Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
4129. Bluemoon55 (válaszként erre: 4118. - Jaguár25)
jan. 14. 07:48

Egy éve a 24 oras után adta ezt a kis adag csokkentot, utana szépen levitte akkoriban az átlag valami 145/95 volt vagy mi, ami azt jelenti kb egész nap 140-160 között mozgott kivéve este, a / meg szinte mindig 90 feletti.

Aztán ja pár hónapig jó volt a gyógyszer 120/80 - 85 most pár hónapja szar megint ugyanúgy 140-150

jan. 14. 07:45

" kann eine latente hyperthyorise vorliegen"

Ez van az érték mellé írva. Énis tudom Hogy 4 ig jó, csak valahogy a folyamatos hizas stb, kicsit megijeszt.

Soha életemben nem volt súly problémám.

Barátnőm szerint terheléses inzulint is kéne majd egyszer csinaltatni

4127. Bluemoon55 (válaszként erre: 4118. - Jaguár25)
jan. 14. 07:26

Béta blokkolót nem szedek, csak kiirta, főleg mert a pulzus valóban sokszor alacsony de sokszor már ugrál is magas. Múltkor este is 100 volt lefekvés előtt. Van itt is jó doki csk privat és az otthoni haeomszorosa. Ezért nemtudok most haza menni most voltam otthon. Otthon se jobb szerintem semmivel.

Vörös fül nem pánikra jön, minden nap délután általában 4-5 után ha épp fekszek az ágyba és filmezek tok nyugisan akkor is,nappal nem, ez a fura. Menopausara meg azt mondja szintén, még jó az érték...

Bár az Fsh már tavaly óta feljebb ment nem 8 hanem 9. Valami. Nodoki szerint 10ig jó de én úgyse akarok gyereket szóval nem érdekes.

Értem hogy mindent a stressz okoz de én akkor is azt vettem észre a pajzsmirigy kapcsán hogy a tavalyihoz képest duplája és ugye akkor kezdődött minden, vernyomas stb vagyis már előtte is másfél évvel de gyógyszert egy éve szedek.akkor jó volt amikor adta tavaly nyáron stb, itt a magasba hideg be szar, azért -20 fokok most nálunk napi szinten vannak. Ezét is ez az utolsó telem itt befejeztem. Autót két napja nem lehet kinyitni ide a nap se süt. Learnyekolja a 3000 méter hegy :-))

Híztam ahogy momdtam 10 kg vagy többet és nem eszek többet

4126. Bluemoon55 (válaszként erre: 4123. - Atlass)
jan. 14. 07:20
Azert a gyakran kiigras se jó attól függ hányszor és mennyire
4125. Bluemoon55 (válaszként erre: 4120. - Jaguár25)
jan. 14. 07:20

Akkor szerinted ha tavaly 1.5 volt a pajzsmirigy és most majdnem 3 úgy hogy előtte 2.2 akkor az semmit nem jelent?

Mert most hetente hizok kB. Múlt hét előtt óta 2 kg megint pár hónappal ezelottihez 10kg híztam

4124. atlass (válaszként erre: 4120. - Jaguár25)
jan. 14. 05:20
Igen a vérkép eredményét nagyon befojásolja, hogy mi az adott átmeneti állapot. Nekem a stresszhormon szintem szokott kiugró lenni minden más normál érték melett. Még jó hogy, anikor egy bazi tűt szúrnak a vénádba amire a test védekező reakcióval válaszol.
4123. atlass (válaszként erre: 4112. - Bluemoon55)
jan. 14. 05:17
Én 63 éves vagyok. A harmincas éveimben szedtem pár évig béta blokkolót, de ilyesztgettek, hogy hajlamosít rákra. Abba hagytam. 20 éve semmilyen gyógyszert NEM veszek be. Aszpirint se.A vérnyomásom stresszre felugrik, de azután normalizálódik magától. A pulzusom általában 72-80 között van. Ebből lehet tudni, hogy a vérnyomás is normális.
4122. atlass (válaszként erre: 4115. - Jaguár25)
jan. 14. 05:10
Próbáltál ilyenkor bolygóideg stimulálást? Egy ideje csinálom. Amikor bepörög az extra, a fülemben (mindkettőben) maszírozom a bolygóideg akupunktúrás pontját 35-40 másodpercig. Mindig érzem, hogy a gyomorban és a szívben történik valami. Utána baromira lenyugszom. A bolygó ideg (vagus) felel a szív ingerület vezetésének koordinálásáért és az emésztésért is. Többféle módon lehet stimulálni. A legegyszerűbb a gargarizálás meg a fülpont masszázs. Fontos, hogy minimum 30 másodpercig kell csinálni.
4121. atlass (válaszként erre: 4109. - Bluemoon55)
jan. 14. 05:03
Persze. A zsírbevitelre koncentráló táplálkozás teljesen tönkreteszi az ereket. Az érfalak rugalmatlanná válnak kvázi "törnek" repednek. A Kulkának volt egy trombózis a lábában. Akkor mobdta neki a dokija, hogy azonnal hagyja abba a paleo táplálkozást. Nem hagyta. 3 évre rá agyvérzést kapott. Újra tanult járni meg beszélni.
4120. Jaguár25 (válaszként erre: 4113. - Bluemoon55)
jan. 14. 00:02

Ne idegelj fel :D A pajzsmirigy értéked tökéletes!! Nem működik alul!! Az, h volt 2,2 mostmeg 2,53 az lóf... Napszakonként változik az érték és csak 4,5 vagy 4,8 felett működik alul és az is még semmi ha annyi. De neked nuku pajzsmirigy bajod.

A 75 EGFR sem egetrengető, lehet a vérvételkor csökkent volt a funkció vmi miatt, ez az érték is változó a hidratáció függvényében is, épp ittál e vagy brunyáztál e stb.

Kérlek fejezd be ezt, h rossz TSH, tökéletes a TSH-d te miről beszélsz, te Jó Isten, én elmenekülök a fórumról, ha megint beképzelegsz olyat ami nincs.

4119. Jaguár25 (válaszként erre: 4111. - Bluemoon55)
jan. 13. 23:55
Nem múlik el, nálam ez állandó, az esetemben ismeretlen az oka, mitrális okozhatja, de általában csak a súlyosabb billentyű prolapsusnál, de az enyém nem az, tehát elvileg nem attól van. Iszkémiás szívbetegségnél, magyarul koszorúér szűkületnél gyakori eltérés az ST depi, de nálam azt kizárták, mert egyéb más tüneteim arra utaló nincs és a rizikocsoportba sem tartozom.
4118. Jaguár25 (válaszként erre: 4110. - Bluemoon55)
jan. 13. 23:52

Ilyen vörös fület csinálhat a menopauza is, vagy pánik, mondjuk érdekes, h csak az egyik. Egy időben nálam is fennállt ez (mindig a bal) és elmondom neked, az kb 10 évvel ezelőtt volt, tehát még perimeno se lehetett meg semmi. Aztán elmúlt, héba hóba azért előfordul mai napig, illetve nekem néha random dugul a balos fülem vagy elkezd újabban csengeni, azt jó 10 percig sipol.

Neked ez totálisan a stressztől van, ebben tutkerájosan biztos lehetsz, az a baj a Frontinra mar kb rezisztens vagy. Ez a sok szívgyógyszer sztem marhaság, és a mostani orvosod sem találta meg a megfelelő dózist/kombinációt. Én keresnék egy másikat, inkább magyart, aztán nézzék meg ezt a diasztolés problémát és találják el a megfelelő gyógyszerezést, de csak vérnyomáscsökkentőt illetően, bétablokkoló neked nem való, mondjuk azt szabad tudni, milyen értékekre szedetik veled a csökkentőt? Annak is vannak ám mellékhatásai, Anyunak is köhögés, álmosság, bereked tőle és stb.

Lehet egy antidepivel többre mennél, bár én annak sem vagyok a pártján és hízlal is.

A fájdalomcsillapítók KÁROSAK a szívre, gondolom ezt eddig is tudtad, növelik az infarktus veszélyt, hosszútávon, nagy dózisban szedve.

4117. Jaguár25 (válaszként erre: 4108. - Atlass)
jan. 13. 23:39

Nálam is ugyanez volt 2023-ban. Minden szipi-szupi. Van egy kis kéthegyű billentyű visszaeresztésem, de az smafu, de emiatt kontroll 5 évente. Nálunk mindenkinek van ilyenje a Családban.

Az EKG-m általában katasztrófális minden alkalommal, mert fixen pár elvezetésben mindig ott van az ST dep, negatív/pozitív T hullámok. Hát így hordom az EKG-m, ez volt rá a magyarázat.

4116. Jaguár25 (válaszként erre: 4107. - Atlass)
jan. 13. 23:36
Amúgy Én 500-at szedek, azért segített extra ügyben elég sokat.
4115. Jaguár25 (válaszként erre: 4107. - Atlass)
jan. 13. 23:35

Nekem egy órája megint szívremegésem volt, de érdekes, mert csuklon néztem közben a pulzust és az tűnt szabálytalannak, akkor az nem pf nem?

Amúgy 2 extra előzte meg, és persze savam is lett, büfikék tömkelege, mondom én az emésztés triggereli.

4114. Jaguár25 (válaszként erre: 4106. - Atlass)
jan. 13. 23:33

Miért, mi lett a Kulkával? Pedig Dr. Magenheim, azért tudnia kellett volna. 😄 Viccet félre téve, le vagyok maradva.

Nekem az autoimmun betegség miatt kéne az AIP diétát tartanom, ami állítólag ilyen paleo-keto szerűség, de úgyse tudom én ezeket tartani, szóval nem fenyeget a veszély, h megártson.

jan. 13. 18:32

Na megvan a vérvételem, hozzá teszem Németország is kb Magyarország szintjén van... Alig nézett meg dolgokat, ahogy írtam hogy a tpo ezeket megnezte, hat nem. Ausztriában minden inkluziv volt, még D vitamint folsavat is néztek itt alig dolgokat. Viszont pár azért elég rossz.

Tsh már 2.53 megy felfelé tehat alulmukodik. Pár hónapja 2.2 volt előtte egy évvel vagy hogy 1.5 az az optimális, gyereknek meg tulmukodott. Durva ez a változás.

Vese érték egfr 75...az se a legjobb. Vagy a sok gyógyszertol amit szedek. Viszont már kezdem látni az össze függést. A vernyomas stb most nemtudom ettől van a rossz ths ezek vagy fordítva. A tsh tol van a vernyomas..

Ami még rossz és nálam mindig magas volt trombocita. 390 ig jó nekem 460.

Szegény nagybátyám aki meghalt leukémiaban neki meg 1-2 volt pedig sokat kapott mégse ment fel az érték. Tiszta lila volt a keze.

Akkor most ez azt jelenti sűrű a vérem??

Vas jó de a ferritin kevesebb

Mitol lehet valakinek pajzsmirigy alulmukodeses és kb hetente hízok ha előtte nem volt????

4112. Bluemoon55 (válaszként erre: 4108. - Atlass)
jan. 13. 16:44

Akkor neked is ez lehet mint nekem

Diasztoles funkció zavar

Már nem rugalmas

Mennyi a vernyomasod?? Gyógyszert szedsz? Úgy se jo?

4111. Bluemoon55 (válaszként erre: 4105. - Jaguár25)
jan. 13. 16:43
Ez az ST depresszió vagy mi van még neked vagy az elmulik?
4110. Bluemoon55 (válaszként erre: 4105. - Jaguár25)
jan. 13. 16:41

Majd megneztem egy másik orvossal is egyszer de szerintem ez most valós hiszen ez már régóta fennall. Ha azt vesszük egy éve lesz hogy szedem a gyógyszert előtte legalább egy évig kezeletlenul volt vagy lehet több másfél, akkor már mértem sokszor magasat, igaz most egy éve hogy kezekbe van így is nyár vége felé óta ahogy bejott ez a hideg + stressz újra magas szóval régóta fennallo dolog ha nem két éve vagy több.

Próbáltam ebből a gyógyszerbol duplát szedni de szedultem mint az állat illetve az értéken nemvaltoztatott. Erre jött ez a doki hogy béta blokkolo mellé. Viszont valamelyik este is 64 volt és még be se szedtem a frontint este, eddig nem szedem a béta blokkolot.

Szerintem más kombináció kéne mas ható anyag, meg vannak lőve mert ha épp nyugodt vagyok akkor jobb esetbe/ 88 nagyon Max néha 85 de átlag 88 erre azt mondja ok. De főleg 90 feletti. Este már jó főleg.

Túl gyógyszerezni se akar, az is kivalthat egy ilyet olvastam hogy a le eső vernyomas ellen a szervezet úgy védekezik hogy hirtelen kiugrik

De az új ajanlasok szerint 110/70 a jó vernyomas. Ugyan már kinek???

Oké barátnőmnek is ilyesmi jó neki gyógyszer nélkül mondta múltkor 130 nal Rosszul voltbmegszokta a 100 át...

En annak örülnék ha 80-85 lenne a második, de ismerős szerint ez a merevseg ha kialakult már nemfog változni, fogalmam sincs nem értek hozzá, azt tudom ejjel Alig aludtam mert estis után reggeles voltam és ma sok extra van egész nap illetve ilyen nagyon durva -16- 19 fokok iszonyatos

Ez a sok fajdalom csillapító szedés se jó félek már a gyomrom készül ki

Ja és ez a vörös fül

Minden nap delutan jön

Másnak is volt / van ilyen???

Mindig a bal.... Forró és vörös

4109. Bluemoon55 (válaszként erre: 4106. - Atlass)
jan. 13. 16:34
Leirnad ezt részletesen kérlek?
4108. atlass (válaszként erre: 4105. - Jaguár25)
jan. 13. 15:20
Én 2008ban voltam kardiológiai kivizsgáláson. Szív uh. 24 órás holter. Azt mondta a doki, hogy terhelésest nem csinál mert makk egészséges a szivem. Annyit mondott, hogy egy nagyon minimális "relax zavar" van, emiatt lehet alapból magasabb a vérnyomás diastol. érték. Kontrollt NEM írt elő. Nem is voltam azóta sem. A relax zavarra is azt mondta, hogy semmi jelentősége nincsen. Akinek nincs veleszületett szív rendellenessége, ott semmi komolyra nem kell készülni. A ves és sves re legyintett. Arra azt mondta egészséges szívbesetén nem számít. Hát így.
4107. atlass
jan. 13. 11:11
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy napi hány mg magnéziumot szedtek. Tegnap olvastam, hogy aritmia fennállása esetén 500-1000 mg a bevihető dózis per nap. Én most emeltem 500-ra mert megőrjít ez a rengetek beütés.
4106. atlass (válaszként erre: 4100. - Jaguár25)
jan. 13. 11:08
A keto és paleo szívproblémák fennállása esetén öngyilkosság. Elrettentő példa Kulka János esete.
4105. Jaguár25 (válaszként erre: 4104. - Bluemoon55)
jan. 11. 22:15

Az infarktus mindenkinek éppen ugyanannyira van a pakliban, én úgy gondolom. Ismerek én olyat, akinek százezer szívbaja van és még mindig él, és hallani sajnos sok olyan esetet, h fiatal, elvileg egészséges életet élő, sportos ember infartust kap, v csak simán leáll a szíve.

Neked meg lehet most az aktuális Dokid talált ilyen eltérést, de egy másik meg nem fog ilyet találni, ez azért mondom, mert a Családomban is volt már erre példa, jól beszaratták, aztán később kiderült, h szó sincs ilyenről.

Nekem szív uh-m 2023 nyarán volt, legközelebb 2028-ban kell mennem kontrollra az MPS miatt, addig nem tervezek, ha csak nem lesz vmi fura szívre utaló tünetegyüttesem, de reméljük a legjobbakat.

4104. Bluemoon55 (válaszként erre: 4097. - Jaguár25)
jan. 11. 08:22
Tehát akinek ezt állapítják meg nem fog kevesebb ideig élni? Vagyis de gondolom. Hamarabb kaphat infarktust... Stb
4103. Bluemoon55 (válaszként erre: 4101. - Jaguár25)
jan. 11. 08:21
Munkahelyen sajnos azt kell ennem ami van szabadnapon talán megoldhato de nehéz
4102. Bluemoon55 (válaszként erre: 4100. - Jaguár25)
jan. 11. 08:20

Persze Anti tpo ezek jók, itt kint alapból haziorvos is néz most is nézték nemreg jó volt...

Tejet nem iszok 15 éve csak növényi tejet mert laktózerzekeny vagyok..

Fura hogy neked is magas pedig te ráadásul sportolsz is...

Engem ez a hideg csinál ki itt.800 Meter stb - - 15 de utána majd lesz +15 na jó ennyi nem de naponta változik.. Fejfajas napi szintű.

Viszont attól félek ettől a sziv bajtol híztam meg az állandó fáradtság is ettől van.

Te mikor voltál utoljára szív uh? Csak mert egy éve még nekem se volt ez a dolog most meg már igen.....

Stresz az van sajnos, most váltok megint munkát, itt végig csesztetett egy hülye kolléga, ezt kéne valahogy kezelni de hogy

Menstruáció előtt nekem is rosszabb egyértelműen perimenopausa

Ja és minden nap délután vörös a fülem!!! A bal.... Aztán elmúlik. Ez új tünet.erzem megy fel a pumpa vagy csak fül vorosodes.extra is napi szinten van

4101. Jaguár25 (válaszként erre: 4100. - Jaguár25)
jan. 10. 22:40
Pontosabban nekem az AIP diétát kéne tartani, kééééne..
4100. Jaguár25 (válaszként erre: 4096. - Bluemoon55)
jan. 10. 22:37

Jó helyen tapogatsz, ez sok minden lehet, de fixen vmi ételintolerancia, vagy a tejet nem bírod, vagy a refluxod a kakaót, vagy hisztaminos vagy, de a Hashimoto is csinál ilyet. Pajzsmirigyed tuti okés? Néztek már valaha nálad anti TPO-t? Mert az magas lehet jó TSH mellett is. Érdemes majd ránézetned.

Az extrán extrás napomon akkor Nov. végén mielőtt elkezdődött a dobbantós parádé én kakaóscsigát ettem, banánnal.. na ez mindkettő ilyen "reflux kedvence" élemiszer. Olyan savat csinál mind, mint a hétszentség. Ma ilyen nutellás croissant-t ettem, 20 perc múlva méteresre puffadt a hasam, légszomjam lett, krákogtam fel, aztán hascsikarás, kutykorgás. Hát nem véletlen mondják, h ezek egészségtelen ételek. Főleg ilyen autoimmun, rosszak a beleim típusoknak, mint én, de annyira nincs időm kotyvasztani sokszor.

Próbálj ki vmi ilyen keto vagy paleo étkezést, lehet megoldódik minden bajod, nem hülyeség, nekem is kéne, csak baromi nehéz kivitelezni.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook