Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
4249. Bluemoon55 (válaszként erre: 4248. - TSanya)
ápr. 28. 08:24

Megkerdezem tőle vagyis mondta csak elfelejtettem. De tegnap is egész nap mondta hogy kiirta a gép. Ő szed béta blokkolót évek óta de mert magas a pulzus de ilyen 70 szokott neki lenni. Most inkább 44-50 között volt.

Ja és nagyon bufog is egyfolytában. A sok lenyelt levegő vagy mi okozhat elvileg extrát de nem így ennyit ennyi napon át. Neki anno 2 éve volt hasonló. Magát az extrát úgy nem érzi. Szedulest érzett.

Nemtudom de így elmenni nyaralni... Mert oké nekem is van tegnap is volt, egész nap van főleg du - estig de én már ismerem ezt.

A fejfajas szédüles viszont nálam jobb lett, mióta fizioterápiara járok szóval hihetetlen az idegesebesz közölte hogy biztos nem a nyaktól van, marpedig azóta jó, ugye Mr negatív lett. De iszonyatosan voltam hetekig... Alig láttam mint valami drogos össze folyt minden, féltem nem e esek el mint valami részeg ennyire szedultem, napi szintű fejfajas és honapokig ez ment... Mindenképp kell nekem még fizioterápiara járni csak sajnos ma telik le az utolsó.

4248. TSanya (válaszként erre: 4247. - Bluemoon55)
ápr. 26. 07:32
Igen, most hidegfrontok jönnek, mennek. Nekem is megszaporodtak az extráim, meg a vérnyomásom is megugrott, pedig az utóbbi hetekben alig voltak. A refluxom is felerősödött. Milyen,antidepit szedett apud, használt valamit? Én is hasonló korú vagyok, azért érdekel.
ápr. 25. 22:17

Most apum miatt írok be, neki is ma elojottek az extrák, talán egy vagy két éve volt hogy allandoan kiirta neki a vernyomas mérő a ritmus zavart. Ő az a fajta aki abszolút nem érez belőle semmit,maximum ma mondta hogy valamit érzett.

De amikor mondom neki hogy én minden egyes utest erzek meglepődik és nem tudja milyen érzés... Lement ma orvoshoz csinált neki ekg mert én egyből a pitvarfibrillációra gondoltam. Azért 68 éves férfinek lehet már.

Azt mondtak neki hogy a ritmus sinus de voltak benne beutesek. Egyébként ő alapból szed béta blokkolót, magas pulzusra de most az is alacsony volt. 44.aztan megijedt és felment a vernyomas 160/100 ra de most már újra 110/70neki. Én azért tippeltem volna pitvarfibrillációra mert az alacsony vernyomassal jár. Vagy lehet 68 volt a / neki.Hát nem örülnék mert jövő héten megyek haza és utazunk el repülővel.

Otthon most frontok vannak vagy mi? Mert itt Németországban ugye megszoktam hogy allandoan marha hideg van ma is 10-12fok ...

De most neki minden egyes vernyomas mérésnel kiirja a kis jelet. Mitől lehet egyik napról a másikra? Egyébként nemrég hagyta abba az antidepresszánst, lehet az is okozhat ilyen tüneteket vagy pl szed gabba gammat is polineuropatiara. Az is okozhat alacsony vernyomast. De fura mióta nyugdíjas stb jó a vernyomasa vagy a gyógyszerek miatt előtte állandóan magas volt a vernyomasa amikor még dolgozott sok stressz. Most engem idegesít vajon mi lehet ez, ja és bufog is egész nap. Ő is refluxos de ő azt se érzi sose hogy sava lenne. Szed ő is refluxra de igaz nem 40 mg csak a felét mert spórol vele....

4246. Bibicke
ápr. 25. 20:55

Sziasztok!

35 éves nő vagyok,kb egy hónapja kezdődött nekem a bajom.

Extra ütések,elmentem dokihoz vérvétel,szivultrahang,ekg minden rendben

Az elbocsájtó papírra ráírtak hogy palpitació,szedjek panangint, bisoprolol

Azóta nem hogy csökken egyre sűrűbben vannak ezek az extra ütések, valójában kezdek pánikolni, estleg valakinek valami tanácsa?

Dohányos vagyok vissza vettem minimálisra, dehát semmi változás..

4245. Bluemoon55 (válaszként erre: 4243. - Jaguár25)
ápr. 20. 09:46
Rheumara nekem is néztek vervetelt negativ lett közbe meg minden porcikám fáj, boka stb, van hogy menni nem tudok. Jo ég tudja. Szedules egy fokkal jobb de az is minden napos
4244. Bluemoon55 (válaszként erre: 4243. - Jaguár25)
ápr. 20. 09:44

Nekem a koponya Mr negativ lett, de ugyanúgy fáj a fejem. Megyek haza két hét múlva megyek inzulinresztenicara. Szerintem már rég kellett volna sajnos. Éjjelente Is már arra kelek hogy korog a gyomrom marha éhes vagyok, ideges feszült, menstruáció problema minden szar de már régóta.

Ha az van akkor diéta de ahhoz is segítség kéne. Itt napi szinten változik az idő, ezt nem tudom megszokni. Itt két nap múlva megint 12 fok vagy kevesebb, esett a hó is.

A fejfajas meg szerintük a sok gyógyszer miatt is van de azt se tudtam még le rakni. Ilyen görcsös stb fejfajas, tenzios minden van fejtetoi, vernyomas is sztem Magas nem merem most.

Extra is most már egy x hónapja minden napos.

Aludni se tudok ma is csak 12 re megyek de már 6 kor a kutya ugatasra keltem szomszéd.... A munkahely amúgy jó lenne, van azért stressz főleg ha beindul a szezon... De itt az iszonyatos hideget nemtudom sajnos megszokni. A többiek nem fáznak úgy mint én

4243. Jaguár25 (válaszként erre: 4233. - Bluemoon55)
ápr. 19. 01:01

nem, nekem Hashimotom van, Cöliákiám és majd most derül ki Június elején, hogy Reumatoid arthritis-es vagyok, vagy Bechterewes..

most orrba-szájba megy a vaspótlás is, azzal is annyit mérgelődöm..

4242. Bluemoon55 (válaszként erre: 4241. - TSanya)
ápr. 14. 20:12

Éltem spanyolban három évet hidd el imadtam

De ez már sajnos régen volt. De igen marha meleg volt.. Nem volt front semmi.aprilistol októberig meleg, egyforma idő, sose volt eső ekkor tájt. A tél is enyhe volt.nyilvan fiatalabb voltam de nem emlékszem semmilyen frontokra, kilengésekre.en imádom a meleget, a 40 fok se zavar, csak akkor tapasztalom sajnos ha otthon vagyok Magyarországon akkor tudok kb elmenni strandra. Itt a nyár is hideg lesz. Max 30 fok esténként 10-12....ezt a klimat nem lehet megszokni. Iszonyatosan hideg van az Alpokban.

4241. TSanya (válaszként erre: 4240. - Bluemoon55)
ápr. 14. 12:13
Olasz, vagy Spanyolországban meg a melegre panaszkodnál. Én sem bírom a hideget (most, hogy megöregedtem), de a tavaly nyári extrém melegben is majd megpusztultam. Olyan helyen kellene élni, ahol folyamat 15- 25 fok között van a hőmérséklet és nem fúj állandóan a szél.
4240. Bluemoon55 (válaszként erre: 4239. - TSanya)
ápr. 14. 09:40

Nekem folyamat volt van télen is itt ahol vagyok nincs nagyon tavasz most is hideg van, pár napig volt 14 - 15 fok erős széllel de itt még havazás is lehet áprilisban bármikor.

A munka jó de ezt a klimat egyszerűen nem tudom megszokni itt.annyira hideg van

4239. TSanya (válaszként erre: 4238. - Bluemoon55)
ápr. 13. 13:10
A tavasz már csak ilyen, de a mostani még olyanabb. Hideg-, melegfrontok jönnek-mennek, szinte állandóan fúj a szél, az érzékenyek nehezen viselik. Nekem is extrák, reflux, szédülés...
ápr. 12. 21:49
Sziasztok hogy vagytok? Rég írtatok... Sajnos Extra ügyileg nekem ugyanaz, sőt rosszabb. Mindennapos egész napos, ma délután volt pár óra amikor folyamat ment.. Időváltozás lesz de akkor is.. Pár fok lehűlés stb és már minden második extra.. Mondjuk allandoan orkán erejű szél van itt de nem lenne szabad ennyire érezni.. Meleg frontra is, de hidegre rosszabb. Szóval nagyon nem jó. Egy percen belül szerintem nagyon sok volt ma, minden 2-3 ütés az volt... Nektek?
4237. Bluemoon55 (válaszként erre: 4236. - Jhon)
ápr. 2. 06:12
Most napi szinten van de egész éjjel is ment, sajnos nemtudok én sem mit csinálni, de ez a kissebb bajom sajnos, ez az autoimmun akármi még rosszabb. Most már ott tartok viccdn kívül hogy menni alig birok mozgatni a kezem, tegnap előtt picit takaritottam mert eldugult a wc és pár vodor vizet ki kellett hordani stb guggolni. Azóta alig bírok menni, kezeim fáj minden ízület. Úgy az egész testemben van ideg fájdalom, nyilalas tuszuras néha aramutes szerű akárhogy is olvasom ez vallana SM re de hát az orvosok nem csinálnak semmit.lehet régen feleslegesen aggódtam de ez most valós. Egész napos szedules is fejfajas, mozgás zavar, fáradtság és nem tudják sajnos mi. De ilyen hogy megmozdulni alig bírok ilyen sose volt. Januárban nagyon beteg voltam egy hónapig covid vagy influenza újra és azóta ez. Szerintem a meglevő bajom fellangolt vagy most vírus fertőzés okozta autoimmun valami van. Extrasystolerol nem is beszélve
4236. Jhon (válaszként erre: 4235. - Bluemoon55)
ápr. 1. 21:36
Nem hangzik túl jól.. mostanában nekem is gyakoribb.. kitartást !
márc. 31. 07:25
Egész éjjel exzraztam ilyen meg nem volt, semmitől nem lett jobb.. Akkor lehet mégis csak a béta blokkolo segítene kicsit nem? Szerintem egész éjjel több ezer lehetett mert minden ütés kB az volt de most se jó
márc. 28. 22:09
Ma egész nap extra, szerintem itt is kettős front már éjjel is éreztem, ma is egesz nap, több kolléga is mondta hogy nincs jol. Otthon mi a helyzet?
4233. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:50
De neked az autoimun betegséged is idegrendszeri eredetű?
4232. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:49
Én is szedem a vasat de ha nem szívódik fel majd akkor valószínűleg nekem is bél dolog irányába kell menni
4231. Bluemoon55 (válaszként erre: 4229. - Jaguár25)
márc. 27. 16:48

Megyek még egy Mr re koponya de az idegsebesz azt mondta a nyaki Mr is latszana a szklerozis. Illetve már így lassan 42evesen nem nagyon lehet. Az otthoni szemészem is ezt mondta felhivtam. Viszont azert én is szedtem ezt azt és most lealltam sok mindennel amit szintén arra a számlára írok hogy ezektől is fajt faj a fejem... Kezdve a barátcserje el, régóta szedtem, utobbi x hónapban progeszteront kaptam, azt is abbahagyom a p. Ba.... Nem érdekel már hogy össze vissza jön meg vagy perimenopausa vagy akármi, hormonok felejtősek.ket év után a melatonint abbahagytam. Majd most építem le a frontint valahogy csak segítség kell. Na az még jó lesz. Már most sokkal szarabbul alszok a melatonin nélkül de nem fogom szedni. A fejem igazából minden nap faj de ha már nem kéne bevennem gyógyszert már jó lenne. Voltam fájdalom ambulancian oda küldtek.orvos szerint fájdalomcsillapító okozta fejfájásom van, hozzászokas. Egy hónapig kéne szünet legalább hogy kitudjak ezt zárni. A vörös fül is jön csak úgy sokáig nem volt de most újra. Egy két óra vörös ég aztán elmulik..

Az idegsebeszem azt mondta nem fájhat a nyakamtol a fejem... Hiába ott a serv. Nincs nagy szűkület. Hát érdekes.

Ja még inzulinresztenciara tippelek már megkezdtem a változást, barátnőm segít, persze most még nemtudok 100% 160 gramm ch szegényen enni de ez a cél. Ha az van, ha nem.

Extra az folyamat van.ja és a vernyomas szokásos ingadozó. 130/95 ilyesmi. Hiába szedem az omega 3a diasztoles magas pedig szedek egy 40 mg vernyomas csökkentőt is reggel tehát ez magasabb lenne. Nem tetszik nekem sem. 80-85 volt nyáron. Na erre mondta két kardiológus hogy próbáljam meg a kis adag béta blokkolót... Hogy hasson a második értékre. Valamit kell tenni mert nekem ez a tartósan 90-95 nem jó régen nem volt ez.

Ja és a szédüles két hete mint valami agykod lenne. Ma talán egy fokkal jobb de csodálom hogy még dolgozni be tudok járni.

4230. Jaguár25 (válaszként erre: 4227. - Atlass)
márc. 26. 20:48
Az akvamarin szorongásra, vegetatív idegrendszeri dolgokra is jó állítólag, lehet emiatt működik.
4229. Jaguár25 (válaszként erre: 4226. - Bluemoon55)
márc. 26. 20:47

Igen, a tübeteid alapján nekem is az SM jön. Elvileg MR-en kéne ilyenkor ezt azt látni. Ha nem SM, akkor is ez vmi autoimmun betegség, én csak tudom mert nekem van már egy és ugy néz ki, már egy másik is, majd Júniusban kiderül. Engem is vizsgálnak tovább.

Nekem a beleim is iszonyú állapotba vannak, az autoimmun nyavajámra szedett gyógyszer dózisát is duplájára emelték most, és a vasam az 2-es lett, szóval most nagyon durva 2-3 hónapos kúra vár, hajszál választott el az infúziós kezeléstől.

4228. atlass (válaszként erre: 4227. - Atlass)
márc. 24. 18:09
Helyesen: geomágneses vihar, napszél.
4227. atlass (válaszként erre: 4216. - Sassgabi)
márc. 24. 18:08
Ez mind igaz. Csak kiegészíteni tudom. Pl. tejtermékek, főleg zsíros sajtok. Aztán a nagyon gyakori napkitörés által létrejövő geimágneses viharok, a schumann rezonancia extrém magassága. Ez is nagyon gyakori. A napkitörések után van általában. Volt olyan, hogy 3 napig 100 Hz körüli volt a schumannrezonancia. Normál esetben ugye 7-8 között normális. Én ezeket figyeltem még meg. Az utóbbi hónapokban elhagytam a tejtermékeket. Ami még segít: van egy bazinagy akvamarin nyakláncom 1 cm átmérőjű eredeti akvamarin golyós szemekből. Egy vagyonba került, de ha rámjön az aritmiás roham felveszem és pillanatok alatt 80%kal csökkenti az extrákat.Eddig ez az egyetlen biztos módszerem. Két éve bevált.
4226. Bluemoon55 (válaszként erre: 4225. - Jaguár25)
márc. 22. 17:06
Voltam de van és már szedem két hónapja most mást érzek. Nemsokára telefonos konzulatacio lesz az otthoni dokimmal, nyaki serv ha jol láttam a felvételen már nem egy hanem ketto van... Szerintem sulyosbodott. A szemem is két éve doki mondta lát valamit a papillan akkor küldött el koponya Mr re. De most a szédüles folyamatos és már koncentrálni se tudok. Iszonyatos fáradtság. Én azt olvastam Selma Blair színésznőnek is évekig nemtudtak mi a baja aztán kiderult SM. De az elvileg látszana koponya Mr en. Meg a napi szintu fejfajas iszonyatos. De ez is mi már sorra törik le a körmöm már az összes letört a héten és szedek vitamint... Semmit nem ér.
4225. Jaguár25 (válaszként erre: 4224. - Bluemoon55)
márc. 21. 23:53
Voltál általános laboron? Vashiány nincs?
márc. 21. 21:09
Én most szív ügyileg elvagyok, van extra de nem nagyon érdekel annál rosszabb ami most egy hete tart iszonyatos szedules, kedden megyek egy fájdalom ambulanciara, neurológus semmit nem csinált pedig valami nem oké. Állandó fejfajas, szedules de most nagyon, én nekem lenne tippem remélem nem az... Látás zavar, anno két éve a doki mondott valamit hogy lát, akkor küldött el koponya Mr re.. Ott a papillanal. A foltokat azóta is látom de nem jöttek rá mitől és marha rossz érzés... Zsibbadás. Autoimmun irányba kéne menni most ez az iszonyatos szedules nagyon elojott...
4223. Jaguár25 (válaszként erre: 4219. - Sassgabi)
márc. 16. 01:04

Mindig ezt mondom én is, h egyáltalán nem látnak a sorok között, nem tudják összerakni a képet, az összefüggéseket. Az oké, h egy adott kardiológusnak lehet életében egy darab extrája sem volt, de azért betegek jócskán megfordultak nála, nehogy már nem tűnt fel nekik, hogy ha már a 10. beteg hozza összefüggésbe mondjuk az étkezéssel. Jó, van amelyik tudja ezeket a "fun fact"-eket az extrákról, de úgy a felének még ez is új.

Sajnos nem csak ezen a vonalon vannak ennyire vakon, ott van pl a gasztroenterológia protonpumpagátló business-e, azt is mindenre is felírják.

4222. Jaguár25 (válaszként erre: 4218. - Sassgabi)
márc. 16. 00:59

Nekem van egy kis billentyű elégtelenségem, meg itt többünknek, nálam teljesen ismeretlen eredetű EKG eltérések, amiknek az okát konkrétan a kardiológus sem tudja, mert amúgy egészséges a szívem.

Terhelés alatt nekem sem jellemző, hogy jönne, lehet 1-2x megesett, de csak egy ütemesebb gyaloglásnál, cardiózás közben sosem. Nálam 98%-ban étkezés körül jön, puffadás, gyomorégés, reflux hozza elő és gyakran éhségnél is jön. Az előbb megittam egy pohár kólát, amit sosem iszom, csak vendégek miatt volt itthon és kiöntötték nekem a maradekot, eléggé felcsapta a savat, na egyből jött egy ilyen darabos lánc extra, vagy ez már ilyen pár másodperces pf, nem tudom, zagyván dübörgött, görnyedten ültem.

Persze a stressz is hozza magával rendesen.

Az orvosi rutin ezzel kapcsolatosan meg hát jah, egy nagy nulla.

4221. Jaguár25 (válaszként erre: 4217. - Sassgabi)
márc. 16. 00:50
És ez is mennyire igaz, mindig annyit filozom azon, h vmikor miért nem jön egy sem, pedig ugyanazok a triggerek hatnak.
4220. Jaguár25 (válaszként erre: 4216. - Sassgabi)
márc. 16. 00:49
Régen olvastam ennyire szuper kommentet, mind a 7 pontoddal maximálisan egyetértek, én is pontosan ezeket az okokat, összefüggéseket véltem felfedezni eddig 🙌🏻😊
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook