Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3- 7 év közötti gyerkőcök klubja fórum

3- 7 év közötti gyerkőcök klubja (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2011. jan. 18. 13:38

Top 3 lázcsillapító – nem csak a gyógyszer segíthet


rök téma a szülők körében a lázcsillapítás, főleg a téli időszakban, amikor egymást érik a különböző megfázásos megbetegedések. A gyermek láza sokszor olyan magasra szökik, hogy az orvos által felírt gyógyszerek mellett elengedhetetlen a kiegészítő terápia a magas hőmérséklet csillapítására. A gyermekek esetében 38 fokig általában hőemelkedésről beszélhetünk, e hőmérséklet felett pedig lázról, ami betegségnek semmiképpen sem tekinthető, mindössze annak egy tünete. A láz a szervezet természetes önvédő reakciója és bizonyos fokig hasznos folyamat: lerövidíti a betegeskedés időszakát, erősíti az antibiotikumok hatását, a baktériumok és vírusok életképességét gátolja. Mindezek ellenére a nagyon magas lázat mindenképpen csillapítani kell elsősorban gyógyszeres úton, kiegészítő kezelésként pedig egyéb, természetes gyógymódokkal. Íme a top 3 legerősebb természetes lázcsillapító, melyek a család minden tagjának segíthetnek:


Hűtőfürdő: első körben a test vizes törölközőbe vagy lepedőbe való becsavarását kell kipróbálni és a nedves textíliát negyed óránként cserélni. Ha a módszer nem vezet eredményre, akkor ajánlott a hűtőfürdő készítése: a gyermeket normál testhőmérsékletű, kellemesen meleg vízbe ültessük, majd ezt fokozatosan hűtsük kb. 30 fokosra. A hidegebb vizet mindig a gyermekünk lábához engedjük, lehetőleg apránként. A módszer talán kegyetlennek tűnik és bizonyára ezt gyermekünk is így ítéli majd meg és hangot ad ellenérzésének, de igen hatásos. A hűtőfürdő 10-15 percnél tovább sosem tarthat, viszont ha szükséges, többször is megismételhető. Amennyiben a gyermek testhőmérséklete elérte a 38 fokot, a hűtőfürdőzést abbahagyhatjuk.


Hársfatea, bodzatea, gyógyteakeverékek: a hársfa és a bodza forrázata közismerten izzasztó és lázcsillapító hatású. Egy kávéskanálnyi mennyiséget kb. 2 dl vízzel kell leforrázni, majd öt percig lefedve áztatni. Langyosra hűtve, egy éves kor felett mézzel édesítve adhatjuk gyermekünknek, így segítve a lázcsillapító gyógyszerek hatását. Ma már speciális gyógyteakeverékek is vásárolhatók, melyeket kifejezetten meghűléses betegségekre fejlesztettek ki és bátran adhatók kisgyermekeknek is. Ezekben a fenti gyógynövényeken túl többek között megtalálható a kamilla, a csipkebogyó is és a gyógynövények egymás hatóanyagát erősítve fejtik ki hatásukat.


Folyadékpótlás: a gyógyteákkal a pótlás egy része már megoldódik, azonban ezen túl is igen sok folyadékra van szüksége egy lázas szervezetnek, akár vitamindús zöldség-, gyümölcslé, akár víz vagy tea formájában, ezzel a gyógyszerek felszívódását és hatásfokát is segíthetjük. Lehetőleg sohase alkalmazzunk túl édes, szénsavas italokat és az enyhén cukrozott, savanykás üdítőket részesítsük előnyben. A hőmérsékletére mindig figyeljünk, ilyenkor sem a túl meleg, sem a túl hideg nem tesz jót a kis szervezetnek.


Kisbabák esetében a legtermészetesebb lázcsillapító a közvetlen testkontaktus, persze csak akkor, ha az anyuka nem lázas, beteg. A levetkőztetett babát a csupasz mellkasra fektetve és vékony lepedővel letakarva hatásosan csökkenthetjük a testhőmérsékletet és nem mellesleg így a kis beteget is sikerül megnyugtatni.


Ha a lázról esik szó, mindenképpen említést érdemel a lázgörcs, mely a szülők körében igen riasztó jelenség. A görcsös állapot általában a gyermekek 2-5 százalékánál fordul elő, fél éves kortól öt éves korig. Ilyenkor a hőmérséklet-emelkedés hatására a gyermek hirtelen elveszti eszméletét, szeme felakad és egy pontra fixál, végtagjai megfeszülnek, rángatóznak. A görcs általában pár percen belül magától oldódik, de a láz csillapításával (vizes lepedőbe burkolással) segíthetünk a gyermeken. Az első és legfontosabb dolog az oldalra fordítás, hogy az esetlegesen feltörő váladék ne okozzon fulladást, illetve hogy a roham alatt vigyázzuk a gyermek testi épségét. Ha súlyosnak ítéljük a helyzetet (a görcsroham nem enyhül, a gyermek nem kap levegőt), ne késlekedjünk és hívjunk orvosi segítséget.

2011. jan. 16. 17:34

Játékos beszédfejlesztés


Kedves Ksjuhászné Móczó Anett!


Lássunk megint néhány újabb, kedves gyermekmondókát, amelyek játékosan kedvet csinálnak a beszédhez, fejlesztik a figyelmet, a mozgást, a ritmusérzéket! Néhányukat énekelni is lehet - ezek a zenei hallás fejlesztéséhez is hozzájárulnak!


Az elsőt az ölben ülő kisgyermeknek mondjuk. A lábánál kezdjük, lépegetünk fölfelé hüvelyk- és mutató ujjunkkal míg a nyakához nem érünk, és ott megcsiklandozzuk:


Megyen a medve,

Tányér a talpa,

Lombos kurta a farka,

Morog a pocakja.

Jaj de erős a karja,

Csupa szőrös a nyaka!


Pacsit!


Az úgynevezett "pacsit adó" mondókák a kéz, a tenyér használatára hívják fel a figyelmet:


Megfogom a kicsi előre nyújtott jobb kezét a csuklójánál. A másik kezemmel fejétől lefelé cirógatva húzom rajta a tenyeremet az ujjaiig. A cirógatást többször megismétlem, közben mondom:


Ciróka, baróka,

Ciróka, baróka


Majd a kezemben tartva a gyerek tenyerét, belekönyökölök kétszer a tenyerébe és mondom:


Könyököcske,

Könyököcske


Ezután a mutatóujjammal kétszer belebökök a kezemben tartott tenyerébe:


Böködőcske,

Böködőcske


Végül nagy mozdulattal pacsit ütök a tenyerébe:


Pacs!Vagy egy másik, hasonló játék:


Kerekes,

Könyökes,

Simítós,

Csattantós,

Csókolós,

Cuppantós!


Mikor mondom, hogy "kerekes", az ujjammal csiklandozom a tenyerét. Mikor mondom, hogy "könyökes", a könyökömet teszem a tenyerébe. Mikor mondom "simítós", megsimogatom a kis tenyerét, a "csattantós"-nál belecsattantok, a "csókolós"-nál az arca egyik, a "cuppantós"-nál a másik felére adok egy puszit.


Ismerd meg magad!


A testen való tájékódást is taníthatjuk játékosan.


Először az arcon:

Ádám (homlokára tesszük a mutatóujjunkat)

Éva (állára)

Két szem (a két szemére)

Szilva (orrára)

Ábrahámm! (szájára)


Érdemes előbb a saját arcunkon is végigmutogatni, hogy a kicsi lássa!Sűrű erdő, zöld erdő (megsimogatjuk a fejét)

Kopasz mező, zöld mező (a homlokát)

Pislogó, pillogó (a két szemét)

Szuszogó, szipogó (az orrát)

Tátogó (a száját)

Itt bemegy (az állát)

Itt megáll (a nyakát)

Itt a kulacs, itt igyál! (a gyomránál vagy a köldökénél megcsiklandozzuk)


"Babatudomány"

kérdés, felelet játékok kicsiknek

Mekkora a baba? Ekkora? - válaszul a baba magasra emeli a két kis kezét

Jó a baba? - válaszul igent bólint a fejével

Rosszat tett a baba? - erre megrázza a fejét, hogy "nem"

Szeret a baba? - feleletül átöleli a nyakunkat


Nagyobbaknak


Hol jártál báránykám?

- Zöld erdőben asszonykám!

Mit ettél báránykám?

- Édes füvet asszonykám!

Mit ittál báránykám?

- Forrásvizet asszonykám!

Sírtál-e báránykám?

- Sírtam biz én asszonykám!

Mért sírtál báránykám?

- Megijedtem asszonykám!

Hogy sírtál báránykám?

- Behehehe asszonykám!

2011. jan. 7. 18:10

Játékötletek beszédfejlesztéshezMinden játék hasznos és szükséges, amely kedvet ébreszt a beszéd megértéséhez és utánzásához, a mozgás ügyesítéséhez, a figyelem és az emlékezet fejlesztéséhez.


Bár mi szülők sokszor még büszkén is figyeljük, hogy gyermekünk milyen remekül eljátszik egyedül, "leköti magát", beszédtanulási-fejlődési rendellenességgel küzdő gyermek esetében minden esetben követelmény az együttjátszás. Csak a felnőttel való állandó, rendszeres, szeretetteljes kapcsolat segíti elő a beszéd fejlődését!


Dobozoló


Az utánzást, a kézügyességet, a figyelmet remekül fejlesztik a legkülönbözőbb építőjátékok. Készen is vásárolhatunk építőkockákat, de ugyanolyan jól lehet egymás mellé, egymásra rakni a minden háztartásban fellelhető kisebb-nagyobb dobozokat is.


Ha építünk, mindig a nagyobbakkal - például cipős dobozokkal - kezdjük, és úgy haladjunk a kisebbekkel - például gyógyszeres dobozokkal - folytatott építés felé.


A dobozokat bele is lehet rakni egymásba: ez már a viszonyítást, a térbeli tájékozódást is segíti


Egy vastagabb zsinórra fel lehet fűzni a háztartásban használatos papírok leürült hengereit (papírtörlő, sütőpapír, alufólia, toalettpapír, stb.) Eztán következhet nagyobb majd kisebb gyöngyök fűzése. Még nehezebb, amikor már "ritmust" is viszünk a fűzésbe: egyforma nagyságú kék piros gyöngyök; vagy egy kicsi egy nagy váltakozása. Ezzel már a soralkotást, a sorrend kialakítását is fejlesztjük.


Jó időben rajzoljunk együtt vastag krétával az aszfaltra, betonlapra.


Fontos!


Ne némán "dolgozzunk"! Legyen minden foglalkozás igazi, jókedvű játék, melyet mesével, beszélgetéssel kísérnek!


Táncoltató mondóka


A régi öregek úgy tartották, hogy aki erre a mondókára tanult meg ugrálni, abból jó táncos lett!


Hopp, ci-ne, ci-ne-ci,

férj-hez ment a Fü-le-ki,

mu-zsi-kál-ni kell ne-ki!


Úgy is lehet játszani, hogy az álló kisgyermeket rugóztatjuk a mondóka ritmusára, de lehet úgy is, hogy a két kis kezét fogjuk, és minden szótagra két lábbal ugrania kell.


Ökölütögető mondóka


Tö-röm, tö-röm a má-kot,

sü-tök ve-le ka-lá-csot!


A mondóka ritmusára a gyermek ökölbe szorított kezét egymáshoz ütögetjük, mintha törnénk valamit.


Ujjkiszámoló mondókák

Ez elment vadászni,

Ez meglőtte,

Ez hazavitte

Ez megfőzte

Ez az icike-picike

mind megette!


Lehet úgy játszani, hogy a gyermek ökölbe szorított kezének az ujjait a felnőtt sorra kinyitja, és lehet úgy is, hogy a hüvelykujjon kezdve a kisgyermek ujjait sorra megsodorgatjuk, utoljára a kisujját többször és gyorsabban mint a többit.Hüvelykujjam körtefa

Mutatóujjam lerázta,

Középsőujjam felszedte,

Gyűrűsujjam hazavitte

Ez az iciri-piciri mind megette!


Először én nyitom ki és fogom meg egyenként a gyermek ujjait, aztán vele szemben ülve a saját ujjaimmal játszom el a mondókát ő pedig utánoz. Ez az egyszerű kis játék rendkívül sokfélét "tanít": a gyermek mozgatja, mutatja, látja, érzi, fogja az ujjait, sőt a nevüket is megtanulja.


Ezeket a mondókákat nem csak együtt játsszuk, de együtt is mondjuk.


Fontos!


A beszédet nem szabad erőltetni, siettetni, és a még csak beszélni kezdő gyermeknél semmi esetre sem szabad a kiejtést javítani!


Ezek a mondókák arra valók, hogy a beszédkedvet játékosan felébresszék!


Jó játékot kívánok!

2010. dec. 29. 12:14

Sziasztok

novemberbe megrendeltem Gergőnek születésnapjára a Logico Szem és kéz koordináció játék formákkal

Szem és kéz koordináció alakzatok

Iskolás leszek

és most karácsonyra pedig Beteg vagyok

Logikai játékok

Festék olló építőkocka

Gergő imád velük játszani és siker élménye is van ,nagyon ajánlom mindenkinek .

LOGIKÓ-P JÁTÉK rövid ars poetica-'ja:


A játékkereskedés ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor Eszter lányunknak kerestünk különféle hasznos játékokat, melyekkel képességeit tudnánk játékosan fejleszteni, észrevétlenül, hogy minél talpraesettebb legyen, a későbbiekben elkerülhessük a tanulási problémákat, felkészültebb legyen az élet kihívásaira, és nem utolsó sorban jól szórakozzon.


Képességfejlesztő játékainkat és társasjátékainkat először szubjektíven mi kiválasztottuk, gyermekeink, keresztgyermekeink kipróbálták-kipróbálják, némely esetben fejlesztőpedagógus véleményét is megkérdeztük, és ha még ekkor is megfelelőnek, hasznosnak és szórakoztatónak ítéltük, nagyobb helyi rendezvényeken, játszóházak alkalmával is bemutattuk-bemutatjuk a nagyközönségnek.


Egy év kitartó munkájával felépítettünk egy termékkínálatot, melyet különböző rendezvényeken több száz gyerekkel kipróbáltattunk, és most már elmondhatjuk, hogy beváltak.


Kizárólag minőségi, belga, német, amerikai, és francia gyártók termékeit kínáljuk.

Igyekszünk termékeink számát folyamatosan bővíteni, de kizárólag a minőségi és hasznos játékok irányába. Reméljük, hogy kínálatunk elnyeri tetszésüket, és Önök is kipróbálják az általunk már olyan kedvelt játékokat.

2010. dec. 26. 16:21

Gyereknek mese, szülőnek bölcsesség

A bűvös mese nem csak a gyerekeké, a felnőttnek is joga és lehetősége van megtalálni benne a saját sorsának tükörképét, a gyermeke lelkének számára láthatatlan oldalát. Titkokat tudhat meg önmagáról és arról, akinek mesél.Vajon naponta öt percet adni a gyermekünknek, amely CSAK az övé túl sok? Vajon tényleg annyira elfoglaltak, fáradtak, idegesek vagyunk, hogy nincs öt percünk a huszonnégy órából, amit nekik adhatnánk? Rájuk figyelni, kinyitni a lelkünket feléjük, hogy megnyílhassanak nekünk. Nekünk, akik életre hívtuk őket anélkül, hogy megkérdezhettük volna, akarnak-e ebben a zord világban élni. Döntöttük akkor, és most kötelességünk az eligazodáshoz segítőeszközt adnunk a kezükbe. Ez pedig az a mese, amit mi mesélünk nekik.


Öt perc kell egy cigaretta elszívásához, a napi sminkeléshez, a pletykalapok címszavainak átolvasásához a trafikban, az autó lemosatásához, a tévécsatornák esti váltogatásához, egy fogmosáshoz, a cipőpucoláshoz és hasonló dolgokhoz… Mindnek pillanatnyi haszna van. A gyermek azonban ezek alatt a különleges együttlétek alatt épül, erősödik, fogódzót kap azokhoz a problémákhoz, amiktől ma nekünk is fáj a fejünk, fáradtak, stresszesek vagyunk.


Egy szülő is megengedhet magának esténként annyit, hogy elmerüljön a mesék világában, ahol a jó elnyeri jutalmát, a problémák megoldódnak és végül minden jóra fordul. Egy szülőnek is jár ennyi a szép álmokból.

1066. kitta73
2010. dec. 26. 10:57

sziasztok!


Nagyon jól telnek az ünnepek,Viktor és Levi nagyon sok ajándékot kapott.Tele vagyunk legóval,autóval és mindenféle kamionokkal,ja és egy órás kukás autót is kapott Levente most az a legjobb. reggelre csoda szép lett a táj,délután végre megyünk szánkózni is:-)Főznöm ma nem kell rengeteg kaja van,és bejgli is van még,de holnap csinálok még zserbót,megígértem a fiúknak.

Csengének jobbulást,és további szép ünnepeket!

1065. mtt80
2010. dec. 25. 17:16
Békés, boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek!
2010. dec. 24. 06:51

Fésüs Éva: Karácsonykor


Karácsonykor

fényesek a felhők,

csillagokból

horgol a tél kendőt.

Ráteríti

hegyek tetejére,

fenyőágnak

jégrojtos a vége.

Karácsonykor

mindenki varázsol,

meglepetés

bújik ki a zsákból.

Szekrényeknek

titkos rejtekéből,

édesapám

legmélyebb zsebéből.

Karácsonyra

kalácsot is sütnek,

nincsen ennél

izgalmasabb ünnep!

Ajándékot én is

készítettem,

amíg készült

majdnem tündér lettem! Fel

1063. kitta73
2010. dec. 23. 19:12
Áldott Békés Karácsonyt, sok-sok ajándékot, és sok-sok puszi mindenkinek:-)
2010. dec. 8. 13:19

Játékötletek beszédfejlesztéshez


Kedves Ksjuhászné Móczó Anett!


A beszédképesség fejlesztéséhez a legfontosabb feladat a kedvcsinálás, a beszédkedv felkeltése. Kicsi gyermekek esetében jól szolgálják ezt a célt a mozgással kísérhető, játékos népi mondókák.


Kiborító


Már a "pólyás baba" is szereti, ha édesanyja foglalkozik vele. Mikor tisztába tesszük a babát, játszhatjuk a következő játékot: megfogjuk a kicsi két lábfejét, ritmikusan mozgatjuk előre-hátra, közben mondjuk:


Szánt-sunk, ves-sünk, bo-ro-nál-junk,

Te-jes fa-ze-ka-kat bo-ro-gas-sunk!


A végén a pici két kis lábát megfogva felemeljük, hogy a dereka is megmozduljon, a hátgerince is felemelkedjen.


Földhöz vágó


Lefekvéskor a következőt játszhatjuk:


Elmentem én szántani,

Tejet hoztak utánam,

Megharagudtam,

Földhöz vágtam ekémet!


A kisgyermeket az ágy fölött jobbra-balra hintáljuk, majd a "földhöz vágtam"-nál óvatosan az ágyba pottyantjuk.


Sétáltató


Séta közben:


Men-nek, men-nek kis-le-á-nyok

kút-ra, fa-lu-ra,

gyúgy-ra, bú-csú-ra!


Lépegetés közben ritmikusan himbáljuk a kisgyermek kezét. A mondóka végén megállunk és megkérdezzük: Kicsinyem, mekkora vagy? Ekkor a gyermek mindkét kezét feltartja és magasra nyújtózkodik.


Sé-tá-lunk, sé-tálunk,

egy kis domb-ra le-csü-csü-lünk,

csüccs!


A "csüccs"-nél leguggolunk.


Tapsoltató


Tap-si, tap-si ma-má-nak,

cukrot hoz a fi-á-nak!Sü-ti, sü-ti ka-lá-csot,

a-pá-nak a-nyá-nak

meg a Ja- ni-ká-nak!


A kisgyermek az ölünkben ül, két kis keze a kezünkben és a mondóka ütemére összeütögetjük a kezecskéit. Később vele szemben ülünk, és biztatjuk a tapsolás utánzására, hogy a mondóka mondása közben maga is összeveregesse a tenyerét.


Fejlesztő


Ezek a mondókák azért is fontosak, mert a mozgást, a figyelmet, az emlékezetet, az időérzékelést, és a ritmusérzéket is fejlesztik.


Vegyük például a legismertebbet, a "sétálunk, sétálunk"-at!


A leguggolás és a felállás fejleszti a lábizmokat, az egyensúlyozó érzéket, növeli a biztonságot, vagyis hatékonyan segíti a mozgás fejlesztését is.


A kisgyermekkor olyan lehetőséget kínál a fejlesztésre, melyet később nehéz behozni! Játsszon, beszélgessen, nevessen gyermekével! Használjanak ki minden percet, amit csak lehet!Jó játékot kívánok!

1061. mtt80 (válaszként erre: 1059. - C6b27363e5)
2010. dec. 1. 17:25
Az nagyon jó, ha viszik busszal a suliba! Így legalább tényleg csak be kell sétálnia. A tanítónéniken nagyon sok múlik, az a lényeg, hogy ők jók legyenek!
1060. mtt80
2010. dec. 1. 17:22

Sziasztok!

Nagyon el van ülve mindenki úgy látom. :)


Kitta, én még azt nem próbáltam, mi az Actival Kid-et használtuk. Na meg, amikor kisebb volt Robika a Cebion csepp-Béres csepp együttesét.

2010. dec. 1. 15:26

Holnap megyünk a hatéves oltásra nagyon félek .

A piár katolikus iskola mellet döntöttünk igaz tőlünk 15 km s a helyi szülök községe szervezet busszal fog járni az iskola előtt teszi le csak be kel mennie ,s a tanítónénik közül azt a párost választottuk aki a Meixner módszerrel tanít

1058. kitta73
2010. dec. 1. 09:00

sziasztok


csajok próbálta valaki a cebon multivitamint gyerekeknek, Levinek gondolkozok?

1057. kitta73
2010. okt. 17. 15:00

sziasztok!

A csoportba 25-ből ő a 23-ik tehát majd nem a legfiatalabb,de magasságba ő a második egy 6éves után.Apum volt jó magas,a gyerekek is ilyenek lesznek.

1056. mtt80 (válaszként erre: 1055. - Kitta73)
2010. okt. 17. 14:29

Sziasztok!

Jó magas Viktor!

Robika az 5 éves vizsgálaton 115 cm volt és 21 kg. És még neki is azt mondták, hogy 90-es a percentilis értéke, hogy milyen magas. Akkor Viktoré mennyi? :)

1055. kitta73
2010. okt. 16. 15:01

sziasztok!


Tegnap letudtuk a védőnénit Viktor 122cm magas, és 25kg, Levente 94cm magas és 15, 3kg. Minden rendben volt, Viktornak még volt szem, hallás vizsgálat és vérnyomás mérés is.

1054. mtt80 (válaszként erre: 1053. - Kitta73)
2010. okt. 15. 13:26

Sziasztok!


Köszi szépen! Aranyos vagy! :)

1053. kitta73 (válaszként erre: 1050. - Mtt80)
2010. okt. 15. 08:48

sziasztok!

Naplódba néztem a képeket az utolsó a legjobb ahol mind a négyen rajta vagytok!Nagyon szép család vagytok így négyen:-)))

1052. cony4 (válaszként erre: 1051. - Kitta73)
2010. okt. 13. 13:55

Látom szülinap volt nálatok!!!

Idén szeptembertől elkezdtünk mi is heti 2 alkalommal ovitesire ill. aerobikra járni.De még olyan kicsik, hogy ez utóbbi is inkább tesióra mint aerobik.Domi nagyon élvezi, és mindent csinál ügyesen.De nincs is gond ha csak azt kell csinálni amit a többiek is.A gond akkor van ha csak neki egyedül kell mondani egy verset pl.Akkor megáll a tudomány.De ezen már nem rágom magam.Ilyen és kész.

Viszont tetszik az, hogy nincs szerepeltetés mert tekintettel vannak az ilyen gyerekekre.Ja és én úgy gondolom hogy az a gyerek aki szeret szerepelni azt ez a fajta nevelés nem veti vissza.Gondolom én...

1051. kitta73 (válaszként erre: 1047. - Cony4)
2010. okt. 11. 11:40

sziasztok!

üdvözlet közöttünk:-)

Az én nagyobbik fiam is ilyen szégyenlős,de már sokat fejlődött az ovi miatt,már sokkal bátrabb.Én járatom zene oviba 1héten egyszer van,de nagyon szereti.


más:

örülök hogy ízlett a tortám,majd teszek fel később képet.Nagyon sok ajándékot kaptak,Viktor mindenkitől legót kapott,nagyon örült.Mi is jól betortáztunk mind a kettő finom lett,alig maradt tegnapra belőle.

1050. mtt80
2010. okt. 11. 10:54

Kitta! Finom volt a torta, köszi!! :)))

Milyen volt a buli?

1049. mtt80
2010. okt. 11. 10:54

Sziasztok!

Üdv. köztünk cony! :)

Szerintem ne aggódj a lányod miatt, ő ilyen és kész. Vannak ilyen gyerekek, nem sok mindent lehet velük csinálni. Az is lehet, hogy a suliban meg majd teljesen más lesz, mert más lesz a környezet, mást lát az ottani gyerekektől, felnőttektől. Egyébként meg még addig változhat szerintem.

Nálunk kompetencia elvű nevelés van az oviban, amibe az is beletartozik, hogy nem nagyon szerepeltetik a gyerekeket. Pont ezért, mert van ilyen gyerek, aki esetleg nem szeret szerepelni. Az én fiam is 5 éves, mivel évvesztes ezen az éven kívül van még egy évünk az oviban. Eddig még nem szerepeltek. :S Talán tavaly farsangkor, de ott is csak annyi volt, hogy mindenki elmondta a nevét, és hogy minek volt beöltözve. Mondjuk az én fiam meg pont az a szereplős fajta, nem szégyenlős egyáltalán.

Én mondjuk ezt sem tartom jónak, hogy ők meg egyáltalán nem szerepelnek. Mi lesz így az iskolában? Ott majd muszáj lesz, bár ott is kompetencia alapú az oktatás, de mégis szerepeltetik őket.


Mi most kezdtünk el járni néptáncra. Eddig két alkalom volt, úgy hogy egyelőre tetszik neki. Majd kiderül meddig húzzuk. :)

1048. cony4
2010. okt. 11. 08:02
Ja még annyit, hogy ti járatjátok ovis gyerköceitek valamilyen délutáni foglalkozásra?
1047. cony4
2010. okt. 11. 07:52
Sziasztok!Az én kislányom most 5 éves, középsős.Okos értelmes kislány.A baj csak az, hogy kicsit szégyenlős az oviba.Gondolok itt arra, hogy például ha előadnak valamit, ő nem mer megszólalni a szülők előtt.Na persze egy hétköznapi napon beszélget és nyitott, de mikor meg kéne magát mutatni akkkor visszahúzódik.Félek rossz lesz neki a suliban emiatt a lámpaláz miatt.Majd ott sem mer szerepelni.De ez gondolom genetika.Ti hogy látjátok?
1046. kitta73 (válaszként erre: 1045. - Mtt80)
2010. okt. 9. 11:34
köszönjük,majd küldök neked tortát:-)
1045. mtt80
2010. okt. 9. 10:05

Sziasztok!

Szerencsére nekünk is van ezen kívül még egy évünk a suliig, mert Robika is évvesztes. Én is örülök neki. :) Utána már nehezebb lesz az élet neki is, nekünk is. Hogy csak a sok fizetnivalót említsem. Most is sokalljuk, amit az oviban kérnek, hát még mi lesz majd az iskolában! Na mindegy! Na meg hát az is fontos, hogy jól döntsünk majd iskolaválasztásnál. A tanítónéni személye nagyon fontos. Én már most agyalok nagyon, nem tudok két iskola között dönteni. :S


Kitta, nektek jó szülinapozást mára! Jól el fogsz fáradni az biztos! Nálunk is ez volt, amikor buliztunk. :) A torta biztos finom lesz! Úgy ennék most én is egy kis édességet! Na lehet, hogy veszek is valamit! :)

1044. kitta73 (válaszként erre: 1043. - C6b27363e5)
2010. okt. 9. 09:10

szerencsére nekünk még 2évünk van a suliig,mert év vesztes,de nem is bánom:-)

Ha már iskolás lesz,már nem az én kis babám lesz,hanem nagy fiú,öregszenek a fiúk:-)

2010. okt. 9. 09:01

sziasztok

nagy csoportosak vagyunk Jézusom jövőre iskolásak leszünk nagyon nem tudom elképzelni olyan hamar eltelik ez az idő.

1042. kitta73
2010. okt. 9. 08:31

sziasztok!

Viktor nagyon várta a mai napot, szülinapi buli neki és Levinek is:-))

Apa éjszakás volt most alszik, nekem meg főznöm kéne meg a gyerekkel is foglalkozni, hogy ne ébresszék fel az apjukat. Délután jönnek a vendégek délbe leteszem Levit aludni még a tortájé is el kell mennünk Viktorral. Minden évben verdás tortát kért, most pókembereset akart, remélem ez is szép lesz. Már most álmos vagyok fél 7-kor keltek a fiúk, én bírnék még aludni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook