Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
4099. Jaguár25 (válaszként erre: 4095. - Bluemoon55)
jan. 10. 22:29
Egyik nap az első érték is 154 volt, de ritkán megy csak fel és akkor is többnyire a második érték, de olyankor vagy front van, vagy sík idegbe vagyok 😀 vagy épp havika van és vmi hormonális spirál kebelez be. Amikor most felment egy hete, akkor vmi agyszeletelő migrénem is volt mellé, azt hittem eskü, h vmi sztrókom lesz. :D Jó utólag röhögök.
4098. Jaguár25 (válaszként erre: 4094. - Bluemoon55)
jan. 10. 22:26
Itt is ez megy, egyik nap 14 fok volt, ma már 0 fok este.. vasárnapra tornádót ír.
4097. Jaguár25 (válaszként erre: 4093. - Bluemoon55)
jan. 10. 22:24
Nem durva story ez, nekem mondjuk diasztolés szívelégtelenségtől nélkül is magas a per gyakran, de főleg akkor mikor robbanik az agyam vmi miatt, de a stressz mindig jelen van, én amúgy is ez a kattogós típus vagyok. Nekem ahogy írod az jön le, h mikor ki mész dolgozni, akkor kezd pumpálódni a vérnyomásod, de estére meg már jó, meg a pulzus is. Egyértelműen napközben vagy meló közben feszült vagy, vmi nyomás van rajtad, megfelelési kényszer talán, én nem tudhatom, de van ennek egy ilyen autonóm (vegetatív idegrendszeri) háttere is.
jan. 10. 22:19
Most megfigyeltem, ittam kakaót és iszonyatosan Elkezdett a pulzus gyors lenni, mikozben fekszek és már aludni kéne... Én már arra is gondoltam lehet ilyenbe hisztamin érzékeny vagyok! Extra is sok van most nemrég kezdte el... A kakao valóban okozhat ilyet?
4095. Bluemoon55 (válaszként erre: 4092. - Jaguár25)
jan. 10. 08:22
Neked amúgy jó a vernyomasod? Én egyébként 2019ota nem voltam kovidos de akkor nagyon és igen azóta van ez
jan. 10. 08:19

Itt nálunk napi szinten van időjárás változás hol - 15 hol +10 minden nap orkán erejű szél.

Fajdalom csillapító függő is lettem szóval tökjó...

4093. Bluemoon55 (válaszként erre: 4092. - Jaguár25)
jan. 10. 08:18

Igen ezt, nekem is van egy szív orvos ismerősöm, vele szoktam levelezni ő azt mondja ez nem drasztikus

Latod amikor régen írtam hogy mindig magas volt a /mindig azt mondták mások is hogy ne foglalkozzak vele, aztán meglett az eredménye. De hát szedek is vernyomas csökkentőt mégse jó. Vagyis nyáron oké volt bár kb pár hónapig tartott ahogy eljottem ide a hegyekbe a magasba a hidegbe ugyanúgy szar a vernyomas. Otthon most jó volt 120/85-88, de itt kint már magasabb. Egyenlőre nem tudok hazamenni főleg egy orvos miatt majd itt elmegyek máshova de itt nem lehet maszekhoz menni 300euro egy maszek... Amit írtam ez az új terápia béta blokkolo este, csak hat este már jó az érték, frontin stb álmos vagyok, azért nem tudom este nem akarom szedni meg hogy valóban jó e béta blokkolo annak akinek pár éve bradycardia volt megállapítva. Azóta már a pulzus is ingadozik, este mondjuk 77 volt erre sztem nem kéne béta blokkolo de a doki szerint ez összetett dolog, most itt a vernyomas csokkebtesrol van szó, hát nem tudom. Az tuti hogy másik gyógyszer kell az mellé amit szedek mert az nem elég. Miért ez a diasztoles akármi Mit okoz hosszú távon? Nem kellett sok, 1-2 év és már kialakult valószínűleg nekem sose lesz a / 70

Tudom nem vigasz de az első érték azért nem megy fel sose olyan magasra

4092. Jaguár25 (válaszként erre: 4090. - Bluemoon55)
jan. 10. 01:59

Amiről beszélsz az a diasztolés szívelégtelenség, amikor a szív nem tud ellazulni a pumpálások között, így vastagodik a fala, merev lesz.. najó most ezt elég konyhanyelven írtam le, de ez van..

Ezt állapították meg nálad? Azt nem ártana kezelni, jól beállítva, én ezt megnézetném Magyarországon rendesen.

Amúgy nekem is gyakorta a diasztolés értékem magasabb, egyik nap iszonyat migrénem volt és 104 volt a per.. azt hittem eldurranik a fejem. Aztán besötétitett szobába pihi és rendbe billent. Elvileg nekem a pajzsmirigy autoimmum betegségemtől van a diasztolés deficit. Sztem meg a Covidtól van minden bajunk is. Dec elején megint beszedtem, nem voltak erős tünetek, Család és Baráti kör is mind-mind benyalta és azóta mindenki panaszkodik megint ugyanarról, én is természtesen. Fáradtság, felerősödött szorongás, fejfájás, vérnyomásingadozások, menstruációs panaszok (most a pasik ne figyeljenek, de kb 1 héttel előbb jött, 3 napon azt hittem elvérzek, darabok potyogtak), ugyanilyen tünetek a Baráti körből a 25 évestől az 50 évesig mindenkinek. Szóval nem kell itt fejtegetni mitől vannak ezek. A Covidom 2. napján volt ez az extra rohamos napom, nyilván az válthatta ki. Sajnos ennek nem lesz vége, ebben kell élni. Sokáig kételkedtem, de már annyira egybevág minden, mással nem is lehet magyarázni ezt a sok szart.

4091. Figuli Róbert (válaszként erre: 4089. - Bluemoon55)
jan. 9. 10:22
Csak hallgatok mert okosat nem tudok írni. De nem lehet könnyű neked bár az embernek mindig a saját problémája a legnagyobb. Ám ezekbe a gyógyszerekbe nem igazán bízom. Én magamnak egy kis homeopátiás csomagot tettem össze. Először panangin forte azóta már sima panangint szedek q10 el némi multivitamin és az utánozhatatlan citromfű tea.
4090. Bluemoon55 (válaszként erre: 4088. - Figuli Róbert)
jan. 8. 20:45
Egyébként a krónikus fáradtság az első amit leirnak hogy ez ezzel jár
4089. Bluemoon55 (válaszként erre: 4088. - Figuli Róbert)
jan. 8. 20:45

Jó kérdés... Nekem mindig a / második a diasztoles volt magas és a gyógyszerre se nagyon állt be vagyis Max pár hónapig most azért kísérleteznek vagyis adták a béta blokkolót mellé ( a rendes vernyomas csökkentő mellé) csak mivel alapjaraton az én pulzusom inkább Alacsony mint magas, sok sok éve még bradicardias betegnek voltam írva így nemtudom valóban ez a jó gyógyszer e. Azóta van már a pulzus 70-90 is de nem ez a jellemző. Béta blokkolót adnak vernyomas csökkentőnek is de a fő funkciója a pulzus csökkentés. Mivel Németországban vagyok nehéz azért mindent elmagyarazni egy másik nyelven.. Most nekem kiegészítő kell, mert a rendes gyógyszer amit szedek sajna nem elég, mellette is ugyanúgy magas főleg a /

Valamelyik nap is 128/98 volt

Ezt sokkal nehezebb beálltani. De amúgy nem ritka a 145/96 se ugy hogy szedek reggel 40 kg valzacort. Na ez mellé írtak fel béta blokkolot.

Szar ez az egész vernyomas dolog főleg hogy egy éve kezdődött kB... Az előtt is volt magasabb de nem állandósult

4088. Figuli Róbert (válaszként erre: 4087. - Bluemoon55)
jan. 8. 19:36
Ez mit takar mivel jár?
jan. 8. 18:15

Az van a papírra írva hogy diasztoles funkció zavar

Amikor már nem rugalmas hanem merev az izom, bal kamra funkcionzavar

4086. Figuli Róbert (válaszként erre: 4083. - Atlass)
jan. 8. 16:50
Én se értem hogy mi van 🤷 először mikor megjelent 3000 db volt naponta aztán több mint másfél év viszonylag csend hébe-hóba 1-2 darab. Persze kardiológiai vizsgálatok voltak minden happy szerencsére. De egy hete napi 20-30 darab megint van. De mint lent írtam valószínűleg a refluxom csinálja a balhét. Reggeli után érzem ha nyujtozkodom vagy épp gugolok. Kis lépéseket már elkezdtem tenni ellene. Sokkal kevesebb szénsavas ital, kevesebb cigaretta, és hogy mondjam mondjuk úgy hogy letisztult ételeket eszek. Pl a párizsis szendoba csak lightos vaj egy szelet párizsi és némi zöldség van. Régebben tettem bele sajtot is és valami szószt is. Szóval nem tudom 🤷 néha elkeseritő néha le se szarom mondhatni
4085. Bluemoon55 (válaszként erre: 4082. - Atlass)
jan. 8. 15:01
Dehogy nekem magas. Már egy éve szedek gyógyszert és így is magas. Sajnos. Főleg itt az Alpokban. Pont írtam is valamelyik nap/98 volt. Nekem krónikus diasztoles van. Meg már látott valamit a sziv ultrahangon.
4084. atlass (válaszként erre: 4055. - Jaguár25)
jan. 8. 14:47
Sajnos a mobiltól beindulhat, főleg ha a szívedhez közel tartod.Elektromágneses impulzus jön a mobilból, ami megzavarja a szív elektromos rendszerét.
4083. atlass (válaszként erre: 4078. - Figuli Róbert)
jan. 8. 14:41
Kb.2-3 hete nagyon sok az extra. Nekem van, hogy percenként 4-5 is beüt. Nem értem, mert hónapokig naponta alig volt összesen annyi, mint most percenként. Jó monduk az időjárás sem normális. Ráadásul rengeteg napkitörés van. Gondoltam volna alaből hiányom van.Vittem be extra magnéziumot, bévitamint, visszatértem a vegetáriánus étkezésre. Nem akar javulni. Örülök amikor kicsit ritkábban csinálja. Bolygóideget stimuláló masszást is csináltam. Rövid ideig jobb, aztán folytatja.
4082. atlass (válaszként erre: 4081. - Bluemoon55)
jan. 8. 14:35
Lehetsz álmos attól, hogy alacsony a vérnyomásod meg a rengeteg napkitöréstől is.
jan. 7. 21:51

Sziasztok volt már valakinek ilsen iszonyatos fáradtság szindrómaja vagy valami? Elmentem ma vervetelre kíváncsi vagyok persze a vasat úgy kellett neki mondani hogy írja ki. Egész nap majd leragad a szemem. Ez nem olyan régóta van igy.

Volram ma kint kardiológusnal, hát volt már otthon jobb orvos is. Sajnos a német miatt mivel nem vagyok perfekt nem érettem mindent de a lényeg ilyesmi hogy a pumpalas jó de a rugalmasság valami ott van, gondolom azért a diasztoles értem magas. Hiába a gyógyszer amit szedek vernyomasra, sokszor 90 feletti,sőt tegnap 98 is volt! Nappal 94 de ez itt normális. Alpesi korulmenyek között. Szóval ezek szerint valami elváltozás már van a szíven. Doki szerint kéne este szedni még 2.5 mg bisoprolt. Az béta blokkoló. Aki jobban ért hozzá, ez főleg pulzusa van nem? Nem vernyomasra.

Nemtudom nem e más kellett volna eleve az helyett amit reggel szedek a vernyomasra mert nem elég.

Nekem ugye a pulzus sokszor ez a 65 stb erre adni? Bár mostanában nem ennyi már 77 sőt tegnap 90 is, de az átlag az alacsonyabb. Engem Most ez foglalkoztat mitől lehet ez a nagyfoku álmosság egész napos fáradtság szemem alig bírom nyitva tartani. Remelem semmi komoly

4080. Figuli Róbert (válaszként erre: 4079. - Retro81)
jan. 5. 20:32
Igen elhiszem de az a baj hogy szeretem a hasam. Persze ha nem is drasztikusan de változtatok az étrendemen
4079. retro81 (válaszként erre: 4078. - Figuli Róbert)
jan. 5. 20:18

Szia! Volt amikor ünnepek után nekem is sokkal több extrám volt,de most kb 1-2 van naponta ha vissza olvasol kb 2 hónapja ismét 95% növényi étrenden vagyok, némi halat még eszek ezért nem mondom magam Vegának.A húsevés főleg a feldolgozott tele adalékkal gyulladást is idézhet elő.Csak nézzük meg egy növényevő és húsevő állat bélrendszerét ami nagyban eltér,csak leírom az emberi az a növényevésre van tervezve,és a fogsor is ha ezt is megfigyeljük ez növényevésre van tervezve.Bár tényleg sok mindenről le kell mondani,de én inkább az egészséget választom mint a sok sok extrát és meg ki tudja mennyi betegséget hozhatna.Itt egy videó talán az NBC riportja a 70 éves nő aki 30 évesnek néz ki.

[link]

4078. Figuli Róbert (válaszként erre: 4077. - Bluemoon55)
jan. 5. 17:56
Az elmúlt 4 napban én picit sűrűbben érzem az extrákat. De gyanítom hogy a refluxom csinálja mert érzem hogy égek belül. Mondjuk nem is csodálom hogy folyamatos gyulladás van bennem így ünnepek után
jan. 5. 14:40

Ti hogy vagytok? Én kedd megyek itt orvoshoz Németországban, jelenleg kicsit sok a stressz munka váltás miatt újra sajnos, illetve ez az idő, egyik nap - 15 másnap felmegy 8 fokra hirtelen az rengeteg illetve itt orkán erejű széllökések minden naposak, a szél az nagyon sok extrat hoz magával.

Pulzus is ilyen olyan hirtelen begyorsul stb, egesz nap majd elalszok aztán hirtelen begyorsul, este meg hajnalig fent vagyok, valami nem oké persze most sokat jár az agyam is mi lesz,de a legjobban az zavar ami eddig nem volt tünet, hogy a sziv környékén állandóan így gorcsol vagy szur vagy nemis tudom. Múltkor is csináltak ekg, egy ilyen nap után nem akkor mert már nem volt orvos, nem mutatott semmit.

Más is írta ha Angina stb sziv lenne akkor középen nyomna szorítana ez nem olyan ez inkább ilyen szúrás vagy görcs szerű ott bal oldalt

4076. Figuli Róbert (válaszként erre: 4075. - Bluemoon55)
jan. 5. 12:48
Boldog Új évet kívánok neked is
jan. 1. 11:42
Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!
dec. 31. 12:31
Este meg főleg extra erős nagy dobbanasok
4073. Bluemoon55 (válaszként erre: 4072. - Jaguár25)
dec. 31. 12:29

Nekem mióta vissza jöttem ide már kezdődik. Iszonyatos hideg, jovoheten talán - 20 is lesz azt nem tudom hogy bírom elviselni. Fej görcsök.

Amugy is valszeg munka váltás lesz még én ezt a klímát nemtudom megszokni. Végig nappal is mínuszok lesznek.

Ilyenkor a fejfajas fejgorcs, vernyomas emelkedés, extra minden napos

4072. Jaguár25 (válaszként erre: 4071. - Tünde1974)
dec. 30. 20:20

Az is reflux, mert amúgy a refluxot sokan félre gondolják, hogy az a gyomorégés, hát nem, az csak az egyik tünete a sok közül.

Ki, h van extrásan? Nekem ma volt 4 nagy dübb, tudom ez nem sok, de már egy hónapja nem volt, max elvétve és nemtom ilyenkor mi van. Mondjuk itt brutál köd van és hideg.

4071. Tünde1974 (válaszként erre: 4069. - Jaguár25)
dec. 30. 00:28
Igen én is gondoltam rá, hogy ez irányba is ki kellene vizsgálni. Mondjuk gyomorpanaszom ritkán van. Inkább olyan mellkasi nyomasérzés ami Rennie vagy Salvus víz bevétele után megszünik.
4070. Jaguár25 (válaszként erre: 4068. - András79)
dec. 29. 01:58
Uhh basszus, nem derült ki, h mi okozta? Ez a katyvaszos erős dübörgés az? Vagy, h kell elképzelnünk? Többünknek van itt egy ilyen fura ritmuszavara, ami csak (nekem pl) pár másodpercig kapcsol be és testhelyzetváltoztatásra szerencsére abbahagyja. Nem extra, és nem triplet. De nem is a PSVT szerű übergyors szívverés. Ez amolyan mintha felerosodne a szívverés, konkrétan mintha mozogni kezdene, kicsit remegős érzés is és dübög, plusz nem tűnik szabályosnak, de annyira rövid ideig tart (szerencsére), h nehezen lehet beazonosítani, elkapni meg képtelenség EKG-n.
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook