Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
De általában a második időszaktól azért nagyritkán be szoktuk iktatni, héjában főzve, sőt én még burgonya nyomón át is nyomtam és meg is sütöttem.
Igen lehet enni, csak nézd meg hogy cukormentes legyen a termék.
Teljesen igazgad van a burgonya sem ehető a keményítő tartalma miatt.
Nekem még mindig nem világos mikortól jön a 2. időszak :S
Természetesen lehet a béltisztító miatt is, de ez az útifűmaghéj esetében nagyon ritka.
Ha nem szoktál azelőtt enni tk. cuccokat, akkor inkább annak köszönhető. Keverd fehér liszttel, s fokozatosan állj át, akkor jobb lesz.
Bocsánat, összeolvastam két hsz-t. Szóval, Hungaritának van igaza. Nem kell az egész diéta alatt kerülni- legalábbis a krumplit. A kukoricát inkább a II. szakasz utánra tenném.
Jaa, a "tudom végezni a dolgom..."-t nem a wc-zésre értettem, hanem a teendőimre; munka, főzés, takarítás, stb... :))))
Sziasztok!
Az normális, ha a diéta 1. hete után esténként fáj a hasam? Kicsit feszít, puffad és görcsöl. Annyira nem vészes, tudom végezni a dolgom, csak úgy tompán fáj. Lehet, hogy ez a gombaölő és béltisztító (utifűmaghéj) hatása? Szoktam inni naturlandos csalán és salaktalanító teát is egy-egy bögrével naponta...
Sziasztok! Tönkölybúzát és kölest ha jól tudom lehet enni. Lehet ezeket puffasztott, extrudált formában enni? (Biopontos termékek) Köszönöm előre is a segítséget!
Hat nem jo mindennap krumplit enni az biztos.. De a masodik idoszaktol heti egy-ket alkalommal fozve vagy sutoben sutve lehet enni. Azt jol tudod, hogy a kukoricat es minden ami kukorica szarmazek az egesz dieta alatt kerulni kell.
Nekem miért rémlett akkor, hogy a krumpli és a kukorica a keményítő tartalma miatt az egész diéta alatt kerülendő? Biztos hülye vagyok, megint félreolvastam. Akkor csak jó, mert én mindkettőt szeretem.
Szia! A krumpli, zoldborso, sargaborso a masodik idoszaktol eheto, a lencset es a zoldbabot kiprobalhatod, ha nem puffaszt, lehet enni az elso idoszakban is.
mármint ez a krumplira vonatkozott. a többit nem tom
sem az elsőben, sem a többiben - én úgy tudom.
kruplit lehet enni első időszakban?
Főzelékként szeretném. Joghurt+ tk. liszttel habarva.
Ill. lencse, zöldbab, zöldborsó, sárgaborsó?
Ha nem puffadok, ehető, vagy inkább csak a 2.időszaktól?
Sziasztok! Új vagyok itt és szeretnék tőletek tanulni, okulni. Netes keresgetésben egy másik lapot találtam meg hamarabb és aszerint kezdtem el a diétát, titeket olvasva nem éppen hibáktól mentesen. Viszont az a baj, hogy én így éhenhalok. Bár nagyon úgy tűnik, hogy ez kell a gyógyuláshoz :( Nekem a húgyhólyagomban és a hüvelyemben mutatták ki a gombát, a diétára az urológusom utalt csupán. Én szeretném valóban csinálni. Viszont volna pár kérdésem: írja a kölest és tönkölybúzát, hogy lehet enni. Ezeket lehet a puffasztott, exrudált formában enni? Tojást sem lehet enni? (bár annak is csak a fehérjét szeretem) Esetleg én is kérhetnék Zsu tőled tanácsot? nagyon válogatós vagyok sajnos, ezért nagyon kicsi a termékkör, amit meg tudok enni az engedélyezettek közül. Nagyon köszönöm előre is a segítséget, tanácsot mindenkinek!
Ha lehet, ebben szeretném majd én is a segítségedet kérni.
A személyre szabásban.
Hát, nem tudom, sztem nem lesz keret a tápl.kiegészítőkre. :-(
Örülök, ha a legszükségesebbeket megveszem, ill. az ehető kajákat és hozzávalókat.
De a vérvételt szeretnénk minél hamarabb, és akkor majd többet tudunk.
De én már előtte le szeretném kezdeni a diétát, mert a nőgyógyos tüneteim nem múlnak .-(
Okés, megnéztem a naplódat, tulajdonképpen minden jó, kivéve, hogy én a helyedben lecserélném a gyümölcsteát zöldteára.
Ha belegondolok, jó savanyú lehet a szájízed. Ezt pedig el kellene kerülni.
Én következő menüt ajánlanám egy napra (például)
Reggeli:
Zöldtea
brokkolikrémes szendvics
Ebéd:
karalábé leves
kölesgánica
Vacsora:
Rántott hagymakarikák natúr joghurttal nyakon öntve. Lehet hozzá kenyeret is enni, ha az tetszik.
Vagy:
Reggeli:
tzatziki kenyérrel
zöldtea
Ebéd:
előző napi maradék leves, vagy
karfiol leves
rakott kel vagy rakott zöldbab
Este:
ha van még brokkolikrém, azzal szendvics
vagy tzatzikivel
Bár, ha be akarod tartani, hogy első szakasz és társai, akkor a tzatziki nem jó, mert feta sajt kell bele.
Lehet csinálni pl. szezámvajat is, azt már lehet enni ilyenkor.
És mi van, ha nem gyógyszerben gondolkozol, hanem tápl. kieg-ben? Tudom,hogy sokkal drágább, de nem kell könyörögni senkinek, meg bizonygatni, hogy szükséged van rá, s nem kell holnap megvenni, ráér, ha megvan az ára. Fő az egészség, nem?
Ha azt megcsinálod, amit priviben írtam, mérföldes javulásra számíthatsz. Persze, sok tényező lehet, amiről még tudnom kellene, ennek ellenére ajánlom, hogy gondolkozz el rajta, mert ártani nem fogsz, csak használni, ez biztos.
A személyreszabásban segítek, ha gondolod, de akkor mindennel nem terhelhetjük a fórumot.
Ha írsz egy e-mailt, küldök neked egy általános anamnézist, azt töltsd ki, s azon kívül még biztosan lesz egy csomó kérdésem, amire válaszolni kellene. Ha ezt megcsinálod, akkor valószínűleg többet tudok neked segíteni.
Juuujj az nem semmi lehet kibírni!!Kitartok, mert muszáj!!:)
na látod fog ez menni!az édességvágy majd elmúlik és akkor megfogod érezni az igazi ízeket.amúgy a gomba kívánja a cukrot.gondolj bele én közértbe dolgozom ahol fagyasztott sütiket sütök.egésznap látom,érzem azokat a dolgokat amik tilosak.a boltban szintén csupa olyan áru vesz körül.ezért nem sikerült eddig a diétám.de mostmár eljutottam odaáig,hogy nem kívánom ezeket sem a fehér kenyeret.de ez idő.kitartás és minden okés lesz!
Igen keverd bele a tojást a joghurtba mindenestől!
Szerintem finom, remélem neked is ízleni fog!:D
Majd ha kész van légyszi írd már le, hogy ízlett e!azt is leírhatod ha nem ízlett!!:)
Köszi! Jól hangzik. Bár a joghurtba tojáskeverés az kicsit szokatlan. Keverjem össze a sárgát-fehérjét és azt tegyem bele a joghurtba? Ezt muszáj lesz majd kipróbálnom, sosem csináltam még ilyet. :D
Sőt lehet, hogy azonnal kipróbálom, mert kezdek éhes lenni.
Joghurt bele fokhagymát reszeltem és tettem bele bazsalikomot is! ha a héten nem ettél még tojást azt is keverj bele és ha ráteszed a tésztára és be a sütőbe az szépen rá fog barnulni!Nagyon finom!Remélem segítettem!
Paprikát, paradicsomot én is fagyasztottam le saját termésből, de abból nem lehet salátát csinálni, mert mind összeesik, ha kiolvad.
Milyen mostani szezonális zöldségekre gondolsz?
Amit elkészíthetek.
Úgy néz ki, h a férjem is vállalja majd a diétát, ha pozitív lesz a véreredménye.
Igen :)!
Holnap csinálok vízbegrízt ...esetleg összekeverem a natúr joghurttal.
A mozzarella sajtot lehet enni az első időszakban is?
Mi is szoktunk sütőben sült tésztát enni ...
Bár most nagyon jó a gersli is.
További ajánlott fórumok: