Fehérjediétával heti 3 kg mínusz, velem tart valaki? (beszélgetés)
Nekem meg zöldséges husi, de nem kívánok enni, eddig két kávénál tartok.
vadasztmaria-nak meg nagy gratula, megnéztem a naplód!
Reni nekem meg sonka pedig most még az van és megkell hamizni. Én meg kardinálissal és krémessel bűnöztem
Mindegy vége úgyhogy hajrá mától mindent bele
És a szénhidrát fontos, hogy a szervezet bontsa a zsírt, és ne veszítsen izmot, ill. hogy "működjön". Idéznék egy cikkből "A szénhidrátok – amelyeket bizonyos diéták teljesen kiiktattak az étrendből – igenis szükségesek a szervezetünk tökéletes működéséhez, ezek biztosítják ugyanis a működéséhez szükséges energiát. Szénhidrátok nélkül könnyebben elfáradunk, nyűgösnek érezzük magunkat, ráadásul könnyebben nyúlunk egészségtelen nassolnivalókhoz, hogy a szénhidrátéhségünket kielégítsük. Amire érdemes odafigyelni: az adagok nagysága és az, hogy mivel esszük együtt a szénhidrátokat. A barna rizs tökéletes választás, de csak ha nem kíséri egy zsírban sült hússzelet."
A szénhidrátot én Abonettből, teljes kiőrlésű kenyérből, gyümölcsökből, zöldségekből nyerem ki. Cukrot és édesítőszert sem használok, mert az édesítőszer fals impulzust küld a hasnyálmirigynek, ami inzulint termel, és kimossa a szükséges cukrot a vérből, ezáltal indokolatlanul csökkenti a vércukrot. Fehér kenyeret, tésztát, rizst lecseréltem teljes kiőrlésű lisztből készültekre, ill. barnarizsre. Liszt helyett szójalisztet használok (nem olyan drága és nagyon sokáig elég).
Inni napi 2,-5-3 liter tisztított vizet iszom, hogy a felszabaduló salak- és méreganyagok távozzanak a szervezetemből.
Kb. ennyit tartok be. Nem éhezem, nincs nassolási vágyam, és nem vagyok fáradékony sem.
És végülis... igen, akkor én is fehérjediétázom :)
Hát nekem az orvos azt mondta, hogy a fehérje az 0,8 és 1-es szorzó között optimális diétánál. Afölött nem aktív sport (napi 1-1,5 óra az aktív) esetén károsítja a vesét, az alatt pedig nem zsírból, hanem izomból fogyok. Ha megfelelő a fehérjebevitel, akkor a veszített súly először az ödéma, utána pedig a zsír. (Nekem ez abból látszik, hogy az eddigi 16 kilóból 12 zsír volt, vagyis 4 kiló a víz és egyéb -salakanyag és egy kis izom- viszont ez nagyon jó arány úgy, hogy mellette nem mozgok semmit)
A szénhidrátbevitelem napi 100-120 között mozog, ezalá ha megyek álmos leszek, efölött pedig nem éri el a kívánt hatást a 'kúra', úgyhogy erre is figyelek.
Kalóriabevitel nálam 1000-1300 kcal között változik, attól függően, hogy hogyan tudom összevariálni, hogy mindenből a gramm meglegyen. 1000 kcal alá nem megyek, ill. 1300 fölé sem.
Mai kajáim:
Reggeli:
2,5 dl tej, 25 gr Herbalife shakepor
217 kcal, 17,5 gr fehérje, 22 gr szénhidrát
Ebéd:
130 gr sütőzacskóban sült zöldfűszeres csmell, 2 szelet fogyikenyér, 25 gr jégsaláta-30 gr paradicsom - 50 gr alma (ezekből saláta) rajta 20 ml (fél zacsi) Mekis citromos-olivás öntet, ill. 2 dl húsleves üresen
400 kcal, 34 gr fehérje, 40 gr ch
Uzsonna:
100 gr körte, 25 gr sajt, 1 citromos-almás cerbona
166 kcal, 6 gr fehérje, 25 gr ch
Vacsora:
uaz mint a reggeli
Így a napi energiabevitel:
75 gr fehéjre, 1000 kcal, 109 gr ch
Nekem visszamenőleg 12 hétre ez így bontásban megvan, le van írva, hogy mit ettem, és az hány kalória volt, ill. hány gramm mi van benne.
Persze a kalóriák és a grammok máshogy is feloszthatóak. Én elsősorban magam miatt vezetem, mert ha tanácstalan vagyok hogy mit egyek, előkapom a naplót, megnézem egy korábbi napomat, és az alapján már könnyen tudok választani :)
Akkor üdv a csapatban. És milyen sikerrel? Mi kb 30-50 gramm ch-t viszünk be átlag és a fehérjét legalábbis nem tudok róla mi nem számláljuk.
Én nem reagáltam a ch csökkentésre rosszat!:-))
Akkor mondhatni én is ugyanezt csinálom 3 hónapja lassan (2,5), mert én is cukormentesen étkezem, napi 100 gramm szénhidrátot eszem, és 75 gramm fehérjét...
(Sehol nem írtam olyat, hogy a szénhidrát csökkentése káros, én azt írtam, hogy a túlzott fehérjebevitel vesekárosító. Ez viszont tény!)
Sziasztok!
Ferhéje grammot is számoljatok, és ne menjetek napi 1 gr/ttkg fölé (rendszeres sportolással 1,2), mert tönkre fog menni a vesétek ( [link] 0,8 gr/ttkg alá pedig megintcsak ne menjetek, mert a 0,8-1 gr között van a legjobb zsírégetés (táplálkozási szakértő és endokrinológus mondta, házidoki megerősítette, szóval nem a kisujjamból ráztam ki)!
Vanda az égetett szeszeknek úgy néztem 0 a ch-ja azt ihatod
Vicus nem tudom miért nem használ ez neked pedig ez tényleg hatásos ha már csak az alapokat is elhagyjuk, mint kenyér, tészta, cukor, rizs,krumpli ilyenek
Sziasztok Csajok
Bikaja nagy grat neked és ppersze miondenkinek aki ügyes.
Én is az voltam egészen tegnap estig aztán a keresztlányaimmal nyársalás és elvéreztem nop de sebaj, mert ma még csak sonkát, tojást, zöldeket ettem tehát kezdek vissza zökkenni.
Holnaptól pedig újra megyek futni.
Mindenkinek további szép húsvétot.
Sziasztok! :) Tisztára ügyesek vagytok mind! :) Én is próbáltam a napokban minimális ch-t bevinni, kisebb-nagyobb sikerrel. (ugyanis lecsúszott néha egy kis süti)
De így is 67 kg vagyok, szóval, örülök, hogy nem híztam, hanem tartottam a súlyom(69 kg után)
Jó ez az ünnep, sonka, főttojás, saláták, sajt... hmm :) Hajrá!
Szép napot mindenkinek!
Helló csajok,nagyon ügyik vagytok,és gratulálok mindenkinek.Nekem sajnos ez a diéta nem jön be,biztos elrontok valamit,de én megint híztam...Abbahagyom mert átment ez nálam hízókúrába sajnos,örülök most már ha ezt lekínlódom valahogy
A sok fehérjétől full lelassult az anyagcserém,és olyan narancsbőrös vagyok,h.gyümölcsboltot nyithatnék...
Katasztrófa!
Szép napot Neketek és sok minusz kg-ot
Sziasztok, lányok, gratula mindenkinek a kitartáshoz:-) Bikaja, 68-ról indultál, ha jól nézem? Nagyon ügyi vagy, biztos elég látványos is! Én azt veszem észre, hogy kilóra nem fogytam annyit (2 kg egy hét alatt), de sokkal többnek látszik, mindenki megjegyzi:-)
Hát a mai napom nagyon gázra sikeredett, kezdtem a szokásos hagymás rántottámmal, aztán ennyi is volt az egész kajám, mert elkezdtünk vodkázni a barátnőkkel, úgyhogy ma csak vodkát ittam még, azt viszont 4 dl-t:-) Csodálom, hogy tök józan vagyok, mindenesetre a fogyinak ma annyi, na de majd holnaptól újrázok, megpróbálom az eredeti étrendet követni, mert attól is jócskán eltértem. Viszont kezdem magam vékonynak érezni, pedig még 6-8 kg hátravan az álomsúlyig:-) De most abban a gatyómban feszítek, amit 1 éve hordtam utoljára, mert aztán vagy nem jött rám, vagy ha rámjött, akkor majd kibuggyantam belőle. Most meg simán begombolom, és még a combomon se feszül, sőt, lötyög kicsit. Kellemes ünnepeket és fogyatkozó kilókat kívánok mindenkinek!
Szióka!ÉN JÓL VAGYOK,TARTOM A DIÉTÁM,CSAK ELVESZETEM KICSIT,MERT NEKEM CSAK HÉTVÉGÉN ÉS AZ ÜNNEPEK ALATT VAN ITTHON A PÁROM ÉS ILYENKOR IGYEKSZEM MINÉL TÖBBET VELE FOGLALKOZNI!DE AZÉRT MINDEN ESTE BELESEK,HOGY KIVEL MI ÚJSÁG!
BOLDOG HÚSVÉTOT MINDENKINEK!
További ajánlott fórumok:
- Életmódváltással a cél heti fél-1 kg mínusz. Tarts velem!
- 5-10 kg mínusz április végére!!!! Ki tart velem?minden támogatás jó lenne!
- Zabpehely diéta.. napi 1kg minusz..holnap kezdem..ki tart velem? :)
- 21 napos GI-diéta - 8 kg mínuszt ígér, tartósan
- 157 cm 49 kiló (plusz/mínusz 1 kg) vagyok, szóval az ideális tartományba tartozok, de az izmaim nem látszanak. Akkor fogynom kellene?
- 2 hét 4 kiló mínusz egészséges téli diétával - ki tart velem?