Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Én már gyógyultnak számítok és segítek másoknak gyógyulni. másfél-két évig gyógyultam, de nem CSAK diétával.
Ha a nőgyógyász kimutatja, az azt jelenti, hogy a bélben túlszaporodott, azt pedig egy egyszerű diétával nagyon kis eséllyel lehet megoldani.
Az első szakasz a gombaölés és béltisztítás időszaka, kb. 2-3 hét, de ez csak a mi terápiánkra érvényes, máshol hosszabb, úgy vettem észre.
Látom az adatlapodon, hogy nem messze laksz Fehérvártól. Megkérdezhetem, hol voltál szűrésen és milyen terápiát csinálsz?
Hát, erre nem tudok válaszolni...
Mindenesetre ez is egy érdekes dolog. Én azonban akkor már kajába sem tettem volna a helyedben.
Én a diéta elején pont a natúr élőflórás joghurttól feküdtem ki, teljesen hazavágta a gyomrom, nem is ettem utána, csak főzésre használtam.
Ez miért lehet vajon?!
Korábban rengeteg joghurtot ettem, de gyümölcsjoghurtot, tejet, sajtokat, sosem volt egyiktől sem semmi bajom, tehát nem vagyok allergiás a tejtermékekre, tejcukorérzékeny sem vagyok.
2. A candida diéta alatt (de leginkább az első szakaszban) nem ajánlatos gyümölcsöt, vagy lekvárt fogyasztani, ha meg tudod oldani. Vannak olyanok, akiknek más betegségük is van, s annyi a megszorítás, hogy kompromisszumot kell kötni. Ők megehetik, ha nincs más. A gyümölcs mivel hamar rothad, jelzi, hogy a gomba ott van benne, rajta, stb. A cél, hogy minél kevesebb táplálékot adjunk a gombának. A fehércukor is egyrész gyümölcscukor, egyrész szőlőcukor. Ha ehetnénk a gyümölcscukrot, amit a cukorbetegek, az jó lenne, de azt sem ehetjük. Tehát: itt nemcsak a gomba, hanem a szénhidrát is jelen van.
A második szakasztól szoktuk ajánlani a savanyú gyümölcsöket: ribizli, meggy, grapefruit, savanyú kivi. Érdemes ezeket is grapefruitos vízbe áztatni, miután megmostuk, s mielőtt megtisztítanánk, vagy megennénk.
A lekvár is a később fogyasztandók között van.
3. A tejtermékek egyrészt a lehetséges allergének miatt kerülendők. (Ez a kúra nagyon jó arra, hogy kiderüljön, még mikre érzékeny a szervezet, azon kívül, amit megállapítottak, mert pár hét nem fogyasztás után, amikor a szervezet végre fellélegzett, tud jelezni, ha eszel belőle,hogy az nem jó neki)
Másrészt azért kerülendők, mert hamar erjednek, s a többi elfogyasztott élelmiszer erjedését is felgyorsítják a bélben. A candida eredeti funkciója a bélben a rothadó anyagok "eltakarítása", vagyis ezekkel szépen "etetjük" őket.
A bifidusos "cuccok" azért fontosak, mert a jótékony bélflórát támogatják. Egyedül ilyen az élőflórás natúr joghurt. Ezen felül a laktózintolerancia ellen is hatásosak. Tartalmazzák azt a laktáz enzimet, aminek hiánya miatt kialakulhat a laktózintolerancia.
1. szénhidrát:
A gomba az egyszerű szénhidrátot szereti. Természetesen, ha csak a szénhidrátot néznénk, akkor vízen kívül nem kellene magunkba engedni semmit. A hosszú láncolatú szénhidrátok bontása a gomba számára kicsit több időbe kerül, s mire valamennyit kiszed belőle, addigra áthalad a bélrendszeren.
A teljesőrlésű dolgokat azért ajánljuk, mert ezek azok, amelyek nemcsak rengeteg vitamint tartalmaznak, hanem "kefélik" a bélfalat, másszóval segítik a tisztulást.
Vannak bizonyos élelmiszerek, mint pl. a köles, aminek az a tulajdonsága, hogy segíti a szervezet lúgosodását.
Sok helyen láttam különböző táblázatokat, hogy mi lúgosít és mi savasít. Az a helyzet, hogy sok múlik azon is, hogy mivel ettük vagy ittuk meg, s hogy mennyire vagyunk vagy voltunk stresszesek. Például egy másik fórumban volt egy vitám a cukorról, miszerint mi azt állítjuk, hogy az savasít, ők meg azt, hogy a táblázat szerint a cukor lúgosít. Csakhogy itt megintcsak azt kell figyelembevenni, hogy a gomba az egyszerű szénhidrátot gyorsan "magáévá" teszi. Erre meg jöttek nekem azzal, hogy a cukor felszívódása már a vékonybélben megtörténik, s a gomba inkább a vastagbélben telepszik meg. Igen, de ha sok egyszerű szénhidrátot fogyasztunk, ami valójában nem tápanyag, s el sem jut a vastagbélig, a jótékony bélflóra is "éhezik", s a gomba által támadhatóvá válik. Ráadásul egy kávéskanálnyi cukor fél órára "kikapcsolja" az immunrendszert, mert annak a feldolgozásával foglalkozik. A fehér cukor úgy kerül a polcokra, hogy mindent letisztítanak róla a fehérsége kedvéért. Eredetileg azok a vitaminok és calcium is ott van vele, amit ennek hiányában a szervezet a tartalékaiból von el, hogy feldolgozhassa. A kislányomnak azóta nem vérzik az orra, mióta elmagyaráztam, hogy a calciumhiány nemcsak csonttörékenységet okozhat, hanem vérzékenységet is, s a cukor a legnagyobb calciumrabló. Ezt nem valami szakszerűen írtam le, bárki belém köthet, mostmár tudom, hogy sok nálam okosabb van a portálon, akik csak azt keresik, melyik szavunkba lehet belekötni. Épp ezért inkább javaslom: Hogyan győzzük le cukorszenvedélyünket? című könyvet, ami olyan olvasmány, hogy nem egyszer, hanem sokszor kell elolvasni. Nekem sokat segített.
Mármint összeszedni? :D Csak azt ne mondd, hogy szétestél!
Próbáltam Baranyában is létrehozni egy candida klubot, de innen nem tudom vezetni, csak ha valaki ott felvállalja. Még előadást is vittem le orvossal, de sajnos a mi orvosunk (mármint anyuéké) ugyan nem zárkózott el, de azt mondta, csináljuk, ha akarjuk. Ami egyenlő a semmivel. Ott pedig nem találtam olyan embert, aki hajlandó velem kooperálni.
Köszönöm a biztatást! Magamat is próbálom - egyfolytában!:)
Várom gondolataidat, nem baj, ha egy kis időbe telik, szívesen elolvasom az előadássorozatodat!:)
Tényleg köszi előre is...
Akkor látom, rajtam kívül is vannak pécsi érdekeltségűek.
Lehet, hogy van itt valami a levegőben???!!
:)
Nekem is műkörmöm van, legalább 8 éve és még sosem volt levéve, szerencsére sosem volt vele gond. Múltokor másik körmöshöz mentem, aki rosszul tette fel a zselét, belevegősödött és begombásodott. Immár két hónapja nincs műköröm ezen a körmömön. Lenőtt szépen a gomba és teljesen egészséges a körmöm. Amúgy nem ártott neki semmit eddig a műköröm.
Tényleg nagyon számít, hogy hová jársz és hogyan dolgozik a körmös. Ezt egy életre megtanultam.
Igen, ez így van.
Sőt, egyes helyeken tudományosan megmagyarázzák, hogy "candidásnak lenni" badarság.
Az is lehet, hogy "csak" a műköröm tette tönkre a körmeidet, mivel a gomba szeret légmentes meleg helyeken megállapodni. Sok esetet olvastam már a körömgombás topicban, ahol a kozmetikusra gyanakodtak, aki feltette a műkörmöket.
A köröm ráadásul tudósít a szervezet állapotáról. Fontos, hogy a köröm egészséges legyen. A műköröm és a körömlakk energiablokkolók. (És a levegőt is elzárják)
Bocsi, hogy beleszólok a beszélgetésbe :-)
Szerintem attól függ kinek milyen problémát okoz a candida, van akinek súlyosabbat, van akinek mondjuk csak egy körömgombát, bocs a példáért. Olvastam már itt a fórumot olyat is aki majdnem bele is halt. Na meg szerintem attól is függ, hogy ki mennyire viseli el a tüneteket. Van akit pl. "nem zavar", hogy állandóan kiújuló nőgyógyászati problémája van, elmegy mindig a dokihoz ahol felírják neki a szokásos kúpokat és kész, elvan vele.
Vérsavóból a candida toxinja ellen termelt ellenanyagot nézik, IgG, IgM.
A köröm és a candida összefügghet, de lehet egy átmeneti fertőzés is. Az biztos, hogy a candida terápia segít meggyógyulni az ilyen körmöket. (Nekem is volt)
Nagyon ügyes vagy!
Gyógyszert nem is tudok olyat gomba ellen, ami a májat ne károsítaná. Ezért szoktuk ajánlani a gyógynövény készítményeket, hisz maga a gomba is a májat "gyepálja" meg leginkább.
Ja, és utánanéztem annak is, hogy mia az a bórax. Fura, hogy ezt a hülye candidát olyan gyógyszerekkel kell kezelni ami mérgező, meg árt a májnak, lehet, hogy a candidából kigyógyulunk, de jó nagy károk keletkezhetnek a szervezetünkbe és egy ördögi kör alakulhat ki.
A bórax (a perzsa burah[1][2] szóból), (más néven nátrium-borát, nátrium-tetraborát, vagy E285) a bórsav nátriummal alkotott sója. Általában puha, színtelen kristályokból álló fehér por formájában fordul elő. Vízben jól oldódik. Felhasználási területe igen sokrétű. Alkalmazzák többek között tisztítószerként, zománcként, kozmetikumokban, valamint élelmiszerekben adalékanyagként, biokémiában pufferoldatként, tűzoltó-anyagként, üvegszálakban, fémek tisztításánál, rovar- és gombaölőszerként, valamint egyéb vegyületek alapanyagaként.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok