Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

4206. Impetus
2009. jan. 20. 08:58

Sziasztok!

Én kíváncsiságból utánanéztem a neten enekk a boraxim dolognak, ahhoz képest, hogy vény nélkül kapható elég durva "gyógyszernek" tartom, én orvos nélkül tuti nem merném használni. Bemásolom mit találtam, ha esetleg érdekelne valakit.

Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland

Hatóanyag:

A Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland ecsetelő hatóanyaga 4 g Borax (nátrium-tetraborát).

Segédanyag: Az ecsetelő segédanyagként glicerint tartalmaz.

Javallat:

A Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland a nyálkahártya gombás fertőzése, valamint a cukorbetegek külső nemi szervei körül kialakuló bőr-soorjának kezelésére alkalmas ecsetelő. A borax enyhén antimikotikus (gombák növekedését gátló) hatású.

Ellenjavallat:

A készítmény nyílt, nedvedző sebre nem alkalmazható. Nagy kiterjedésű bőrfelületre nem alkalmazható.

Mellékhatás:

Mint minden gyógyszernek a Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland-nak is lehetnek mellékhatásai.

A készítmény alkalmazása során allergiás tünetek jelentkezhetnek. A bőrön és a nyálkahártyán irritáló hatást válthat ki. A nyálkahártyáról, hámfosztott területről felszívódva általános toxikus reakciót idézhet elő.

Az előbb említett mellékhatások vagy bármely szokatlan tünet jelentkezéséről tájékoztassa kezelőorvosát!

Figyelmeztetés:

Szoptatott csecsemőnél az anya emlőbimbóját és a gumiszopókát fokozott gondossággal kell tisztán tartani.

Kölcsönhatás:

Nem ismertek kölcsönhatások más gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása során.

Terhesség/Szoptatás:

A készítmény terhesség és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható.

Gépjárművezetés:

Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.

Alkohol:

-

Adagolás/Alkalmazás:

Csecsemők szájpenésze esetén ecsetelésre vagy gumiszopóka megnedvesítésére, minden etetés, szoptatás után, de legalább naponta 3-szor kell használni.

Túladagolás:

A mellékhatások fokozódása várható.

Ha elfelejtette alkalmazni a Glycerinum boraxatum FoNo VII. Naturland-ot

Amint észrevette, hogy elfelejtette alkalmazni a készítményt, pótolja azt mielőbb.

Tárolás:

A készítmény legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A terméket csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Csomagolás: 20 g folyadék PP csavaros kupakkal lezárt barna színű PET palackban és dobozban.

OGYI-T-9903/01

Betegtájékoztató OGYI eng. száma: 21707/40/2004

Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja:

NATURLAND Magyarország Kft.

1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.

Glicerin-bóraxos ecsetelő (Glycerinum boraxatum, bórax, glicerin)

Javallat: Szájpenész. Nemiszervek körül kialakult penészgomba fertőzés.

Figyelmeztetés: Nyílt, nedvedző sebre nem alkalmazható. Szopós csecsemőnél az anya emlőbimbóját és a gumiszopókát fokozott gondossággal kell tisztán tartani. Nagy kiterjedésű bőrfelületre ne alkalmazzuk!

Mellékhatás: Allergia. Irritáló hatást okozhat a bőrön vagy a nyálkahártyán. A nyálkahártyáról, sérült bőrterületről felszívódva mérgező hatást fejthet ki.

4205. Cszsuka (válaszként erre: 4197. - Jegi)
2009. jan. 20. 07:49
De hogyan? Igaz, nem tudom, mi az, de azt olvastam valahol, hogy a bór tartalmú kenőcsök is hozzájárulnak a candidássághoz. (Ez nem valami olyasmi?)
4204. Bogárka62 (válaszként erre: 4200. - Jegi)
2009. jan. 19. 21:18

Tényleg mi az a boraxim? Csak kíváncsiságból?

Üdv.

4203. Bernuska (válaszként erre: 4196. - Ndia)
2009. jan. 19. 19:27
Már nem iszom, de ilyen zöld zacskós instant kávé volt. Én talán a Metróban vettem, de láttam a bioboltban is.
4202. Bogárka62 (válaszként erre: 4200. - Jegi)
2009. jan. 19. 19:16

Szia! Köszönöm elég jól megy a diéta! A terápia negyedik napjánál tartok! Azért "pipálom" a napokat!

Nem tudom mi az boraxim! Szia!

4201. Ancsa 75
2009. jan. 19. 18:23
köszi
4200. Jegi
2009. jan. 19. 18:19
Szia Bogárka! :) Te hallottál vmit arról a boraximról?És hogy megy a diétád?
4199. Bogárka62 (válaszként erre: 4198. - Ancsa 75)
2009. jan. 19. 18:18
Szia! Én bioboltban vettem!
4198. Ancsa 75
2009. jan. 19. 18:11
Én most kezdtem most derült ki hogy candidás vagyok.Azt szeretném megkérdezni hogy a sztiviát hol lehet kapni?Mert én bejártam a környékükön minden boltot de nem találtam.A cikoria kávé tanácsot köszönöm.
4197. Jegi
2009. jan. 19. 18:09
Zsuka! Azt hallottam ,hogy a glycerinum boraxatum legyőzi a folyást!!!! Van valami tapasztalatod ezen a téren?
4196. Ndia (válaszként erre: 4183. - Bernuska)
2009. jan. 19. 15:45
szia pontosan milyen cikóriakávét iszol ,és hol veszed ?
4195. Dömam
2009. jan. 19. 13:03
Valaki megmondaná nekem hogy a candidásság mennyire látszik a körmökön?Pontosabban a fertőzőttség legcsekélyebb mértékénél is fennáll a köröm elszíneződése?Vagy ez butaság?
4194. nyna85 (válaszként erre: 4193. - Cszsuka)
2009. jan. 19. 12:02

Sajnos most nincs rá módom a drágábbikat megvenni, de azért köszönöm, hogy segítettél!

Szép napot!

4193. Cszsuka (válaszként erre: 4189. - Nyna85)
2009. jan. 19. 11:46
Akkor talán próbáld ki a drágábbik grapét, ami édes! így kiderülhet, hogy az okozza-e, mert ha nem vagy citrusérzékeny, akkor ettől nem lesz bajod (legalábbis eddig senkinek nem volt)
4192. Bernuska (válaszként erre: 4191. - Ndia)
2009. jan. 19. 10:19
Ez nagyon ismerős. Én is kb. hetente-másfél hetente nem bírtam ellenállni a kísértésnek, utána viszont hatalmas lelkiismeret-furdalásom volt. Én már nem csinálom a diétát, de azt elmondhatom, hogy mióta befejeztem, lényegesen kevesebb édességet eszek.
4191. Ndia
2009. jan. 19. 10:10
tegnap vasárnap lévén azt hittem megpusztulok egy darab csokiért. másfél hete diétázom. mindenkinek kitartást !
4190. hdsb (válaszként erre: 4152. - Cszsuka)
2009. jan. 19. 09:34

Még jó:-)

Egyik ismerősöm is gyógynövényekkel jött teljesen rendbe, meg a diétával.

4189. nyna85 (válaszként erre: 4185. - Cszsuka)
2009. jan. 19. 09:27

A grape cseppeken kívül, nem fogyasztok semmi újat. De egyre erősödnek a viszketásek, ami utánna bevörösödik! Nagyon kellemetlen, de nem szeretném a diétát feladni emiatt. Iszom elég vizet, mindennap mozgok, viszont napraforgó olajon főzök, vajat, margarint, szalonnát is szoktam enni!

Köszi a segítséget!

Szép napot!

4188. mrs.dry
2009. jan. 19. 08:48

Helló Lányok!!!

Itt vagyok/voltam ám folyamatosan... Csak el vagyok magamban.

Én már bogyókat nem szedek de azért a múlt héten vettem alkoholos grapes cseppet a szintentartás végett :-)

Mindenkinek szép hetet!!!

4187. Impetus (válaszként erre: 4184. - Cszsuka)
2009. jan. 19. 07:48
Szerintem az enyém nem glicerines, az összetevőknél csak annyi szerepel, hogy grapefruitmag vizes kivonata :-(
4186. Cszsuka (válaszként erre: 4181. - Ancsa 75)
2009. jan. 19. 07:13
Hallgass Bernuskára!
4185. Cszsuka (válaszként erre: 4180. - Nyna85)
2009. jan. 19. 07:13

Szia!

Bármitől viszkethetsz ilyenkor. Attól is, hogy valamire allergiás vagy, de attól is, hogy tisztulsz. Nem hinném, hogy a grape csepp okozza. (Igazából nem ismerem a másik fajtákat, hogy milyen anyag van bennük még. Nekem az édes van) Ha nem ettél olyan ételt, ami új, akkor valószínűleg tisztulnál. Elég vizet iszol? Eleget mozogsz? Ezen felül viszel be esszenciális zsírokat a szervezetedbe? (Mostanában az a divat, hogy mindenki olajat használ és nem eszik zsíroskenyeret, meg szalonnát, s emiatt epe- és prosztaglandin problémák alakulnak ki. (Ezek is okozhatnak viszketést)

4184. Cszsuka (válaszként erre: 4179. - Impetus)
2009. jan. 19. 07:09

Ja, így már értem!

Ez már olajos, nem kell keverned semmivel!

Jobban mondva glicerin van benne. Akármilyet veszel, csak azt kell megnézned, hogy milyen higítással van, hogy a könyvhöz tudd igazítani.

Én azt, amit használok, vizes higítás nélkül kenem a bőrömre, vagy teszem a nyelvemre. Igaz, írják, hogy csak vízzel higítva alkalmazzuk, de ezt én csak akkor tartom be, ha gyomor- vagy bélpanasza van valakinek.

4183. Bernuska (válaszként erre: 4181. - Ancsa 75)
2009. jan. 18. 21:32

Próbáld valahogy nélkülözni...szerintem egy hét után nem fog hiányozni.

Vagy a cikóriakávét is megpróbálhatod, az engedélyezett.

4182. Bernuska (válaszként erre: 4178. - Cszsuka)
2009. jan. 18. 21:30
:) tényleg tök jó kérdések :)
4181. Ancsa 75
2009. jan. 18. 21:08
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy a kávéval mi a helyzet mert valahol azt irják hogy lehet valahol azt olvasom hogy nem lehet inni.Én nagy kávés vagyok erre van megoldás?
4180. nyna85
2009. jan. 18. 20:55

Szia Cszsuka!

Lenne egy kérdesem! 2 hete csinálom a diétát, azóta szedek grape cseppeket is. Viszont néhány napja visszatérő bőr viszketésem van, ás nem tudom mitől! Gondoltam a grape cseppre, de eddig soha nem volt allergiám a citrusfélékre! Szerinted lehet a viszketésnek köze a diétához? Köszi! Üdv!

4179. Impetus (válaszként erre: 4176. - Cszsuka)
2009. jan. 18. 20:47
Bocsi, ha nem volt érthető a kérdés. Olvastam a könyvben, hogy bizonyos problémákra vízzel, illetve olajjal keverve kell alkalmazni a cseppet. Pl. bőrproblémákra, ekcéma stb. olajjal kell elkeverni x csepp grape cseppet és azzal kell a problémás területet naponta többször bekenni. A kérdés, hogy milyen olaj, mert ugye azt nem írja a könyve. Én több fajta hordozóolajról hallottam már amibe illólajat lehet tenni, pl. szőlőmagolaj, olivaolaj stb. a kérdés, hogy sima főzésre használatos olivaoljaba lehet-e keverni és azt magunkra kenni.
4178. Cszsuka (válaszként erre: 4169. - Goddha)
2009. jan. 18. 20:06

Annyira jókat kérdezel, hogy csak ámulok, mennyire összeszedett vagy...!

Sajnos az a helyzet, hogy nagyon be vagyok havazva, s mindegyik kérdésedre kiselőadás lenne a válasz. Azért megígérem, hogy fogok válaszolni pár napon belül. Legfeljebb szétdaraboljuk a választ..:)

4177. Cszsuka (válaszként erre: 4170. - Ndia)
2009. jan. 18. 20:04
Ismerős a neve, de szerintem nem ismerem :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook