Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

2011. jan. 21. 21:54
Jah egyébként a naplómban van kép a hajamról, bár nem tudom így mennyire látszik milyen is az eredeti hajszínem....
2011. jan. 21. 21:51

Sziasztok!

Fodrász véleményére, segítségére lenne szükségem! Nekem olyan szürkés, világosbarnás az eredti hajszínem, szeretném 1-2 árnyalattal világisítani, olyan szép közép vagy sötétszőkére gondoltam. Alfaparf evolution festékkel szeretném festeni, tud valaki segíteni, hogy mégis melyik árnyalata lenne jó? esetleg keverni kell? Tudom, legjobb lenne fodrászhoz menni, de itt a környéken olyan drágán dolgoznak, hogy, ha nem muszáj nem mennék... :)

Előre is köszönöm a segítséget!!

3531. maxité (válaszként erre: 3530. - PinkSixx)
2011. jan. 21. 20:18

Az ezüst szőke, amit rákentél, milyen márka, milyen kód?

Deluxot gondolom többé nem veszel?

3530. pinkSixx (válaszként erre: 3529. - PinkSixx)
2011. jan. 21. 13:10
Bocsesz, hogy ennyit pofázok itt, az xxl-t ne keresd, írtam a palette oldalon található címre és most jött a válasz, hogy megszűnt:( itt is a deluxe-ot ajánlották helyette.
3529. pinkSixx (válaszként erre: 3528. - Maxité)
2011. jan. 21. 13:02
Kicsit sárgás lett a deluxe-tól. Ma rákentem ezüst szőkét, így szép lett! Tudom nem lenne szabad ilyen hamar rákenni, csak színezőt, de holnap bálba megyek ,így SOS-be muszáj volt!:D meg nekem rövid is a hajam és ha roncsolódna, aannyit úgyis vág belőle a fodrász, akinek hosszú, annál persze más a helyzet, ha a sok szőkítéstől a vége olyan mint a seprő.
3528. maxité
2011. jan. 20. 15:17

Majd írd meg milyen lett.

Jobb, mint az XXL? Vagy nem.

Használsz havasító sampont vagy öblítőt egyébként?

Megírnád melyikeket próbáltad eddig? Köszi!

3527. pinkSixx (válaszként erre: 3526. - Maxité)
2011. jan. 20. 15:05
nekem se vált be egyik se az xxl 00A-n kívül. először az is sárgás volt,pár festés után pedig nagyon szép, de kinek milyen haja, gondolom attól függ. pl egy világos, vékonyszálú hajat hamarabb befogja, s jobban kiszívja, mint pl az enyémet.szerintem! most a deluxe 100-t kentem fel, de ez is szépen szívja, most fogom majd lemosni:D
3526. maxité (válaszként erre: 3522. - PinkSixx)
2011. jan. 20. 13:46
Igen erre gondoltam, és köszönöm a segítséget. Még boltban nem néztem, hanem neten olvastam, hogy másnak is bevált, ezért gondoltam kipróbálom, mert nekem sajnos nem nagyon akarja egyik sem igazán jól megszívni.
3525. Anda39 (válaszként erre: 3524. - E-vike)
2011. jan. 20. 10:39

Tigi Catwalk Highness Elevating Sampon, vékony szálú hajra

Tigi Catwalk Highness Elevating Kondicionáló, vékony szálú hajra

3524. e-vike
2011. jan. 19. 21:13
Tigi termékek közül tud valaki ajánlani sampont,kondicionálót? Vékony szálú, zsirosodásra hajlamos a hajam,2 naponta mosnom kell,ja és melirozott.
3523. ade3888e36 (válaszként erre: 3522. - PinkSixx)
2011. jan. 19. 14:26

A palette hivatalos magyar honlapján ezek vannak.

[link]

3522. pinkSixx (válaszként erre: 3521. - Ade3888e36)
2011. jan. 19. 13:39
Csak ebben az árnyalatban nem kapok. Drogériában is kerestem, hipermarketben is, de csak feketét, metál szőkét és violettet találok. Még csak azt se látom h ki lenne ugyan írva, de elfogyott:D Vannak olyan boltok is ahol van 100féle palette festék de xxl-ből semmi,egy árnyalat sincs. :(
3521. ade3888e36 (válaszként erre: 3519. - PinkSixx)
2011. jan. 19. 12:41

Csak abban az árnyalatban nem találsz vagy egyáltalán? Mert új lett a csomagolása kb fél éve asszem de nem szűnt meg.

Vannak nagyon népszerű színek. Általában feketébők, a legvilágosabb szőkéből meg talán violettből nagy a hiány a drogériákban meg multikban mert arra van a legnagyobb kereslet.

3520. pinkSixx (válaszként erre: 3519. - PinkSixx)
2011. jan. 19. 08:38
Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért első 1-2 alkalommal még sárgás volt,de pár festés után már szépen kiszívta az egészet. de szerintem ez a szőkítés dolog mindenkinél másképp működik...
3519. pinkSixx (válaszként erre: 3513. - Maxité)
2011. jan. 19. 08:34
A color xxl-re gondolsz? Nekem az nagyon bevált!kb 1,5 éve használtam, az én sötétszőke vastagszálú hajamat az fogta be majdnem fehér szőkére (van benne szőkítőpor is!). Sajnos egy ideje sehol sem kapok olyat, esetleg ha valaki Miskolcról vagy környékéről ír és valamelyik üzletben látta volna ezt a fajta szőkítőt,szóljon már legyen szíves!:)
3518. Anda39 (válaszként erre: 3517. - A10e31f3b5)
2011. jan. 18. 20:34

Van, akivel küzdenem kell, hogy ugyan már ne akarja tönkretenni a haját, mert ha megcsinálom, amit akar, nem marad haja.

Általában elfogadják az emberek az ötleteimet, persze akinek határozott elképzelése van a frizuráról és nem tűr beleszólást, azzal sincs gond. Legfeljebb nem vagyok megelégedve magammal, mert nem tetszik a végeredmény. Meg szoktam mondani, szerintem mi lenne a jó, aztán előfordul gyakran, hogy másodjára- harmadjára azzal jönnek vissza, hogy na, akkor legyen úgy, ahogy én akarom, mert rájönnek, hogy mégiscsak igazam van.

3517. a10e31f3b5 (válaszként erre: 3516. - Anda39)
2011. jan. 18. 19:56

nehéz ügy mi tetszik a vendégnek és mi állna jól neki - a fodrász szemszögéből?

Júliusban elmentem valakihez és kértem egy világosabb alapot, abba melírozást. Szóltam, hogy hajlamos besárgulni a hajam. A fodrász mutatott olyan fehéres tincseket, amelyek - szerinte - sötétebb alapon mutatnának jól. Rábeszélt. Utána elkezdte vágni és ritkítani a hajam. Olyan lett az összhatása, mint a kendermagos tyúknak. Nem tudok jobb hasonlatot. Egyszerűen csúnya volt. Olyan furcsán tarka, pont, mint a tyúk tolla. Ráadásul jól megtépte. Pedig én inkább a nőiesebb, lágyabb fazonokat szeretem. Miért is reklamáltam volna? Ha egyszer hagytam magam rábeszélni...

Másnap elmentem valakihez, aki fogta és rátett egy 5-ös barnát, és máris szebb lett a világ. Komolyan mondom, utánam fordultak az utcán.

Aztán fokozatosan kivilágosítottuk, mert csak kötöm az ebet a karóhoz és szőke akarok lenni. Most már elértük a 9-10-es színmélységet, jócskán lenőtt a megtépett hajam. De ha megnézem a nyáron készült fényképeket rosszul vagyok.

3516. Anda39 (válaszként erre: 3515. - Bricy)
2011. jan. 18. 19:42

Én sem szeretem, ha utólag, mástól tudom meg, hogy nem is tetszett, amit csináltam. Ennek semmi értelme, egyik félnek sem jó. Akkor meg nem egyszerűbb mindjárt ott, helyben tisztázni a dolgot? Szerencsém van, mert a legtöbb vendégemet ismerem valamennyire, és látom, ha valami nem jön be nekik.

A vágás... hát én is sokszor vágnék nagyon szívesen valami jó frizurát, de ha egyszer nem kérik..! Alapvető dolog, hogy azt tegyem, amit szeretnének, hogy azért fizessenek, amiért jöttek.

3515. Bricy (válaszként erre: 3511. - Anda39)
2011. jan. 18. 16:13
Szia! Köszi, de azért furcsa Tőled, hogy "nem szabad szó nélkül kifizetni" :-D Nem kértem lehetetlent; a volt(!) 30-40 cm-es hosszúságból simán megoldható lett volna, csak nagyítóval kell keresni az olyan fodrászt, aki nem "veszik meg" ha olló kerül a kezébe. A legtöbbet ezért hagytam ott, mert pl. 15 cm-t vágott 5 helyett.
3514. ade3888e36 (válaszként erre: 3510. - Bricy)
2011. jan. 17. 23:21

Szeirntem egyszerűbb ha viszel képet nem?

Amit te szeretnél az kb a scene stílusú hajakhoz hasonlít. Tudom hogy te már nem ez a korosztály vagy de a fazon attól még olyan, csak nincs feltuppírozva. Azt meg hogy ne vágjon többet 5 centinél, nagyon bele kell sulykolni a fodrászba. Nagyon sokan panaszkodnak hogy csak egy kis igazításra mentek és sokkal többet vágtak a megbeszéltnél.

Ilyenek a scene hajak. Hátha segít valamit

[link]

3513. maxité
2011. jan. 17. 22:43

Nagyon érdekelne, hogy a Palette abszolút platinaszőkével van-e valakinek tapasztalata?

Szép hamvas lesz? Vagy szürke inkább?

Egyátalán jók a Palette szőkéi?

Vagy melyik márkájú dobozos festékek a legjobbak?

3512. Anda39 (válaszként erre: 3509. - Bianna)
2011. jan. 17. 22:19
Mindenképpen világos tónusra, hogy ne legyen annyira feltűnő a lenövés, és jó a melírozott, mert még jobban eltünteti a színkülönbségeket.
3511. Anda39 (válaszként erre: 3510. - Bricy)
2011. jan. 17. 22:18

Hát, arra nem tudok mit mondani, ha nem annyit vág le, amennyit kérsz... ez nekem is magas, úgy őszintén. Én mindig csak annyit vágok, amennyit megengednek, hiába tudom, hogy többet kellene.

A szakszavak sem mondanak ám némelyik fodrásznak semmit...főleg a divatosabbak, a most elterjedtek azoknak, akik régebben végeztek és botor módon nem képezik magukat folyamatosan tovább.

Azt tudom tanácsolni, hogy fényképet vigyél. Ennél egyértelműbb "magyarázás" nincs. Akár többet is: egyiken a frufrut mutatod meg, másikon a fejtetőrészt, harmadikon a hosszát stb. Tényleg nagyon félre tudják érteni az emberek egymást, ezért kell a legelején időt szakítani arra, hogy biztosan világos legyen, mit is akar a vendég.

Ja, és ha mégsem jó, nem szabad szó nélkül kifizetni, mert ha nem tudja a fodrász, mi a baj, legközelebb is rosszul csinálja - vagy rosszabb esetben fogalma sincs, miért nem mész hozzá többet, mit rontottál el...

Egyet azonban nem szabad elfelejteni: nem lehet minden hajból mindent megcsinálni, tehát előfordul, hogy azért nem lett olyan a frizura, mint amilyet elképzeltünk, mert egyszerűen nem lehet olyan.

3510. Bricy (válaszként erre: 3393. - Anda39)
2011. jan. 17. 21:08

Szia! Azért kellenének a szakszavak, mert egyszerűen sosem csinálják azt, amit kérek, így gondoltam, én magyarázok rosszul.

Egyrészt oldalfrufrut szeretnék, ami:

1. nem egyenlő a kerekfrufruval oldalracsapva (ha előrefésülöd az alja egyenes, nincs lejtése)

2. a legrövidebb szál nem a homlok tövétől 5mm-re kezdődik (kb. 2004-ben volt divatos)

Tehát hiába mondom a bűvös szót, hogy "oldalfrufru", millióképp értelmezhetik.

Másrészt a fejtetőn szeretnék KEVÉS fedőhajat rövidebbre vágatni (mintegy az oldalfrufru hosszabb folytatásaként), és ezalatt (fül fölött és hátul) SOK hajat meghagyni hosszúnak. Kértem már így, az eredmény (kerek frufru, sok rövid fedőhaj) hatására jelentem meg ezen fórumon.

A másik gond a szakmával kapcsolatban, hogy nagyon bizalmi, szóbeli alapú. Ha az asztalos nem a megrendelőlapon kért méretekre szabja a bútort, nincs kifogás, hiszen ott a mérőszalag, a radiátorcsőtől nem nyitható a fiók...stb, egyértelműen bizonyítható, hogy nem a megrendelő hibája. De ha egy fodrász a szóban kért 5 cm helyett 10-et vág le...?

3509. bianna
2011. jan. 17. 16:52
Sziasztok! Szerintetek az ősz hajat milyen színűre célszerű festeni. Most vörös, de elég gyorsan nő a hajam és nagyon csúnya mikor lenő. Kék szemem és elég fehér bőröm van. Köszi
2011. jan. 17. 16:30

Szia!

Köszönöm a tanácsot,megfogadom:)Nagyon,nagyon.Annyi előrelépés történt,h. a vége(2-3 cm)le lett vágva,így egészségesebb.A hajamat csak havonta 1X szoktam festeni,ez csak most fordult elő,mert annyira nem tetszett a fehérsége.Amúgy igyekszem nagyon vigyázni rá,még ha festem is,minél kímélőbb festékkel,mert féltem,csak hát... a szükség törvényt bont.De most nem tervezem,h.befestem egy hónapon belül,szeretném,ha rendbe jönne a hajam,és nem is veszek ilyen világos festéket.Azért gondoltam most vmi hajszínezőre,ami talán kíméletesebb,de sajnos nekem is megfordult a fejemben,h.nem fogja eléggé világosítani az eredeti színemet.Köszönöm a gyors válaszodat!

3507. ade3888e36 (válaszként erre: 3505. - Petramalac)
2011. jan. 17. 14:24

Ha már szinte fehér volt a hajad akkor kb semmi pigment nincs benne. Nem hinném hogy túl jó állapotban lehet.

Valóban "bekaphatta" a szín a túl világos rész. Nem biztos hogy mosással gyorsan el fog tűnni. A zöld ellentéte a piros, tehát pirossal lehet közömbösíteni. Azt ajánlom hogy öblítsd le paradicsomlével mert az elég savas és piros is. Talán az eltünteteti. A Casting nem, vagy csak nagyon keveset tud világosítani és azt is natúr hajon, nem festetten.

Ha jól értem a másik problémádat, akkor mindíg vagy sötétebb vagy világosabb lesz a hajad mint amit akarsz és csak a tövén lesz jó. Én nem ajánlom hogy ilyen sűrűn festd a hajad mert ténlyeg nagyon nem tesz neki jót, pláne hogy ilyen világos színekkel operálsz. Pár mosással úgyis kopni fog ha előtte olyan világos volt. Szerintem várj egy pár hetet.

3506. Berbooo (válaszként erre: 3498. - Anda39)
2011. jan. 17. 12:17
köszke
2011. jan. 17. 11:09

Sziasztok!

Szakmai segítséget szeretnék kérni...hátha ti tudtok segíteni.kb.sötétszőke az eredeti hajszínem,vagy max.világosbarna.Szőke vagyok kb 1 éve,csak mivel nem akartam "sárgulni"sikerült egyre világosabb szőke festékeket vásárolnom,hátha az nem vörösödik.Ha hasonlítani szeretném,akkor olyan hajat szerettem volna színmélységileg,mint Jennifer Anistoné.(Azt még nem mondtam,h.bolti festékekkel szoktam festeni,nekem beváltak,nem a "fodrászossal").Tehát legutoljára extra világos hamvas szőkére festettem,de a hajam vége felé már teljesen fehér lett.A töve színe tetszett,de a vége nem.Ezért vettem sima szőke színű festéket,és-bár tudom,nem szabad ilyen gyorsan,nem is szoktam,csak ha SOS-ráfestettem 1 hét múlva ezt a szőkét.És az a fura helyzet állt elő,h. ahol nem olyan fehér volt,ott remek színe lett,de ahol eredetileg az a nagyon fehéres színe volt,ott vhogy annyira "bekapta" a festéket,h.kicsit zöldes lett.Jóindulattal azt mondhatnám,h.hamvas szőke,de ha nagyon kritikus vagyok,akkor nekem kicsit zöldes.Tudom,h.nem festhetem megint be,ezért az első kérdés,h.mosással elmúlik e?A második pedig az,h.van a Lo...-nak egy ammóniamentes színezője,és esetleg az világosítana e annyit a hajamon,h.nem kellene festéket használnom?Bocs a sok szöveg miatt!És előre is köszönöm a választ!:):)

3504. ade3888e36 (válaszként erre: 3503. - Ade3888e36)
2011. jan. 16. 11:07
Na jó ez teli van helyesírási hibával. Bocs.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook