Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

11166. warj (válaszként erre: 11163. - Kiraanyu)
2010. márc. 23. 14:48

Széklettenyésztés: nem a legmegbízhatóbb módszer, de első körben nálunk is alapján derült ki, hogy candidás a fiam. Azért nem 100%-os, mert a gomba szaporodási fázisában történő mintavételnél eleve magasabb számú gombatelepet fog mutatni az eredmény.

A másik amit ezzel kapcsolatban hallottam, hogy az elhalt gombatelepek is megtalálhatók a székletmintában és ezeket nem igazán vállogatják, csak meghatározzák a telep számot.

Ennek köszönhető az, hogy a ProLaboros vizsgálat alapján már decemberben gyógyultak voltunk, míg a széklettenyésztés alapján csak februárban.

A másik dolog, a doki nem tudja felírni a vérvételt lehet nem is hallott még róla. A ProLabornál tudsz ilyen vérvételt csináltatni, de szerintem ezt már írtam itt a fórumon, lehet nem neked. Ez egy maszek labor, valamilyen formában kapnak támogatást ezért a candida vérvizsgálat jelenleg ha jól emlékszem 4800 Ft (sokkal több lenne, ha nem kapnának rá támogatást), de neked a vizsgálat nem kerül kevesebbe, mert ez már a támogatott összeg.

Tehát erre felesleges beutalót kérni az orvostól. Az általános vérvételben nincs ilyen vizsgálati lehetőség (tudod amire a háziorvos el tud küldeni).

Ha valóban candidás vagy akkor nem ártasz sem a gombaölővel sem a béltisztítóval. Az hogy nem jelentkeztek a tüneteid, nem feltétlen jelenti azt, hogy elmúlt a candidád. Csak azt jelenti, hogy amit csinász az jó dolog.

Na most ha a vizsgálat nem igazol candidát, és ennek ellenére te gombaölő gyógyzsert szed, erre még nem hallottam véleményt itt a fórumon és nem is olvastam róla.

Így azt írom le ami a saját véleményem ezzel kapcsolatban és kérem Zsu-t, hogy javítson ki, ha tévednék

Tehát én úgy gondolom, hogy ha a vizsgálat nem állapít meg candida gomba túlszaporodást nálad azaz candidiást, akkor nem kell írtani őket, hiszen normális esetben a szervezet hasznos részét alkotják a gombák. Vagyis direkt ha egészségesek vagyunk ezen a területen, nem írtjuk ki őket.

Nekem ez kb olyan, mintha fájdalomcsillapítót vennék be de nem fáj egyébként semmim.

A béltisztítás és a diéta ebben az esetben sem ártalmas, hiszen egy teljes méregtelenítést végezhetsz vele, a fogyás is garantált, viszont akkor nem feltétlen kell ennyire drasztikusan diétázni.

Mégegyszer hangsúlyozom a fennt leírtak feltételesen arra az esetre szólnak, ha nem igazolódik be a candida.

Én egyébként megvártam volna az eredményt, és akkor kezdeném a gombaölő és a béltisztító hatását, egy széklettenyésztés eredménye 8-10 nap, alatt ennek a kivárása szerintem nem változtatt a jelenlegi helyzeten. Ettől a diétához szokathatod a szervezeted.

11165. warj (válaszként erre: 11155. - Pupyka)
2010. márc. 23. 14:24

Az az igazság, hogy a diéta első szakasza nagyon fontos. A béltisztításnak nagyon nagy szerepe van a teljes gyógyulást illetően, fontos hogy a szervezetben felgyűlemlő méreganyagok távozzanak, az orvosod által felírt gombaölőnek köszönhetően és a diéta szigorúbb alkalmazása során a gombák elkezdenek pusztulni, mivel nem jutnak táplálékhoz és még bombázzuk is őket egy gombaölő szerrel. Na most ezek az elhalt gombák ott vannak a szervezetben és elkezdenek méreganyagokat termelni a szervezetedben. Ezrt fontos, hogy az első időszakban használjuk valamilyen béltisztítót, hogy ezek az elhalt gombák és a bélfalon felgyűlő bélsár és méreganyag kiürüljön a szervezetből.

Az első időszak 5. napjától a graepfuit csepp szedése is javasolt először 3-5 csepp, 3*10 csepp 3*15 csepp (egy hét alatt növelve a mennyiséget), ennek a szedését saját tapasztalat alapján tudom mondani, hogy ajánlom. Kiváló gombaölő hatású és más vírusok ellen is jó. (pl torokfájásnál is javasolt a nyelvre cseppenteni egy két cseppet majd 2-3 óráig nem inni utánna, nőgyágyászati panaszok esetén ezzel mossa le magát lent mindkét fél, kiütések esetén is lehet kis helyen kipróbálni itt is hatásos szokott lenni, sőt olvastam, hogy samponba is lehet cseppegeteni akinek hajproblémája van stb).

Mi a Colon Cleansot használtuk, de sokan használják az utifűmaghéjat is. Ezek bioboltban beszerezhetőek.

A diéta első időszaka 3-4 hétig tart. Itt a gombaölő+béltisztító alkalmazása mellett a diétában engedett élelmiszereknek csak egy szigorított változatát fogyaszthatjuk.

Vagyis az első időszakban nem eszünk semmilyen állati eredetű ételt sem a később engedélyezett élelmiszerek közül, nem eszünk gyümölcsöt (kivéve a citromot ez külön jó ha reggel meg tudsz inni 1-2 citromnak a kifacsart levét ami után jó sok vizet iszol).

Tulajdonképpen az első 3-4 hétben zöldséget szabad enni, a megengedett köreteket (pl barna rizs, köles, hántolt árpa, kusz-kusz stb). Teljes kiőrlésű lisztből készült élesztőmentes kenyérből maximum napi 2 szeletet lehet enni az első időszakban, hetente egyszer durum tésztát.

Zöldségek közül első időszakban nem ehetőek a babfélék, sütőtök, burgonya (második időszaktól ehetőek, a burgonya a keményítő tartalma miatt nem javasolt, de vannak akik héjában főve engedélyezik a fogyasztását).

Tilos az egész diéta alatt: pl:. kukorica és annak származékai (liszt, dara stb), gomba.

Második időszaktól lehet gyümölcsöket enni elsősorban a savanykásakat : alma, ribizli, szeder, áfonya, gránátalma,meggy graepfuit később amikor már a diéta 3-4 hónapjánál tartasz lehet bővíteni kiwi, savanyú mandarin, elvileg ananász is ide sorolható a gyerekem nem szereti ezért mi nem ettünk.

A fehér husokat is a második időszakban vezethetjük vissza, és ezekből is elsősorban a háziakat ajánljuk, mert itt tudjuk hogy nem táppal etették, ami vegyszereket tartalmazhat, tojásnál is ez a helyzet (házi előnyben)

Második időszakban kezdjük el a probiotikum szedését és a vitaminok pótlását is (pl c vitamin, B vitaminok, coral calcium, olajfa kapszula).

Folyadékkal kapcsolatosan: ajánlom még, hogy gyógyteát is ihatsz (időszakosan gyógyteát nem iszunk soha huzamosabb ideig, csak kúra szerűen). Mi csalán teát kevertün fűzfakéreg teával, meg volt még egy harmadik de fejből nem ugrik be a neve.

Nagyon jól méregtelenít a zöld tea is.

Emelett a tiszta víz bevitel is nagyon fontos. A sok folyadék segít a belek tisztításánál.

Hú elsőre ennyi jutott eszembe,

Mindenkinek, aki új:

Minden új lánynak ajánlom figyelmébe a fennt leírtakat. Ha kérdés merül fel, nyugodtan kérdezzetek, mégha úgy érzitek is, hogy butaságnak tűnik. Amiben tudunk segítünk.

11164. 2b9a946b07
2010. márc. 23. 14:16

Sziasztok!

Útifűmaghéjat és teafaolajat hogyan kell szedni?

melyik hatásosabb?a grapefriutmagolaj kivonat vagy a teafaolaj?

Köszi

11163. kiraanyu
2010. márc. 23. 13:58

Lenne néhány kérdésem.

A széklettenyéztés mennyire adhat megfelelő eredményt a candidára?

(Nekünk most van folyamatban, ezt tudtam kiharcolni a házidokinál, a vérből ellenanyagszűrést még nem, de azt is szeretném majd)

Elkezdtem a diétát és a gombaölő szedését.

De van egy dilemmám.

3-4hete nem jelentkezett a candidára utaló tünetem, attól nem ártok a gombaölővel, és a béltisztítóval, ugye?

A diétát azt szeretném csinálni, mint már mondtátok, az nem árthat, sőt!

Hátha még fogynék is.

11162. warj
2010. márc. 23. 13:51

Az új lányoknak: szeretném neketek ajánlani,hogy napi szinten egyetek fokhagymát, kiváló gombaölő hatása van, és célszerű az ételeknél is nagyobb hangsúlkyt fektetni a fokhagyma használatára.

A fokhagymának nincs szaga, ha keresztben és hosszábban feldaraboljátok és mint egy szem gyógyszert lenyelitek vízzel, ráadásul a gyomorban érvényesülnek a fokhagymában található anyagok. Rágás során a szájban kioldódnak ezen anyagok egy része, ami nem baj de a hatás jobb, ha lenyelitek.

Túlzásba nem kell enni egy két gerezd fokhagyma elég naponta.

Aki a rágást választaja annak célszerű este bevenni a szaga miatt egyébként vérnyomáscsökkentő hatása is van ezért szokták még este ajánlani a fogyasztását.

11161. Pupyka (válaszként erre: 11160. - Warj)
2010. márc. 23. 12:52

Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

11160. warj (válaszként erre: 11158. - Pupyka)
2010. márc. 23. 12:20

Igazából nincs korlátozva a normaflore esetében, hogy meddig szedhető. Én annak idején megkerestem őket, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy a normaflore korlátlan ideig szedhető, nincs arra vonatkozó adat, hogy bárkinél is problémát okozott volna. De szerintem legalább 3 hónapig célszerű szedni. Illetve attól is függ hogy meddig szed, hogy nálad milyen szintű volt a gomba elszaporodása, mert nyilván minél több gomba volt a szervezetben, annál hosszabb ideig lehet a normál bélflórát is visszaállítani. Én így gondolom.

És emelett naponta egy natur cukormentes joghurtot is jó lenne ha elfogyasztanál. A normafloron kívül célszerű még vitaminokat is szedni, hogy a szervezet fel tudjon újra töltődni.

11159. hegina (válaszként erre: 11157. - Cszsuka)
2010. márc. 23. 11:08

Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Igen, kaptam már Tőled anyagokat ezzel kapcsolatban.

De mindig merülnek fel újabb és újabb kérdések, illetve sok mindenben nagy a bizonytalanság... :(

Találtam egy orvost, aki igaz nem kimondottan a candidára specializálódott, de nála merült fel először, hogy emiatt a gomba miatt hullik/hullott a hajam.

Ő állította össze nagy vonalakban a diétámat -> ami nem fedi teljes mértékben a candida diétáját...

Miután haza jöttem erről a vizsgálatról és a dokinál felmerült ez a candida téma -> önszorgalomból olvastam utána és próbáltam az orvos tanácsait tökéletesíteni...

Ez történt Január elején.

Azóta nem múlt el, de úgy érzem mérséklődtek a tüneteim. :)

Nem rég voltam kontrollon szintén ugyanennél az orvosnál(látva, hogy javulok)ahogy már írtam is az ő tanácsára, de már túl is voltam azt hittem az első kemény szakaszon kezdtem el ezeket a gyümölcsöket is beilleszteni a napjaimba.(grapefruit, ribizli, alma)

Most én határozott visszaesést érzek az idáig elértekben...

Feltétlenül visszaolvasom a fórumot ahogyan tanácsoltad!

Nem tudom hogy a béltisztítás mennyire jött létre ennek az orvosnak a tanácsi alapján, úgyhogy fontolgatom az itt olvasott Colon cleanse beszerzését.

11158. Pupyka (válaszként erre: 11154. - Warj)
2010. márc. 23. 10:43

Szia!

Még azt akartam kérdeni,hogy meddig kell szednem a Normaflort?

Válaszodat előre is köszönöm

11157. Cszsuka (válaszként erre: 11156. - Hegina)
2010. márc. 22. 22:09

Szia!

Bár most meg vagyok szorulva az idővel, de látom, senki nem reagált, hát gyorsan írok pár sort :)

szóval, küldtem neked anyagot, ha jól emlékszem, de nem tudom, hogy pontosan melyiket.

A szigorú diétához hozzátartozik a béltisztítás és a gombaölés. Ha ilyet is csináltál, akkor elmondhatod, hogy túl vagy a szigorú időszakon.

Ezután már savanyú gyümölcsök jöhetnek, mint pl. ribizli, meggy, citrom az első időszaktól, meg a grapefruit is.

Savanyú almát keveset szintén.

Ha a kukorica nem sós és te otthon pattogatod ki a kiskertben termett kukoricát, azt eheted, de a boltiakat nem ajánljuk.

Cél minden esetben, hogy minél kevesebb olyan anyag kerüljön a szervezetbe, ami terheli a méregtelenítő szerveket.

Mivel így neten keresztül nem igazán lehet diagnosztizálni, javaslom, hogy keress fel szakembert. Ha már megtetted, akkor kezdj bele a fórum olvasásába, bármilyen furán is hangzik, de az elejétől, s mire a végére érsz, vagyis ide, meglátod, teljesen világos lesz minden.

Tudom, hogy nincs rá időd, ezért esetleg egy fórumkivonatot küldhetek, ha még nem küldtem.

A tünetek időnként egyébként visszajönnek, ezért így látatlanban nagyon nehéz megmondani, hogy nem jól csináltál valamit, vagy ez a mellékhatás.

Ilyenekre csak azoknak tudok válaszolni, akik ugyanazt a terápiát csinálják, amit én szoktam javasolni.

11156. hegina
2010. márc. 22. 20:24

Sziasztok!

Túl vagyok több mint 3 hét szigorú diétán.

A dokim azt mondta, hogy most már szerinte egyek némi gyümölcsöt ->

grapefruit-ot javasolt mert szerinte az rendkívül jól lúgosít,

illetve almát mondott még,

és van itthon fagyasztott ribizlim azt sem tiltotta. . .

Nem szerettem semmit sem elrontani amit idáig elértem mert úgy vettem észre, hogy csökkent a hajhullásom mióta elkezdtem diétázni!

Idő közben az orvosra hallgatva, és egyéb információ hiányában elkezdtem ezeket enni. . .

Most azt tapasztalom, hogy a tünetem visszajött.

Nem tudom, hogy hibáztam ezzel vagy valami más lehet a gubanc?!

Most előröl kell kezdenem az egész diétás első szakaszt???

Illetve a sima sós pattogatott kukoricával mi a helyzet?

11155. Pupyka (válaszként erre: 11154. - Warj)
2010. márc. 22. 20:22

Szia!

Hát csak fehér húst eszek meg neme szek cukrot meg csak tk lisztböl készüld dolgokat eszem.gyümölcsböl sokanannászt eszek.sok vizet iszok buborékmenteset.Más panaszom nincs és már ez is sokkal jobb.nem szedek graepfuit csppet meg béltisztítást se csinálok.A gyógyszer nevére meg sajna nem emlékszem de csak 4 szem volt benne és jó drága volt.

11154. warj (válaszként erre: 11151. - Pupyka)
2010. márc. 22. 20:09

Szia üdvözlünk a fórumon! Leírnád, hogy pontosan hogy kezdtél a diétába. Mert a gombaölő szeren kívül fontos a béltisztítás, a sok folyadék (ha lehet tisztított víz), az időszakok tartása. A nőgyógyászati panaszokon kívül van e más panaszod?

A 3 hónap letelte után még nem biztos a gyógyulás, van akinél fél év vagy akár egy év is lehet. Tehát mindeképpen célszerű egy kontroll vizsgálat.

Normaflore mi is szedtük, de vannak más probiotikumok is pl a lakív aktív, megoszlanak a vélemények, melyik a hatásosabb. És van az ÖkoNetnek is probiotikuma (ezek nagyon jó termékek).

Írd már le légyszi, hogy milyen gombaölőt kaptál, szedsz e graepfuit cseppet, béltisztítást csinálsz e ha igen mit használsz.

11153. warj
2010. márc. 22. 20:04

Az újaknak írom van receptes fórum, és egyben kérem is, hogy a recepteket itt osszuk meg egymással. Ha valaki bizonytalan akkor előbb küldje el a receptet nekem, vagy Cszsukának mielőtt felrakja.

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak

ez a fórum neve

11152. bamb (válaszként erre: 11149. - Fátyolfény83)
2010. márc. 22. 19:25

szia!

leírnád, hogy hogyan csinálod a répakrém levest!? ugyanúgy kell, mint a többi krémlevest? kíváncsi vagyok, még sosem ettem, de tetszik! :)

11151. Pupyka
2010. márc. 22. 18:18

Sziasztok!

Februárban voltam rákszürésen és candida gombát találtak.kaptam gyógyszert meg azt mondta a nőgyógyászom,hogy 3 hónap diéta,csinálom is csak kicsit nehéz:)

De arra lennék kiváncsi,hogy a Normaflor segítene ebben?

11150. warj (válaszként erre: 11149. - Fátyolfény83)
2010. márc. 22. 15:06

Ehetsz más zöldségből készült levest is, pl fokhagyma krémleves, hagyma leves, sóska leves, karalábé leves, karfiol leves, zellerkrém leves, káposzta leves, lencse leves stb. Főzelékeket is lehet jughurttal kell habarni és tk lisztet használsz hozzá. Így még változatosabbá teheted az étkezést. Zöldségeket is lehet változatosan párolva köretnek, salátának, ha szereted készíthetsz belőle zöldséglevelt.

Próbáld ki pl a paradicsomszószt tésztával, vagy a pradicsomos rakott padlizsánt (egyenlőre sajt nélkül).

Mert a naplódat elolvastam és jó amit csinálsz, de nagyon egyforma ételeket eszel. Így szerintem a vitamin és ásványi anyag bevitel amit a zöldségekből nyersz most is egyoldalúak. De nincs benne olyan amit nem ehetnél, tehát ebből a szempontból nagyon jó amit csinálsz, csak még változatosabban is lehet.

11149. Fátyolfény83 (válaszként erre: 11129. - Babyshambles)
2010. márc. 22. 14:49
Én meg litert számra eszem a répakrém levest :)! Imádom!!!!!!!!!
11148. warj (válaszként erre: 11116. - Vilmi74)
2010. márc. 22. 11:12

Szia! Sajnos a babaprojektet fel kell függeszteni amíg helyre nem állsz, mert ha candidásan vagy terhes, akkor a gyereknek átadhatod a candidát. És gondolom nem akarod, hogy már ezzel szülessen meg. Ha túl vagy a vizsgálaton és beigazolódik a candida, akkor szívesen segítünk, mert egy szigorú diéta szükséges, emelett gombaölő, béltisztító. Sőt vannak szakaszok a candida diétán belül is, addig is olvasgas minket kérdezz, és válaszolunk. Gyűjtögesd az információt, a diétába tervezetten lehet belevágni, fel kell fedezni, mit hol tudsz megvenni majd.

Egyébként valószínű azért vagy sovány, mert a gomba eleszi a tápanyagot. Az én fiam is 163 cm és 38 kg volt a diéta elején, most 41 kg, tehát hízott egy kicsit.

11147. warj (válaszként erre: 11135. - Babyshambles)
2010. márc. 22. 11:07

Elolvastam a hozzászólásokat és a reagálásokat. Szeretném ha kitartanál, hogy meggyógyulj, tudom, hogy nem könnyű, de képzeld el az én 12 éves fiam is végig tudta csinálni, és részben még tartjuk is a diétát (mert ugyan visszaszokás időszakában vagyunk, de cukros dolgokat még mindig nem eszünk és a tk dolgokat, körteket is megtartottuk).

Ha ő le tudta küzdeni és neki volt kitartása, akkor egy felnőtt embernek is lennie kell. Gondolj bele egy gyereknél még nehezebb lemondani, mint egy felnőttnél.

Ehhez a diétához nagyon nagy kitartás és türelem kell, és ahhoz is idő kell hogy az új ízeket megszokd. A fiamnál pl 2-3 hétig tartott amíg a kenyeret megszokta, vannak ételek amiket becsempésztem a szervezetébe szó szerint. pl nem szereti a padlizsánt rántva, paradicsomosan sem, de amikor padlizsánkrokettet csináltam jóízűen megette, igaz nem tudta, hogy padlizsán van benne.

A tüneteidre a lányok leírták mitől lehet. A barátod, ha igazán szeret megérti a betegségedet és a puffadásodat is. Egyébként ha visszatértek a nőgyógyászati gondjaid nem is lehetsz úgy együtt a barátoddal. Ezzel neki is ártanál és magadnak is.

A nőgyógyászati dologra grappe cseppet tudok ajánlani, ezzel kell alulról megtörölni, nem tudom hordasz e tangát, ha igen akkor ezt el kell felejteni és hagyományos bugyikat venni. Mert a tanga egyenes utat képez a végbél és a hüvely nyílás között a gomba pedig ezt hídként használva közlekedik rajta.

11146. warj (válaszként erre: 11142. - Pruncoke)
2010. márc. 22. 10:59

Rágó ügyben, nem javasolt egyáltalán semmi amiben édesítőszer van. A rágó azért sem javasolt, mert a rágási folyamat következtében az agy jeleket küld a gyomornak, és a gyomor elkezd dolgozni viszont nem kap táplálékot, vagyis be lett csapva. Könnyen előfordulhat, hogy magas lesz a sava annak, aki rágózik, még egészséges embereknél is.

Édesítőszeres dolgokat sem igazán eszük, mert egészségtelen.

Első időszakban azt szoktuk javasolni, ha nagyon édes dologra vágy, rágjál répát pl, mert ez jó édes.

11145. warj (válaszként erre: 11141. - Pruncoke)
2010. márc. 22. 10:57

Tk=teljes kiőrlésű

A tönköly liszteket azért szoktuk ajánlani, mert a tönköly búza a legigénytelenebb búzafaj a "jég hátán is megél", vagyis nem kell vegyszert használni ahhoz, hogy jó minőségű búza teremjen. Ezért a legtisztább búza fajta, egyébként lehet rozslisztet, zablisztet, rizslisztet is használni.

11144. warj (válaszként erre: 11139. - Pruncoke)
2010. márc. 22. 10:55

szia!

Az utifűmaghéjat bioboltban lehet elvileg kapni, nem tudom ott nézted e? Illetve lehet interneten is rendelni. Én a colon cleanse nevű béltisztítót használtam (illetve a fiam, mert ő volt candidás).

Itt találsz róla bővebb infót: [link]

remélem segítettem vele. De Zsu is szokott béltsiztítót ajánlani.

11143. 2b9a946b07
2010. márc. 22. 08:22

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kélrni.Kb egy hónap múlva fogok eljutni a vérvételre, aztán pedig annak függvényében orvoshoz/természetgyógyászhoz.

addig is szeretném kicsit méregteleníti, rendbetenni a szervezetemet, egsészséégesebben étkezni. most megcsinálok egy diétát, ami pont erre fog nekem használni. hogy ne egyek töménytelen menyniségeket, cukrosat.ez egyenlőre nem candida, azt a gyógyszerekkel, kiegészítőkkel együtt fogom majd elkezdeni.

most viszont lúgosítani szeretnék és béltisztítást végezni. én megrendeltem a lucerna kaps zulát és utifű-maghéjat szeretném emellé szedni.

szerintetek ilyenkor is kell probiotikum, vagy az csak a gombaölő miatt kell?mert kinyírja a jó bacikat is, ufye?

simán szedhetem én az utifű-maghéjat méregtelenítésre, salakanyagok eltávolítására, béltisztításra?nincsenek gondjaim a wcre menéssel, de állandóan puffadok.gondoltam megalapozom(bevezetésképpen) a későbbbi diétát.

most igyekszem megismerni, megszokni a diátában ehető ételeket. már barna rizst eszem, tk kenyeret, sok zöldséget.egyenlőre itt tartok. tájékozódom, készülök.nem akarom elkapkodni. ha belevágok, legyen teljes erőbedobással.

köszi

11142. pruncoke (válaszként erre: 11140. - Burkuska)
2010. márc. 21. 21:40

Szia!

Köszönöm a gyors választ.

Rágót még nem vettem, csak gondoltam esetleg az lehetne, csak érdeklődtem. De mondjuk tény, hogy ha végiggondolom, valamitől édesnek kell lennie, szóval tuti nem jó. Köszönöm!

11141. pruncoke
2010. márc. 21. 21:38

Bocsánat, még egy kérdés. Olvasgatlak vissza titeket és mindenhol csak úgy emlegetitek, hogy tk. lisztből kenyér. Tk=teljes kiörlésű? Ez lehet rozsliszt, búzaliszt, tönkönybúzaliszt is, vagy kifejezetten csak a teljes kiörlésű tönkönybúzaliszt a megengedett az első szakaszban?

Köszönöm erre is a választ!

11140. Burkuska (válaszként erre: 11139. - Pruncoke)
2010. márc. 21. 21:29

Szia,

Igen,az lenmagpehely jó,én joghurtba keverem,vagy zabkorpát.Volt egy időszak,amikor nekem sem használt az útifű:(Ekkor jött a mályva,de azzal csinnyán!

Szerintem nem lehet rágózni,hiszen mesterséges édesítőszer van benne.Xilites rágó?

11139. pruncoke
2010. márc. 21. 21:26

Sziasztok!

Tudtok útifűmaghéjon kívül más béltisztitót ajánlani?

Mint írtam anno, én egy másik oldal szerint kezdtem el a diétát, és egy hét után találtalak meg titeket és tértem át erre. Az első héten (akkor még tejet ittam + krumpli is megengedett volt) még volt székletem (igaz mensim is akkor volt), de most megint nincs. Viszont a város egyetlen bioboltjában nem lehet kapni útifűmaghéjat, mivel pótolhatnám? Koléganőm (ápolónő) ajánlotta, hogy őrölt lenmagot forrázzak le és azt egyem. Esetleg?

A másik kérdésem az volna, hogy lehet-e enni cukormentes orbit gyümölcsös rágót? Nálunk karobport sem lehet kapni, és vágyom valami édesebb ízre. Esetleg ezt?

Köszönöm előre is a segítséget!

11138. Burkuska (válaszként erre: 11136. - Burkuska)
2010. márc. 21. 20:59
Ja,és probiotikum is volt!
11137. Burkuska (válaszként erre: 11136. - Burkuska)
2010. márc. 21. 20:58

Még valami:holnap reggelre pl.répát centriztem,egy kiló répa 100 ft (akciós:),sok lett belőle,azzal indítok:)

Nem győzködni akarlak,csak a tapasztalatomat írtam le.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook