Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
júl. 11. 21:16

Sorrendem a következő

1 .Kialvatlansag, kevés pihenés ( folyamatos kattogas , agyalas, nem tudsz kikapcsolni , vagy csak munkad egyéb elfoglaltsagod miatt nem alszol eleget)

2. Stressz , akar krónikus ( ha meg meg erre külön ra is stresszelsz aztán kiadja rendesen:D)

3. Elektrolit hiány,folyadék

Erre ra jön egy komolyabb napkitoreses időszak akkor sztem meg is érkeztünk .

júl. 11. 20:27

Sziasztok !

38 éves férfi vagyok187/89, sportos életmódot élek (futás, kerékpár, konditermi edzés, boksz). A szívemet több alkalommal kivizsgálták (EKG, szívultrahang, Holter), és a vizsgálatok alapján nincs ismert szervi szívbetegségem. Terhelésre jól reagálok, futás közben akár 190-es pulzust is elérek panasz nélkül, éjszaka 50 -es pulzussal alszom.

Nagyjából egy éve kezdődtek a jóindulatúnak minősített kamrai extraszisztoléim. Ami számomra nagyon érdekes, hogy nem véletlenszerűen jelentkeznek, hanem hullámokban.

Mindhárom nagyobb epizód hasonlóan zajlott:

* kezdetben csak néhány extraszisztolé jelent meg.

* ezután napok alatt fokozatosan erősödtek;este lefekveskor, alvás közben , reggel, délelőtt .

* volt egy időszak, amikor akár egész nap is éreztem őket, de nem úgy mint nálatok :D nekem minden 3. az volt(trigeminia). Es bizony kitartott órákig , egész nap .

* végül fokozatosan lecsengtek és teljesen megszűntek.

Ami feltünt az utóbbi 2 epizodba

* Éjszaka általában alig vagy egyáltalán nem érzem őket.

* Reggel, felkelés után gyakrabban jelentkeznek.

* Ha edzeni megyek még délelőtt (futás, kondi, boksz), sokszor megszűnnek vagy jelentősen csökkennek.

* Evés után gyakran felerősödnek.

* Adrenalin,ijedtseg után bedobban , ra kezd .

* Ezekben az időszakokban egyfajta belső nyugtalanságot is érzek.

Van még egy megfigyelésem, ami lehet, hogy csak egybeesés, de kíváncsi vagyok, más is tapasztalt-e hasonlót. A három nagyobb epizód idején (2025aprilis vége ,2025 november, 2026 július eleje)változékony, szeles idő volt, és szerintem egybeestek erősebb geomágneses aktivitással (napkitörésekkel). Tudom, hogy erre jelenleg nincs egyértelmű tudományos bizonyíték, ezért nem állítom, hogy ez okozza a panaszaimat, csak érdekesnek találom az időbeli egybeesést.

A saját következtetésem jelenleg nem az, hogy egyetlen ok áll a háttérben. Inkább úgy érzem, hogy több tényező együtt játszhat szerepet: alváshiány, stressz, fokozott edzés, izzadás, alkohol(pedig alkalmanként iszok) .

Autonóm idegrendszer !

Úgy tűnik, hogy a szervezetem szabályozó rendszere bizonyos időszakokban érzékenyebben reagál különböző ingerekre.

Nem panaszkodni jöttem ide , soha nem hívtam magamra mentőt ( még a legelső alkalomkor sem éjszaka , mikor agyon szedett , akkor úgy voltam vele akkor ma jött el az idő ,köszönöm ,viszlát heló élet:D).

Magánba megcsináltattam mindent, fel év alatt kétszer is . Verkepem negatív ( asszem kortizol szintem mozgott hatarerteken 538).

Minden más okes volt. Két kardiológus látott.

Nekem elég is volt a kivizsgalasokbol. Tökéletes szívem van .

Nemsokára megtudom mi okozza ezeket a hullámokat évente párszor , már közel járok :D

Olvasgattam a fórumot valakinek talán percenként 3* vert be, nekem 60 masodperc alatt 20 szor, es kb fel napig minimum csinálta :D a végén már mosolyogva ezen flasheltem fekve. Igazából csak azért irtam hogy szerintem nem kell parazni, sőt ha ra mész akkor bizony bele kerülsz egy ördögi körbe es csak rosszabb lesz .

Nagyon szívesen beszélgetek bárkivel erről , akar személyesen egy kv mellett is ! Akar megnyugtatas keppen vagy információ csere végett .

Ha pedig meg kell halni es választhatok legyen szív , gyors fajdalom mentes. Tokom akar rákkal kínlódni :DDD

Puszi,pacsi

4323. napsugár7 (válaszként erre: 4318. - Bluemoon55)
jún. 7. 14:23
Szia.Nálam 1-2 hónapja folyamatos extra.Az a gond, hogy gerincsérvvel vagyok szinte házhoz kötve és önmagában a fekvés is ráirányítja a figyelmemet.Ha akarom, ha nem.Pedig nálam működött a figyelemelterelés.Nem tudom, mi hozta most ennyire elő.
4322. napsugár7 (válaszként erre: 4321. - Hajni0128)
jún. 7. 14:21
Szia.Ritkán benézek.Szerintem 1-2 éve jártam itt.Nem is emlékszem.
4321. Hajni0128
jún. 2. 14:00
Sziasztok! Használja még valaki ezt a csoportot? :)
4320. atlass
jan. 24. 21:46
A káliummal hogy álltok? Szed valaki kálium tartalmú készítményt?
4319. atlass (válaszként erre: 4318. - Bluemoon55)
jan. 23. 21:32
Szia! Hát nálam a hirtelen melegedéstől beindult a verkli. Pedig amig a bazi hideg volt semmi bajom nem volt. Napkitörések, északifény a Balatonnál(!) és semmi. Erre vegre jön a meleg, hups, már rugdal is. Mintha árammal csipkednék a szivemet.
jan. 13. 14:32
Heló hogy vagytok?
4317. Lissy Lydia (válaszként erre: 4313. - Bluemoon55)
2025. nov. 25. 10:28
Igen ez általában elalvasnal okoz nálam problémát.Ha túl sok dolog van egy nap vagy nagyobb a koffein bevitelem mert ébren kell tartanom magam akkor en is mindig erzem a szívem minden percben is akkár. De hidd el addig jó még erős nem jön rá az extrázása ,de igyis úgyis jön meglehet ezt előre érezni. De jo hallgatni ha nem nyugtalan csak erős! Nekem mostanában szívfájdalmakat érzek hirtelen erősen rám jön köpni nyelni nem tudok kicsit diszkomfort érzést kelt utána meg elmulik aztán néha megy és jön néha erősen verdes. De sztem no para. Ez a velejaroja ha valaki extrazik érzi akkar minden percben is a szívét.
4316. TSanya (válaszként erre: 4315. - Bluemoon55)
2025. nov. 22. 19:36
Most itthon is teljesen elmebeteg időjárás van napok óta, az én szívem is megbolondult.
4315. Bluemoon55 (válaszként erre: 4314. - TSanya)
2025. nov. 21. 07:17

Hahha nem úgy értettem nehéz leirni. Amikor hangosan hallod.

Most napok óta reggeltől estig nyomja az extrát nemtudok mit csinálni, nem változtattam a dolgokon egyszerűen az időjárás stb, nehéz elfogadni de nincs mas választás.

4314. TSanya (válaszként erre: 4313. - Bluemoon55)
2025. nov. 20. 15:18

"Arra kelni hogy dobog a szívem."

Még mindig jobb, mint arra kelni, hogy nem dobog. :)

4313. Bluemoon55 (válaszként erre: 4306. - Lissy Lydia)
2025. nov. 19. 16:03
Nekem vannak napok vagyis hajnalok amikor konkrétan arra kelek hogy érzem hallom a szívem dobogasat. Az se mindig van de az is nagyon rossz. Arra kelni hogy dobog a szívem. Vagyis hallom erősen
4312. Bluemoon55 (válaszként erre: 4309. - Atlass)
2025. nov. 19. 16:00

Vannak megmagyarázhatatlan dolgok számomra is.

Most pl eljottem Angliába más az idő iszonyazos szél stb nem jó alvás vagy bármi es már jön is az extra. Most napok óta megint van egész nap. Nemtudok mit tenni.

Viszont azt is tudom hogy hetekig nincs.

De sokszor ugyanazt a dolgot csinálom. Semmit nem változtatok, ugyanúgy eszek ugyanazokat a vitaminokat szedem mégis van. Ez van sajnos. Erre sose fogok rajonni mitől van ez

4311. atlass (válaszként erre: 4282. - Sztrímer)
2025. nov. 15. 08:56
Az extrára nem mindenkinél hat a béta blokkoló. Ásványianyag pótlást próbáltad? Magnézium, kálium? Q10quenzim?
4310. atlass (válaszként erre: 4308. - Lissy Lydia)
2025. nov. 15. 08:49

Az extrák fajtái sokat "szinesedtek" az utóbbi években. Nekem is 15 évesen kezdődött, évtizedekig csak egyféle volt.Utáltam. Most 63 éves vagyok és kb. 5 félét tudok megkülönböztetni. Most is utálom, de már nem érdekel. Nem aggódom miatta. Van egy véleményem róla. A környezetünkben drasztikusan megemelkedett a toxikus anyagok jelenléte és drasztikusan csökkent az élelmiszerek vitamin és ásványianyag tartalma. Próbálok alkalmazkodni. Nem eszem feldolgozott élelmiszereket, lisztest. Ha nagyon aritmiás vagyok megiszom egy liter paradicsomlét a kálium bevitel miatt.Segít. Minden nap eszem félig sült tükörtojást mert vitamin és ásványianyag bomba. Minden nap eszem sósmogyorót és 2 db citrom levét. Magnézium napi 500 mg Q10quenzim napi 200mg.Lehet ezekkel a trükkökkel enyhíteni.

Amit nem tudok megszokni és csak az utóbbi pár évben van az a sorozatextra, amikor úgy ver a szív mint a géppuskaropogás. Nem tart sokáig, de nagyon ilyesztő tud lenni.

Nekem meggyőződésem, hogy az elektromágneses készülékek is hatással vannak az extrázasra.

Szóval a paletta szinesedik.

4309. atlass (válaszként erre: 4303. - Bluemoon55)
2025. nov. 15. 08:35
Senki nem üldözött el.A szókimondó véleményemmel megpróbáltalak rádöbbenteni arra, hogy egy idő után vadidegen embereknek terhessé válhat, ha egy forumot egyetlen ember uralja. Neha benéztem ide és csak azt láttam, hogy bloomoon hogy ébredt, hogy aludt vagy nem aludt, melyik nap milyen orvosi vizsgalatokra megy, nem megy, arról mit gondol. Na aztán jött az "apukám" projekt, amikoris már nem csak a sajátodat, de apukád minden egyes hascsikarását kiírtad ide. Hát valóban, tényleg "sok" volt. Ha a jó oldalát nézzük legalább életben tartottad a fórumot.
2025. nov. 9. 00:33

Sziasztok!

Nekem úgy 15 éves koromba kezdődött el ez a rémálom eleinte én is féltem miért extrázik folyton miért jön elő újra és újra... Többször is átestem kardiologusi vizsgálaton ,de okat nem tudták megmondani.Amikor tudtam már nem lesz tőle semmi bajom. Próbáltam megbarátkozni az extrasystolekkal. Ebben egy olyan személy ébresztett rá,aki különlegesnek tartotta a szívemet,ami kicsit másképp dobog az átlag emberekéhez képest. Megmutatta nekem ,hogyan lehet elfogadni ezt a jelenséget amit a szív okoz a testnek.Egyre jobban megszerettem a szívemet hallgattam fonendoszkóppal nyugtalanabb éjszakáimon és mindig megnyugtatást nyújtott nekem ,ha nem csak érezni tudtam ,hanem hallani a ritmusát.Hozzászoktam és elfogadtam úgy kell dobognia mindig a szívnek, ahogy kedve tartja. Most eppen velem vannak.Tudom sokak számára ijesztő tud lenni ez az érzés , ahogy a szív megáll vagy tovább lendül össze vissza dobog.Tudnotok kell értetek van minden egyes extra ütéssel kompenzálja a szívetek helyes müködését.Utobbi időben bevallom voltak ijesztő tünetek szívem kapcsán, és felkészültem arra idősödéssel bővülni fognak. Gallop ritmus ami aggaszt sok helyen azt olvastam,hogy szívelégtelenség jele is lehet,de nem gondoljunk mindig a legrosszabbra. Nálatok is van ilyen érzés extra érzet közben mintha vágtatna a szív galloposan közben?

4307. Lissy Lydia (válaszként erre: 4259. - Éva 1981)
2025. nov. 9. 00:08
Benne lennél egy ekg-s orvosi vizsgálatba?..
4306. Lissy Lydia (válaszként erre: 4281. - Bluemoon55)
2025. nov. 9. 00:05
Szia! Ne törődj mások mit gondolnak rólad én tudom milyen ezzel együtt élni és ez nem elképzelés ez a valóság nem lehet tenni ellene semmit erről olyan más milyen a szívünk
4305. Bluemoon55 (válaszként erre: 4304. - TSanya)
2025. okt. 8. 19:21
És veled mizu? Hogy vagy?
4304. TSanya (válaszként erre: 4303. - Bluemoon55)
2025. szept. 29. 18:05
Örülök, hogy jól vagy, néha jelentkezz!
4303. Bluemoon55 (válaszként erre: 4298. - TSanya)
2025. szept. 23. 18:47

Amit írtál hogy eluldoztek, dehogy. Valószínűleg sok voltam ez tény. De soha nem tudhatja senki mikor kivel mi történik, az élet csupa meglepetés. Én éppen ezért sem, meg alapból sem bántok másokat, mert soha nem tudhatod Te mikor kerülsz olyan helyzetbe.

Meg eleve a személyiségem Se olyan. Inkább aterzem mások baját legyen az bármi.

Na de azért jó volt benezni kicsit.

4302. Bluemoon55 (válaszként erre: 4291. - TSanya)
2025. szept. 23. 18:42

Hahaha dehogy itt vagyok csak közben totál más dolgok történtek... Extra ügyileg is jobban vagyok. Öt hónapja keményen dietazom mert kiderult az inzulin rezisztencia és azota gyökeresen megváltozott minden. A kozerzetem sokkal jobb az összes hormon értékem tökéletes, pajzsmirigy is. Nehéz és életem végéig csinálni kell de megéri.

Nem számolom a 160 grammot annak nincs ertelme van mit csiszolni még de sokkal jobban vagyok. Gyógyszert se szedek. Viszont azok az emberek akik minden szart esznek cukrot és közben gyógyszert szednek mert hogy így szabad az nagy tévedés. Az első két hónap vagy három iszonyatos volt mint valami drog de azóta ez az érzés elmúlt kb. Néha hiányzik a csoki de így a cukros üdítők nem. Szóval ja, gyökeres változáson megyek át meg ugy minden téren. Egy műtét még vár rám majd valamikor de talán azt is könnyen viselem majd. Szoval igen most mindenhogy jobban jól érzem magam, végre :-)

4301. Zsoca9233
2025. szept. 21. 20:13

Sziasztok.Nekem tavaly egyszer előjött de aztán elmúlt.

Most megint sajnos előjött vagy 2-hete megint tart sajnos.

Dohányzom lehet az az oka ?

4300. BK86 (válaszként erre: 4296. - Justla)
2025. szept. 9. 12:30
Bocsi csak még szombaton érkeztem meg , írok emailen. Beléptem erre valami vicces gyerek belém áll mint valami köcsögbe…na írok.
4299. BK86 (válaszként erre: 4298. - TSanya)
2025. szept. 9. 12:28
Ha a hozzászólásodban csak viccesre akartad a figurát akkor okés. Simán azt írom nem, nem vagyok az. De ha csak simán kacagsz ezen akkor most szólok ,nyílván ne vedd magadra ha nincs benned g***ség de amennyiben van akkor keress gyorsan mást mert nincs kedvem elmagyarázni merre van az arra. Nem a jókedvemtől vagyok itt. Szóval ne csesztess az jobb lesz neked kajak….
4298. TSanya (válaszként erre: 4292. - BK86)
2025. szept. 9. 12:18
Te kajakos vagy? :)
4297. Justla (válaszként erre: 4009. - Rogiiii)
2025. szept. 5. 21:35
Azota hogy vagy?
4296. Justla (válaszként erre: 4293. - BK86)
2025. szept. 2. 20:43
ird meg a szamod a lacikacska3454@gmail.com cimre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook