaszként erre: 602. - Nagual)
2009. aug. 30. 16:56

Köszönöm! A dauer-ral nem egy fodrász próbálkozott, hanem kamaszkorom óta jónéhány:) Egyébként elképesztő mi mindent kibír a hajam, semmi roncsolódás.

Azt mondod béküljek ki vele, hogy ilyen sima?

603. Nagual (válaszként erre: 600. - Cand Ida)
2009. aug. 30. 16:55
Már igazán profi lettél! Örülök, hogy sikerült valamennyire helyrehozni. :)))
602. Nagual (válaszként erre: 598. - Ad96793c81)
2009. aug. 30. 16:53

Szia!

Ismerem ezt a tipusu hajat. Tényleg minden hullámot kirúg,de az hogy dauerrel sem tudtak bele hullámokat rakni, az már ciki a fodrász részéről. Nem megfelelően dauerolták a hajad, és nem a hajadra való dauervízzel. Valószínű normál lúgos dauervízzel próbálkoztak, pedig vannak teljesen más összetételű szerek is. Én már ritkán dauerolok,de sok olyan tipusu hajat sikerült begöndörítenem amit másnak nem sikerült,ezért talán a fodrászban volt a hiba. Sokan meg olyan hajat szeretnének mint a tied. Szanaszét vasalják, vegyszerekkel egyenesítik stb. Van egy svéd dauervíz amit növényekből állítottak össze és ami a legjobb még a szőkített roncsolt hajat is erőssé, rugalmassá varázsolja. PTP Plant Tonic Perm a neve. Nekem még van belőle,de már lejárt a szavatossága és nagyon drága. 98-ban vettem az első szettet, akkor több mint 20e ft volt és csak 3-4 hajra volt elegendő. Azt hiszem már nem forgalmazzák magyarországon, csak külföldön lehet beszerezni. :(

601. Cand Ida (válaszként erre: 592. - 319cd6978b)
2009. aug. 30. 15:25

Neked is köszi a tanácsokat, túl vagyok a beavatkozáson! Nagualnek leírtam a menetet, hogy hajtottam végre, ott láthatod, hogy jócskán megszenvedtem....de megérte :) Az eredmény jobb lett, mint gondoltam és a borotvára sincs már szükség! Kicsit foltos lett ugyan...lehet, hogy hasonló, mint amit említettél...de csak az egyik oldalon :))) Lehetőleg ezt a hibát most a fodrász korrigálja egy ollóval :)

Tehát köszi a tanácsokat neked is. Ja, a szemöldöke egyenlőre maradt...azon még gondolkozom, de hátha lekopik a klóros vízben.

600. Cand Ida (válaszként erre: 591. - Nagual)
2009. aug. 30. 15:21
Na, túl vagyunk a műtéten! :))) 3.5 óra volt. Köszi a tanácsokat, szerintem bevált, nem lett rossz a haja...amit én csináltam! A gond azzal a résszel van, amit a társai festettek, mert ahova folyt a festék, ott lett fekete. kersztbe van 3 szőke csík az egyik oldalon...azt sehogy sem tudtam eltüntetni! Miért? mert 10 perc után lemostam a szőkítőt, amit a sötétebb részeknél kezdtem felkenni, gyorsan lekapta, féltem nehogy túlszívja és vörös legyen. Majd jött egy újabb próba a sötéten maradt részekre...így maradt az eredeti szőke szín teljesen világos. Hát, nem volt könnyű eltalálni a sötétebb részeket, de megérte. Majd tettem bele egy szőke (inkább világos barnának felel meg) melírt, s ezzel kaptam egy kellemes satírt, amiben néhány fekete tincs maradt, s a barna összes árnyalatán át a szőkéig minden benne van. Nem is lenne rossz, ha az a néhány keresztbe hosszú szőke sor nem lenne benne. Igazi mestermunka, utánozhatatlan :))) Még neki is tetszett! Most pedig elment fodrászhoz, hogy a végéből vágjon egy kicsit, de legalább nem kell olyan nagyon rövidre! :) Köszi a tanácsokat!
2009. aug. 30. 15:10
Mennyi az a nem olcsó?:D
2009. aug. 30. 14:38

Szia!

Kb. lapocka alá ér a hajam, és természetesen sima. Olyan, mintha vasalnám állandóan. Nagyon szeretnék időnként hullámos hajat, de semmi nem marad meg, már nagyon sok módszerrel próbálkoztam. Berakás, hajsütővas, hajmosás és szárítás után felcsavartam vagy befontam még melegen, de kb. félórát bírja így, azután ismét sima. A fodrászok réme voltam régebben (még a dauer sem maradt meg két napnál tovább):)

Már rétegesre is vágattam, hátha úgy jobb lesz, de semmi eredmény.

Nincs valami új módszer esetleg?

597. 115c013715 (válaszként erre: 596. - Nagual)
2009. aug. 30. 14:03
Köszi:))))
596. Nagual (válaszként erre: 595. - 115c013715)
2009. aug. 30. 12:28

Szia!

Szaladj be kellékesbe Wella Color Touch hajszínezőért vagy rendeld meg a neten és válassz az 5-ös színmélységű színekből. 1.9% emulziót vegyél hozzá. Hasonlítsd össze a hajad a színskálán lévővel, és szerintem ott lesz az árnyalatod. Ha egy kicsit sötétebb az eredeti hajad, akkor se kenj rá sötétebbet először, nehogy nagyon bekapja a színt... A következő már lehet sötétebb, vagy keverheted is a színeket. Ha így teszed, lenövés nélkül visszakaphatod az eredeti hajszíned. Sok sikert hozzá! :)))

2009. aug. 30. 12:12
Szia Nagual, szőkére melírozott (már majdnem tök szőke) hajamat akarom visszabarnítani az eredeti középbarnára? Hogy tehetem meg? Előre is köszi.
594. Nagual (válaszként erre: 593. - Nyuszi-pók)
2009. aug. 30. 12:08

Szia!

Tudok ajánlani de nem olcsó... :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook