Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Igen, a színezőhab csak a szőke rész miatt kell, a természetes hajadban benne vannak a pigmentek, amikhez tudnak kapcsolódni a festék pigmentjei.
Ha nincs előpigmentálás, akkor egyrészt hamar kifakul a hajad, másrészt nem kívánt árnyalatokat kaphatsz (pl. zöld).
Igen. Kis tasakokban vehetsz a kellékesben, hozzávaló oxival. Nem kell erős, mert a fej melege segíti a színtelenítést. Felkenésnél figyelj, hogy lehetőleg a szőke hajrészre ne menjen. Ha olyan lett a színe, mint a hajhossz, le kell mosni, nehogy világosabbra szívja! Hátul a tarkórészen kell kezdeni a felkenést.
Ha kész vagy és megmostad a hajad, kenheted rá a színezőt/pasztellizálót. Most már egységes hajszínt kell kapnod.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Ezt a hajszínt, vagy egy picit világosabbat szeretnék elérni: [link]
Ehhez a hajtövem is hasonló, 7 színmélységű sötétszőke-világosbarna, a többi rész pedig festett szőke, 9, 10 színmélység (a hajam amúgy göndör). Sajna sok a vörös pigment a hajamban, ezért sárgulásra hajlamos, de úgy látom, minta ebben lenne vmi bézs/méz/arany árnyalat, ráadásul sötétebb is a mostanimnál. Már meguntam a sárga tő elleni harcot, ezt a sötétebb árnyalatot csak sikerülne összehozni :) Milyen festéket javasoltok? Nagyon szépen köszi!
Ezzel kapcs még azt szeretném megkérdezni,h ha veszek pl egy vilgosbarna festéket és rákenem a sima szőke hajamra milyen színű lennék?
Pontosan milyen árnyalatú vörös hab legyen?Ha ezt rákenem és erre festek,utána ha lenőtt probléma nélkül festhetem a kívánt sötétebb árnyalatra?
A színezőhab csak egyszer kell?
Szia!
Tehát akkor a sötét részre és a köztes részre is tegyek egy kis szőkítőport, csak a sötét részen több ideig hagyjam rajta, majd ha ez megvan, jöhet a hajszínező? Jól értem? És hogyha ezeket fodrászkellékesnél veszem meg?
Egy mesterfodrásznak tudnia kell, hogyan legyen hamvas a haj. Vagy ha nem lehet, azt kellene veled közölni.
Ilyen világos szőke sötétebbre festése sem egyszerű, először vissza kell pigmentálni - sárgás-vöröses pigmenteket kell a hajba juttatni, mert ezek most hiányoznak. Ha ez elmarad, akkor lehet nem kívánt árnyalat, és ráadásul minden mosáskor világosabb lesz a haj és aztán eltűnik belőle a festék.
Ha mindenképpen otthon akarod bolti festékkel, akkor vegyél színezőhabot, vörös színűt, ezzel fesd be a hajad (ne ijedj meg az eredménytől), szárítsd meg, és ezután kend rá a kiválasztott hajfestéket.
Szia, Fejér megyében lakom, itt is dolgozom. Sajnos nem ismerek arra felé egy fodrász sem. :(
Ez az a dolog, amit nem tudsz sima bolti festékkel megcsinálni. Max. úgy lehet "egyszerűbbé", olcsóbbá tenni, hogy szőkítőporral a hajtövet és a köztes színt kiszőkíted olyanra, mint a hajvég, amikor egyforma, lemosod, és utána jöhet az egész pasztellizálása.
Kedves Anda!
Szeretném a tanácsod kérni.
Nagyjából 1 éve van festett szőke hajam (10-es színmélység),előtte 12 évig festett kékesfekete volt.Kezdetektől egy elég jó mesterfodrászhoz járok,másfél év alatt az 1-es hajamból 10-est csinált.Az a problémám,hogy mindig elmondom neki,hogy hamvasszőkét fessen,de bárhogy nézem a tükörben,nekem ez sárgásszőke,főleg a tövekhez közel és nem tetszik.Az eredeti hajszínem világosbarna volt.Lehet nem lehet az én hajamból hamvasszőkét festeni?
Most szeretném valami természetes színre visszafesteni,sötétszőkés-világosbarnásra.Meg lehet ezt csinálni házilag bolti hajfestékkel a szőkített hajamon?
Előre is köszi a válaszod!
Szia!
Nekem is ugyanaz a problémám, mint Zsuccynak (sötétbarna hajtő, szőke hajvég, a kettő között köztes állapot).
Kérdésem, hogy helyileg te hol vagy fodrász? Én debreceni vagyok, és itt nem találok olyan fodrászt, aki ebből egységes színt tudna csinálni:(.
Vagy esetleg tudsz Debrecenben olyat, aki ezt meg tudná csinálni nekem?
Vagy vegyem meg a hozzávalókat? De az a probléma, hogy nem bízok magamban annyira, hogy egy ilyen macerásabb hajfestést meg tudjak csinálni.
Ha tudsz segíteni, azt előre is köszönöm!
Üdv: egy elkeseredett fodrászlátogató:)
Ha nem látsz növekedést, akkor bizony a hajvégek letörnek. Gondolom a festett hajad tövén látod, mennyit nő egy hónapban. Valószínű, hogy a szőkére festés megviseli a hajadat. Használsz hajvégápolót? Milyen balzsamot kensz rá, és kell ám pakolás is az igénybevett hajra.
Nem írtad, milyen az eredeti hajszíned, ill. milyen festékkel fested, és hogyan? Érdekelne pl., hogy tőfestéskor az egész hajhosszra rákened-e a festéket?
Van olyan haj, amiből lehetetlen úgy hamvas szőkét csinálni, hogy ne menjen tönkre.
Ha mondjuk 9-es színmélységet szeretnél elérni hamvasban, akkor 10-esre kell leszívatni a hajadat (tehát nem jó, ha még vöröses-sárgás), különben a rákent színező semmit sem ér. Azért kell egy tónussal világosabbra színteleníteni a hajat, mert a hamvas árnyalatok sötétebbnek tűnnek, mint a meleg árnyalatok.
Mivel neked sötét az eredeti hajad, lehet, hogy nem kellene erőltetni a hamuszőkét.
Szia!
Lassan már 4 éve szőke vagyok!A hajam rettentően göndör volt és a hátam közepéig ért,egy év után úgy döntöttem,hogy frissitsem,az eltöredezett végét levágattam.Akkoriban mindennap vasaltam igy hát kb 15 centit levágattam belőle,gondoltam visszanő majd,sajnos azóta eltelt 2 és fél év és a hajam még mindig csak a vállamig ér,pedig nem vasalom csak heti 1x maximum:( 111 Extra világos hamvasszőke hajfestéket használok, nagyon szeretném ha hosszúságban és hajszinben is kb. ilyen lenne az én hajam is,mint a képen a lányé! [link] A segitségedet kérném,hogy tudnál-e ajánlani valamilyen pakolást,vagy sampont,bárminek nagyon örülnék!
Várom válaszodat:Barbi
Szia!
Lassan már 4 éve szőke vagyok!A hajam rettentően göndör volt és a hátam közepéig ért,egy év után úgy döntöttem,hogy frissitsem,az eltöredezett végét levágattam.Akkoriban mindennap vasaltam igy hát kb 15 centit levágattam belőle,gondoltam visszanő majd,sajnos azóta eltelt 2 és fél év és a hajam még mindig csak a vállamig ér,pedig nem vasalom csak heti 1x maximum:( Garnier 111 Extra világos hamvasszőke hajfestéket használok, nagyon szeretném ha hosszúságban és hajszinben is kb. ilyen lenne az én hajam is,mint a képen a lányé! [link] A segitségedet kérném,hogy tudnál-e ajánlani valamilyen pakolást,vagy sampont,bárminek nagyon örülnék!
Várom válaszodat:Barbi
Egy jó fodrász tudja, kinek mi a legelőnyösebb frizura. Akkor van gáz, ha az nem tetszik a vendégnek. Ezért kell jól megbeszélni még a legelején, ki mit szeretne, és mit lehet kihozni az adott hajból.
Biztosan van olyan frizura, ami neked is tetszene és jól is állna, passzolna a hajadhoz.
Megmondom, hogy csinálok én egységes hajszínt olyan hajból, mint pl. a tied (sötét lenövés, világos, szőkített hajvég, a kettő között átmenet): a hajtőre festéket kenek 9-es oxival (ha kell, szőkítőt), aztán kell egy másik keverék a hajvégre, oda max. 3-as oxi, és az a legjobb, ha ez színező, vagy pasztellizáló. Ettől lesz olyan, amilyennek lennie kell, és ezért nem lesz olyan otthon egy bolti kencétől, amivel nem lehet variálni.
Hiába mondom neked, milyen festéket ill. színezőt vegyél, hányas oxikat, amennyit otthagynál a fodrászkellékesben, annyiért egy jó fodrász is megcsinálja neked szépen.
Szia! Nincs túl sok hajam, lelapulós és vékony szálú. Néha kinézek magamnak egy frizurát valahol, lerajzolom és elviszem a fodrásznak, hogy esetleg ilyent szeretnék, de még egyszer sem lett olyan. Általában hátul szög egyenes lesz hiába szárítom körkefével befelé. Igy aztán mivel hátul olyan, mint egy seprü, még ha elől sikerül is kezdenem vele valamit, mindig egy kicsit olyan Mátyás király- szerű apródhaj lesz belőle. /kb. addig is ér a hajam, mint az övé :-).
Már letettem róla, hogy valaha is normális frizurám lesz.
Szia!
Mahagóni színre van festve a hajam és valami hasonló színt szeretnék elérni, természetes módszerrel. Eredetileg barna.
Át lehet térni a hagyományos hajfestésről hennára, vagy egyéb természetes festékre? A még festékes részt befogná a henna, vagy csak a már lenőttet?
Szia Anda39!
Nagyon tetszik a Loreál Casting Mézszőkéje(8304)csak az a baj h hamar kikopik a hajamból(kb 2 hét) és mivel sötétebb a tövem mert a hajam hossza szőkített nem is egységes.Belinkelem neked ezt a színt esetleg nem tudnál olyan hajfestéket aminek ugyanilyen színe lenne?? [link]
Az eredeti hajam, tehát a lenövésem olyan 7-es árnyalatú.Köszi
Ismerem a terméket, bár én nem ezt használom.
Amik nekem vannak, azokon szerepel a gyártás és a lejárat dátuma is, de amin meg nem, ott piktogram jelzi,hogy felbontás után egy évig használható fel.
Sziasztok!
Anda ,szerinted ha pl.Casting festékkomponenséhez tennék 9%-os oxy-t,az úgy viselkedne mint egy festék? Tehát nem mint a casting szinező,hanem felhasználnám csak a színt belőle 9%-os oxy-val?Remélem érthető!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék egy Hozzáértőtől a Crema al latte serical márkájú hajpakolásom (világoskék-fehér színű 1 L-es kiszerelés) szavatossági idejéről?? Már egy jó éve megvan kb és ma találtam meg, viszont lejárati időt nem találtam rajta! Nagyon megköszönném, ha esetleg egy fodrász aki használja felvilágosítana, hogy egyáltalán ezek a termékek lejárnak -e és ha igen kb mennyi idő alatt?
Köszönöm szépen!
Üdv: dinnieight
Én a saját hajamat akár hetente átfestem, nem lett eddig még baja.
Ha nagyon ki van szőkítve a haj, nem árt visszapigmentálni, különben nem marad meg benne a festék. Vagy az lesz, hogy mosáskor kifakul a haj, és ez még pár festésig így lesz.
Igen, az eredeti hajam kb a 7es,8as közül valamelyik.Loreal Majiblonddal van befestve,ez nagyon világos szőke ami festés után mostanában már sárgás lesz pedig sokszor festették ezzel a hajam de már nemis szép egyszínű. Szóval ha befesteném közép/sötétszőkére akkor tényleg olyan lenne vagy valami egész más.
A hajam egyébként jó állapotban van, most vágtak belőle, szép és puha csak a szine nem tetszik. :(