Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2526. luice (válaszként erre: 2525. - 9df60c3431)
2008. okt. 17. 18:12
Akkor elmondom neked hogy a nekünk való liszt 80dkg-os és 1300ft.Na?És én még nem is ehetem.
2008. okt. 17. 17:21

Végre találtam az egyik gyógynövényszaküzletben durumlisztet, de mikor megláttam az árát rögtön le is tettem róla. 350 ft 1kg. :(

Ez nem igazság. Miért kell többet fizetnie annak, aki egészségesen akar élni? A teljes kiőrlésű dolgok is sokkal drágábbak, meg egyáltalán minden...

Igazságtalanság :(

2524. Bernuska
2008. okt. 17. 16:09

Zsuzsa!

A corall calcium mennyi ideig kellene, hogy elég legyen? Mert van az a nagy tégely, ami eredetileg is kb. csak negyedig volt porral....de már a fele elfogyott kb. 4 nap alatt. (Háromszor 1 káváskanállal veszek be). Létezik az, hogy csak kb.10 napig tart egy dobozzal?

2523. Bernuska (válaszként erre: 2512. - Luice)
2008. okt. 17. 15:25

A tüneteim (a pattik) éppúgy megvannak, talán egy picivel kevesebb van általában, de néha meg úgy kijön, hogy a sírógörcs környékez. 7 hete csinálom a diétát, és nem látok valami jelentős változást. Október 31-én lesz a szülinapom, addig mindenképp kibírom édesség nélkül, de aznap megeszek egy szelet tortát. Úgy gondolom, hogy a diétát is addig tartom így, ennyire odafigyelve rá. Utána is lesz, ami megmarad a kajáim közül, pl.a candida kenyeret veszem még, meg a tönkölyliszt is ok, de fogok enni disznóhúst, rendes vasárnapi ebédet...

Amúgy érdekes, mert az édességet továbbra sem kívánom, most is csak emlegetem a tortát, de nem vágyok rá, gondolom, teljes mértékben elég lesz majd egy kis szelet....

Mostanában nincs túl sok időm főzőcskézni, általában tésztát eszek mákkal, túróval, joghurttal, vagy zöldségpörköltet csinálok. Ezek jó gyorsan elkészülnek.

A kelbimbót hogy készíted el? Van itthon nekem is egy csomag fagyasztott...néha teszek belőle a zöldségpörköltbe....de nem nagyon ízlik...bár egészbe teszem bele....

....hát igen, a lelkiek....általában ideges, türelmetlen vagyok, na és itt van a kisebbség-érzetem, éshogy nem kellek sehová sem munkaerőnek... ezektól olyan búskomor és kedvetlen tudok lenni, hogy az már nem is igaz.

Lehet, hogy jó lenne egy pszichológus, de hát azt már nem tudom megfizetni.

2008. okt. 17. 13:44

Tele van a hócipőm...

Tegnap végre találtam a neten egy közelben lévő, szimpatikus dokit, aki foglalkozik candidával...

Erre ma megpróbálta felhívni a párom, és október 31-ig szabin van... :o(

2521. 9df60c3431 (válaszként erre: 2520. - Impetus)
2008. okt. 17. 12:21

A tudatunktól sajnos nem függ a szaporodásuk, ezzel se megakadályozni, sem erősíteni nem tudjuk, tehát attól hogy nem tud róla a gomba még vígan éldegélhet tök észrevétlenül.

A cukorbetegség még nem jelent automatikusan candidát, csak a hajlam nagyobb rá, ahogy Te is írtad. Gyanús tünetek, vizsgálat nélkül egy cukorbetegről nem lehet kimondani, hogy candidás. Mint ahogy senkiről, ez nem elhatározás kérdése.

2520. Impetus
2008. okt. 17. 10:54

Sziasztok!

Szerintetek cukorbeteg férfitól akinek elvileg nincsennek candidás tünetei lehet elkapni candidát?

Úgy tudom a cukorbetegség hajlamosít rá, a férfiaknak nem feltétlenül vannak tünetei. Azt is tudom, hogy amúgy a nőkben jelen van kis mennyiségben ez a gomba és akkor van baj, ha elburjánzik, vagy elszaporodik.

Attól elszaporodhat szerintetek ha a férfi candidás, csak nem tudja magáról?

Köszi a segítséget!

2519. Bernuska (válaszként erre: 2516. - Cszsuka)
2008. okt. 17. 10:49
ÁÁÁÁÁ, biztos nem. Ez a nettó tömege. Azért itt vettem meg, mert legalább egy ezressel olcsóbb volt.... 1 kapszula a napi adagja, igény/szükség szerint 2. Nem valami jó, vagyis semmi pozitív hatást nem érzek, pedig szedem már 7 hete.
2518. Napra_forgó (válaszként erre: 2515. - Mrs.dry)
2008. okt. 17. 07:52

Nekem három napja fáj a fejem valami iszonyat módon, pedig nem is diétázom még...

Szerintem front van. És, ha itt már három napja, akkor oda most megy...

2517. Napra_forgó (válaszként erre: 2513. - Mrs.dry)
2008. okt. 17. 07:51

Jó reggelt! :o)

Köszönöm a receptet. Elmentettem. :o)

Ja, meg a névmagyarázatot is. ;o)))

2516. Cszsuka (válaszként erre: 2510. - Bernuska)
2008. okt. 17. 05:41
Biztos, hogy ez van ráírva? Csak azért, mert a 100*500 mg azt jelenti, hogy száz darab, egyenként 500 mg-os Q10-ed van. Lehet, hogy a bogyó az összes összetevőjével 500 mg, de ha az csak Q10 lenne és kettőt bevettél, akkor nemhogy fáradt nem lehetsz, hanem nem is aludnál egyáltalán. Úgyhogy itt valami nem stimmel.
2515. mrs.dry
2008. okt. 16. 20:30

Luice és Bernuska!

A pattik mennyi idő után jöttek?

Én most egyelőre csak hulla fáradt vagyok, de ez lehet a 2 gyerek+8 órás meló miatt is.

És az sem könnyíti meg az életem, hogy naponta esténként még főzőcske, de okosan candidásan :-)

Mindent összevetve késsssssszkivagyokkkkk :-(

Most meg még a fejem is fáj, lesz valami front??!?!?!!?

2514. mrs.dry (válaszként erre: 2509. - Luice)
2008. okt. 16. 20:25

Cukér és gluténmentes muffin!?!?!?! Besz...ás, mik vannak!!!!

Én erre fel, ma este sütöttem kakaós helyett karobos meggyes piskótát, rozslisztből, édesítővel.

Kiváncsi leszek...

2513. mrs.dry (válaszként erre: 2496. - Napra_forgó)
2008. okt. 16. 20:05

Szép estét Napraforgó!

A nevem: magyarra fordítva ez az "asszonynevem" :-)))))))

Kenyér:

fél kg teljes kiörl. liszt

1 tk szódabik.

1 tk só

8 ek olaj (oliva)

4 dl víz

1 tk fahéj v őrölt kömény

1 tk tárkony

(én tettem bele tökmagot és 1 ek balzsamecetet)

Összegyúrni, 5-6os fokozaton (????) 50-60 percig sütni.

Én most nem cipót formáztam belőle, mert a múltkor 2x is nem volt átsülve a legközepe. őzgerinc formában most tökéletes lett!!!

2512. luice (válaszként erre: 2511. - Bernuska)
2008. okt. 16. 18:04
Lehet hogy jó lehet hogy nem a pattik de nem érdekelnek.A dokinál nem voltam mert minek?Amig én magamat nem teszem lelkileg meg fejben rendbe addig csak pénzkidobás.A nagytakaritást önként megcsináltam amimeg ennyi idő alatt nem pusztult el azzal már nem tudok mit csinálni.Igen van sok gluténmentes termék csak azok a candidába nem jók mert sajna nekünk csak fehérliszttel készül minden meg hogy ehető és használható legyen még a lisztjeinkbe is van cukor.Most már azért eszegetem.Pl a mozzarelát én is eszegetem,a nat.joghurtot is,kukorica tésztát,ma pl rakott zöldbabot ettem.Álltalában megcsinálom a zöldséget pörköltnek és azt eszem valamivel.Egyébként a kelbimbó pörköltnek isteni finom,nem is gondoltam volna.Csináltam már olyat is hogy egy jénaiba alulra főztem krumplt rá fokhagyma arra paradicsom és a tetejére reszeltem mozzarellát.Nagyon fini volt.Eszem a tiltott dolgokat is néha hisz nekem nemsok választék van és mivel nekem a glutén miatt amugy is nagyon hinyállapotos volt a szervezetem néha muszály olyat is.Az a baj hogy nekem nagyon korlátozva van az étkezés a 2 diétával de ez van.A mélypont?Hát előjön a deressziom,nincs kedvem semmihez halál ideges vagyok de ugy tünik már egyre enyhébbek de vannak.Nemrég irtad hogy bár beteg lennél ha bünözöl akkor jobban megtudnád állni.HÁT ILYET NE KIVÁNJ!Örülj hogy ennyivel meguszod és én is örülök hogy sikerült erőt venni magadon.És te mi jókat eszel?Vannak még tüneteid?
2511. Bernuska (válaszként erre: 2509. - Luice)
2008. okt. 16. 17:22

:) Hát azért annak nem örülök, hogy te is pattis lettél, de lehet, hogy nálad ez jó, mert még nem volt ilyen tüneted. :S

Voltál mostanában a dokinál?

Miket szoktál enni? Én mostanában elég sok helyen látok gluténmentes termékeket...de emlékszem, azt is írtad, hogy a csomagolás helye és módja is fontos. A mélypont nálad mit jelent? Fáradékonyság, rossz közérzet....?

2510. Bernuska (válaszként erre: 2493. - Cszsuka)
2008. okt. 16. 17:19

Remélem :(

Az én Q10-em a FLP-ből van. nincs rajta, hogy hány mg-os. Az van ráírva, hogy: nettó tömeg 50 g (100*500 mg). Összetevők: zselatin, koenzim Q10, vörösszőlő mag-héj kivonat. 2 db-ot szedek be naponta. Kb.20 szem van még belőle.

2509. luice
2008. okt. 16. 17:04
Rendesek vagytok hogy hiányoltok.Megvagyok és minden nap olvaslak titeket csak hozzászólni nem nagyon tudok ugyan is a kaják engem nem érintenek.Egyébként elvagyok kb ugy mint Bernuska hol jobban hol mélyponton,de már annyira nem izgat mint az elején mert nekem a glutén tönkre vágta az emésztőrendszert és igy lassabb a gyógyulás is.DE azért reméllem arra jó példa vagyok mindenkinek hogy talpra lehet állni és ráadásul nektek sokkal könnyebb is.Hát igen a zöldség pucolásokat meg lehet unni én kb 4 hónapja csinálom bár mostanában fagyasztottat veszek.Biztos nem olyan jó de már nekem is herótom volt ha megláttam a hámozót.Bernuska egy kis dopping:ne tudd meg hogy néz ki az arcom!?A bárányhimlős hozzám képest tök sima,arról nem beszélve hogy rajtam pattanás az életbe nem volt.De ki nem sz....ja le!Ezt csak azért irom hogy ne keseredj el had élvezkedjenek amig tudnak egyszer ugy is feladják és te meg addigra tök megszokod ezt az életformát és már nem tudnak mégegyszer életre kelni.Annak azért örülök is meg nem is hogy bővül a fórum és elég elszánt emberekkel ez nagy segitség egymásnak.Tudjátok mit sikerült vennem a maffinba?(nem magamnak sütöttem)Cukor és gluténmentes csokit!Majd be rosáltam amikor megláttam.
2508. Cszsuka (válaszként erre: 2507. - Tortuga)
2008. okt. 16. 16:23
Persze, estére megírom:)
2507. Tortuga
2008. okt. 16. 16:12

Cszsuka, megadod nekem a vérvételes kontaktodat, ahol 7e a vizsgálat ?

köszi előre is :))

2506. Cszsuka (válaszként erre: 2504. - Napra_forgó)
2008. okt. 16. 15:50
Olyan hamar fölösleges ellenőrző vérvételt csináltatni. Ha betartasz mindent, akkor kb. egy év múlva érdemes:)
2505. Napra_forgó (válaszként erre: 2503. - Tortuga)
2008. okt. 16. 15:30

Gratula! :o)

Szép teljesítmény. ;o)

Ha jók a kajaötletek, továbbítsd! :o)

Én még csak a felkészülés szakaszában vagyok, így jól jön minden ötlet. :o)

2504. Napra_forgó (válaszként erre: 2501. - Cszsuka)
2008. okt. 16. 15:29

Gondoltam, hogy ezért nem írtál. :o)

Az a baj, hogy az ismerősöm elég trutyiul áll anyagilag, így még nem szánta rá magát, hogy tényleg elkezdjen utána menni, mi a baja. Egyelőre még az SZTKban bízik...

De igyekszem meggyőzni, hogy legalább megnézesse.

Valószínűleg tényleg nemzetköziek ezek a szavak, de egyelőre nem tudom, merre induljak...

Úgy gondoltam, most megyek Vega tesztre, diétázom, kúrázom, aztán decemberben otthon vérvétel. Akkor legalább megtudom, hogy állok... Aztán utána, ha minden jól megy tavasszal megint megyünk haza, akkor tudok ellenőrző vérvételt csináltatni...

Így is jobb, mint a semmi...

2503. Tortuga
2008. okt. 16. 15:11
huh, végigolvastam... nem volt egyszerű, mert nap mint nap + 10-20 hozzászólás érkezik, így azt hittem sosem jutok a végére... jegyzeteltem is serényen, remélem mostmár sokkal okosabb leszek a témában! Kedves Cszsuka, meg tudod adni majd a pontos kontaktot, ahol vérvételből ki tudják mutatni a candidát ? én Budán vagyok, tehát bármelyik nap megfelelne. szeretnék pontosan tisztában lenni a helyzetemmel... nekem a nőgyogyim mondta, h van candidám, és azt olvastam, ha ott lenn van, akor nagy valószínűséggel a belekben is van bőven, de csak úgy, pontos vizsgálat nélkül nem szeretnék nekiállni semmilyen bogyó beszedésének. a diétát elkezdtem, mellőzöm a cukrot, élesztőt , lisztet és ma voltam egy baromi jó BIO boltban is, ahol nagyon kedves volt az eladó, és látszólag nagyon sokat tudott a candidáról, úgyhogy ellátott egy csomó jó kaja ötlettel.
2502. Cszsuka (válaszként erre: 2499. - Napra_forgó)
2008. okt. 16. 14:49
Akkor, ha ott nem tudod megoldani, ehhez a doktornőhöz eljöhetsz, csak kár, hogy olyan sokáig kell várnod.
2501. Cszsuka (válaszként erre: 2499. - Napra_forgó)
2008. okt. 16. 14:48

Ha esetleg mégis beszélsz olyan orvossal, aki lehet, hogy tud segíteni, akkor: candida toxinja ellen termelt ellenanyagszintet mérnek, serologiás vizsgálattal, IgG, IgM. Ezek szerintem nemzetközi "varázsszavak".

Tudok Pesten egy doktornőt, ő van velünk itt Fehérváron a klubban. 7.000 Ft egy vizsgálat. Mivel ingyenest kerestél, ezért nem szóltam az előző keresésedre.

2500. Napra_forgó (válaszként erre: 2498. - Cszsuka)
2008. okt. 16. 14:30

Juteszembe, Pesten tudsz mondani olyan helyet, ahol vérvétellel nézik? És mennyibe kerül kb?

Egy ismerősnek kéne most...

2499. Napra_forgó (válaszként erre: 2498. - Cszsuka)
2008. okt. 16. 14:29

Igen, tudom, hogy az a legjobb... De mivel fogalmam sincs hol csinálják, és hogy hívják, stb... nem igazán tudok keresni. Sajna nem elég a némettudásom hozzá. Meg ugyi azért a rendszer is más, mint otthon...

A vega teszt legalább ugyanilyen néven fut itt is. :o)

Arra gondoltam, majd decemberben otthon elmegyek vérvételre...

Az orvos (illetve az asszisztens) azt mondta telefonon, hogy be se kell mennünk...

2498. Cszsuka (válaszként erre: 2497. - Napra_forgó)
2008. okt. 16. 13:58

Hát, sajnálom, hogy nem tudsz vérvételest, mert az volna a legjobb:(

Gondolom akkor az orvos meg azt mondta, hogy nincs teendő?..

2008. okt. 16. 13:19

Képzeljétek, ma végre kiderült a vizsgálat (széklet) eredménye... Negatív lett mindkettőnknek.

Na, ugyi ez alapján akár örülhetnénk, de sajna én inkább arra gondolok, hogy van candida, csak nem sikerült kimutatni...

Tehát most másik dokit keresünk. Vega-tesztest... Mert vérvételest nem tudok. :oD

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook