Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia! Én használtam több tigi terméket is, pl Bed Head Dumb Blonde (melírozás utáni hajregeneráló), na ez kb annyit ért nekem, mint egy 600 ft-os balzsam, szóval semmi, de semmi extra, pedig elég borsos ára volt. Viszont a Bed Head Manipulator (wax) nagyon bejött és nagyon sokáig elég!:) Ezen kívül volt még vmi pumpás hajfény spray, aminek nem tudom a nevét, de az szörnyű volt.
Egyébként van egy jó külföldi oldal, ahol termék kritikák vannak, ha gondolod, elküldöm priviben.
Nagyon gondolkodom,hogy Tigi termékekre váltok,most van is ahol fél áron lehetne venni,postával 8600 Ft lenne a balzsam és a sampon, de elég borsos. Mi van ha nem jó? Légyszi irjon valaki aki használ Tigit és bevált neki??
Vékony szálú,zsiros, melirozott a hajam,erre ajánlotta valaki a Tigi Catwalk Your Highness Elevating szulfátmentes sampont.
Sziasztok. Megint én vagyok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az , hogy ha leszőkitjük a hajam és befestjük, szinte szőrén szálán eltűnik a hajamról a festék? Még mosni sem kell, egyszerüen csak pár nap és pont olyanmint szőkités után, festés előtt.
Olvastam vaalhol az előpigmentálásról. POntosan hogyan történik? 10.21 vagy 9.21es szint szeretnék a hajamra.Erre érdekelne a pigmentálós dolog, hogy milyen szinű festékkel kell csináni ha ezeket szeretném elérni.
Köszi a választ előre is.
hát én nem tudom, h milyen az a mogyorószőke, mert van ahol sötétebbre irják, van ahol világosabbra. én azt a 10sc-t az 5ös mélységü hajamra használtam, szép szine volt, de nem elég világos(akkoriban még nem szőkítettem), ezért is tértem át wellára. itt egy link a szineikröl: [link]
8n sztem nagyon sötét, ha hinni lehet ennek a képnek. a pesti nagykerben tanácsolták ezt neked?
Ha vörösödésre hajlamos a hajad és hamvasat szeretnél, akkor az a módja, hogy kiszőkíted jó világosra (ahogy lejjebb írtam, egy tónussal világosabbra kell, mint a kívánt szín), és utána színezővel bekened. Másképp nem lesz jó. Ha csak sima festékkel, 9-es oxival csinálod, akkor a saját pigmentjeid közül megmaradnak a vöröses-sárgásak, a szőkítés ezeket is eltünteti.
A 12-es oxi meglehetősen erős, ha nincs különösen erős, durva hajad, akkor ne próbálkozz vele.
Növényi eredetű hajfesték (hennára gondolok) nem használható a többi hajfesték után/előtt kb. 3 hónappal, különben akár el is búcsúzhatsz a hajadtól.
Sziasztok!
Kb egy hónapja én is ezzel a vörös-sárga...problémával írtam.Most már úgy-ahogy normális színe van a hajamnak,de ugyanaz a problémám,h.más színűnek látom(és szerintem az is!:)normál fénynél,és kint.Az a baj,h. a vége szép hamvas,a töve meg vöröses szőke,ami nem tetszik.De már így is hamvas világosszőke árnyalattal festem.Azt mondták egy boltban,h.azért,mert a 9-es oxitól vörösödhet a haj,ha olyan az alappigmentje az eredeti színnek.Találtam egy növényi festéket(mert a mostani sima boltban kapható otthoni festék)magyarok gyártják,tele van gyógynövénnyel,de ahhoz is 9-es oxi kell.De félek tőle,h.tönkreteszi a hajam( az eladó mondta,h.esetleg vigyek 12-es oxit)mert ugye a lakossági termékek hülyebiztosra vannak csinálva,h. ha rajtahagyja vki egy óráig sem lesz baja,mert nincs benne annyi H2O2.Merjek váltani a vörösség eltüntetése érdekében,vagy inkább legyek barna?:) (mogyoró szőke kb az eredeti hajszínem)köszi a választ előre is!!!
tettem fel képet, szerintem ezen is látszik, hogy bent sárga, napfénynél meg normális.
Légyszi irjátok már meg, hogy milyennek látjátok, mert már akár hova nézek sárgát látok:)
köszi
Sziasztok!
3621-es hozzászólást és az arra kapott választ szeretném folytatni.
Szóval leszedtem a szint róla ahogy tanácsoltad, semmi beje nem lett a hajam állagának,viszont én nem tudom tudom miért de folyton vörösesszőkének látom a hajam. Kint természetes fénynél, rendben van, de bent egészen más szine van. Most a szinleszedés után alfa 10.21 ment rá, és nem értem, hogyan lehet hogy eleve hamvas meg gyönygy árnyalat és hol ilyennek hol olyannak látom.
Szóval az a kérdésem, hogy hányszor kell egy hajat szivatni, hogy a sárga teljesen eltünjön belőle?
Mit csináljak? Fessem ezzel a festékkel és majdcsak beveszi rendesen vagy szivassam le ujra???
köszi
Sziasztok!
Vettem egy Wella Color Touch hajszínezőt, a dobozán 06 2008 van. Ez a gyártási idő vagy a lejárat lehet?
Lehet van olyanba is... de ez kisebb láttam egyszer egy fodrásznál.
Köszi a válaszod.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy mi annak az elektromos nyírónak a neve? amivel a fül mögött szokták a hajat kivágni a penge helyett.
Köszönöm a gyors válaszodat.
Gyengének nem gyenge a hajam csak vékony:-(
Ezért is szeretnék dauert, mert a rövid haj nem áll jól nekem, közepes hosszúságú. Azért is csavarom rendszeresen, mert így mindig tudok frizurát varázsolni a fejemre:-) Csak rengeted idő.
Hát nem használ a hajnak, az biztos a kétszeres vegyszerezés. A melírozott hajnál necces inkább a dauer, a festettnél nem annyira. Vannak fodrászok, akik nem dauerolnak egyáltalán, lehet, a tied is közéjük tartozik.
A gyenge, vékonyszálú hajba nem ajánlott a dauer - pedig éppen ennek kellene segíteni máshogy állni, :), de ez van. Esetleg a Wella headlines volumennövelőjét próbáljátok ki.
Kedves Anda39!
A hajam szálai vékonynak mondhatók, bár van belőle sok. Évek óta festetem/festem, mivel erősen őszülök. Szeretném bedaueroltatni. A fodrászom nem hajlandó dauert használni - senkinél sem - állítása szerint a hajfestés és a dauer az amúgy is vékony (de egészséges) hajamnak nem tenne jót. Mit tanácsolsz? Valóban annyira tönkre teszi a tartós hullám a hajat?
Jelenleg hetente mosom-csavarom-szárítom, hogy hullámos legyen.
Válaszodat előre is köszönöm.