Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Én kíváncsiságból utánanéztem a neten enekk a boraxim dolognak, ahhoz képest, hogy vény nélkül kapható elég durva "gyógyszernek" tartom, én orvos nélkül tuti nem merném használni. Bemásolom mit találtam, ha esetleg érdekelne valakit.
Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland
Hatóanyag:
A Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland ecsetelő hatóanyaga 4 g Borax (nátrium-tetraborát).
Segédanyag: Az ecsetelő segédanyagként glicerint tartalmaz.
Javallat:
A Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland a nyálkahártya gombás fertőzése, valamint a cukorbetegek külső nemi szervei körül kialakuló bőr-soorjának kezelésére alkalmas ecsetelő. A borax enyhén antimikotikus (gombák növekedését gátló) hatású.
Ellenjavallat:
A készítmény nyílt, nedvedző sebre nem alkalmazható. Nagy kiterjedésű bőrfelületre nem alkalmazható.
Mellékhatás:
Mint minden gyógyszernek a Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland-nak is lehetnek mellékhatásai.
A készítmény alkalmazása során allergiás tünetek jelentkezhetnek. A bőrön és a nyálkahártyán irritáló hatást válthat ki. A nyálkahártyáról, hámfosztott területről felszívódva általános toxikus reakciót idézhet elő.
Az előbb említett mellékhatások vagy bármely szokatlan tünet jelentkezéséről tájékoztassa kezelőorvosát!
Figyelmeztetés:
Szoptatott csecsemőnél az anya emlőbimbóját és a gumiszopókát fokozott gondossággal kell tisztán tartani.
Kölcsönhatás:
Nem ismertek kölcsönhatások más gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása során.
Terhesség/Szoptatás:
A készítmény terhesség és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható.
Gépjárművezetés:
Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.
Alkohol:
-
Adagolás/Alkalmazás:
Csecsemők szájpenésze esetén ecsetelésre vagy gumiszopóka megnedvesítésére, minden etetés, szoptatás után, de legalább naponta 3-szor kell használni.
Túladagolás:
A mellékhatások fokozódása várható.
Ha elfelejtette alkalmazni a Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland-ot
Amint észrevette, hogy elfelejtette alkalmazni a készítményt, pótolja azt mielőbb.
Tárolás:
A készítmény legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A terméket csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
Csomagolás: 20 g folyadék PP csavaros kupakkal lezárt barna színű PET palackban és dobozban.
OGYI-T-9903/01
Betegtájékoztató OGYI eng. száma: 21707/40/2004
Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja:
NATURLAND Magyarország Kft.
1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.
Glicerin-bóraxos ecsetelő (Glycerinum boraxatum, bórax, glicerin)
Javallat: Szájpenész. Nemiszervek körül kialakult penészgomba fertőzés.
Figyelmeztetés: Nyílt, nedvedző sebre nem alkalmazható. Szopós csecsemőnél az anya emlőbimbóját és a gumiszopókát fokozott gondossággal kell tisztán tartani. Nagy kiterjedésű bőrfelületre ne alkalmazzuk!
Mellékhatás: Allergia. Irritáló hatást okozhat a bőrön vagy a nyálkahártyán. A nyálkahártyáról, sérült bőrterületről felszívódva mérgező hatást fejthet ki.
Tényleg mi az a boraxim? Csak kíváncsiságból?
Üdv.
Szia! Köszönöm elég jól megy a diéta! A terápia negyedik napjánál tartok! Azért "pipálom" a napokat!
Nem tudom mi az boraxim! Szia!
Sajnos most nincs rá módom a drágábbikat megvenni, de azért köszönöm, hogy segítettél!
Szép napot!
Még jó:-)
Egyik ismerősöm is gyógynövényekkel jött teljesen rendbe, meg a diétával.
A grape cseppeken kívül, nem fogyasztok semmi újat. De egyre erősödnek a viszketásek, ami utánna bevörösödik! Nagyon kellemetlen, de nem szeretném a diétát feladni emiatt. Iszom elég vizet, mindennap mozgok, viszont napraforgó olajon főzök, vajat, margarint, szalonnát is szoktam enni!
Köszi a segítséget!
Szép napot!
Helló Lányok!!!
Itt vagyok/voltam ám folyamatosan... Csak el vagyok magamban.
Én már bogyókat nem szedek de azért a múlt héten vettem alkoholos grapes cseppet a szintentartás végett :-)
Mindenkinek szép hetet!!!
Szia!
Bármitől viszkethetsz ilyenkor. Attól is, hogy valamire allergiás vagy, de attól is, hogy tisztulsz. Nem hinném, hogy a grape csepp okozza. (Igazából nem ismerem a másik fajtákat, hogy milyen anyag van bennük még. Nekem az édes van) Ha nem ettél olyan ételt, ami új, akkor valószínűleg tisztulnál. Elég vizet iszol? Eleget mozogsz? Ezen felül viszel be esszenciális zsírokat a szervezetedbe? (Mostanában az a divat, hogy mindenki olajat használ és nem eszik zsíroskenyeret, meg szalonnát, s emiatt epe- és prosztaglandin problémák alakulnak ki. (Ezek is okozhatnak viszketést)
Ja, így már értem!
Ez már olajos, nem kell keverned semmivel!
Jobban mondva glicerin van benne. Akármilyet veszel, csak azt kell megnézned, hogy milyen higítással van, hogy a könyvhöz tudd igazítani.
Én azt, amit használok, vizes higítás nélkül kenem a bőrömre, vagy teszem a nyelvemre. Igaz, írják, hogy csak vízzel higítva alkalmazzuk, de ezt én csak akkor tartom be, ha gyomor- vagy bélpanasza van valakinek.
Próbáld valahogy nélkülözni...szerintem egy hét után nem fog hiányozni.
Vagy a cikóriakávét is megpróbálhatod, az engedélyezett.
Szia Cszsuka!
Lenne egy kérdesem! 2 hete csinálom a diétát, azóta szedek grape cseppeket is. Viszont néhány napja visszatérő bőr viszketésem van, ás nem tudom mitől! Gondoltam a grape cseppre, de eddig soha nem volt allergiám a citrusfélékre! Szerinted lehet a viszketésnek köze a diétához? Köszi! Üdv!
Annyira jókat kérdezel, hogy csak ámulok, mennyire összeszedett vagy...!
Sajnos az a helyzet, hogy nagyon be vagyok havazva, s mindegyik kérdésedre kiselőadás lenne a válasz. Azért megígérem, hogy fogok válaszolni pár napon belül. Legfeljebb szétdaraboljuk a választ..:)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok