Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
sziasztok..
Casting jeges gesztenye színezőt használok az utóbbi időben mert alapból gesztenyebarna hajam van de most kb 1hete színeztem és nem lett valamiért olyan szép fényes és szép árnyalatú...inkább kicsit matt vagy hogy mondjam..és olyan mintha már most lekopott volna pedig többször használtam már ezt és eddig nem volt ilyen..
Lehet az a gond hogy elég sok sampont használtam amikor színezés után hajat mostam?
Nálam jóval gyakorlottabb fodrászok tanácsolják a színezőt a kiszőkített hajra, mivel az valamiért nem kopik ki olyan hamar, mint a festék.
Használok ún. pasztellizálót, ami direkt szőkített haj árnyalására való, ez is megmarad a következő tőfestésig. Minden festékgyártónak megvan erre a saját változata (legalábbis elég soknak). Nem tudom, a te fodrászod mivel dolgozik, lehet, ő nem ismer ilyesmit. Én azt mondom, nem kell festék, ráadásul az jobban igénybe veszi az amúgy is károsodott hajat.
Szia Anda!
Most beszéltem a fodrászommal. Most legalább 3színű a hajam. Azt mondta, rákeni a szőkítőkrémet, de szerinte a hajszínezőt le fogja dobni a hajam, így azt tanácsolta, hogy mindenféleképpen festéket vegyek.
Mit tanácsolsz? Erősködjek, hogy én márpedig színezőt szeretnék vagy jó lesz a festék is?
Hozzáteszem, nekem legalább a 3 festést nem dobja le a hajam...
Előre is köszönöm válaszod!
Szia Anda! Sajnos itt nem lehet kapni Indolát :( Pedig neten megtaláltam a tincskatalógusát, és ez a 9.82 valami gyönyörű szín! A száma alapján tartottam tőle, h nagyon meleg árnyalat, de a minta alapján megtetszett. Vigyáznom kell a meleg árnyalatokkal, mert a sárga/vörös/réz árnyalatok nem állnak jól. Viszont a hamvas meg sárgul!
Most már teljesen belekeveredtem és lövésem sincs, mivel fessem a hajam... Szeretnék egy kellemes, nem túl világos szőkét kapni úgy, h a lehető legkevésbé károsítsam a hajam.(sötét színek nem állnak jól, mert az arcberendezésem is olyan, h finomítani kell az arcvonásaimon :D)
A szőkítőportól tartok, h leégetem a hajam, de láttam a boltban garnier szőkítőkrémet. Ezzel biztonságosabban lehet világosítani? Valakinek van valamilyen tapasztalata? Gondoltam, utána vmilyen (de milyen? :) ) hajszínezőt feldobni, és így kevésbé káros, mint a festék. A festékek közül az igora 10.16 v 10.2+9.1 v 8.1 (+9% oxi) párosításra gondoltam, ez milyen színt hozna ki a hajamon szerinted, Anda? Előre is köszi a segítséget, és bocsesz.... :)
Egy ismerősöm úgy csinálta, hogy a fodrászától megvette a festéket, és otthon festette be magának. Így olcsóbban megúszta. Nálad ez nem lenne lehetséges? Vagy váltani akarsz színt is?
Két tónusnyi világosítást el tudsz érni bolti hajfestékkel, csak ott a bibi, hogy ha még sosem festetted a hajad, nem valószínű, hogy ugyanolyan lesz, mintha szakember csinálta volna.
Sziasztok,
Eddig mindig fodrász festette a hajam, hosszú a hajam, középszőke vagyok. Gyárilag sötétszőke/semmilyen szinű, enyhén őszülő.
Érdemes itthon, magamnak festeni? És ha igen melyik terméket válasszam? Zavarbaejtő a választék...
Le tudom égetni a hajam? Esetleg véletlenül sárga lesz vagy mittudomén? Milyen tapasztalatok vannak?
Előre is köszönöm.
Összekapartam, amit tudok az Alfaparfról, én nem ezt használom.
Ez a sorozat - pl. a 8.01-es - a natúr és a hamvas összekevert változata, ősz haj esetében fokozott a fedőhatása, de szükséges a natúr színek hozzákeverése, ha nagyon ősz a hajad.
Szia Anda!
Tegnap vettem egy Alfaparf 8.01 festéket.Azt olvastam róla,hogy álatában keverni kell egy natúr szinnel. Ezt szerinted,akkor ne használjam önmagában?
A ricinusolaj nagyon jó, van itt olyan topik, amelyik ezzel foglalkozik, állítólag a haj is jobban nő tőle. Mindenesetre a száraz haj sokkal szebb lesz tőle, az biztos, már ezért is érdemes használni.
A fejbőr dörzsölése, masszírozása már önmagában vérbőséget okoz, ami segíti a hajhagymákat a működésben, a tápanyagok jobb felvételében. Ha még valamilyen gyógynövényes hajnövesztővel történik, plusz pozitív hatás.
A göndör haj alapból szárazabb állagú, mint a sima, ezért jobban kell vele törődni, hidratáló balzsamokkal pl.
Rendszeresen kell vágni a hajvéget. Ha pl. három havonta 1 centit vág a fodrász, szép, egészséges lesz a vége, és még mindig két centi növekedés megmarad. (kb. 1 centit nő a haj havonta) Ha ez elmarad, letöredezhet a sérült vég.
Na most már az előző linken is ez jön be. :)
Nagyon szép ez a szőke.
Az Indolában a 9.82-es hasonlít leginkább hozzá.
Uhh, nem értem, miért ezt a képet dobta ki, nnna ez az, amilyen hajat NEM akarok (ilyen tövet egyedül is tudok produkálni, haha)! :) Próbálom másképp:
Az 5. kép Kylie Minogue-ról.
Nnna, remélem, nem lesz több "meglepi" :)