Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Nincs ebben semmi ellentmondás szerintem.
Az IgG pozitív, vagyis voltál már fertőzött. Az IgM-ed negatív, vagyis a fertőződés nem a vizsgálat előtti pár hónapon belül zajlott le, hanem lényegesen korábban.
Nálam elég érdekes helyzet zajlódott le. Az IGg pozitív, 34,8, az IGm pedig 3,6. Október 19-én volt a vizsgálat, és október 12-én voltam nődokinál, aki kúpot adott, de csak 3at használtam el, és adott 1 db fluconer kapszulát. És kicsit bekavarodtam, mert szerintem egy tabletta ennyire nem viszi le a gombás fertőzést, főleg úgy, hogy csüt vagy pénteken vettem be ezt az egy szemet, szombaton buliztunk, kicsit ittam, párom vacsorája, tiszta egészségtelen kaják, de utána alig ettem édeset....
Tényleg az lesz a legjobb, ha diétázni fogok....
Igen, de mégsem. :)
Ha jól írta és valóban az IgM-je 2 körüli, akkor jelenleg, illetve a közelmúltban nem zajlott le fertőzés a szervezetében. Ami valószínű is, mivel az IgG-je is negatív, vagyis korábbi fertőzés sem állt fenn.
Úgyhogy nem kell szigorú diétát tartania.
Persze, ha egészségesen akar étkezni, akkor jó, ha a cukros, finomított lisztes ételeket minimálisra csökkenti.
Sziasztok, szia warj
Meg lett az eredményem, kérlek segíts nekem. Már próbáltam utána kutakodni az interneten az értelmezéshez, és ha jól értettem és vettem ki a magyarázatokat, akkor IgG pár hónappal ezelőtti állapotra vonatkozik az IgM pedig a mostanira. Az IgG 27,9 lett (0-30 a tartomány) az IgM pedig 2,3. (0-11 a tartomány).
Nagyon várom a válaszod, előre is köszönök mindent
Móni
Alapvetően ezek a harmónia megbomlásának, az immunrendszer gyengülésének a következményei. Minden, amivel az immunrendszert erősíteni tudjuk, ezeken is segít.
Ezért jó, ha valaki helyes étrendet folytat, méregtelenít, sportol stb., mert ez mind erősíti az immunrendszerét vagy legalább nem gyengíti tovább (az is valami).
Most hogy a glutén allergiámra diétázom, sajnos el kell mondanom, hogy a candida és a lisztérzékenység diétája nagyon eltérő és ha mind a kettő fennáll akkor nem is tudom mi ehető egyáltalán.
A glutén diétát tartom most csak, aztán meglátom, hogy mennyire használ.
Az orvos szerint a glutén teszi tönkre a bélbolyhokat ez által a bélflórát alaposan megváltoztatja, felszívódási zavarokat okoz, ami az immunrendszert gyengíti és ettől alakulhat ki a candidiázis. Így elég logikusnak hangzik.
A candidának mindig van valami előzménye, nem magától alakul ki.
Az alapbetegségre meg sokszor nagyon nehezen lehet rájönni.
Így van nem is erős tünetekkel jelentkezik, hanem olyannal amilyen sok embernél előfordul, csak nem firtatják az okát. Általában csak tüneti kezeléseket javasolnak, de az alapbaj azért meg van.
A candidánál is az a baj hogy rengeteg tünete van, amit csak kezelgetnek mindenféle gyógyszerekkel ami persze legjobban a gyógyszergyáraknak használ..
Sajnos ez van... és a mai egészségügy amúgy is csak tűzoltásra alkalmas, alaposabb kivizsgálásra nincsenek meg a feltételek :(((
Kivétel az akinek sok pénze van és nem számít neki a magánklinika, meg a magánrendelés, mert meg tudja fizetni.
Arányait tekintve ugyanaz, 360-400 alapanyag 90 ezer, 36 alapanyag 9 ezer.
Persze, ki kell mazsolázni, hogy kinek, mire van szüksége (és mit tud finanszírozni).
Az összetevői.
Tápérték 100 gr termékben:
Energia:1491 kJ/356 kcal
Fehérje: 11,1 gr
Zsír: 2 gr
Szénhidrát: 71,9 gr
Élelmi rost: 8,8 gr
Kiszerelés: 55 gr-os (10 db) búzaszelet zacskóban.
Allergének: Glutént tartalmaz
Vélemény?
Igen erre a tk darára gondoltam, második időszaktól tudsz majd túrógombócot is csinálni vele, meg húslevesbe grízgaluskát.
A Norbis puffasztott búzaszeletet nem ismerem. De mi cukormentes puffasztot rizset ettünk. A fiamnál mindig volt egy csomaggal, hogy pl táncpróba és a hazaérés között legyen valami áthidaló, mert mindig nagyon éhes volt.
Simán lehet az IBS megint, mert a tüneteid arra is jellemzőek. Kézenfekvő lenne, hogy azzal a diétával próbálkozz, ami anno sikert hozott...
Ha gluténnal kapcsolatos tesztet akarsz végezni valamikor, akkor tényleg nem jó, ha diétázol előtte, mert bezavar.
Persze, hogy kialakulhat, mint bármilyen érzékenység túlterheltség esetén (az meg nagyon egyéni, hogy mi a túl sok). Alapvetően kell hozzá hajlam, aztán vagy hozzáadódnak a körülmények, amik előhozzák vagy nem...
Azért is érdekes az egész, mert nem feltétlenül jelentkeznek erős tünetek.
Én is néztem magánrendelést, de nagyon sokba került volna, mert vizsgálatonként kell fizetni.
Az eredmények valóban sokára vannak meg kb. másfél két hónap...de az összes tesztet megcsinálták.
És csakis a vértesztek adnak megbízható eredményeket, nálam például a Prick teszt teljesen negatív volt, a tejcukor allergiát pedig légzési teszttel vizsgálják.
Szívesen tudok ajánlani gluténmentes dolgokat, mivel párom apukájának a cége ilyen termékekkel foglalkozik. 4 féle érzékenységre jó egyszerre. Múltkor írtak is neki sos, hogy kellene a termék, mert vki csak azt tudja enni.
Warj! Étrendi kérdés. A tönkölyös dolgokra kérdeznék. Írtad a vízbegríznél, hogy tönkölydara. Én olyat vettem, h teljes kiőrlésű tönköly búzadara. Az okés? Illetve a Norbis puffasztott búzaszelet tönkölyből?
És ami még érdekelne, lehet, h összefügg a candidával. Már egy ideje van, hogy előjönnek a pattanások az orromba. Mivel tudnám eltüntetni? Nem merem nyomkodni, mert olvastam, hogy veszélyes lehet, így papírzsepivel óvatosan nyomkodom. Írták a bactorban kenőcsöt, de az antibiotikum, így inkább mellőzöm. Vmi tippetek van?
Azért is helytelen a háziorvos hozzáállása, mert ha gasztródokihoz kerül és gluténre is vizsgálja, akkor pl. az első gyomortükrözés előtt nem is szabad gluténmentesen enni, mert a bélbolyhok állapotáról hamis képet ad, és később nincs mihez hasonlítani.
Bocsi hogy eltértünk a candidától, de azért jó itt is ha tudják sokan az ételintolerancia gyanúját, mert hasonló tüneteket produkál, mint a candida.
Nekem több mint 1 évembe került, mire megtudtam, és addig is sok felesleges vizsgálatot végeztek nálam. Hátha ezzel az infóval tudok másokon is segíteni.
Amúgy tényleg nagyon drágák a diétához való kaják, meg állandóan figyelni kell az alapanyagok összetételét.
Ja és még egy tévhit, amit én sem tudtam eddig!!
Nem csak gyerekeknél van ez a lisztérzékenység hanem felnőtteknél is bármikor kialakulhat, csak sokan nem tudják.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok