Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 100 kiló felettiek klubja fórum

100 kiló felettiek klubja (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
34848. luna79 (válaszként erre: 34847. - 7e137d638c)
2014. júl. 22. 16:20
rohanok :) :)
34847. 7e137d638c (válaszként erre: 34846. - Luna79)
2014. júl. 22. 15:36

Szia luna!

Ez a topik úgy néz ki, hogy kiürült. Gond lenne, ha azt kérném, hogy gyere át a "Végre fogyok!" c. fórumba? Most úgy néz ki, ott már vagyunk néhányan, és könnyebb lenne a kapcsolat-tartásunk!

34846. luna79 (válaszként erre: 34845. - 7e137d638c)
2014. júl. 22. 15:27
Szia! Én fogyózótársat keresek! :)
34845. 7e137d638c
2014. júl. 13. 08:03

Szevasztok!

Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

Most kimegyek a piacra, de majd jövök vissza!

Hogy vagytok, van még itt egyáltalán valaki???

Kezdem magam úgy érezni, mint aki benyit egy szobába, látja, hogy tök üres, de azért rendületlenül napról-napra ennek ellenére beköszön!

34844. 7e137d638c
2014. júl. 12. 11:07

Helló-helló!

Van itt valaki? Hogy vagytok, hogy álltok, hol tartotok?

Én ma reggelre ismét 40 dkg-val vagyok könnyebb, mint tegnap. Az elmúlt egy hétben bő 1 kg-val lettem kevesebb! Nagyon örülök!

Pedig csak annyit csináltam, hogy sikerült átállnom: mostmár inkább az ebédem és a d.u. uzsim egy kicsit vastagabb (kenyérrel együtt is!), és a vacsim valami könnyebb + pár szem gyümi.


Úgy néz ki, mégiscsak műúködik ez a Norbi-kódos-módi, hogy ehetek bármit, csak az nem mindegy, hogy a napnak melyik szakában!!!! Nem éhezek, nem sóvárgok a különböző kaják után, mert valójában nincs "tiltott", csak mindenkinek saját józan belátásáva van bízva, hogy azért valóban akar-e változtatni a régi rossz berögzült szokásain.

Úgy látszik, megéri visszább-fogni a kenyérféléket! :))))

34843. 7e137d638c
2014. júl. 11. 07:46

Szevasztok!

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

Hogyan vagytok, hogyan haladtok?

Mi újság nálatok?

34842. adri0128 (válaszként erre: 34841. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 15:55

Ne napot nézz :) egy idő után ugyis megáll a napi fogyás nem fogyás.

Sőt több hétig is lehet stagnálni na akkor kell összeszoritani a fogunkat.

34841. 7e137d638c
2014. júl. 10. 11:26

Szia-szia!

Most jöttem meg a bevásárlásból.

Gyalogoltam + lépcsőztem + közben megvolt a kellő súlyemelés (vásárolt cuccok felcipelése) is. Mostmár ettől kezdve meglehet, hogy ma már nem megyek le, majd estelé egy kis szobai helyben-járás még lesz.

Tudod nálam ez is olyan, mint a kajálás: egyik nap így alakul, a másik pedig másként.

Szóval éppen ezért ha egyik nap több megy le rólam, a másik napon pedig esetleg semmi, akkor sem esek kétségbe.

A szervezetnek is időt kell hagyni, hogy elvégezze a saját dolgát, munkáját!

34840. adri0128 (válaszként erre: 34839. - 7e137d638c)
2014. júl. 10. 11:00

Gratula a mínusz dekákhoz :)


Én alig bírtam kimászni az ágyból, mérlegre nem áltam, nem mertem :D pedig tartom én is rendesen és jókislány vagyok most.

34839. 7e137d638c (válaszként erre: 34837. - Adri0128)
2014. júl. 10. 08:00

Szia-szia!

Mindenkinek szép napot!

Hogy aludtatok, mi újság nálatok?

Itt nálunk szépnek indul a nap, tiszta a levegő, csodásan süt, szóval úgy néz ki, minden tökéletes!


A sült krumpli + tükörtojás vacsi ellenére is ma reggelre 30 dkg-val kevesebbet mutat a mérlegem. Nagyon örülök, mert így már csak 89,2 vagyok, és ha odafigyelek, akkor már nemcsak azt a nehezen leküzdött 90 kg-nál, hanem a 89-nél is kevesebb leszek! És akkor attól kezdve már valóban hiszek abba, hogy nekem is sikerül! !!!!


Most nemsokára kikapcs, elmegyek vásárolni, nehogy úgy járjak, mint tegnap, hogy a hirtelen jött eső a kapuból fordított vissza!:))))

34838. 7e137d638c (válaszként erre: 34837. - Adri0128)
2014. júl. 9. 08:59
Oké!
34837. adri0128 (válaszként erre: 34836. - 7e137d638c)
2014. júl. 9. 08:24
Jöhet imádom a paradicsomos káposztát :)
34836. 7e137d638c (válaszként erre: 34835. - Adri0128)
2014. júl. 9. 08:11

Szia-szia!

Főzök én, csak nyisd az ablakot, fénypostával küldöm.

Mára még van egy tányérnyi karalábleves (abból már nem kapsz, vasárnapi!), de főzök paradicsomos káposztát, kb. 11-re kész is lesz. Küldhetem???

34835. adri0128 (válaszként erre: 34834. - 7e137d638c)
2014. júl. 8. 19:30

Főzhetnél rám is mert sokszor marhára nincs időm :P :D


na jó csak vicceltem persze,


Kitartás Neked is.

34834. 7e137d638c (válaszként erre: 34826. - Adri0128)
2014. júl. 8. 08:02

Én szót fogadok neked!

Eddig mindenütt azt olvastam, meg azt mondják-írják, hogy a sült krumpli az elhízások egyik fő okozója. Pedig szerintem a világ legfinomabb étele!!!!


Egyébként ezzel a tészta-gyúrással lehet, hogy igazad van, mert akkor a tes.cos-durum-tészta 700 Ft/kg, míg ha TK lisztet veszek, az szerintem többe kerül.

Nem tudom, P.enny.i-ben lehet-e kapni hasonlókat, a tes.co-ba nehezen jut ki, akinek nincs kocsija.


Nagyon-nagyon köszönöm a segítségedet!

További szép napot kívánok neked és családodnak is!

Ha esetleg valamiben én is tudok neked segíteni, meg egyébként is, ... idő-milliomos vagyok, ha van időd, + úgy gondolod, én szívesen "beszélgetek" veled!

34833. 7e137d638c
2014. júl. 8. 07:53

Egyébként találtam a múlt héten egy receptet, fehér lisztből már kipróbáltam, TK lisztből is meg lehet csinálni szerintem, és kenyér-pótlónak is jó ha töltelék nélkül csináljuk:

Nem tudom ismered-e, ide írom, ha gondolod próbáld ki te is. Percek alatt készen van, és teljesen száraz serpenyőben kell megsütni!!!


Pupusas:

30 dkg liszt

0,5 dl olaj

1,5 dl víz

1,0 kk só

1 tk sütőpor


Összegyúrod, 6 egyenlő részre osztva, kis gombócokat gyúrunk és kevéske ideig pihentetjük. Elnyújtva serepenyőben sütjük mindkét oldalát kb 2-4 percig.

Nekem az írt olaj-víz mennyiség kevés volt, még pótolnom kellett, hogy a tészta összeálljon.

Keress rá a net-en, de én a TK-lisztből ezt fogom sütni, másnap-harmadnap is hűtőből kivettem, üres serpenyőben átmelegítettem és ehető volt.

34832. 7e137d638c (válaszként erre: 34830. - Adri0128)
2014. júl. 8. 07:45

Köszi!

A zabpelyhet már felírtam magamnak régebben, csak amikor a boltba megyek, akkor felejtem el! No de most teszek róla, és a kis bevásárló-listámra is felírom, nemcsak a gép melletti jegyzetelésemre!:))


Kölest eddig is használtam, fincsi fasírtot lehet belőle készíteni, és olcsóbb-kiadósabb, mint a darálhús.


Az új krumplival kapcsolatban megnyugtattál, akkor azt most még (módjával=hetente 1x2x) ehetem.

34831. adri0128 (válaszként erre: 34830. - Adri0128)
2014. júl. 7. 20:20

Jah fasírthoz, töltelékes ételekhez zabpehely picit be kell áztatni és ugyanúgy használható mint az áztatott kenyér.

Vagy rakott ételekbe, töltött paprikába, káposztába ..stb

fél kg 200 ft a zabpehelyből is.


szóval meg lehet ezeket oldani okosba is.

34830. adri0128 (válaszként erre: 34825. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 20:18

Amúgy ha már magyar konyha köretek : köles, hajdina, árpa (gersli) :)

ezekis mind mind ősi magyar konyhában használt gabonák és egészségesebbek mint a "B" rizs :)


Ezen kívül még lehet: kuszkusz, bulgur.- egyszerű ezeket is elkészíteni


Ami a zöldségeket illeti: zeller, sárgarépa - ezek nem is drágák hasábokra vágom összeforgatom egy ek olajjal sózom, sütőpapíros tepsire rakom és kb 30 perc alatt meg is sül a sütőben.

Most cukkini szezon van most olcsó azt is lehet rakni, tölteni, tócsninak ... stb

nemrég borsószezon volt akkor borsólevest ettem borsóval kb


Meg lehet ezt oldani okosba.

34829. adri0128 (válaszként erre: 34828. - Adri0128)
2014. júl. 7. 20:06
Amúgy az utóbbi időbe sok volt nálam is a krupli, de az újkrupliba kevesebb a keményítő és több a víz abból azért mertem bőszebben enni...
34828. adri0128 (válaszként erre: 34825. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 19:57
Nézz be a kajás naplómba amit már nem írok, én is eszek mindent csak a minőséget megválogatom és úgy eszek kevesebbet.
34827. adri0128 (válaszként erre: 34826. - Adri0128)
2014. júl. 7. 19:56

na szóval főzve 3 pupozott ek a rizs.

Nyersen mérve a 6 dkg passz 2 ek kb amúgy.

34826. adri0128 (válaszként erre: 34824. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 19:55

felesleges magadnak csinálni a tésztát , tescoba kaphato saját márkás zöld csomagolásu tk durum tészta 370 ft ért 500 g os. egy adagnak 6 dkg fogyaszható. (szárazon mérve)


Rizsből basmati igen drága hasonlo árban van mint a barnarizs amit irtál (szintén tesco saját márkás) de ebből is max 6-7 dkg megy egy étkezésre magadnak (szárazon mérve ez kb 3 pupozottam ek)


Krupli heti egyszer mehet. Amúgy ponthogy a sültkrupli jó mert zsíros és nem dobja meg hirtelen a cukrodat pláne ha hús saláta vagy savanyúság megy mellé. (20-25 dkg nyersen pucolva mérve)


amúgy meg ehető köret csak ha megfőzöl 6 dkg rizst vagy 6 dkg tésztát igen az kevés... tehát hozzá savanyúság vagy valami saláta.

34825. 7e137d638c
2014. júl. 7. 17:14

Most gondolkodom:

ha se krumpli, se rizs, se tészta.... akkor milyen köret???

Azt ne mondd, hogy párolt zöldség, mert akkor + a pénztárcám akad ki!!!!

Másrészt pl. jófajta csirke-pörkölt mellé valamelyik csak kell a fentiek közül, és még kismillió olyan kaja van a magyar konyhában, amihez valami köret kell, dukál, megszoktuk, köret nélkül nem az igazi....

34824. 7e137d638c (válaszként erre: 34823. - Adri0128)
2014. júl. 7. 17:10

Mondjuk azt tudtam, hogy a krumpli is tele van keményítővel + ch-val, ezért már szinte teljesen leszoktam a világ legfinomabb ételéről: sültkrumpli.


Ez a basmati rizs hol kapható és milyen áron adják. Én eddig a normál rizst + barna riszt láttam, de ez utóbbinak nagyon durva az ára = 800-900 Ft/kg!!!


Mondjuk tésztát sütni nem szoktam, a lisztet eddig csak rántásnak + nokedlinek használtam, mert a főtt tésztához a bolti tésztát használtam. Lehet, hogy vissza kellene térni, hogy a kevert-lisztből ismét magam gyúrom a tésztát??? Mondjuk időm az van!

34823. adri0128 (válaszként erre: 34822. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 17:04

Krumplit hanyagold, nálam az állítja meg mindig a fogyást.

Rizsből basmati a legjobb mert azt bonja le leglassabban a szervezeted.


Tk lisztet igen simán lehet sőt kell kerverni különben nagyon tömör lesz 60-70 % tk liszt 30-40% finomliszt úgy teljesen jó sütni mindent.

34822. 7e137d638c (válaszként erre: 34821. - Adri0128)
2014. júl. 7. 16:24

Hát ezért vagyok elkeseredve, mert úgy gondoltam, hogy ha megmaradok a búza-lisztes dolgok mellett, de vacsira nem eszek... mentek is a dekák igen-igen lassan, de beindultak... egy este vacsira mégiscsak megpakoltam a szelet kenyeret májkrémmel-sajttal-paradicsommal = és visszajött rám a nehezen leadott dekáknak közel fele. Teljesen el vagyok most keseredve.

Mondjuk főtt tésztát, hasonlót is már csak hetente 1x készítek, inkább rizs, vagy krumpli. De ezek szerint csak át kell állni a TK-s változatokra!


Megvárom, míg a készlet elfogy, mert azért annyira jól nem állok, hogy kaját kidobáljak. Kenyérből is hétvégén vettem, a fele a fagyóban, lisztem is van még közel 1 kg, elég lesz még minimum 2 hétre, bár ha veszek valami TK-s lisztet, és össze-kavarom őket, még mindig jobb, mint heteket várni, hogy ez mikor fog elfogyni????

34821. adri0128 (válaszként erre: 34820. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 16:16

Lassan de biztosan mehet le a sulyod ha ezekből is mértéket tartasz.

Pl vacsira én is eszek tk zsömlét vagy kiflit akár rántottával virslivel stb.

Tészta durum vagy tk durum, (ne a magyar finomlisztes-tojásos)én is imádom a tésztát és 1 héten 2-3x biztos hogy eszek ebédre vagy vacsira.

34820. 7e137d638c (válaszként erre: 34819. - Adri0128)
2014. júl. 7. 15:42

Cukrot-mézet ezer év óta nem használok. Szerencsére az édes-habos sütik sem vonzanak.

"csak" a napi kenyér- és főtt tészta-ételek, amikhez erősen kötődöm = szóval, ha a fehér kenyér helyett pl. korpás zsemlét veszek, és a finomliszt helyett TK lisztet használok, akkor elvileg azok nyomán már tartós eredményre számíthatok???


Lehet, hogy nem lesz más megoldás, bele kell vágni!???

34819. adri0128 (válaszként erre: 34818. - 7e137d638c)
2014. júl. 7. 15:34

Van naplóm.

És ezzel a módszerrel amit írtam.

Nekem kezdődő cukorbetegséget állípitottak meg 23 évesen (2012 decemberébe) előtte már sejtettem hogy gond van, akkor váltottam életmódot.

A lényeg az hogy semmit nem vonok meg magamtól de a cukrot, mézet 100% osan kiiktattam végleg az életemből. Finomliszt is le lett cserélve, teljes kiőrlésűre meg zabpehely lisztre. Semmi finomlisztes pékáru - mert nem bírok vele leállni ha elkezdem enni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook